vladat1
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 26.11.2004
- Poena
- 1,145
Moja oprema
- CPU & Cooler
- NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
- Matična ploča
- MSI B450 Gaming plus
- RAM
- Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
- GPU
- GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
- Zvuk
- S.M.L.S 8A
- PSU
- Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
- Kućište
- HAF 912 PLUS
- Miš & tastatura
- Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
- Ostale periferije
- Blue Snowball Ice
- Pristup internetu
- Optički internet
Na ovu ideju sam došao sasvim slučajno. Na poslu mi je pregoreo jedan kanal za zvučnik, i mnogo me je nerviralo to što samo jedan radi. Tada kreće igrarija. Od pripadnika jedne nacionalnsti kupim na pijaci 2 Logitech satelita za 100 dinara. Naravno neispitano
Posle kraćeg testiranja dolazim do zaključka da su sateliti ispravni, ali da je jedan kanal pregoreo. Tada preko Ebay a kupujem Bluetooth 5.0 TPA3116 Digital Power Audio Amplifier board, i posle dva meseca mi stiže :guitar: , naravno nekompletana 
Ovako bi trebalo da izgleda

a ovako mi stiže

Na svu sreću to me nije obeshrabrilo
Potrebni delovi:
- Bluetooth 5.0 TPA3116 Digital Power Audio Amplifier board - oko 8$
- Dva zvučnika - 100 dinara
- Staro napajanje IBM 16,5v sam imao
- dva "Š" konektora mi je dao drug
- 20 cm Cordial kabla za zvučnike, ostalo od "čestih promena kablova za zvučnike"
Povežem sve to i prijatno se iznenadim da sve to radi, pa čak i Bluetooth, koji hvata lepo solidnih 5-6 metra. Trebam da napravim kutijicu za ovo, ali za početak ću samo da slušam muziku. Evo još par slika

Ja znam da sam za ovaj novac mogao da kupim neke druge, gotove zvučnike, ali mi je ideja bila reciklaža, i davanje novog života nekim starim stvarima. U stvari lažem. Pošto sam postao hrčak i sve mi treba ,suprga mi stalno preti kontejnerom i "terasom". Ovo mi je bila jedinstvana šansa da deo odpada prensem na posao, a da ima neku svrhu :-devil-:
Nadam se da vam se dopala recenzija. Stojim na raspolaganju za sva pitanja.
Ovako bi trebalo da izgleda

a ovako mi stiže

Na svu sreću to me nije obeshrabrilo
- Bluetooth 5.0 TPA3116 Digital Power Audio Amplifier board - oko 8$
- Dva zvučnika - 100 dinara
- Staro napajanje IBM 16,5v sam imao
- dva "Š" konektora mi je dao drug
- 20 cm Cordial kabla za zvučnike, ostalo od "čestih promena kablova za zvučnike"
Povežem sve to i prijatno se iznenadim da sve to radi, pa čak i Bluetooth, koji hvata lepo solidnih 5-6 metra. Trebam da napravim kutijicu za ovo, ali za početak ću samo da slušam muziku. Evo još par slika

Ja znam da sam za ovaj novac mogao da kupim neke druge, gotove zvučnike, ali mi je ideja bila reciklaža, i davanje novog života nekim starim stvarima. U stvari lažem. Pošto sam postao hrčak i sve mi treba ,suprga mi stalno preti kontejnerom i "terasom". Ovo mi je bila jedinstvana šansa da deo odpada prensem na posao, a da ima neku svrhu :-devil-:
Nadam se da vam se dopala recenzija. Stojim na raspolaganju za sva pitanja.