Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

stigle mi neke sitnice 5 dana putovalo od letonije do srbije, i 14 dana od carine do mene

Jel zna neko da li šalju sa alija nož na preklop i da li bi bilo kakvih problema? Rasklopljen je dugačak oko 20 cm.

Ja sam kupio manji noz na preklop, pre corone. Ne mogu da se setim dimenzija ali mislim da je secivo ooko 7-8cm.

Ako šalju kuhinjske noževe koji su mnogo duži što ne bi i preklopne, to što gledaš dužinu je u pitanju do koje dužine smeš da poseduješ sečivo u džepu. Meni je stigla britva za brijanje oko 18cm kada je otvorena.

Nalecem na neke bas jeftine stvari na Aliju, i posto sam nov, bas sam sumnjicav u cemu je fora da su lancici i rucni satovi po par dolara?

ili recimo lancici:

ili recimo smart satovi samo 20ak dolara:

Jel neko narucivao ovakve ili slicne stvari i dal moze da mi kaze dal je to ispravno i sve kao sto je na slici, dal se isplati uzimati?

računaj da je softver za takve satove na nivou horor filma...čak i kad su ispravni :) baterija traje nekoliko sati, povezivanje nemoguće, aplikacije sklepane do zla boga...

a ovaj prvi ti je običan digitalni sat...

Jel neko narucivao ovakve ili slicne stvari i dal moze da mi kaze dal je to ispravno i sve kao sto je na slici, dal se isplati uzimati?
Uzimao sam ja neke jeftine satove i fit narukvice. Bačene pare, potpuno neupotrebljivo...

Reci "skakavac" da te ceo svet razume!😄 Što smo fini, kakav nož na preklop...😆
Ne mora biti skakavac, treba mi čisto da imam kada na poslu doručkujem ili se zateknem na nekom pikniku i slično. Pre mesec dana sam naručio palačinke a one bile nafilovane dobro, sav sam se umazao, kao malo dete sam bio musav.

Ne mora biti skakavac, treba mi čisto da imam kada na poslu doručkujem ili se zateknem na nekom pikniku i slično. Pre mesec dana sam naručio palačinke a one bile nafilovane dobro, sav sam se umazao, kao malo dete sam bio musav.
Pogledaj Victorinox "švajcarce" na KP, po meni su daleko praktičniji i kvalitetniji od ovih kineskih noževa.

Ja sam u lidlu uzeo jedan od onih njihovih noževa na rasklapanje, baš za sečenje paradajza na poslu, perfektno oštar. Ne vredi čekati to iz kine po meni.

Nemoj uopste da gledas AE ako ti treba za ono sta si naveo. Idi u snajper i pogledaj neki od modela Opinel sklopivih nozeva. Ostar kao zilet i ostrica dugo drzi ostrinu, lagan, drvena drska. Seciva duzine 8, 9, ili 10cm. Za ono sto si naveo ne postoji bolja opcija.

Poslednja izmena:
Ja za moj telefon (nije Realme 7) imam ovako nešto:

a preko ekrana imam kaljeno staklo. Telefon mi je 3-4 puta padao na beton sa pola metra metar visine, ništa mu nije bilo osim što mi je kaljeno staklo naprslo, a da nije bilo prsao bi ekran, tako da bolje 2$ staklo a ne 50+ ekran. Aluminijum maska štiti perfektno

Pogledaj Victorinox "švajcarce" na KP, po meni su daleko praktičniji i kvalitetniji od ovih kineskih noževa.
Kvalitet je neosporiv ali cena izuva. Hvala u svakom slucaju.
Ja sam u lidlu uzeo jedan od onih njihovih noževa na rasklapanje, baš za sečenje paradajza na poslu, perfektno oštar. Ne vredi čekati to iz kine po meni.
Narucio sam nesto iz Kine ali nebitno pogledacu i u Lindi kada budem isao. Hvala.
@Biber Ja sam uzimao kod njih
GANZO Online Store
https://a.aliexpress.com/_mrVMtE3 brzo stiglo, nikakav problem na carini i odličan nožić. Daleko bolji od ičega što ovde možeš da uzmeš za istu cenu.
Izgledaju dobro ali sam vec uzeo nesto drugo za 12.6e sa shipingom. Hvala u svakom slucaju.
Nemoj uopste da gledas AE ako ti treba za ono sta si naveo. Idi u snajper i pogledaj neki od modela Opinel sklopivih nozeva. Ostar kao zilet i ostrica dugo drzi ostrinu, lagan, drvena drska. Seciva duzine 8, 9, ili 10cm. Za ono sto si naveo ne postoji bolja opcija.
Ima izbor dobar ali sve mi je relativno skupo za ono za sta meni treba. Hvala.

