Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Kome da se zalim da mi vrate novcice na ne placenu porudzbinu?

Jel neko ima iskustva sa detektorima za kamere (hoteli, smeštaji..)? Vidim da ima raznih na AE

U sustini bolje nego ista ali ako naletis na jednu, uvek postoji sansa da ih ima jos.

Zar stvarno postoje skrivene kamere po hotelima? Koja im je svrha?
Šta misliš tek koliko je firmi sa sakrivenim kamerama, ne samo to veš i ozvučeno.

Detektori od par $ love kamere emitujući IR i hvataju refleksiju od sočiva, moraš da pogodiš ugao i da bi pregledao sobičak sračunaj koliko ti treba vremena, prodje te volja.

Da li imate iskustva sa xiaomi filerima sa alija, ovo mi deluje duplo jeftinije nego oficijalni filteri kod nas, uz coinse imam dodatna 3 dolara manje:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $16.48 50% Off | Hepa Filter For Xiaomi Mi Air Purifier 1 2 2S 2C 2H 3 3S 3C 3H Mijia Air Filters Carbon HEPA Replacement

Ne znam da li ste informisani, BEX kurirska skuzba krece da donosi pakete koji nemaju pracenje, i naplacuje se 20% od cene koja pise na paketu, makar to bio i $1.

Ne znam da li ste informisani, BEX kurirska skuzba krece da donosi pakete koji nemaju pracenje, i naplacuje se 20% od cene koja pise na paketu, makar to bio i $1.
Znaci pisati kinezu da stavi vrednost paketa na 0.01$ 🤣

Informacije o tome posta ne poseduje, osim da je skopljen ugovor sa Alibaba jos ranije.

Da li imate iskustva sa xiaomi filerima sa alija, ovo mi deluje duplo jeftinije nego oficijalni filteri kod nas, uz coinse imam dodatna 3 dolara manje:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $16.48 50% Off | Hepa Filter For Xiaomi Mi Air Purifier 1 2 2S 2C 2H 3 3S 3C 3H Mijia Air Filters Carbon HEPA Replacement
Cena je ok ali ono što bi mene više brinulo kod ovako velikih stvari je kako će da prođe putovanje od kine do "ovde" jer ako ga neko/nešto usput nagnječi malo neće lepo legnuti u kućište i neće lepo "dihtovati", a drugo, kako će ih kod nas na carini gledati, jeste on lagan ali je velika kutija, kladio bi se da će 90% ići na pregled u kom slučaju carinik može kao osnovu za naplatu dažbina uzeti cenu tog filtera kod nas što je, ako se ne varam, preko 50€ 🤷‍♂️

Cena je ok ali ono što bi mene više brinulo kod ovako velikih stvari je kako će da prođe putovanje od kine do "ovde" jer ako ga neko/nešto usput nagnječi malo neće lepo legnuti u kućište i neće lepo "dihtovati", a drugo, kako će ih kod nas na carini gledati, jeste on lagan ali je velika kutija, kladio bi se da će 90% ići na pregled u kom slučaju carinik može kao osnovu za naplatu dažbina uzeti cenu tog filtera kod nas što je, ako se ne varam, preko 50€ 🤷‍♂️
Имам другара који већ неко време наручује филтере и није имао никад проблема са царином а ни са неким оштећенима. Не знам тачно који је његов модел али знам да није шаоми.

Da li neko koristi ili je koristio naglavnu lupu sa uvećanjem do 6x gde mogu da se koriste 2 sočiva preklopljena, u paketu ide 4 ili 5 sočiva u zavisnosti od modela? Interesuju me iskustva i preporuka gde kupiti samo da ne donosi BEX a Bgd je u pitanju.

U temi https://forum.benchmark.rs/threads/praćenje-pošiljki-2024-faq-u-prvoj-poruci.499188/page-113
Ima slika BEX racuna za LK SK posiljku. Na postinom sajtu se vidi najava ,kod nindze se isto samo to vidi ,kod BEX nista po LK SK ,samo po BEX broju koji saznas kad dobijes posiljku
Koji ima pracenje

Poslednja izmena:
Video sam na FB grupi, zvanicne informacije nigde nema jos uvek, ali se par ljudi javilo da im je BEX doneo paket i naplatio PDV.
Ako je to istina, onda stvarno nema vise free, vec se obracunava PDV i na najmanje sitnice.

Informacija je sa FB meni poslao prijatelj.

Prilozi

• 0-02-05-e6746500f96fd65e344a21b88f27f90f4ffa7b10414a71f8dfacc7058912aa76_f216463bfb09e2c4.jpg
    0-02-05-e6746500f96fd65e344a21b88f27f90f4ffa7b10414a71f8dfacc7058912aa76_f216463bfb09e2c4.jpg
    166.5 KB · Pregleda: 162
Znači moraće mnogi da sakupljaju mentalne parice za pošiljke od 0,1-1$ da ne bude odrao me BEX, nema sitno da mi vrati. :ROFLMAO:

Stigao nam sporazum. Sad jos ako naplacuju i postarinu od BG-a do nas kao sto znaju... Do Soluna sto somuna.

Nazad
Vrh Dno