Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kupio sam preko Alija nešto u vrednosti oko 400$, izvršio uplatu, ali su mi zatvorili porudžbinu i tražili da dostavim kopiju neke isprave, kopiju kartice i izvod iz banke (Submit Appeal). Nakon dva dana Appeal accepted, ali je porudžbina i dalje Closed. Da li je neko imao ovaj slučaj i šta se događa ukoliko ja i dalje hoću da ostanem pri kupovini?

Jel si ih pitao zbog cega moras da im dostavis kopiju isprave? Jel cudno da neko ima 400+ dolara na kartici? A davanje licnih podataka nekome na netu je jako opasno, pa cak i kad su oni u pitanju.

Nemaš tu koga da pitaš, Aliexpress sajt ti samo zatvori porudžbinu i da ti dugme da dostaviš dokumenta. Nije problem koliko imaš već verovatno gledaju istoriju trošenja, ja do sada nisam trošio toliki novac, kupovao sam za 30, 60, 100, pa do najviše čini mi se 280$.

Edit: U stvari sad mi pade na pamet, stavio sam shipping adresu na Španiju jer imaju isporuku iz Španije, a imam trenutno nekog tamo...

Nego nije to bilo pitanje, već kako dalje.

Poslednja izmena:
Da li noževi redovno stižu kada se naruče preko AliExpress-a, tj. da li naši brljave na carini i gledaju to kao oružje? Uzeo bih jedan za kampovanje, ovako nešto:

LINK

Zar nemaš iste takve noževe na kupujem prodajem za sličnu cenu.

Da li noževi redovno stižu kada se naruče preko AliExpress-a, tj. da li naši brljave na carini i gledaju to kao oružje? Uzeo bih jedan za kampovanje, ovako nešto:

LINK

Stizu, bar tako kazu na jednom od domacih foruma. Vezano za ovaj noz, bolje ga preskoci. Ostrica je od kineske verzije 440a celika. Dosta los materijal. Nit drzi ostrinu, nit se lako ostri. Takodje drska je jako losa za to za sta tebi treba. Ovo je noz za ukras.

Zar nemaš iste takve noževe na kupujem prodajem za sličnu cenu.
Iskreno, nisam ni gledao tamo...

Stizu, bar tako kazu na jednom od domacih foruma. Vezano za ovaj noz, bolje ga preskoci. Ostrica je od kineske verzije 440a celika. Dosta los materijal. Nit drzi ostrinu, nit se lako ostri. Takodje drska je jako losa za to za sta tebi treba. Ovo je noz za ukras.
OK, hvala na savetu, preskočiću.

Da li se neko dogovarao sa prodavcem da prilikom slanja napise manju vrednost paketa nego sto kosta i kako je prosao?
Da li su carinici priznali to ili su naplatili porez iz njihove glave?

Ja sam narucio neki uredjaj sto kosta 49,49 evra ali sam se dogovorio sa prodavcem da stavi vrednost 10-15 USD pa me interesuje da li bi to proslo.

Upalilo je, danas mi donosi postar ovu posiljku sto sam porucio i platim samo 365 dinara jer sam se dogovorio sa posiljaocem da stavi vrednost 10 USD. Ovi nasi to uvazili. :banana:

Negde je pisalo da sve sto ulazi u evropu mora na detaljan pregled zbog ovih teroristickih napada, te da ce trebati malo duze da se saceka. Da li to vazi i za nas?

Da. Micro SD kartica, vec sam zaboravio koji kapacitet.

Due to recent terrorist activities in Europe,increased security measures are now in forceindefinitely.Your package may be delayed dueto these precautions. We apologise for anyinconvenience caused.

Sve sto sam narucio bez trekinga (u zadnje vreme) stiglo mi je u rekordnom vremenu, 1 stvar sa trekingom (svedska posta) putuje katastrofa sporo (na njoj sam imao onu teroristicku poruku)

Pravilo je da nema pravila, i meni jedna svedska stoji da je poletela iz kine pa sad videt cemo

Meni evo deseti dan Svedjani pakuju u avion, pa cemo da vidimo. I meni bez trekinga stigao paket za 2 nedelje, juce... Nisam ga ocekivao jos 20 dana. :D

Razmišljam da kupim tablet (200€), pa me zanima da li je DHL Srbija i dalje firma za izbegavanje?

pozdrav,
Danas sam kupio 2 proizvoda na alliexpressu, preko mobilne aplikacije...prva kupovina je prosla super, ali druga mi je prijavila gresku, pa sam ponovio postupak i uspesno platio...Na kraju kada sam se ulogovao preko kompa, vidim da mi stoji jedna porudzbina koja nije placena( to je ona gde mi je moblna aplikacija prijavila gresku) ... i rekkoh "aj da otkazem ovu narzudzbinu koja nije placena, jer sam iovako to isto kupio ponovo" ...i ne znam sta mi se desilo, ja otkazem sve tri narudzbine ( ove dve sto sam uspesno platio i ovu jednu) ...koja je procedura, hoce li mi vratiti novac i koliko se ceka? Cesto kupujem na aliju, ali ovo mi se prvi put desilo...pa da li ima neko kome se desilo slicno?

