Bilo situaciha, nista strasno samo opusteno sacekaj bar 10-15 dana ako onda nema upate-a vidi sa prodavcem sta je sa paketom pa posle dalje, ali za sad samo malo strpljenja.Da li je neko imao situaciju da mu tracking broj ne izlistava nikakve podatke 7 dana nakon kupovine? Dobio sam obavestenje da je prodavac poslao posiljku 2.januara i do danas ne mogu da dobijem nikakve podatke o paketu na osnovu broja..ranije sam mogao obicno posle 4 dana.
E to me raduje. Hvala.Ne moze da smanji ni da ukine.
Nije mi jasno to produženje zaštite bez saglasnosti kupca . Prodavac praktično produžava rok isporuke , a to nije nešto na šta je kupac pristao kupujući stvar .
Konkretno u ovom slučaju ne vidim ništa loše, jer su uhvatili praznici. Sumnja da nije ni poslao uvek se može proveriti sa brojem za praćenje koji se kako ja vidim svugde u svetu rezerviše, a tek naknadno se šalje. Kad se pojavi informacija da je paket primljen, tu je ono vreme gde moće da manevriše, od tada računam da više ništa nije u njegovoj moći, ali opet zaštitni rok nije tek olako određen, već je na bazi iskustava vremena dopremanja bilo gde, tako da treba biti ispoštovan.Naravno, nije OK da on sam odredi koliki je period produzetka i tu se ne bih slozio da mi neko svojevoljno lupi jos 60 dana a recimo meni ne treba za 2 meseca, posebno ako bi se po pracenju moglo provaliti da nije ni mrdnuo iz Kine, a bilo je slucajeva koje su neki navodili da paket vise od mesec dana ne izlazi iz Kine, i ispada da moram po njegovom, da cekam 3 meseca!?
Konkretno u ovom slučaju ne vidim ništa loše, jer su uhvatili praznici. Sumnja da nije ni poslao uvek se može proveriti sa brojem za praćenje koji se kako ja vidim svugde u svetu rezerviše, a tek naknadno se šalje. Kad se pojavi informacija da je paket primljen, tu je ono vreme gde moće da manevriše, od tada računam da više ništa nije u njegovoj moći, ali opet zaštitni rok nije tek olako određen, već je na bazi iskustava vremena dopremanja bilo gde, tako da treba biti ispoštovan.
Za nas ovde je sad problem u zadnjih dva-tri meseca zbog usporenog pregledanja pošiljaka na carini. A to je već malo više od polovine perioda zaštite. Da je kao nekad max. do 7-10 dana, već bih reagovao, ako bi prišlo kraju prvobitnog perioda zaštite i postavio bih pitanje zašto je sam produžio jer je sasvim dovoljno 30 dana da stigne do Srbije. Obratio bih se kao nezadovoljan kupac direkno Aliexpressu. Uglavnom uvek imam neku prepisku sa bilo kojim prodavcem bilo gde da kupujem, jer se pokazalo kao korisno u nekim neprijatnim situacijama sa odugovlačenjem ili defektnom robom.
Ja sam ih kontaktirao skroz su dobri i brzi u resavanju problema, bar jednom kad sam ih kotaktirao sa problemom sa prodavcem jednim.Kako bi se obratio direktno AliExpressu . Ima li link ?
Hvala ti punoEvo odgovoriše pre mene. Na kraju krajeva možeš otvoriti i dispute, pa posle toga escalete dispute sa strogim odbijanjem svega što nije bilo u dogovoru, a tu će da reaguju. Jer i sam sajt preporučuje da imaš aktivnu komunikaciju sa prodavcem i pre naručivanja ili pri slanju. Uvek pitam za neke nejasnoće oko proizvoda pošto je uvek teško razumeti neki kineski opis sa nemuštim prevodom na engleski, ali i uvek da li će biti ispoštovan rok dostave, jer računam na to da je imam za maksimalno 40 dana. Svako prouženje bez moje saglasnosti nema smisla, jer sam u početku naveo da ču sačekati do maksimalnog perioda. Ako prodavac to ne može da shvati, ne vidim ni zašto bih ja kako kupac to morao. Sve preko je naša dobra volja, a ja sam je imao ovaj put. Da se ne lažemo, svi koji kupujemo bi da to isto imamo odmah, a ne za mesec i po...Uostalom oni i na poštarini zarađuju.Pogledajte kolika je naknada slanja iz Kine i HK običnom pošiljkom, a koliko uzimaju uopšteno od svih. Na pošiljke veće mase i vrednosti razbijaju sa razlikom u zaradi. Kad se već slažemo da platimo to što traže, onda očekujem da dođe kad je dogovoreno..
P.S.
za nemanja123, pun ti je inbox pa ti ne mogu poslati PM.
Ali evo i za druge da znaju kad da se žale na troškove koje im traži čika postar. U pitanju je sumnja na troškove za pošiljku sa aliexpessa vrednosti 25$.
Ako ti je 25$ i ako je oporezuju to bi bilo 20% PDV, tj. 5$ u dinarima blizu 500+150 dinara neke poštarine i otvaranja paketa. Znači sve ukupno do 750din. Ne bi trebali da uzimaju veću osnovicu ako ima račun. Ako nema verovatno će sami potražiti. Vidi ako ti se troškovi vrte približno oko 750din da je preuzmeš. Mislim da ti se ne isplati žaliti ako budu do 1000., jer morao bi platiti nepovratno za žalbu između 350-400 din što bi ti došlo na isto i kad ti usvoje žalbu, ali ćeš izgubiti dodatno vreme. Jedino ako je mnogo veća suma, a nećeš se smrznuti do tada, onda se žali. Moraš sam videti da li ti se isplati vremena i živaca.
Otvorena nova tema za ova pitanja Praćenje pošiljki . Postavi tamo neko će odgovoriti.Nema bas veze sa ovom temom ali negde moram da pitamnaime, hong kong posta je promenila tracking sistem i program track pack vise ne izbacuje stanje i obavestenja o posiljci pa me zanima da li postoji slican softver koji koristite na android uredjajima? 17track mi ne odgovara jer svaki put moram da ubacujem broj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari