Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Evo citam malo ove zadnje komentare a ko zna kakvih je problema sve bilo ranije navedenih u ovoj ogromnoj temi...

Danas sam imao novi problem, naime jedna stvar koja mi je stigla ponovo nije bila kakvu sam porucio :mad: Znaci u 4 paketa 3 problema... Ja mislim da su se oni jako obezobrazili tamo i namerno to rade salju sto im je visak, skart ili sta god, posle kada se zalis dobijes neki bedni refund koji ti ponude kao meni 0.6 $ i bas njih briga s obzirom da su svesni da nam je neisplativo da vratimo paket o nasem trosku a to traze za full refund... I naravno za manje sume ljudi prelako odustaju njima odgovara i samo voze tako, e pa nece ga majci. Ja cu za dolar da ga gonim do bozije kuce, oce da mi kaze da je kao slucajno pogresio, ne nego nametno a ja hocu da dobijem ono sto je placeno i tacka.

Pokrenuo sam jos jedan dispute veceras pa cemo da vidimo kako ce uglavnom ja ne odustajem full refund ili resend onoga sto sam porucio, a ne nesto drugo sto mi on posalje sto mu je visak, da vratim mogu o njegovom trosku a objasnio sam i u cemu je caka sa postarinom i da sam svestan na koju foru hvataju i da to kod mene nece proci, ako ne vrate novac ili ne posalju poruceno ocrnicu ga najgore sto mogu i namerno cu da narucim ponovo da ga ocrnim samo tako kad je djubre. Inace dvojica od njih su bili Top-rated Seller sa odlicnim feedbackom ( ovaj jedan 100 % ).

btw. Samo da dodam da na Ebay sam imao jedan jedini problem sa mnogo vise paketa i da je covek bez pogovora poslao nove naocare koje kostaju 13 $ a stare sam zadrzao ! I da snimam sve pakete kada stignu i kada ih otvaram i posle to sve saljem kada pokrenem dispute, sto i vama najtoplije savetujem.

Ja Ali koristim još samo da pročitam komentare i onda taj item kupim na ebay, naravno ako ima, obično bude i jeftinije.

Pa ima i takvih slucajeva da na Ebay bude jeftinije, mada obicno je bar za ono sto ja trazim kontra, mada to nije sad neka ne znam koja razlika s obzirom da mi se Ebay pokazao kao dosta dosta pouzdaniji bar za sada. A i na Aliju je veci izbor...

Inace 1:0 za mene upravo mi je prvi prodavac uradio full refund a zadrzao sam ovo sto mi je poslao, meni ne bi bio problem da im vratim samo da oni plate postarinu, ne bavim se tim da uzimam od njih pa da ih posle kinjim za neku glupost da dobijem neki refund i slicno, samo hocu da dobijem ono sto narucim i posteno platim. Ostaje jos ovaj drugi dispute pa da vidimo sta ce tu da bude.

I ja sam narucio onu masku o kojoj sam govorio... 20. septembra sam dobio mejl da mi je maska poslata, pa sad, valjda ce mi doci to sto sam trazio. :) Uzgred, u slucaju potrebe za reklamacijom, koliko moze kostati ta postarina da im se nesto sto su poslali vrati nazad? 200 do 500 dinara, tako nesto?

dobar dan hocu da kupim iptv box preko allexpres kosta
€ 31,68 /jel necu platit carinu i jel placam samo pdf hvala.

Ako lepo procene paket onda placas samo pdv, pdf neces sigurno :)
Ako kupujes na nekom snizenju onda mozes reci Kinezu da stavi neki vid racuna kako ne bi carinik nasao vecu cenu za isti uredjaj pa ti naplatio vise pdv-a ili cak i carinu.

jel bolje kupiti ne ebay ili allexpres gde je sigurnije da paket stigne.

Uvek treba gledati od koga se kupuje i sve bi trebalo biti u redu. Do sada sam sa ebay-a narucio 20ak sitnica i sve je stiglo bez problema, a sa Alija sam narucio samo telefon ali to nije sitnica, to sam platio vise nego sve sa ebaya i sve je proslo u redu i sa tim.
Bitno je lepo proveriti feedback prodavca, komentare, broj prodaja i tako dalje.

koliko se ceka sa ebay a koliko sa allexpres.znaci ako ima oko 98% mogu kupiti.

Nema pravila za cekanje. Ceka se po 20-25 dana uglavnom. (u mom slucaju)
Ne znaci da je 98% dobro jer se gleda i broj u zagradi tj broj transakcija. 98% od 1000 transakcija nije isto kao 98% od 30000 transakcija recimo.

Je li mozda neko kupovao biciklisticke dresove na aliju? Zanima me kakav je kvalitet posto bih hteo da porucim po jedan komplet za leto i hladne dane.

moracu i ja videti za biciklizam dresove pa kada neko javi videcu.

I ja sam narucio onu masku o kojoj sam govorio... 20. septembra sam dobio mejl da mi je maska poslata, pa sad, valjda ce mi doci to sto sam trazio. :) Uzgred, u slucaju potrebe za reklamacijom, koliko moze kostati ta postarina da im se nesto sto su poslali vrati nazad? 200 do 500 dinara, tako nesto?

Druze za 200 dinara jedva mozes da posaljes iz Beograda za Nis nesto a da ima oznacenu vrednost :(
Uglavnom totalno je neisplativo slati nazad paket to oni znaju i na to racunaju, za pismo je sasvim druga stvar ali nemam pojma da li onda ima tracking i sta se desava da li znas kada je primio itd...

Npr slanje paketa do 1 kg u Kinu bez oznacene vrednosti je 2200 dinara :S:

Uvek treba gledati od koga se kupuje i sve bi trebalo biti u redu. Do sada sam sa ebay-a narucio 20ak sitnica i sve je stiglo bez problema, a sa Alija sam narucio samo telefon ali to nije sitnica, to sam platio vise nego sve sa ebaya i sve je proslo u redu i sa tim.
Bitno je lepo proveriti feedback prodavca, komentare, broj prodaja i tako dalje.

I ni onda nisi siguran ni u sta... Ja sam narucio od prodavca sa Alija koji ima 100 % pozitivan feedback, brdo dobrih komentara, brdo prodatih predmeta ali opet me zezno i poslao ono sto nije naruceno... Sve u svemu moj je savet svima da kupe sa Ebaya ako mogu cak i ako je malo skuplje, moje dosadasnje iskustvo je ostavilo utisak da je sa Ebay sigurnija kupovina, bar u mom slucaju.

moracu i ja videti za biciklizam dresove pa kada neko javi videcu.
Citajte biciklisticku temu ili pitajte ljude tamo, narucivali su oni svasta sa alija i uglavnom su bili zadovoljni.

Prvi put sam kupovala na aliju. Paket mi nije stigao, a sad odem na tracking i vidim da pise da je stigao u Srbiju jos 30. avgusta. Mogu li nekako da proverim sta je posle bilo s njim? U pitanju je jaknica za psa, cena 7 evra.

Kako da se trackuje paket koji nema onaj broj sa R i CN na kraju?
Imam samo broj pošiljke ali bez ovih slova...

Никако. Послао ти је поштом којом може да се прати само по Кини. Чим изађе довођења. Ако то је за утеху увек су ми стизале и те пошиљке.

Drugar je uzeo skoro dva komada od 5000mah i dodali su mu oko 300-400 dinara na cenu (pdv).

Ja uzeo jedan od 5000mAh i prošao bez dažbina, Bg carina.

Prvi put sam kupovala na aliju. Paket mi nije stigao, a sad odem na tracking i vidim da pise da je stigao u Srbiju jos 30. avgusta. Mogu li nekako da proverim sta je posle bilo s njim? U pitanju je jaknica za psa, cena 7 evra.

Ako ti je poslao preko malezijske poste , tn pocinje sa 3 slova i imas rezultat slican ovome koji sam okacio... - to je sve laz, paket jos uvek nije stigao u srbiju.

Ovo znam iz iskustva jer predmet posiljke nece ni ici na carinski pregled, tako da sigurno nije na carini.

Prilozi

• ScreenShot032 malezija lazan.jpg
    ScreenShot032 malezija lazan.jpg
    22.1 KB · Pregleda: 245
Провери на сајту напред поште. Не могу ту Кинези да лажирају улаз

Никако. Послао ти је поштом којом може да се прати само по Кини. Чим изађе довођења. Ако то је за утеху увек су ми стизале и те пошиљке.

Meni prvi put neko šalje sa ovim brojem...do sada sam uvek dobijao RxxxxxxxCN brojeve za tracking...sva sreća pa nije neka vrednost,oko 2.5$

U zadnje vreme sve vise salju preko tih posti koje imaju taj lazni track... samo za skuplje stvari dobijem HK ili CN...

Pozdrav, imam nameru da uzmem onaj dodatak za sediste za lumbalni deo ali malo je poveci, ne znam kako cu proci sa carinom.http://www.aliexpress.com/item/Comf...est=201556_2,201527_3_71_72_73_74_75,201409_2

Jel uzimao neko ovo, ima li kod nas i kakva su iskustva? Isto da pitam, kod koga ste uzeli Xiaomi powerbank i kako oni prolaze kroz carinu? :)

Nije problem što se gabarita tiče. Kod nas se prodaju za ispod hiljadu dinara na top shop varijantama... možda ga ima i kod kineza domaćih.

Провери на сајту напред поште. Не могу ту Кинези да лажирају улаз
...наше поште...

www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Meni prvi put neko šalje sa ovim brojem...do sada sam uvek dobijao RxxxxxxxCN brojeve za tracking...sva sreća pa nije neka vrednost,oko 2.5$

U zadnje vreme sve vise salju preko tih posti koje imaju taj lazni track... samo za skuplje stvari dobijem HK ili CN...

За те поруџбине мање вредности испод 15$, где иначе и не дају трекинг број, ако и напишу бесплатно TN кинеском поштом обично слажу или у старту и напишу нешто типа sellers method, та пошта углавном иде са тим трекингом (Yanwen post) који не може да се прати ван Кине. Тако да није у питању лажни број него не може да се прати...

Poslednja izmena:
Narucio sam za druga dock za Sony Xperia V,stigao mi je dock za Xperia Z3+/Z4. Jel bolje da prvo kontaktiram prodavca ili da odmah otvaram dispute? I sta je najbolje da trazim,refund od 90% i zadrzavanje proizvoda?
Moguce je da se slucajno desilo jer se dock za Xperia V zove DK25 a za Z3+/Z4 DK52.

Narucio sam za druga dock za Sony Xperia V,stigao mi je dock za Xperia Z3+/Z4. Jel bolje da prvo kontaktiram prodavca ili da odmah otvaram dispute? I sta je najbolje da trazim,refund od 90% i zadrzavanje proizvoda?
Moguce je da se slucajno desilo jer se dock za Xperia V zove DK25 a za Z3+/Z4 DK52.

Ma odma mu lupaj bre po disputeu mnogo mi nesto oni grese, ne verujem ja da su oni tako naivni bas... Meni su dva paketa zeznuli, za jedan sam iscupao full refund i zadrzao proizvode, a za drugi se sada sporim jos pa mi treba pomoc...

Dakle trazio sam full refund, on je to odbio i ponudio nesto ispod dolar, ja sam to odma odbio i zahtevam full refund, onda mi se on opet nesto is**njao kao da sam ja sisao vesla kao ima on neke troskove oko postarine tu, a sve ide za dzaba nebitno i ponudio dolar, e sada mi stoji :

http://i.imgur.com/whM832p.png

http://i.imgur.com/EcG3JNd.png

Sada se ceka moj odgovor na to, ali nemam opciju da to odnacim to jest reject, sta sada raditi ? Da cekam da prodje ovih 10 dana da ne radim nista ili ima fora da odma odbacim to ? Posto vidim da mi stoji pod Action on je meni Reject moj predlog ali ne znam kako ja sada od odbacim njegov jer sam dosledan u nameri da ostane full refund... ?

Prakticno i nemas vise opcija osim da ides na eskalate pa da ovi iz aliex. odluce sta ce... a to ume da se razvuce.obzirom da si dobio 50% refund i zadrzao robu mislim da bi trebao da prihvatis...

Vrh Dno