Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

x600 carina i pdv 6600 din, platio cca 155usd, procena 180usd, sredinom decembra, definitivno nema pravila! Ali extra zadovoljan telefonom, jedina i velika satisfakcija

Kinez mi po drugi put sam produžuje protection time za 30 dana. Ukupno 60 dana je produžio taj period do sada.
Jel on može tako doveka da produžuje? Ne znam sta da radim?

Porucio sam nekoliko stvarcica sa aliexpress-a, neke stvari su mi poslate ,a na neke jos cekam da se posalju.
Vidim da kod onih stvari sto treba da se posalju otkucava neko vreme, gde pise "Awaiting Shipment" pa me interesuje da li ce se to stornirati kad istekne vreme ili ce ipak biti poslato.
Sad im ide nova godina neznam tacno kad i neznam kad ce poceti ponovo sa slanjem pa zbog toga pitam, a i ovo mi je prvi put da porucujem preko njih.

Pise kad ulazis na sajt od kad do kad traje njihova ng, ne mozes da promasis, poslace kad se otrezne :)

Evo sad videh da im danas pocinje ceremonija i da traje do 13. februara.

Hvala na odgovoru. :)

Do 20 evra po zakonu SNS nema PDV i carine.
Ostalo je lutrija sve zavisi od carine do carine.
Preko 50 evra ide i PDV i carina.
Na male pakete uvek cimaj prodavce da stave manju cenu.

Hahahahaahahaaaaa, po zakonu SNS, e care :D

Stiglo preko malezije za 65 dana na Ebay, covek skoro poslao novo preko kineske poste sa trackingom, i to ce da stigne za uskoro, vidim da je poslusao i izbacio malezijsku postu, sa alija preko malezije jos uvek nista ne stize, proslo 96 dana, kontam da nisu ni poslali, dva razlicita prodavca, dve sijalice ni jedna da stigne.

Hahahahaahahaaaaa, po zakonu SNS, e care :D

Stiglo preko malezije za 65 dana na Ebay, covek skoro poslao novo preko kineske poste sa trackingom, i to ce da stigne za uskoro, vidim da je poslusao i izbacio malezijsku postu, sa alija preko malezije jos uvek nista ne stize, proslo 96 dana, kontam da nisu ni poslali, dva razlicita prodavca, dve sijalice ni jedna da stigne.
Meni 6 meseci rekord :D

Meni 6 meseci rekord :D

Posle 6 meseci ti stigao paket ?? To jedino da se negde bilo zagubilo pa da su posle pronasli, za taj period ja cu pesaka da ga prenesem do Srbije i brze.

Seller shipping method ne mora inace da bude uvek sa ''losom'' postom daju i ove bolje, ali opet covek mora da pita pre narudzbe jer ovo cekanje 2 i vise meseci stvarno zna da izludi coveka, ali dzaba kada ne odgovaraju uopste pa pretpostavljam da je malezija u pitanju.

Posle 6 meseci ti stigao paket ?? To jedino da se negde bilo zagubilo pa da su posle pronasli, za taj period ja cu pesaka da ga prenesem do Srbije i brze.

Seller shipping method ne mora inace da bude uvek sa ''losom'' postom daju i ove bolje, ali opet covek mora da pita pre narudzbe jer ovo cekanje 2 i vise meseci stvarno zna da izludi coveka, ali dzaba kada ne odgovaraju uopste pa pretpostavljam da je malezija u pitanju.
Nije se izgubio, tako je svima bilo. To kruzi po celom svetu i nije garantovan datum isporuke.

Jel neko narucivao ove majice za vezbanje?
Po radnjama gde ih i ima ovo kosta po 50-70$
Gledam slike sa feedbacka i kazu kupci ko original Under Armour.

Video sam UA majice na sportsdirect.com . Odem do radnje i kada sam video original ovde kod nas shvatio sam da su preskupe u svakom slučaju.
Mislim da ne možeš da pogrešiš sa narudžbom.

Majce deluju ekstra, javi kakve su kada stignu. Ja sam bio narucio Assassin's creed duk i kada je stiglo to je bilo sve samo ne AC duks :)
Materijal je bio neki los, neka sintetika, plus bila mi mala, iako su dali mere nije mi odgovarala, pa sam je dao devojci, ali je cak i ona razocarana, narucito kapuljacom koja treba da ide u spic, a ovde je nesto ne znam izmedju spica i elipse :)
Duks bio 19 dolara. *** kolko para tolko muzike

Evo meni juce stigla futrola preko Malezijske poste posle vise od tri ipo meseca. Skroz sam bio i zaboravio na nju. Ne znam samo sto salju preko nje sada kada po meni imaju najvise reklamacija i vecini nikad i nestigne paket ili bas bas dugo putuje...

Ima li neko onu Xiaomi usb led lampu? Jel bi trebalo da se greju dok rade ili ne?

Da odgovorim...:D
Greju se, cak i na pakovanju ima upozorenje, doduse na kineskom...:)

Ja sam je dobio kad sam uzimao bateriju i ne greje mi se uopste..mozda malo u onom delu gde lampica posle recimo pola sata ali je to normalno

Ja uzeo onu novu jacu, sa prekidacem i sa 5 nivoa osvetljenja, i na najjacim nivoima, bude vruca posle pola sata, pogotovo onaj aluminijumski deo...

Tema je AliExpress, pa evo ovaj link, a ja sam uzeo na Gearbest-u, trenutno je akcija 4,11$.

Upgrade!With Switch Original Xiaomi USB Light Xiaomi LED Light with USB for Power bank/comupter Portable Shining Led Lamp
http://s.aliexpress.com/2uAVFZNB
(from AliExpress Android)

Poručio u decembru po prvi put pet pošiljaka, tri stigle odavno, a dve vrlo skoro probijaju 60 dana. Za jednu je čak pisalo u trackingu da je 31.12. stigla na BG aerodrom. Nisam očekivao da je ovo poručivanje baš tolika lutrija. :D

Drugim recima vise kostaju porezi (ja tako zovem sve te takse i carine i bla bla jer se samo uzima novac bespotrebno) nego sam uredjaj zajedno sa postarinom. Strasno. :(

Drugim recima vise kostaju porezi (ja tako zovem sve te takse i carine i bla bla jer se samo uzima novac bespotrebno) nego sam uredjaj zajedno sa postarinom. Strasno. :(

Pa ne koštaju ... 32% nije više od 100%.
E sad na koliko se šta proceni to nije pitanje poreza, to je pitanje carinika...

Nazad
Vrh Dno