Razmisljao sam se izmedju ova 2 i uzeo sam ovaj prvi. Noz 1Noz 2 .

Tako je, razumeo sam, malo sam mislio i da se zezam.🙂 Al sad kad si ti ovo pomenuo, čini mi se da ću i ja do Lidla onih dana da vidim te njihove skakavce, ovaj, noževe!😁 Ista stvar i kod mene na poslu, a nekako sam se oko noža dvoumio da li da ga uzimam... Možda mi je to glupo, ali eto, čisto pomisao da bi imao bricu na poslu. (Iako već imam i kašiku i viljušku.)

Jel ima neko preporuku sta uzeti na Aliju?
Generalno me sve zanima, nesto sto mislite da je kvalitetno i da se isplati uzeti, da nema kod nas ili da ima, a da je skupo.
Neki top 10 all time sto bi se reklo, nov sam i nemam pojma sta se isplati uzimati, nisam imao dovoljno vremena da istrazujem, a i svakako znaci vase iskustvo ako vec godinama narucujete.
Nesto sto ljudi generalno uzimaju na Aliju.
Meni najvise zanima tehnika, satovi, gedzeti, te neke dzidza-bidze, ali moze bilo sta bukvalno, sve mi je zanimljivo da istrazim.

Ako kupuješ na AliExpressu, onda verovatno hoćeš i da uštediš. A ako je to slučaj, nemoj kupovati ništa radi kupovine, sačekaj da ti nešto zatreba, pa onda pitaj da li je to bolje kupiti kod nas u radnjama ili preko Alija.

Iz mog iskustva, stvari koje se često kupuju nema potrebe da se s AliExressa naručuju. Tipa, miševi, tastature, slušalice... Mada ne bi se svako složio sa mnom. Ali one stvari od kojih u našim radnjama nema mnogo modela - e to vredi videti na AliExpressu.

S tim da, doduše, kod nas u radnjama jako često prodaju stvarčice koje su baš kao sa AliExpressa. Konkretno mislim na Tehnomaniju. Kablovi za punjenje telefona su im recimo kao sa AliExpressa, čak i lošiji a skuplji.

Ali ono što je meni bilo najisplativije do sad: konverter sa VGA na HDMI da bi sa starijeg laptopa davao sliku na TV. (Pre nekoliko godina ga platio par evra, a u Novom Sadu su mi za to tražili nekoliko hiljada. U jednoj radnji su mi rekli sedam hiljada, ne znaju šta da ištu.) Pa USB Ethernet adapter - ako nemaš onaj ethernet priključak na laptopu, što je često na novijim tanjim laptopovima, onda možeš s ovim da se povežeš na net preko žice. No, mi možemo nabrajati do sutra, ali da li tebi nešto treba, to ti najbolje znaš.😊

I ovako nesto jasam kupio pre par godina 3-4 puta jeftinije bilo

Prilozi

• Screenshot_20210902-215826_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210902-215826_AliExpress.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 52
Jel ima neko preporuku sta uzeti na Aliju?
Generalno me sve zanima, nesto sto mislite da je kvalitetno i da se isplati uzeti, da nema kod nas ili da ima, a da je skupo.
Neki top 10 all time sto bi se reklo, nov sam i nemam pojma sta se isplati uzimati, nisam imao dovoljno vremena da istrazujem, a i svakako znaci vase iskustvo ako vec godinama narucujete.
Nesto sto ljudi generalno uzimaju na Aliju.
Meni najvise zanima tehnika, satovi, gedzeti, te neke dzidza-bidze, ali moze bilo sta bukvalno, sve mi je zanimljivo da istrazim.
Posto vidim da nemas pojma, par brzih saveta:

-nemoj da mislis da su dobre stvari jeftine, jer nisu
-djubre je jeftino i ovde i tamo (recimo oni satovi su potpuni krs)
-sve sto ima ovde se ne isplati.
-usb flash i bilo koje vrste memorije se ne isplate, ili su fake ili ce brzo da crkne.
-kupi samo ono sto nema na drugom mestu.
-to sto izgleda dobro na slici ne znaci nista ako nema real fotografija proizvoda.
-velicine L,XL,M ne znace apsolutno nista.
-no name genericka roba je uglavnom krs.
-ako kupujes kopiju necega nemoj se zanositi niti porediti sa originalom, to smao izgleda kao original.
-Kinez uspesno kopira boje, dizajn, oblik i slicno, kvalitet materijala nema veze sa originalom.
--originalne kineske stvari i brendovi nisu jeftini, i cesto ih u opste nema na aliju.

Poslednja izmena:
@bakara : složio sam se sa svim, osim sa gore navedenim za usb. Da, prve memorije koje sam naručivao su brzo crkavale, nisu uspele da sastave 3 dana neke normalne upotrebe. Trošeći tako pare naleteo sam na SONIZOON Official Store na AE i kupio 5-6 različitih usb fleš memorija: pristojne su brzine i nijedna do sada nije crkla. Kupovao sam jednu po jednu.

Bravo za tebe, ako si najzad ubo ispravnu marku

ali taj "sonizon" kosta koliko ovde kingston sa racunom i garancijom i ne cekas nista....o tome pricam.

Kingston i ne naručujem sa AE, njega kupujem u Srbiji ako to želim. :) U Srbiji nisam mogao da kupim, tada potrebne usb 2.0 fleš memorije, a zatim sam probao i usb 3.0 modele, standardne veličine i nano. Svi su radili. Dok sam došao do tog proizvođača probao sam nekoliko različitih drugih, vrlo atraktivnih, ali funkcionalnih i trajnih koliko i leptir.

Samo se ne slažem da su sve fleš memorije loše. Da se teško dolazi do pristojnog modela (po preporuci ili "pipanjem") - da, teško.

Moj savet bi bio da se ne treba zaletati i odmah uzimati veće količine, bilo čega, jer kajanje može biti u istoj količini.

Što se tile izgleda koje si pomenuo, dopunio bih i sa time da treba dobro obratiti pažnju: na jednom oglasu se nudi više različitih modela nekog proizvoda, ali treba dobro pročititati opis i porediti slike da li sve što je napisano i prikazano važi za željeni model ili samo za jedan ili neke od ponuđenih, ne i sve.

Ovo nije sasvim tačno. Već sam pomenuo razne konvertere koji danas kod nas koštaju po 2000 dinara, a isto no-name kineski proizvođači. I IDENTIČAN takav na AliExressu košta par evra. Neko tu debelo omasti brke.😉

I sad sam naručio USB kabel za punjenje daleko bolji od svakog od najjeftinijih kod nas.

Druga mogućnost je da kod nas prosto ni nemaš jeftinije brendove za nešto, a da postoje jeftiniji dovoljno dobri. Tu AliExpress dođe ko budali šamar.
-no name genericka roba je uglavnom krs.
S tim da zaista postoje brendovi na AliExpressu koji su OK.

Za fleševe si u pravu, i o tome imaju objašnjenje i na onom YouTube kanalu Linus Tech (ako nisam pogrešno napisao)... Kod takvih lažnih fleševa se podaci snimaju do njegove vrednost, a onda se sledeći fajlovi snimaju umesto prethodnih. I takvi fleševi mogu i da nemaju negativne komentare jer kupci ovo primete tek nakon što ostave ocenu.

Znaci ako ovde recimo nesto kosta 200 evra, a to isto na AE kosta 100 evra, ne isplati mi se?
Mislis zbog cekanja ili zbog toga sto bi me mozda na carini oporezovali debelo, pa bi izaslo isto tako oko 200 evra koliko je i ovde?

E nemoj sad vi meni da cupate recenice i izvrcete iz konteksta bez da ste nesto korisno napisali.
Ja nisam napisao da je to univerzalno primenjivo vec da su to brzi saveti,

a ti daj primer sta kosta ovde 200eur a tamo 100eur pa mozemo da diskutujemo o tome.

E nemoj sad vi meni da cupate recenice i izvrcete iz konteksta bez da ste nesto korisno napisali.
Ja nisam napisao da je to univerzalno primenjivo vec da su to brzi saveti,
Ako misliš da nisam napisao ništa pogrešno, onda smo verovatno razjasnili da imamo isto mišljenje na ovu temu. U tom slučaju je ovo što sam ja pisao samo kao dodatno pojašnjenje za kolegu.😉

PS. Na temu nečega od 100€, ne bi toliko verovao Kinezima da naručim nešto od 100€ umesto 200... Kao što ti je i @bakara rekao ili nagovestio, Kinezi umeju da stave lažne slike proizvoda. Postave na slikama jedno, pošalju drugo, i to mi se i dešavalo, iako su razlike bivale bezazlene - možda čak i u moju korist.

Ali maksimum što sam nešto plaćao Kinezima je 15ak evra.

Poslednja izmena:
@Gazu obracao sam se @RockTech mislio sam da je ocigledno... ;)

lazne slike na aliju su uobicajene, postavi sliku originala a prodaje kopiju, (mislim da sam i pomenuo u brzim savetima)
u opisu nigde ni ne pominje brend proizvoda tako da neupuceni samo u sliku gledaju (a slika je original proizvod)
fotke proizvoda koji on prodaje naravno ne mozes d avidis.

Mislim da je jako tesko naci primer necega sto kosta tamo 100e a ovde 200e a da nije prevara, ali bas bi voleo da vidim.

Nazad
Vrh Dno