Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Posle tačno mesec dana čekanja stigne mi za klinca silikon case za telefon, samo što su daltonisti promašili boju i umesto crne poslali crvenu. Još su ovi na carini na 3.99$ naplatili 250,-rsd, al' ajde, nek ide, do sad sam za slične sitnice prolazio bez dodatnih troškova. Šta mi je najbolje sa Alijem činiti za to što mi je poslat proizvod pogrešne boje? To neću da im progledam, ne zbog 4$, već zato što ako ne reagujemo kinezi će trpati boje koje im prve dopadnu pod ruku. Da li da kontaktiram prodavca prvo, ili da odmah idem na dispute?

Dispute. Prilozi slike i trazi makar pola love nazad.. Nisi ti kriv sto je on pogresio

Otvorio dispute Alliju i od 4$ dolara tražio refund 3$, prodavac je bio skroz korektan, izvinuo se na grešci i ponudio da vrati 2$. Pošto je bio OK, prihvatio sam.

Edit: Još jedno pitanje - CPD mi je tačno obračunat i iznosi 110 din. ali poštar mi je naplatio 270,- koliko je rukom bilo napisano na poledjini carinskog obračuna. Tih 160,- din. su neki dodatni PTT troškovi ili me poštar zavrnuo?

Poslednja izmena:
Pored pdv-a uvek platim postaru jos dodatnih 150 din...

Otvorio dispute Alliju i od 4$ dolara tražio refund 3$, prodavac je bio skroz korektan, izvinuo se na grešci i ponudio da vrati 2$. Pošto je bio OK, prihvatio sam.

Edit: Još jedno pitanje - CPD mi je tačno obračunat i iznosi 110 din. ali poštar mi je naplatio 270,- koliko je rukom bilo napisano na poledjini carinskog obračuna. Tih 160,- din. su neki dodatni PTT troškovi ili me poštar zavrnuo?

Otvaranje i zatvaranje paketa i uplata tih 110 din na racun drzave tzv. provizija poste standardnih 45 din kao kad bi ti otisao da platis neki racun u posti, e oni to rade u tvoje ime jer te pare ne idu posti vec u budzet R. Srbije.

Meni je danas ovaj paket preko Singapurske pristigao kod nas da znate okvirno neko vreme, znaci 11.11. porucen, 24.11. Electronic notification of shipment, 01.12. Send item abroad (Export), 5.12. Import (Item arrived at country of destination)... Velika guzva neka al eto stigao konacno.

Pored pdv-a uvek platim postaru jos dodatnih 150 din...

Otvaranje i zatvaranje paketa i uplata tih 110 din na racun drzave tzv. provizija poste standardnih 45 din kao kad bi ti otisao da platis neki racun u posti, e oni to rade u tvoje ime jer te pare ne idu posti vec u budzet R. Srbije.

Ok, hvala na razjašnjenju, prvi put su mi ocarinili paket pa nisam bio siguran o čemu se tačno radi. Ovi naši su pravi klošari, carine paket od 4$?! Mislim naplaćuju PDV... to će nam spasiti ovu raspalu državu.

Poslednja izmena:
original je citaj komentare ,pa nemoz da zeznu 1000ljudi

nije original ja sam kupio i zalio sam se ima bas upustvo kako da ih razlikujemo. original ima i sd adapter pride kopija uglavnom nema. svaki samsung sa gearbest je original. sa bhphotovideo ista kartica je made in korea dok sa kineza su svetlija pakovanja ispranije boje i pise made in china.

Cek, jel jeste original ili nije original? Mislim da je ucitelj govorio o kartici sa gearbesta.

pa ja sam porucio i tamo i vamo i na ali i na ebay i uporedio. sve fake. a komentari pola namesteni kao ocene na limundu ili kp. da se razumemo one su ispravne ali sporije dosta od originala.

