Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Izvor: veruj bratu

Kakav bex, ne mogu svoje pakete da organizuju, sa aliexpress pošiljkama ima da se raspadnu. A mislim da oni kao privatna firma ne mogu nikako da naplate pdv, a pošto carina pušta dosta paketa bez pdv-a ima samo da ih košta to raznošenje paketa. Mogu jedino uslugu dostave da naplate, u tom slučaju će da izgube mušterije u roku od odmah jer će svako normalan odabrati standard shipping za 4-5$ i dobiti paket brže umesto da plati bexu 400 dinara i opet čeka večnost

Kakav PDV jedino da Bex naplaćuje dostavu ali u uslovima kupovine ne postoje dodatni troškovi dostave. Za neregistrovane pošiljke pošta nema ni paru dok za registrovane bi trebalo da im HU plaća neku siću zbog potpisa.

Moguce da se nesto pregovara. Pretpostavljam da ce uvesti neku fiksnu taksu na posiljke bez pracenja kao sto su uradili u okruzenju. Smatram da sve kurirske sluzbe zajedno nemaju kapacitet da zamene Postu.

I da se udruže i dovedu iz okruženja ne mogu da se mere sa poštom. Poštanske usluge su oslobodjene PDV dok kurirske službe plaćaju isti.

da se vratimo na temu

Ne znam da li je neko ovde vec rekao,ali u postama kada stigne neregistrovana zavede se u sistem (ne znam od kada ali verovatno par meseci unazad je pocelo),tako da svako samo kucanjem vaseg imena ima podatak da li ima posiljka za vas,govorim o neregestrovanim.Ocigledno postoji pracenje i tih posiljaka interno ali ne i za nas.

NEVEROVATNO JE KOLIKO NECETE DA CITATE STA SE OVDE PISE :(

@milos88nbg

Ne postoji pracenje za Ux...xx tako da niko ne moze da kaze gde je posiljka zalutala.

@Darko95

Pratio sam pre godinu-dve veoma kratko tu grupu na FB i moj zakljucak tada je bio
da pisu gomilu gluposti i dezinformacija

@Halo3

Odakle ti to ?
Lokalne poste ne skeniraju Ux...xx cija isporuka ne ide preko paketomata

Za svaku posiljku postoji elektronska carinska deklaracija i ko ima pristup
sistemu moze da je vidi

EDIT : ne skeniraju ni sve koje idu u paketomat , skeniraju jednu uz koju prikace jos 2-3.
Cesto se desava da i tu grese i mesaju tudje posiljke.

Isto tako i mnogi postari isporuce delic Ux...xx na pogresne adrese

Poslednja izmena:

@milos88nbg

Ne postoji pracenje za Ux...xx tako da niko ne moze da kaze gde je posiljka zalutala.

@Darko95

Pratio sam pre godinu-dve veoma kratko tu grupu na FB i moj zakljucak tada je bio
da pisu gomilu gluposti i dezinformacija

@Halo3

Odakle ti to ?
Lokalne poste ne skeniraju Ux...xx cija isporuka ne ide preko paketomata

Za svaku posiljku postoji elektronska carinska deklaracija i ko ima pristup
sistemu moze da je vidi
Rece ja danas el ima neka posiljka za mene,kontrolorka tj sefica ubaci moje ime u racunar i kaze imas dve idi dole i preuzmi.Odem sprat nize i ona isto ubaci moje ime i nadje te dve posiljke.

Inace primecujem ubrzanje LA HU posiljki ,cenim posledica veceg broja carter letova .

@Halo3

Bivsi direktor je najavljivao uvodjenje novog sistema...
Mozda je deo novog sistema interno pusten u rad , pa ga u tvojoj lokalnoj posti koriste

Kada budes ponovo isao u postu , pitaj kontrolorku.

@dedamrsoje

Moze i to da bude.

Za LA...HU imamo Generator , pa kome je zanimljivo moze da
napravi poredjenje.

Meni licno je dosadilo :)

Upitacu pa javim,bilo mi je cudno,a mozda sto kaze kolega da su ih spremili za paketomat ali jos nisu ubacili,ali svakako.kod mene neregistrovane sve idu na paketomat,vec par meseci nista mi nije postar dostavio.Mozda u mojoj odmah zavedu za pakeromat pa ubace kad stigne na red,pa je tako ima u sistemu cim stigne u postu.

