Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jos jedno (tri) pitanja, kad ti stigne posiljka na adresu, dal te zovu na mobilni kad dodju ispred, jer meni interfon ne radi i ne mogu uci, sem da me zovu na mob.
Sta se desava ako dodju na adresu i ne zateknu me kuci, dal ostavljaju negde paket da se podigne ili ga vracaju nazad?
Dal nasi ljudi donose te pakete?
Dal primaju Visa Electron?

Zna li neko koliko bi bila postarina da se vrati jedan telefon prodavcu u kini?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Hvala na informaciji, ne bi trebalo da je za telefon puno skuplje

Zavisi kako saljes. Imas na sajtu Poste kalkulator koliko ce kostati slanje, pa sad mozes lepo da stikliras i upises podatke i izaci ce ti. 600 sigurno nece, bice daleko vise.

U petak mi stigne pogresna stvar i do danas sam se dopisivao s prodavacicom i posto je malo bezuspesno kupovala vreme (ne znam samo zasto) i pokusala da me ubedi da to nije nista i da ce da mi da pospust sledeci put, resim da ispunim obecanje i zalepim negativnu ocenu. Na strani predmeta i jos par drugih primetim da vise nema ni komentara ni ocena, samo spisak kad je ko kupio. Otvorim stranu na mobilnom i saznam da sam joj u petak dao 5 zvezdica uz komentar excellent. Budibogsnama.

Ako je neko navatao kvalitetne DLR led-ve za auto (manji far ili eagle eye) nek javi, ja sve sto sam gledao i citao opise, zavrsna obrada ocajna, nedostatak hladjenja u svakom, krs obrada :(
dao i bi do 40e ali da valjaju, ne toliko jacina svetla vec da traju

Jel naručivao neko dreseve sa Alija? Mene konkretno interesuje da uzmem neki NBA dres, kakvog su kvaliteta i da li bi nas carina odrala?

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Jel naručivao neko dreseve sa Alija? Mene konkretno interesuje da uzmem neki NBA dres, kakvog su kvaliteta i da li bi nas carina odrala?

Ja jesam prosle godine i neverovatno su dobri. Uzeh real i borusiju za po 15e, ma skroz kao original, vrhunski.
Drugar uzeo neki jeftin cikago buls dzordana, isto bio odlican, a tipa 10 dolara...

Nego proveri,neko rece da su sklonjeni dresovi sa alija,nema ih vise.

Ja sam uzimao isto ali su zatvorili sve radnje jer im je sada zabranjena prodaja dresova, a iako vidis neke oglase sa slikom dresa kada udjes videces da ta radnja/clan vise ne postoji nego je nesto ubagovano...za sada imaju samo neki koji postave slicicu velicina dresaova pa ih ti pitas preko privatnih poruka da narucis neki...ali jednostavno ne znas koji je sto posto siguran po kvalitetu kao ranije sto si mogao da vidis po broju ordera itd...

Poslednja izmena:
Cekam da mi stigne Xiaomi Mi Band :-D 1s - kakva su iskustva dao sam 16e ja mislim da nema jeftiniji fitness tracker, a dobio je neku ocenu 3.5 na wareable.com :-D

Ja od kako sam počeo da naručujem sa Ali-ja, 50% su prevare / lažni opisi.
Majce - više od pola su prevare. Jedno na slici, drugo kad stigne. Dizajn nema veze, sintetika i ako na etiketi piše 100% pamuk...
Elektronika - više od pola nije stiglo.
Semena - skoro ništa nije uspelo, nemam predstavu zašto, možda zato što su u "vakumu" i ko zna na kojim temperaturama po 30 i više dana.
Patike - solidan kvalitet kopija originala ali ni cene nisu zanemarljive.
Helanke - pola ili više ima netačan opis, daleko lepše su na slikama nego uživo.
Jedino telefoni, 3 za sada, i oprema za iste (slušalice, punjači, kablovi) su ono što treba da bude.

Poslednja izmena:
Uglavnom poručujem elektroniku i razne gadget-e sa AE, na nekih 30+ paketa do sada mi se nikada nije desilo da mi nešto nije stiglo.

U poslednje vreme mi stvari uglavnom stizale ispod 20 dana, poslednji paket za rekordnih 9 dana (HK pošta).

