Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa kad ti je poslao sa lažnim brojem, već si i mogao da utvrdis da nešto ne valja, ali ovo je standardna procedura, tj sled statusa koji se ređaju, ne znam sta okida sumnju da bi otvarao dispute još uvek..

Naručio sam neki adapter i piše da šalje china post registered air mail ,i tu stavio cenu a poslao mi nekom yanwen poštom samo brojevi u tracking number. Pitao sam ga zašto mi je tako poslao i čekam odgovor. Mislim da ovom poštom ne može da se prati kod nas već samo u Kini

Polako bre s tim dispute, svako ko je dobijao robu Singapurom, zna da će ti ta Primljena informacija stajati nekoliko dana, čemu odmah diputovi i preteće poruke.. Imaš rok od 50 dana, vidiš da se nešto dešava s tim paketom, zasto dispute posle 7 dana..
Telefon je poručen 17.11 i ako ga još uvek nije poslao,a na trekingu se ne vidi da jeste šta drugo da mislim.Pa neću čekati da se on smiluje mesec dana da pošalje paket i onda da čekam još mesec dana mrcvarenja kad stigne u srbiju.

@rista1
Cesto to rade, treba gledati i vreme isporuke, obicno kada je do 39 dana, kinez ispostuje i pravi tracking number i postu koja pise pod shipping. A cim je vreme do 60 dana, postoji sansa da ne ispostuje sve. Znaci, nije pravilo, ali iz iskustva je dosada ovako bilo..
Yanwen ne moze da se prati kod nas.

Naručio sam neki adapter i piše da šalje china post registered air mail ,i tu stavio cenu a poslao mi nekom yanwen poštom samo brojevi u tracking number. Pitao sam ga zašto mi je tako poslao i čekam odgovor. Mislim da ovom poštom ne može da se prati kod nas već samo u Kini
Ne samo da ne može da se prati kod nas, već je i to praćenje u Kini krajnje sumnjivo. Tako mi je za jedan paket poslat Yanwen poštom javljalo da je u nekom sorting centru u Kini, i taj status se nije menjao uopšte. Paket mi stigao posle 25 dana, a tracking broj još uvek pokazivao da je u tom istom sorting centru.
Edit: baš sam proverio sad, i paket mi se po njihovom praćenju još uvek nalazi u Kini, iako sam ga dobio pre mesec dana :)

Poslednja izmena:
Jel ima jos neko problem, 5-6 artikala sam pokusao jutros da platim i svaki put me odbija?
Edit: sad vidim da pise kako navodno nemam dovoljno sredstava na kartici sto sigurno nije tacno

Poslednja izmena:
Edit: baš sam proverio sad, i paket mi se po njihovom praćenju još uvek nalazi u Kini, iako sam ga dobio pre mesec dana :)

Pa cekaj po kojoj logici cekas da ti pise za taj broj da je u Srbiji kad nema pracenje?
Taj broj je lokalnog karakera i sluzi ISKLjUCIVO za pracenje u Kini i nigde drugde.
To je kao kad bi sad ti nesto lokalno u Srbiji recimo iz BG u NS slao i ta usluga te kosta sitno iako ti posaljes u Kinu da dobijes broj ali ako bi slao iz BG u Kinu taj broj je skuplji, ne znam kako da ti objasnim eto na ovom primeru se nadam da si shvatio.
Taj Yanwen je kao recimo kod nas bex, dexpress itd znaci lokalnog karaktera.
Zamisli to ovako nesto si prodao Kinezu i trebas da mu posaljes paket. Ti zovnes bex recimo i kazes treba ovaj paket da se odnese na aerodrom (naravno na pakeru ti napises ko je posiljalac i primalac) u izmenicnu pistu tj. postu koja prima pakete i prosledjuje dalje za slanje u avion, to rade neku drugi ljudi ne postanski sluzbenici, elem i ti das kinezu taj broj i on moze da prati samo dok je paket u zemlji SRB jer je broj lokalnog karaktera i tako njemu stigne paket a po broju se nalazi u Srbiji(tvoj slucaj)
Drugi slucaj bi bio da ti odneses paket u postu napises na njemu ko salje ko prima i predas dalje sve posta obavlja a ti samo platis za broj neku sumu i das mu broj covek prari od kad si ga pislao do njwgovog stana u Kini.
Nadam se da si sad skapirao zasto jos uvek(a i zauvek ce) stoji da je tvoj paket u Kini.

95068c2909bcbc3ecfaef115cf009e46.jpg

62a96073568ef2f9e98ae676dadb0bb8.jpg

Danas stigao kabl poslat preko Malezijske pošte posle 2 meseca čekanja. Već sam mislio da nikad neće stići.

Pa cekaj po kojoj logici cekas da ti pise za taj broj da je u Srbiji kad nema pracenje?
Taj broj je lokalnog karakera i sluzi ISKLjUCIVO za pracenje u Kini i nigde drugde.

Ma znam da je praćenje samo za Kinu, ali ranije mi je pisalo i kad je paket poleteo iz Kine, i kad je stigao u Srbiju, gde se praćenje završava.
8c1a576c426697e564606c411a345fe9.jpg

Međutim, za poslednju pošiljku praćenje nije odmaklo dalje od ShenZhen sorting centra...
ff47223149f365604c6be5e2d9346e49.jpg

Vidis da je i format brojeva drugaciji, ocigledno da imaju vise vrsta brojeva shodno tome koliko isti kosta, mada mislim da je ovde greska i da ovi dalje nisu skenirali tvoj paket zato ni nema stavke kad napusta Kinu ili opet kazem taj format broja "ne radi" osim da se vidi prve dve stavke sto je malo verovatno a pre ce biti da nisu skenirali vec samo ubacivali dalje bez skeniranja broja.

Ma ti yenwen brojevi nemaju veze sa zivotom, samo sluze da zamajavaju kupce.

meni preko yenwena do sad 2 posiljke.... obe izgubljene,tj nikad nisu stigle,iako je pisalo to kao na slici

Yenwen може да се прати само по Кини. Кад изађе довиђења, као да немате трекинг.

Šta je bolje sto puta?

Sve, shopping experience. Nema ciganisanja prodavaca, nema nestalih paketa, 60 dana putovanja, itd. Iako su i tamo sve kinezi, drugacije je sve. Kupujem preko ebaya vec 14 godina, a svaki put preko aliexpressa imam neki problem, i svaki put kao ajde sad su se valjda ispeglali, ali to je ochigledno mentalitet, ljudi koji su se ustekali za ebay fee idu tamo, pa mu dodje kao najgori shljam od prodavaca na pijaci...

Poslednja izmena:
Sve, shopping experience. Nema ciganisanja prodavaca, nema nestalih paketa, 60 dana putovanja, itd. Iako su i tamo sve kinezi, drugacije je sve. Kupujem preko ebaya vec 14 godina, a svaki put preko aliexpressa imam neki problem, i svaki put kao ajde sad su se valjda ispeglali, ali to je ochigledno mentalitet, ljudi koji su se ustekali za ebay fee idu tamo, pa mu dodje kao najgori shljam od prodavaca na pijaci...

Jos na aliju nece niko da ostavi feedback, na ebay ne mozes da se desi da ga ne dobijes.

@rista1
Cesto to rade, treba gledati i vreme isporuke, obicno kada je do 39 dana, kinez ispostuje i pravi tracking number i postu koja pise pod shipping. A cim je vreme do 60 dana, postoji sansa da ne ispostuje sve. Znaci, nije pravilo, ali iz iskustva je dosada ovako bilo..
Yanwen ne moze da se prati kod nas.

Milane ja porucila 11.11 neki telefon dooge x5 , kinez mi je dao neki brooj i do malopre nikakve promene a sada se pojavila kao neka registraciija na pracenju i evo sta su napisali za taj broj "2015-12-04 14:53

Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article""
procitala da to nije garancija da su primili i fizicki paket, jel to uobicajeno ili ne

Tako je i meni pisalo na Singapurskoj pošti nekoliko dana a onda od 27 da je poslato. To je uobičajena procedura jedino je problem tolikog kašnjenja

@natasa
Da, tako to treba, samo taj datum, ne znam da li oznacava vreme kada se pojavila informacija na sajtu gde pratis ili vreme kada je postanska sluzba primila informaciju o paketu, bez obzira na to, sto se sve to desava u buducnosti.... Napredni ovi kinezi....:D:p

Taj znam, video sam ga kod tebe na linku. Jel si zadovoljan sa njim?

kopija...ima ih puno kod kineza i dolaze bez sd adaptera uglavnom.

Eto kod nas imas npr. original Samsung Evo 32Gb 1800rsd, a tu izadje oko 1500-1600 i to kopija. Ono jeste, kopija je od EVO+, al je kopija...:)

Milane ja porucila 11.11 neki telefon dooge x5 , kinez mi je dao neki brooj i do malopre nikakve promene a sada se pojavila kao neka registraciija na pracenju i evo sta su napisali za taj broj "2015-12-04 14:53

Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article""
procitala da to nije garancija da su primili i fizicki paket, jel to uobicajeno ili ne

Normalan korak u slanju te poste. Ugasi dispute, zbog takvih poteza polako prestaju da isporucuju u Srbiju.

Eto kod nas imas npr. original Samsung Evo 32Gb 1800rsd, a tu izadje oko 1500-1600 i to kopija. Ono jeste, kopija je od EVO+, al je kopija...:)
a ovo?
http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_204281.html

Dobre su ocene kupaca, ozbiljn(ij)a je prodavnica ali bas me zanima da li je original?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno