Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Upravo. Zato uvek preporucujem 1+1 i ovog prodavca.

Koja je specifikacija u pitanju i koliko si platio?
10dolara

Ima dva izlaza na 5volti 2.1A I 1A

Lepo je napunio Bb 9790 brze nego njegov punjac :-D

827092a9bcdee8da146db51615230776.jpg

db0f33cd2d5cb9a6d4aebe514c929c01.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=59vLXSdxBVY

Marka je power bank ako je to uopste Marka :-D znam da je Kina Ali je OK iako sigurno nema realni kapacitet 12000 mah nego mozda 8000 Kako God to je sigurna 3 punjenja ili dopune Z2 ;-)

Sta je ovo bre, kinez MI ostavio gift poklopac od tetrapaka :-D

3a9ea80807a01bf551d1c316c857c55f.jpg

Bilo van kutije.

Poslednja izmena:

Bilo van kutije.[/QUOTE]

To ti je stalak za telefon, za gledanje videa bez držanja telefona.

I nije neki, ima kao dva položaja, ali većina telefona prokliza sa prvog koji ima normalan ugao gledanja na drugi koji na kome je telefon previše spušten- informacija je čisto ako nekome padne na pamet da naruči.

Bilo van kutije.

To ti je stalak za telefon, za gledanje videa bez držanja telefona.[/QUOTE]
:-D haha kick stand :p e nebi se setio toga...
Hvala ti :) Hvala I njemu, poklonu se u zube n e gleda.

Postoji li neki program, addon, plugin koji prati posiljku i da svaku promenu me obavesti? Tipa stigne na carinu stigne mi obavestenje ili notification na Win10?

Ja se razmisljam da kupim xiaomi power bank, ukucao sam na guglu izasao neki lik sa bencha kog su odrali posteno na carini. Kakva su vasa iskustva, ima li neko da je skoro narucio?
Ја сам скоро добио 10400 верзију, платио сам царину и пошту и тако то све укупно 580 дин.

BZV ako je na paketu - pismu stampana deklaracija i pise jasno koliko iznosi, ko salje i kome kako moze Carina to da carini? A 10dolara je...
Zadnja dva paketa sa ALI-a koja sam dobio nit sam platio nasima postarinu niti carinu.

Drugo je to sto na carini radi i ..... i murta, pa kako im padne na pamet tako rade.
Gde bi bila tu racunica ja Kinezu dam za power bank 10dolara a nasi uzmu lepo 5 za sebe, ejjjjjjjjjjjjjj. Ko da nema sta vrednije preko 50e da Carine.

Poslednja izmena:
Meni su prošle nedelje naplatili carinu i poštarinu u iznosu od 300 rsd ukupno, za robu vrednu $6.8. U pitanju je naravno čuvena niška carina.

Do 50€ se plaća PDV i troškovi otvaranja paketa i prenosa novca, carina se ne plaća.

Do 50€ se plaća PDV i troškovi otvaranja paketa i prenosa novca, carina se ne plaća.

Meni do sada nijednom nisu naplatili samo PDV za sve pakete do 50EUR, a bilo ih je poprilicno.

Znam, ali ako naplate to je PDV+troškovi, a ne carina.

На то сам и ја мислио, пдв + отварање пакета.

Ja narucujem sa Aliexpress-a vec duze vreme nikad nisam narucivao skuplju robu od 30e do sada nisam imao nikakvih problema postar mi donese paket 2-3 nedelje posle narucivanja i uvek je besplatna postarina (free shipping uvek proveriti)
E sad dolazimo do problema naocare koje sam platio 20e carenik je otvorio i procenio da je njihova vrednost 100e na to mi je dodao carinu+pdv+otvaranje paketa i stigao mi je paketa ali sa dodatnim troskovima od 3560din sto sam naravno odbio da platim iz 2 razloga
1. zato sto sam vec platio sajtu i
2. zato sto naocare ne vrede toliko
u svakom slucaju pojeo sam .... jer sam u medjuvremenu narucio jos 2 para naocari za ortaka i drugaricu neznajuci da ovo moze da se desi.
ako se to bude desilo i sa njihovim posiljkama ja sam pukao ne samo svojih 20e nego i njihovih 40e.
Stvarno ne znam koje su mi opcije za povracaj novca i dali vredi "open dispute" ?

To je skola da uvek racunas na PDV :)
Pa ako ne bude, odlicno. Ako bude platis.

Cudi me to da su procenili naocare na 100 eura, mora da izgledaju lepo ili imaju neki brend na sebi.

Koliko znam moze povracaj na aliju.
Funkcionise tako da se pozalis kinezu da je carina odbila paket, i vratila za kinu.

On vrati novac kada njemu stigne paket nazad.

Naravno podrazumeva se da naletis na nekog postenog.

Pa računano je on PDV na 20€ što bi sa raznim dodatnim troškovima bilo oko 400-500 dinara, a pošto su procenjene na 100€ ide carnia, pa na zbir vrednosti robe i carine ide PDV i dodatni troškovi što je kako što je napisao 3560 dinara a na to nikako nije mogao da računa.

I da platis nazad shipping...jer njemu kad se vrati naplatice mu shipping....

Inace uzmi lepo slikaj koliko si platio naocare na aliju i izvod iz banke..odnesi u postu i zali se...zalba je 500 dinara..uvazice ti zalbu i platices pdv za 20 evra oko 200 dinara.. i to je to

to mogu neki govnari na carini da rade i namerno da procenjuju vise od 50 e da bi mogli da naplate carinu...svaceg ima...samo uradi ovo gore i eto.

Poslednja izmena:

1. Sajtu nisi platio PDV, pre narucivanja korisno je procitati ovu temu.
Na tih 20 evra placa se 20% PDV to je oko 480 dinara + 100 dinara otvaranje + 45 dinara uplata na racun = 625 dinara
2. Mozes se zaliti na procenu carine ili cekaj da se vrati za Kinu dobices oko 70% refunda od alija
Otprilike su ti isti troskovi bilo zasto da se odlucis

Ja narucujem sa Aliexpress-a vec duze vreme nikad nisam narucivao skuplju robu od 30e do sada nisam imao nikakvih problema postar mi donese paket 2-3 nedelje posle narucivanja i uvek je besplatna postarina (free shipping uvek proveriti)
E sad dolazimo do problema naocare koje sam platio 20e carenik je otvorio i procenio da je njihova vrednost 100e na to mi je dodao carinu+pdv+otvaranje paketa i stigao mi je paketa ali sa dodatnim troskovima od 3560din sto sam naravno odbio da platim iz 2 razloga
u svakom slucaju pojeo sam .... jer sam u medjuvremenu narucio jos 2 para naocari za ortaka i drugaricu neznajuci da ovo moze da se desi.
ako se to bude desilo i sa njihovim posiljkama ja sam pukao ne samo svojih 20e nego i njihovih 40e.
Stvarno ne znam koje su mi opcije za povracaj novca i dali vredi "open dispute" ?
Daj link do prodavca i tih naočara koje carinsku izgledaju kao 100€, da vidimo kakve su.

A ta druga 2 para će skoro sigurno ocariniti, vrv i više od prvih.

Ja razumem da ljudi proracunaju PDV koliko bi trebalo da bude, ali :)

U praksi vidimo da to ne funkcionise.

Tako su telefoni svi 100 evra primera radi. Mora da su naocare sa markom, ili prosto odlicno izgledaju :D

Ne kazem da je to normalno, ali u praksi to tako funkcionise.

Najbolje bi bilo onda da se zali covek, jer za cenu zalbe (600 din?) i 500 PDVa se isplati?

RB su naocare ali stvarno su lepo odradjene i kvalitetne su,koliko sam ja razumeo ovu celu aliexpress pricu roba ispod vrednosti 50e ne podleze carini i pdv-u barem je tako bilo do pre mesec-dva,jer sam primio sigurno 15 paketa i nije mi nikad naplacena ni carina ni pdv.
E sad ako je nesto promenjeno ok nije problem platicu pdv i carinu ali na tu vrednost od 20e koliko su i placene a ne na neku izmisljenu od 100e,uostalom i Kinez je tu malo jeo .... jer vidim na proslom paketu koji mi je stigao da je posljku nazvao "part lens" a vrednost stavio 8 dolara sto nema veze sa onim sto sam ja platio na sajtu,u svakom slucaju ja sam se vec pomirio da sam pukao 60e sad mi preostaje da vidim kako ce se odvijati dispute na sajtu,od zalbe posti-carini nema nista,jer sam procitao iskustva jedne devojke koja ja je isto prosla kao ja samo sto je u pitanju bila neka sminka u vrednosti od 20 eura,pisala je molbe zalbe itd isla u carinu ma ne vredi brale,clan taj i taj kaze da je carenik bog i batina i moze da te... kako hoce

Ne znam koliko ce ti pomoci dispjut posto kinez u ovoj situaciji nije kriv.

Pdv se placa na svaku vrednost, ne mora posiljka da bude preko 50e

Nazad
Vrh Dno