Bokisha

Da li može neko da mi pojasni poruku sa Alija posle eskalacije dispute-a:

Prvo traži dodatne dokaze da proizvod nije odgovarajući, pa onda kaže:
----------
Solutions:
Option 1: No return partial refund 5.07 USD
Option 2: Return goods full refund 16.90 USD ( Buyer pays the returning shipping fee)

Response time: 4 days

Note: If you have already settled the dispute with seller, please kindly give a response in the dispute detail page so that we can be informed and follow this dispute based on the settlement. If you fail to choose or reach an agreement with seller within the response time, option 1 will be executed.
----------
Ono što me najviše interesuje šta biva ako ne pružim dalje dokaze u ova 4 dana - da li se automatski izvršava opcija 1 ili nešto drugo? Ja sam prodavcu već ponudio tu opciju, ali on insistira da mi refundira samo 3$.

1: dobijaš nazad 5.07 USD i ostaje ti roba.
2: moraš da pošalješ robu nazad da bi vratio svih 16.90 USD.

1: dobijaš nazad 5.07 USD i ostaje ti roba.
2: moraš da pošalješ robu nazad da bi vratio svih 16.90 USD.

Ma razumem je šta opcije znače, nego mi NOTE nije jasan, tj. šta ako ne pošaljem dodatne dokaze pošto mi ludi Kinez i posle ove poruke Alija nudi samo 3$.

Moze li neka preporuka za dobar usb kabl (micro usb) za samsung s5(iako je nebitno koji je model). Ima ih mmilion, glava me boli od vaganja koji da uzmem, trebaju mi dva komada, pa bih uzeo razlicite

Moze li neka preporuka za dobar usb kabl (micro usb) za samsung s5(iako je nebitno koji je model). Ima ih mmilion, glava me boli od vaganja koji da uzmem, trebaju mi dva komada, pa bih uzeo razlicite
Ugreen продавница и каблови.. Ја наручио скоро, презадовољан, добра брзина пуњења и квалитет. Величина по жељи и није скупо.. Долази у паковању добром, брзо и као да си узео у некој озбиљној продавници..
Ugreen Micro USB cable Fast Charging Adapter 5V2A 1m 2m 3m Data charger Mobile Phone Cable for LG Sony Xiaomi Android cellphone
http://s.aliexpress.com/beEVfYBR
(from AliExpress Android)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Je l ima neko neku preporuku za iPhone? Mislim na wall charger i mfi lighting cable... Gledao sam nesto i oko mi zapalo na nillkin...

Sent from my iPhone using Tapatalk

pozdrav,
Danas sam kupio 2 proizvoda na alliexpressu, preko mobilne aplikacije...prva kupovina je prosla super, ali druga mi je prijavila gresku, pa sam ponovio postupak i uspesno platio...Na kraju kada sam se ulogovao preko kompa, vidim da mi stoji jedna porudzbina koja nije placena( to je ona gde mi je moblna aplikacija prijavila gresku) ... i rekkoh "aj da otkazem ovu narzudzbinu koja nije placena, jer sam iovako to isto kupio ponovo" ...i ne znam sta mi se desilo, ja otkazem sve tri narudzbine ( ove dve sto sam uspesno platio i ovu jednu) ...koja je procedura, hoce li mi vratiti novac i koliko se ceka? Cesto kupujem na aliju, ali ovo mi se prvi put desilo...pa da li ima neko kome se desilo slicno?

Bokisha
Nije mi se desilo nikad slučajno, ali jesam namerno otkazivao :)
Neko moje iskustvo je da se novac pojavi na računu od 4 do 7 dana.

E to sam i ja skoro video za neke patike, nema nikakvog info-a o prodavcu?

Aha, kao je tek otvorena radnja i nema nikakvih podataka. Vidis da su imali samo 5 ordera. Isto sam vidja i za patike.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Al' dole na dnu se vidi da navodno ima 10 narudžbi samo danas, pa mi nije jasno otkud to sad...

Detailed Seller Ratings information is unavailable when there're less than 10 ratings.

Izgleda da je danas i otvorio radnju. :D

Poslednja izmena:
Bilo koji ozbiljan prodavac, ako ne prodaje neke unikate, rucni rad i slicno. Kod otvaranja radnje izlazi sa zaista dobrom ponudom flash sales, super deals, featured brands etc, i u kratkom roku nabija desetine/stotine/hiljade feedbackova.
Tako da je moje misljenje da te male bas treba izbegavati. Retko su normalni, posteni, tek registrovani prodavci u pitanju.

Nazad
Vrh Dno