Izvor: veruj bratu

Kakav bex, ne mogu svoje pakete da organizuju, sa aliexpress pošiljkama ima da se raspadnu. A mislim da oni kao privatna firma ne mogu nikako da naplate pdv, a pošto carina pušta dosta paketa bez pdv-a ima samo da ih košta to raznošenje paketa. Mogu jedino uslugu dostave da naplate, u tom slučaju će da izgube mušterije u roku od odmah jer će svako normalan odabrati standard shipping za 4-5$ i dobiti paket brže umesto da plati bexu 400 dinara i opet čeka večnost

Ja redovno dobijam uc pošiljke poštom, upravo danas jedna stigla u paketomat. Mnogo gluposti kruže netom kao i ova,kakav Bex.
glupost ili ne, ljudi se već javljaju da su im pošiljke stizale preko Beksa.

odnosno, ne donosi kurir na adresu nego mora da se ide u njihov centar/paket shop ili kako se već zove i da se lično preuzme i pri preuzimanju plati PDV.
a ako neko želi dostavu na adresu, onda ide standardna tafira isporuke.

videćemo u narednim danima svakako kako funkcioniše i da li uopšte funkcioniše.

Prilozi

• Screenshot_2024-07-06-05-00-06-860_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2024-07-06-05-00-06-860_com.facebook.katana.jpg
    50.2 KB · Pregleda: 189
Ovo je LK...SK, koliko se secam to je SunYou registrovana posiljka tako da ovo nema veze sa neregistrovanim posiljkama.

Vec se desavalo ranije da neka peta sluzba donese pakete umesto Poste i to se mahom desava kad Kinezi nesto ne mogu da dostave regularnim putem kao npr gomilu Anker slusalica sa registrovanim pracenjem koje smo cekali x meseci prosle godine jer je islo nekim zaobilaznim putem kroz Maleziju.

Tako da ovo ne dokazuje nista osim da je BEX dostavio SunYou posiljku sto se vec desavalo ranije kada je DExpress ili City dostavio umesto Poste ove Anker slusalice.

Prilicno ne regularna situacija , posiljka je najavljena nasoj posti a isporuci je druga firma. Na trakingu se za sad ne vidi da je isporucena...
Mislim da ima mesta za zalbu medjunarodnim postanskim organima.

Isto je tako bilo i za Anker slusalice, samo je bila RB...SG varijanta.

Sad sam bas pogledao, i dalje stoji na starusu "Prijem"

Sad sam bio u pošti da pokupim jednu pošiljku. Službenice tamo kažu da se i u njihovim grupama priča da će BEX preuzeti neregistrovane pošiljke i da će se naplaćivati PDV. Ni one same nisu sigurne da li je to tačno i, ako jeste, od kad će biti.

Oslobodjeno plaćanja PDV se odnosi na iznos na obračunu. Bilo bi smešno na PDV plaćati PDV.
Moguće da su neke logističke službe odradile dogovor sa BEX. Ne verujem da će i cianiao raditi to osim ako AE ne skine tu opciju slanja i ostane AE standard i AE saver (promenili su da nema praćenje).

@milos88nbg

Pre par nedelja sam narucio tri proizvoda sa Alija posle mnooogo godina i nisam u toku.
Meni ovo citirano iznad izgleda kao netacna informacija ili poluinformacija jer su sve tri posiljke Ux.... I pratio sam ih do napustanja Madjarske.
Znaci netacno je sta pisete. Ili ne pisete ispravno i potpuno ako nema pracenja samo u Srbiji da bi drugi znali. Bukvalno mrmljaju ovde pojedinci sebi u bradu.

AE - Cainiao ne prepoznaje LK055748447SK kod.
Mozda je posiljka sa neke druge platforme.

@mrkiX

Ako ispratis objasnjenja statusa bice ti jasno koja posiljka do koje tacke ima pracenje.

UC...HU nemaju pracenje u Srbiji - jedino postoji evidencija za deo tih posiljki koje isporuce preko paketomata
( ako isporucuju par komada zajedno - najcesce skeniraju samo jednu posiljku )

eu.jpg
@milos88nbg

Dosla je 99,9% , ali ili stoji negde zaturena u nekom cosku ili je isporucena na
pogresnu adresu ( ili ako je nesto bas zanimljivo mozda je neko u lancu od GPC
do postara prisvojio posiljku )

Pozdrav ljudi, ja sam ih BiH, ali mozda mi mozete pomoci. Ako se dobro razumijem u ove statuse, posiljka je poslata 1.7 iz Madjarske, i jos leti u vazdusnom prostoru, nije sletjela u BiH. Narucila sam neke stvarcice za Exit, koji pocinje u srijedu, pa je ovo sad vec igra zivaca. U prilogu cu ostaviti status posiljke.

Prilozi

• Screenshot_20240706-120005_Chrome.jpg
    Screenshot_20240706-120005_Chrome.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 109
Nazad
Vrh Dno