Kako da ostvarim pravo na povracaj novca? Kupio sam preko internet kartice koja je skoro istekla. Kako vracaju novac, moze li na tekuci racun ili na primer na kreditnu karticu?
Prvi put se susrecem sa ovom vrstom problema. Ne znam uopste zasto nije poslao naocare ili je prevarant ili ih nema na stanju.
Porucio danas sa Alija i dve futrole za telefone videcemo rok isporuke nadam se kao i uobicajno od 12-20 dana

Upravo i ja o tome razmišljam.
Kupio sam preko alija nešto, ali mi predmet nije stigao.
U međuvremenu je kartica istekla, i dobio sam novu od banke, sa kojom sam opet nešto kupio preko alija.
Da li će oni moći/znati da mi vrate novac na novu karticu?

na koju foru razlikovati dresove kupljene sa aliexpresa i original, video sam jedan za koji znam da je original i jednu kopiju sa alija. Nema teorije ni uživo da se provali a kamoli ovako sa oglasa

Upravo i ja o tome razmišljam.
Kupio sam preko alija nešto, ali mi predmet nije stigao.
U međuvremenu je kartica istekla, i dobio sam novu od banke, sa kojom sam opet nešto kupio preko alija.
Da li će oni moći/znati da mi vrate novac na novu karticu?
Ne vracaju se pare na karticu vec na racun, a on nema rok trajanja.

na koju foru razlikovati dresove kupljene sa aliexpresa i original, video sam jedan za koji znam da je original i jednu kopiju sa alija. Nema teorije ni uživo da se provali a kamoli ovako sa oglasa
Razlikuju se po kvalitetu materijala i stampe.
Nisu cak ni slicni, original se vidno razlikuje.
Problem je sto svi kinezi stavljaju slike originala a ne tog sto prodaju.

@bakara HVALA, već sam se malo smorio, a tek sam počeo da kupujem preko neta, početnik :p
Da li ti možda znaš šta i kako to da radim kada sam na aliju otvorio dispute, jer mi predmet nije stigao u predviđenom roku. dispute je počeo da odbrojava 5 dana, prodavac se odmah javio i zamolio me da sačekamo još nedelju dana, da ne brinem... i ZAJEDNO stopiramo dispute.
Frank Dai
2016-04-25 18:29:33
Dear,We sent the goods by mail so there isn't tracking information and hope you could waiting for the parcel another one week.If you still not receive the parcel we will refund the money to you .Don't worry. Hope you could help us to cancel the dispute and waiting for it.Thanks.
Već imam problem i sa GeraBest gde isto ne znam da li mogu i kako da vratim novac jer mi paket isto nije stigao....
Malo mi je bezveze da pitanja koja sada postavljem već ne postoje u nekoj sticky temi, jer verujem da spadaju u osnovna, vezana za online kupovinu.
Mislim da bi forum bio dosta kvalitetniji da postoji takva sticky tema, a ne da se sve svede na tračarenje, što svakako ima svojih draži.

Poslednja izmena:
Za aliexpres,
Ako je prosao delivery time nema sta da vise da cekas, ako nije obavezno sacekaj.
Dispute ne moras da gasis neka stoji.

@gearbest
Moras da cekas. Ne cackaj mecku.

Nude mi 2 izbora za free shiping

China Post Registered Air Mail
HongKong Post Air mail

Šta je bolja opcija za ovo.

Da li je neko probao nešto od tih BroadLink smart home gadgeta?

Ne znam ni sta ti je to... ;)
A sto se tice shipinga, jednom mi je stigli preko HongKong-a i bilo je relativno brzo za nekih 20 dana a China Post bar sto se tice mene u zadnjih dva meseca bas brzo stize, iznenadio sam se koliko brzo, plafon 15 dana... Juce mi bas stigla maskica za 12 dana...

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Nude mi 2 izbora za free shiping

China Post Registered Air Mail
HongKong Post Air mail

Šta je bolja opcija za ovo.

Da li je neko probao nešto od tih BroadLink smart home gadgeta?
China post ima bolji treking, brzina je u sustini ista vise zavisi da li ce prodavac odmah da posalje ili ce da te zavlaci pa posalje za 7 dana

Prvi put sam radio cancel na porudzbini... Nigde ne vidim gde stoji opcija za refund... I koliko treba da prodje da pare leglnu nazad na racun? Oko 15 dana?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad uradiš cancel porudzbine, i kad prodavac prihvati automatski ide refund.
Meni se uglavnom za oko 4-5 dana pojave pare na kartici.

Hvala na brzom odgovoru... Dosta sam narucivao ali sa otkazivanjem nemam iskustva...

Prvi put sam radio cancel na porudzbini... Nigde ne vidim gde stoji opcija za refund... I koliko treba da prodje da pare leglnu nazad na racun? Oko 15 dana?

Meni je jednom prilikom preko 50 dana trebalo da se vrate pare, nema pravila.

Nego jel postoji neki proveren prodavac koji ima originalne micro sd kartice u ponudi. Hteo bih da pazarim samsung sdxc pro+ od 64 gb

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jedino da samsung ponudi neki alat za proveru originalnosti, u suprotnom sve memorijske iz kine su kopije...

Ma to i ja kontam. Znam da je neko ranije porucivao sa b&h, moram videti koja je tu procedura. Ili amazin svejedno samo da me ne oderu sa shippingom

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ja sam uzimao sa gearbesta-kunu se da su original,a lepo i brzo rade zasad,e sad ko ce ga znati

Nazad
Vrh Dno