Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ovo ti je ponisteno zato sto je prodavac prevarant, vratice ti novac.

Ovo je prodavac, čini se da je proveren:https://m.aliexpress.com/store/storeHome.htm?storeNo=809253&tracelog=store2mobilestore

Uvek mozes dodati MC na PayPal, ne mozes samo povuci na njega.
Ali kakve veze ima PP sa Ali-em?
Ova moja ne može, provereno. Prilikom plaćanja imaš tri opcije, prva je PayPal, druga PayPal preko kreditne kartice i treća je direktno sa kreditnom karticom. Ja sam išao ovom poslednjom

Na Ali-u? Gde ti nadje PayPalom?

Meni su svaki put kad sam plaćao direktno karticom tražili identifikacioni dokument (GearBest, GeekBuying).

Sent from my MI 4W

Nema na Aliju PayPal već godinu i kusur dana od kada su prešli na svoj Ali Pay.

Inače, do skora mi nikada nikakvu identifikaciju nisu tražili ali zadnjih par dana često moram da ukucam datum isticanja platne kartice da bih završio plaćanje.

Što se svih cancel-a, dispute-ova... tiče, ponekad ide sporo ali je uvek bilo rešeno bez problema. Svaki put kada je prodavac pokušao da se pravi lud za nešto, Ali je presudio u moju korist. Ja sam njihovom uslugom i zaštitom maksimalno zadovoljan.

Jel zna neko nesto o YunExpressu? Narucio sam neku sitnicu za par dolara, doplatio za china registered air i lik mi je dao tracking za neki yunexpress...?!

Legitiman je, vjerovatno lokalni špediter koji proslijedi China Postu. Meni je slično bilo, samo ti prati.

Na Ali-u? Gde ti nadje PayPalom?

Bio mi je ponuđen, mrzelo me da pravim novu narudžbinu pa da hvatam screenshot, pokušao sam da nađem informaciju na njihovoj stranici, ali kada kliknem na ovoj stranici na "Learn how to pay with credit card, click here" izbaci 404 Page not found. Zaista neozbiljno za jednu kompaniju koja se hvali dnevnim prometom od preko 17 miliijardi dolara.

Što se svih cancel-a, dispute-ova... tiče, ponekad ide sporo ali je uvek bilo rešeno bez problema. Svaki put kada je prodavac pokušao da se pravi lud za nešto, Ali je presudio u moju korist. Ja sam njihovom uslugom i zaštitom maksimalno zadovoljan.

Ne sumnjam da će mi sredstva biti vraćena, ali mi je neverovatno da im linkovi za tu dodatnu identifikaciju ne rade i da ne mogu da pošaljem dodatne informacije.

Meni su svaki put kad sam plaćao direktno karticom tražili identifikacioni dokument (GearBest, GeekBuying).

Istog dana sam naručio Android TV box sa Gearbest-a, i oni su mi tražili dodatnu dokumentaciju, slikao i poslao im, oni se uredno izvinili zbog neprijatnosti i poslali mi paket.

Slike koje dodatne dokumentacije si im tacno poslao?

Btw. Da li ti se adresa na kojoj ti je registrovana kartica poklapa sa adresom sa Ali-a tj. da li narucujes na istu adresu ili neku drugu?

ja sam narucio na drugog coveka u drugoj državi 300$ transakcija kreditnom vizom i niko nista nije dodatno tražio

Slike koje dodatne dokumentacije si im tacno poslao?

Btw. Da li ti se adresa na kojoj ti je registrovana kartica poklapa sa adresom sa Ali-a tj. da li narucujes na istu adresu ili neku drugu?

Tražili su sliku kreditne kartice ili screenshot ukoliko je u pitanju virtuelna i neki račun ili neki dokument na kome se nalazi ime, prezime i adresa isporuke. Ja im poslao sliku kreditne kartice (na kojoj sam naravno zatamnio sve osim zadnje grupe brojeva), screenshot na kome se vidi da je plaćeno tačno onoliko koliko košta naručeni artikl i račun od interneta. Znači trebalo je dva dokumenta a ja poslao tri za svaki slučaj. Ovo važi za Gearbest, Ali mi nije tražio ništa, imaš screenshotove šta su mi tačno poslali koji su potpuno nedefinisani.