Poslednja izmena:
gearbest, banggood, ebay, aliexpress, bhptohovideo, evo vise informacija kako razlikovati posto ima raznih oblika falsifikata:

cak i amazon deli fake sakom i kapom...

http://www.happybison.com/reviews/how-to-check-and-spot-fake-micro-sd-card-8/
https://thecounterfeitreport.com/product/504/Samsung-micro-SDXC-Memory-Cards.html
https://thecounterfeitreport.com/fa...sort_by=report_start_date&sort_direction=DESC

a ima i ovde detalja:

http://forum.xda-developers.com/general/accessories/fake-samsung-evo-64gb-micro-sd-cards-t2852818

da ne spominjem da je gore neki lik hvalio gearbest kak osu sve originali i ja porucio gomilu toga...ama nijedno nije original, cak su i sandisk fleske skuplje nego u legalnoj radnji gde su original i dosta su sporije a neke imaju cak i lazni kapacitet. One sa kineskim omotom tj pakovanjem imaju tacan kapacitet ali su sporije od mnogih usb 2.0 fleski, a one sa omotom i pakovanjem na egleskom imaju lazni kapacitet. Nije bas svima verovati na forumu kad tvrde da je original kad ni sami ne znaju kako original izgleda.

Poslednja izmena:
Znaci i fake ima sa adapterom......

Jos samo da mogu da odem do Kine pa da pogledam kako izgleda kartica...

A najgore od svega sto su ti fake skuplji negde i od samih originala i ljudi se zalete, misle jaka cena nije kopija.

Meni je pre neki dan stigla sa gearbest-a ali pojma nemam jel original

"
da ne spominjem da je gore neki lik hvalio gearbest kak osu sve originali i ja porucio gomilu toga...ama nijedno nije original, cak su i sandisk fleske skuplje nego u legalnoj radnji gde su original i dosta su sporije a neke imaju cak i lazni kapacitet. One sa kineskim omotom tj pakovanjem imaju tacan kapacitet ali su sporije od mnogih usb 2.0 fleski, a one sa omotom i pakovanjem na egleskom imaju lazni kapacitet. Nije bas svima verovati na forumu kad tvrde da je original kad ni sami ne znaju kako original izgleda."

pa jesi se zalio i jesu li vratili pare,onda ispade na gearbestu je sve fake verovatno i xiaomi,toshiba i ostali poznati brendovi

xiaomi nije porucio sam zlatni model ...fake je verovatno neki internacionalni brend i veliki a ne kineski...mada ne moze de reci da je sve fake ali vecina memorijskih i flash su kod kineza uglavnom fake. sandisk i pola sam cak dobio sam pakovanjem sve na kineskom...niko ne odgovara na support vec danima...

A patike?
[YOUTUBE]035byBXZXug[/YOUTUBE]

A i dobro pakuju

[YOUTUBE]3Y-EB9baMRA[/YOUTUBE]

xiaomi nije porucio sam zlatni model ...fake je verovatno neki internacionalni brend i veliki a ne kineski...mada ne moze de reci da je sve fake ali vecina memorijskih i flash su kod kineza uglavnom fake. sandisk i pola sam cak dobio sam pakovanjem sve na kineskom...niko ne odgovara na support vec danima...

sad sam malo proucio ovaj video o fake 64gb samsungu,ova sa gearbesta dolazi sa belim obodom kao original i na jednoj slici u komentarima vidi se ono made in korea,kako si ti naso da je fake ako izgleda isto i ima kapacitet kao original,ako ne odgovara support zali se paypalu

sile ne vidi se tvoj atasment

Poslednja izmena:
sad sam malo proucio ovaj video o fake 64gb samsungu,ova sa gearbesta dolazi sa belim obodom kao original i na jednoj slici u komentarima vidi se ono made in korea,kako si ti naso da je fake ako izgleda isto i ima kapacitet kao original,ako ne odgovara support zali se paypalu

sile ne vidi se tvoj atasment

na mojima svuda pise china osim onih kupljenih od amera. speed test mnogo sporiji na njima. dosli su bez adaptera osim 64gb koji je sa adapterom.

Nisam je otpakovao, kupljena detetu na poklon pa nije lepo da joj dam otvorenu a jos manje lepo ako je divljak [emoji4]

uploadfromtaptalk1449379208511.pnguploadfromtaptalk1449379266870.png
I ja sam kupio iz Kine 32 gb i evo test, ja sam zadovoljan.

taj test nije adekvatan, nama treba nesto tipa crystal mark ili a1 onaj bench...ne peak brzina itd..

evo recimo test originalnog 32gb pro plus microsdhc modela:

Samsung-Pro-Plus-32GB.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno