Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Stigla mi maska za S3, ali ne odgovara, 1-2mm je kraca od stare(imam istu takvu),udje telefon, ali nije to to, vidi se ona "srebrna" lajsna i prorezi se ne poklapaju, nisu bas na svom mestu, ne moze ni kabal za punjenje da se prikljuci.
Kinez mi nudi refund 1$(placena je 2.39$) ili popust od 1$ za sledecu kupovinu i pita ako odlucim za refund da ide preko Paypal-a.
U sustini futrola ne moze da se koristi, nisu ni neke pare, a ne znam ni sta da radim...
Da prihvatam refund, da trazim novu ili refund celog iznosa?:trust:

Otvori dispute i trazi full refund, prilozi dokaze.
Navedi da neces da saljes nazad jer je postarina skuplja od maske

To rade kinezi kad nemaju tu futrolu koju trazis, poslaje prvu najslicniju i onda ti nudi kompenzaciju da bi ipak zaradio.

Samo full refund.

Meni je xiaomi kabl kratki od 20 cm običnom kineskom poštom, znači praćenje u kini samo, stiglo za 8 dana.. Izneverovao

To rade kinezi kad nemaju tu futrolu koju trazis, poslaje prvu najslicniju i onda ti nudi kompenzaciju da bi ipak zaradio.

Samo full refund.
Bojim se da ce morati da im vrati ovu futrolu ukoliko trazi full refund, a da li mu se to bas isplati?
Jer, nece mu dati full ako mu ne vrati, jeste kinezova krivica ali nece niko dozvoliti da neko uzme jednu futrolu ili bilo sta drugo gratis.
Mozda i uspe ali nije pravilo vec izuzetak.
Ali cisto sumnjam da ce tako uspeti full refund da izvuce na kraju nije ni fer, ali nije ni fer kinez.

Maska jeste za S3, ali nije bas najbolje uradjena i jednostavno, ne moze da se koristi. Bas sam u dilemi, rekoh nisu ni neke pare, al opet sta uraditi, da budemo svi zadovoljni...:) A, kinez verovatno nece da otvaram dispute, pa mi nudi refund preko paypal-a...

otvori dispute za taj jedan dolar i bice pola-pola nikom nista..to njegovo ne vredi puno pa nece ni zaraditi sigurno a ti neces puno izgubiti

Za te sitne stvari uvek vracaju sve pare. Stizale mi futrole prelomljene ili lose, od par dolara, uvek vrate sve pare. Samo te zamole da das 5 zvezdica, da bi neko naseo u buducnosti. Zato ocene nisu merilo nikakvo.

otvori dispute za taj jedan dolar i bice pola-pola nikom nista..to njegovo ne vredi puno pa nece ni zaraditi sigurno a ti neces puno izgubiti

Bogami ako njih 100 koji su narucili tu masku dobiju istu sa ovim problemom, kinez vrati 1$, eto njemu 100$ u dzepu jer je poslao neke falinke koje bi inace skupljale prasinu.

Da pitam za savet za drugara: naručio je duks sa Alija. Stiglo mu je pre dva dana "pisamce" da ga paket čeka u pošti. Otišao je juče i u pošti mu rekli da je tog jutra paket vraćen jer niko nije došao po njega 5 radnih dana (koliko se čuva). Nebitno čija je greška, šta moj drugar realno može da uradi u ovoj situaciji:

- Može li da zamoli prodavca sa Alija da ponovo pošalje paket (kada stigne u Kinu)? Ako ovaj traži novac za to, da li da pristane i kako da plati?
- Da li da poveća "protection time"?

Hvala veliko! :)

Nek zamoli da mu posalje ponovo, verovatno ce trazit da doplati postarinu, moze mu trazit da plati preko ali-ja imaju oni nacina ali se placa provizija, ili ce verovatnije trazit preko paypal-a

^ Hvala. Koja je ok cena za postarinu? Vrednost paketa je 10€. Da li drugar da poveća samostalno Protection time ili u dogovoru s prodavcem?

U stvari, Kinez i ne mora da čeka da se pošiljka vrati, već može novu (istu) da pošalje u međuvremenu, hm? Ona mu se svakako vraca. Nemam pojma da li isti tracking # moze da je prati nazad u Kinu.

Poslednja izmena:
Da li neko zna šta znači kad je stranica prodavca bez ijednog proizvoda?
Kupio sam nešto i prodavac mi nudi popust kod sledeće kupovine, a kad sam otišao na njegovu stranicu nema nijednog proizvoda u ponudi!!!

Kupio sam nešto i prodavac mi nudi popust kod sledeće kupovine, a kad sam otišao na njegovu stranicu nema nijednog proizvoda u ponudi!!!
Postoji mogućnost da se lik dosađuje. Da li ima i kolko prodaja ? Ako se zeza , biće brzo banovan, ali ti dobijaš pare nazad , via dispute. Moguće je i da je lik ok. Ti štete nemaš. Samo izgubljeno vreme i zarobljen novac.
Imao sam to na eBay dva puta . Ponuda koja se ne odbija [emoji4]

Poslednja izmena:
Da li je neko naručivao patike i kakva su iskustva ako jeste?

Ja sam pre mesec i nesto dana, najteze je odabrati pravu velicinu :D Naravno, kao i kod svakog prodavca gledaj da je pouzdan. Kod mene je sve u redu stiglo, malo je duze trebalo zbog kineske nove. Uglavnom dogovori se za cenu da stave nizu zbog eventualne carine, drugo nista. Sad zavisi koja je cena pa verovatno nisu original ako su nize cene, ja sam bas gledao da uzmem neke koje nemaju znakove ni natpise. Meni je prvi put, par drugara su vise puta narucivali i sve je u redu bilo.

Razmišljam da uzmem neke za trčanje ali ne znam koliko se isplati da rizikujem zbog veličine :d

Postoji mogućnost da se lik dosađuje. Da li ima i kolko prodaja ? Ako se zeza , biće brzo banovan, ali ti dobijaš pare nazad , via dispute. Moguće je i da je lik ok. Ti štete nemaš. Samo izgubljeno vreme i zarobljen novac.
Imao sam to na eBay dva puta . Ponuda koja se ne odbija [emoji4]

Ne znam za ovu firmu sad (rejting 88%), ali ima druga od koje sam u više navrata uzimao nešto i bili su odlični, ali sad vidim da nemaju ništa od ponude, a otvoreni više od 3 godine i rejting preko 95%.

Više sam hteo da čujem druga razmišljanja zašto je ponuda proizvoda prazna, a prodavnica (navodno) aktivna.

Prodavao je kopije, neko ga je prijavio i morao je to da ukloni ili su mu uklonili sve...

88% i nije bas neki sjajan rejting.

Ja sam imao taj slucaj sa jednim (rejting veci od 95%) koji je uvalio fake tn i nije poslao robu. Pocela je da pristize gomila negativnih feedbackova u kojima su ljudi pisali da im nije stigla roba. Ubrzo nakon mog disputa (novac mi je refundiran), njegova radnja je ostala bez ponuda. Mesec dana kasnije je potpuno ugasena.

Razmišljam da uzmem neke za trčanje ali ne znam koliko se isplati da rizikujem zbog veličine :d

Ne mozes nesto mnogo ti da omasis, izmeris vise puta duzinu stopala uz neciju pomoc, pogledas tabelu koju daje prodavac uz patike koje zelis da narucis, povecas svoju duzinu za 0.5 ili 1cm, i narucis taj broj. Ako uzmes veci, to je najmanji problem jer mozes lako da stavis neke uloske. Bolje tako nego da bude manji broj. Ja sam onako pogodio da imam prostora malo napred, tako da sada znam koju otprilike velicinu da narucim sledeci put. Jedino, ali jedino, moze da te zezne prodavac pa da ti slucajno (ili namerno) posalje broj koji ti nisi narucio, ali zato sam rekao da gledas proverene prodavce jer ce najmanje rizikujes. :D A i ako dobijes broj koji ti ne odgovara, prodas patike :D

88% i nije bas neki sjajan rejting.

Ja sam imao taj slucaj sa jednim (rejting veci od 95%) koji je uvalio fake tn i nije poslao robu. Pocela je da pristize gomila negativnih feedbackova u kojima su ljudi pisali da im nije stigla roba. Ubrzo nakon mog disputa (novac mi je refundiran), njegova radnja je ostala bez ponuda. Mesec dana kasnije je potpuno ugasena.

Biće da je ovo, jer mu je u medjuvremenu rejting pao na 83%, pošto je imao 10 negativnih ocena u poslednjih mesec dana (i moja će biti 11-ta).

Stigla mi juce maska i tempered glass. Porucio 27.02. preko China Air Mail-a. Platio 11€ prosao bez carine :)

High Quality 20cm 33cm Micro USB cable Fast Charging Adapter xiaomi power bank Cable For Samsung galaxy S6 S3 S4 HTC Huawei Sony
http://s.aliexpress.com/uIR7buYz
(from AliExpress Android)

Uzmi sa rezervom, jer je stvarno neverovatno da bez praćenja može tako brzo da stigne, sigurno je jedna anomalija u hiljadu

Poslednja izmena:
I ja sam ga narucio pre 3 dana, bas da vidimo za koliko ce da stigne... [emoji2]

Da li se nekom desilo kada oceni prodavca, odnosno da mu feedback i da mu stoji Fund Processing, da nemoze obrisati tu stavku nakon ocenjivanja?
Sta se radi u takvim situacijama jer me nervira da tako stoji, imam dva predmeta sto sam ocenio i tako mi stoje.

Nazad
Vrh Dno