Payoneer kartice su Mastercard prepaid debitne kartice za internet plaćanje i primanje novca, nema adrese na njima.

ni na jednoj kartici nema adrese :smash: samo na nalogu na sajtu na kom si stavio adresu za racun tj dostavu

Ljudi kako na Ali-ju da kucam na engleskom one prednje maske (resetke) plasticne gde stoji logo auta kod hladnjaka?
Treba da vidim za druga za Skodu superb jel ima i koja je cena,ali ne znam kako to da kucam na engleskom?

Kucaj front car grill

U 15:31h napravio nekoliko porudzbina, a, u 18:03 i 18:13h stigli mailovi da su dve vec "poslate", nikad brze!:trust::shock:
Mislim, nisu bukvalno poslate, ali tracking brojevi vec imaju status:"Electronic information received".

Preko koje poste ? Tesko je da su ih zaista poslali nocu, jer je Kina +7 sati u odnosu na nas

Preko ChinaPost-a, u medjuvremenu sam dobio jos 2 tracking broja, 3 ordinary i 1 registered. Pa i napisao sam da nisu poslati...:) Tamo to funkcionise tako sto kinez verovatno preko neke aplikacije prijavi da ima paket za slanje sa svim informacijama, automatski dobija tracking broj koji meni posalje, i sad ceka kurira da preuzme paket...:)
Takav status posiljke i imaju "Electronic information received".

Jel danas isporucujuju pakete?
25.11.2016 08:50:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.11.2016 09:14:29 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
25.11.2016 09:34:11 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.11.2016 11:59:03 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
26.11.2016 04:55:38 10200 GPC BEOGRAD - 11080 Beograd 80 Otprema
Pa zato pitam.

Valjda poštar ne donosi subotom, ali ako hoćeš možeš ti lično otići u poštu i podignuti paket.
Ja idem sad u Savsku jer mi je stigla cedulja. Piše da rade od 8h do 14h.

Odgovor je bio za post pre tvog.

Da li isporučuju subotom --> Ne.

[emoji1]

Kratko, jasno, objašnjeno. [emoji1] 3u1

Koliko se ceka na povracaj novca na aliju navodno je danas uradjena? Pokrenuo sam dispute posto mi je prodavac to rekao posto nije imao artikal. Danas me kontaktirao da je izvrsio pobracaj. Novca na zalost na kartici nema. Koristim internet karticu banke itesa.

Preko ChinaPost-a, u medjuvremenu sam dobio jos 2 tracking broja, 3 ordinary i 1 registered. Pa i napisao sam da nisu poslati...:) Tamo to funkcionise tako sto kinez verovatno preko neke aplikacije prijavi da ima paket za slanje sa svim informacijama, automatski dobija tracking broj koji meni posalje, i sad ceka kurira da preuzme paket...:)
Takav status posiljke i imaju "Electronic information received".

Ordinary uopšte i nemaju tracking već te neke genericke brojeve, nemoj uopšte da obracas pažnju na njih. Tracking kineske pošte počinje sa R iz završava se sa CN sve ostalo je samo mazanje očiju

Znam ja sve to, nego sam prokomentarisao da nikada brze nisam dobio tracking brojeve, racunajuci od trenutka kupovine. Obicno prodje jedan dan bar, pa tek onda dobijem od Aliexpress-a obavestenje da je posiljka poslata...

Valjda poštar ne donosi subotom, ali ako hoćeš možeš ti lično otići u poštu i podignuti paket.
Ja idem sad u Savsku jer mi je stigla cedulja. Piše da rade od 8h do 14h.

verujem da nista nisi uradio kao ni ja :) to ako mu je stiglo danas to je u vreci..i tek od ponedeljka utorka

Ne, ja sam u drugoj situaciji, pa sam ja podigao paket. Dva paketa su mi stigla naručena 11.11.

Kod mene i subotom donose.

Vrh Dno