Marezz
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.11.2010
- Poena
- 245
Zdravo, to je ovo pojacalo https://www.aliexpress.com/item/4001362567600.html
Razmisljam se uopste da li da rizikujem opet..
Ja sam mislio da je gitarsko 😀. U svakom slučaju, sve su ti rekli. Standard shipping ima praćenje. Na carini mogu da ti naplate i pdv i carinu, a i ne moraju. Nekad stvar procene na manje. Meni se desilo da sam za stvar od 90 dolara platio još 450 dinara, zajedno pdv i "uslugu".Zdravo, to je ovo pojacalo https://www.aliexpress.com/item/4001362567600.html
U principu, dobra je matematika, ali si malo naduvao cene. U tih 500dinara je verovatno bilo i pdv i usluga carinjenja. Cena te usluge je oko 160 dinara. Otprilike, na 1000 do 2000 dinara robe, meni dođe 300 do 500 dinara troškova, ali samo ako ima praćenje.Ja samo ne bih da me u nekoj tački procesa kupovine kada to ne mogu da prekinem iznenadi cena koju nisam hteo da platim.
Ako na sajtu AliXpres piše cena nečega 1000 dinara i isporuka 500 dinara, ukupno 1500, i ja to naručim i platim namenskom karticom,
i onda (kao kad plaćam infostan ili kupim nešto u domaćoj prodaji preko interneta) mi stigne SMS sa kodom za plaćanje;
da li u tom SMSu sa kodom za plaćanje piše da treba da platim 1500 dinara, ili piše brojka koja se dobije kad se preračuna cena artikla u dolarima razmenjena po kursu dolara koji važi u banci tog dana ?
Ni to ne bi bilo strašno jer ako mi ne odgovara mogu da ne unesem kôd i da obustavim kupovinu.
Kada paket stigne, ako na cenu dodaju PDV 20% to bi bilo 1800, plus isporuka 500 din (toliko sam nedavno platio neku isporuku u okviru grada), izađe na 2300
Na kraju ostaje samo da sam za sebe procenim da li je tih 2300 dovoljno ili uopšte niža cena od one po kojoj takav artikal prodaju lokalni "dropšiping" sajtovi da bih bio motivisan na sve ovo.
Da li ispravno razmišljam ?
Pa kazem ti, bilo je pracenje donekle, posle se izgubio trag, posiljka se nije videla u Srbiji..@Marezz
Ne verujem ni da su pre par godina poslali posiljku od 50+$ bez pracenja.
Kao sto @X4K3P kaze Aliexpress Standard Shipping ima pracenje.
Pratiti malo ponude i cene - moze da se dobije i popust
Pogledajte prilog 441386
@Sexy-NOT
Ne ide to bas tako - ako posiljka ode na carinu , oni odredjuju
pribliznu cenu i na to racunaju PDV i ako procene / ili je cena stvarno
preko 50€ onda ide i carina , plus Posta naplacuje otvaranje posiljke i
proviziju na uplatu.
Cenu na AE postavi u DOLARIMA.
Ako imas dinarski racun banka ce ti racunati prodajni kurs za dolar
( moze postojati mala razlika izmedju rezervisane i naplacene sume
ako se pojavi razlika u kursu dolara na dan rezervacije i na dan naplate )
Ako imas devizni racun , kartice su vezane za EURO i povlaci se € ,
a konverzija €/$ se vrsi po srednjem kursu €/$.
Neke banke naplacuju proviziju za placanje u inostranstvu ( pogledaj tarifnik ).
Ima 100%. Dobiješ LA....... HU kod koji se vidi na sajtu pošte od prijema u Mađarskoj do isporuke.Pa kazem ti, bilo je pracenje donekle, posle se izgubio trag, posiljka se nije videla u Srbiji..
Jel ima negde zvanicno da pise da Aliexpress Standard Shipping ima pracenje?
Mislim da uvek ima. Negde greškom piše da nema.Od cega zavisi da li ce Aliexpress Standard Shipping imati pracenje ili ne? Obzirom da na sajtu pise da nema prilikom izbora slanja..
Standard, od 230din ima. Saver, economy, super economy i sl. nema.Ima li ovo praćenje kada uđe u Srbiju?
Da znam sledeći put
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari