Šta je novo?

Alien Isolation [late 2014, PC, PS3/4, X360/One]

@G@W: Kada je neko u stanju da napise ovo za jednu od najboljih pucacina ikada:
Sto se Feara tice, zabavnije je trcati sa puskom na vodu po zgradi u kojoj radis nego igrati Fear.
Onda i ja mogu da napisem isto to a i gore za AI. Da je u pitanju zaista nesto dobro sigruno je ne bih iz pakosti napljuvao!

ovo valjda spada pod "nepredvidljiv AI"?

Da, to je taj "napredni" Ai, nije kao onaj retardirani iz F.E.A.R.-a. :smoke:

Poslednja izmena:
lol

ovo valjda spada pod "nepredvidljiv AI"?

Tom gifu nista ne fali. Ako HODAS blizu aliena kad je on tik pored tebe, ubicete za manje od 2 sekunde cim cuje tvoje korake na zemlji. Ovaj gif je takodje i ubrzan.

Also nemojte koristiti headset/PSkameru dok igrate, cuce vas dok pricate i napasce vas odmah.

Može li alienu nekako da se odvuče pažnja, pomoću okruženja ili nekog uređaja koji proizvodi zvuk ili nešto slično? Je li stealth u fazonu da čim čuje ili vidi igrača odmah dolazi da ga ubije, ili postoji prostor da se igrač izvuče/sakrije? Tipa ako vas samo na momenat primeti ili kada na kratko proizvedete zvuk u njegovoj blizini, prvo je u fazi gde istražuje okolo i proverava okruženje umesto da automatski zna gde je igrač.

kada treba da se ganjam sa alienom po hodnicima kojima patrolira i onda izgubim zelju da idem dalje jer je *****na situacija...
Ovako zvuči izazovno. Ali ako se sav taj izazov svodi na čučanje iza zaklona i čekanje da alien prođe onda može brzo da dosadi.
Ako se dobro sećam iz filma, alien nije patrolirao tražeći ljude po brodu, nego ih je lovio kao mačka i iz zasede kad je gladan, ili ako je ugrožen?
Mislim da na kraju keca nije ni hteo odma da ubije Ripli, nego da je ostavi za kasnije kad ogladni ili možda za produženje vrste...

Ovako zvuči izazovno. Ali ako se sav taj izazov svodi na čučanje iza zaklona i čekanje da alien prođe onda može brzo da dosadi.
Ako se dobro sećam iz filma, alien nije patrolirao tražeći ljude po brodu, nego ih je lovio kao mačka i iz zasede kad je gladan, ili ako je ugrožen?
Mislim da na kraju keca nije ni hteo odma da ubije Ripli, nego da je ostavi za kasnije kad ogladni ili možda za produženje vrste...

PA to i ja pricam ( produzenje vrste ), a svi me belo gledaju.
Za samo 200 godina od parne lokomotive do nano tehnologije, bez upliva A.I, malo morgen.

@fear 1
Za mene bio najbolji "hodnik simulator najgoreg level dizajna ikada". Da bi uopšte podigao thrill, igrao sam ga bez retardiranog bullet time-a. AI? Kad počne da skače salto kroz prozore inside/out., inside/out lol.

@Topic
Ako ne bude repetitivnog sneakinga, i leveli budu raznoliki, kratki bez nekog veštačkog produzivanja.. Bice ok.

Tom gifu nista ne fali. Ako HODAS blizu aliena kad je on tik pored tebe, ubicete za manje od 2 sekunde cim cuje tvoje korake na zemlji. Ovaj gif je takodje i ubrzan.

Nije bio alien pored igrača, nego prošao kroz hodnik ispred njega, da bi se zatim u roku od 2-3 sekunde stvorio iza njega.
Takođe, ako je i tačno da je gif ubrzan (a ne bih rekao da jeste), to je nedovoljno da bi opravdalo očigledan respawn aliena kao jeftin trik za podizanje tenzije u igri.

Pa ja kontam da je poenta da je alien otisao, udaljen je oko 10m, ovaj se okrece i alien ga probada.
Ne cudi me sto ljudi onda ***** i da se osecaju prevarenima.
I zasto mislis da je gif ubrzan?

Poslednja izmena:
.
I ako se stealth stvarno svodi na to da igrač samo čeka u zaklonu dok ne bude 110% siguran da nigde ne vidi i ne čuje aliena, i nema ama baš nikakvu drugu mogućnost na rapolaganju (tipa odvlačenje pažnje AI-u, upotreba okruženja i tome slično).

Au bre kakvo ludilo oko skrivanja.Nadam se da ce da izbace i DLC u kome ce igrac moci da nadje pulse rifle i sto bi Radovan III rekao : "Pobijes go.na i gotova stvar"

Jedan jedini i nikada prezaljeni ALIEN TRILOGY sa PS1, sve ovo ostalo je mlacenje prazne slame. Ko nije igrao Aliena na ps1 taj ne zna sta je propustio.

Svaku igru koju sada izbace nece onoj igri biti ni do clanaka a kamoli nesto vise.

Igrao sam na PS3 u prethodnih par dana. Veoma neobicna igra. Za ljubitelje prvog filma ovo ce biti izvanredno iskustvo. Ponasa se kao virtuelna tura svih najznacajnijih lokacija iz prvog filma. Takodje uspeva da postigne odredjenu atmosferu prvog filma. Ovo je postignuto na ustrb realnosti jer svi kompjuteri u igri su tipa C64.

Nivoi su dugacki, mada, ovo je vise posledica toga sto se dosta umire a save je na svakih pola sata pa moras cesto da prelazis veliki deo deonica. Ne znam da li je to zbog toga sto se igra na PS3 ali AI aliena je potpuno retardiran. U stvari - imas osecaj da igra vara celo vreme. Onaj gif sto je neko postavio je potpuno realan prikaz vecine igre. Alien prodje tamo i odjednom si ti mrtav s ledja - because fuck you logic. Sa druge strane mozes da se sakrijes ispod stola i da ti njegov rep sedi na faci i nece te primetiti jer si ti, jelte, ispod stola, kao u filmovima. Vidi nas omaz filovima - vidi, vidi!

Imas gomilu nekih stvarcica da pravis uz pomoc kojih bi navodno trebao da vrsis distraction neprijatelja ili cak i da ih ostetite ali je sistem inventara ogranicen tako da mozes da napravis samo par stvari, iako si usput naisao na toliko materijala da bi mogao da napravis 70 smoke bombi. Sve te ovo tera na stednju tako da za nekih 15 sati igranja ne znam da li sam upotrebio 5 itema sveukupno (i jedno 10 medikitova).

Na kraju se igra svodi na to da se sunjas 15 sati i pokusavas da predvidis nepredvidiv AI.

Kao virtuelna tura prvog Aliena - cista 10tka - posebno zato sto je originalna postava davala glasove. Mislim da je takodje i bila prica da je Ridley Scott-ova ideja za nastavak prvog alien-a trebala da bude prica o Ripley-ovoj cerci sto se sad desava u igri. Mislim da je bas zato Sigurney Weaver pristala da radi. Cini se scenario igre da je kao odbacena verzija jednog od Alien filmova. Kao fan serijala - samo od toga mi ide voda na usta.

Kao igrica, u prvih par sati je sve to dosta interesantno. Onda negde oko 6-tog sata igranja prestanes toliko da se plasis svih sumova, zvukova i horor muzike i pocinje da te nervira sto moras da ucitavas ponovo i trcis 5 minuta da bi dosao na mesto gde ce alien da bukvalno trci oko tvog mesta kao osica, iako se ti sigurno nisi nicim odao.

Alien u igri dodje kao bug checker. Ako ne juris ka izvrsenju zadatka i kao vrludas okolo - dodje i presudi ti. Ako nisi uzeo tacnu rutu u toj sobi koju su programeri zamislisli - gotov si. Ako se ne daj boze ustanes da protegnes noge - ceka te load screen.

Na tom rudimentalnom gameplay nivou cela gameplay mehanika se zasniva na sunjanju i gledanju motion trackera sa nadanjem da te cheating AI alien ne dohvati da ne bi morao da ucitavas snimljenu poziciju i to je to. Nikakve druge realno interesantne gameplay mehanike nema. Sve ostalo je virtuelna tura Alien sveta. Da se divis retro izgledu tapaciranih zidova.

Igrao sam na PS3 u prethodnih par dana. Veoma neobicna igra. Za ljubitelje prvog filma ovo ce biti izvanredno iskustvo. Ponasa se kao virtuelna tura svih najznacajnijih lokacija iz prvog filma. Takodje uspeva da postigne odredjenu atmosferu prvog filma. Ovo je postignuto na ustrb realnosti jer svi kompjuteri u igri su tipa C64.

Nivoi su dugacki, mada, ovo je vise posledica toga sto se dosta umire a save je na svakih pola sata pa moras cesto da prelazis veliki deo deonica. Ne znam da li je to zbog toga sto se igra na PS3 ali AI aliena je potpuno retardiran. U stvari - imas osecaj da igra vara celo vreme. Onaj gif sto je neko postavio je potpuno realan prikaz vecine igre. Alien prodje tamo i odjednom si ti mrtav s ledja - because fuck you logic. Sa druge strane mozes da se sakrijes ispod stola i da ti njegov rep sedi na faci i nece te primetiti jer si ti, jelte, ispod stola, kao u filmovima. Vidi nas omaz filovima - vidi, vidi!

Imas gomilu nekih stvarcica da pravis uz pomoc kojih bi navodno trebao da vrsis distraction neprijatelja ili cak i da ih ostetite ali je sistem inventara ogranicen tako da mozes da napravis samo par stvari, iako si usput naisao na toliko materijala da bi mogao da napravis 70 smoke bombi. Sve te ovo tera na stednju tako da za nekih 15 sati igranja ne znam da li sam upotrebio 5 itema sveukupno (i jedno 10 medikitova).

Na kraju se igra svodi na to da se sunjas 15 sati i pokusavas da predvidis nepredvidiv AI.

Kao virtuelna tura prvog Aliena - cista 10tka - posebno zato sto je originalna postava davala glasove. Mislim da je takodje i bila prica da je Ridley Scott-ova ideja za nastavak prvog alien-a trebala da bude prica o Ripley-ovoj cerci sto se sad desava u igri. Mislim da je bas zato Sigurney Weaver pristala da radi. Cini se scenario igre da je kao odbacena verzija jednog od Alien filmova. Kao fan serijala - samo od toga mi ide voda na usta.

Kao igrica, u prvih par sati je sve to dosta interesantno. Onda negde oko 6-tog sata igranja prestanes toliko da se plasis svih sumova, zvukova i horor muzike i pocinje da te nervira sto moras da ucitavas ponovo i trcis 5 minuta da bi dosao na mesto gde ce alien da bukvalno trci oko tvog mesta kao osica, iako se ti sigurno nisi nicim odao.

Alien u igri dodje kao bug checker. Ako ne juris ka izvrsenju zadatka i kao vrludas okolo - dodje i presudi ti. Ako nisi uzeo tacnu rutu u toj sobi koju su programeri zamislisli - gotov si. Ako se ne daj boze ustanes da protegnes noge - ceka te load screen.

Na tom rudimentalnom gameplay nivou cela gameplay mehanika se zasniva na sunjanju i gledanju motion trackera sa nadanjem da te cheating AI alien ne dohvati da ne bi morao da ucitavas snimljenu poziciju i to je to. Nikakve druge realno interesantne gameplay mehanike nema. Sve ostalo je virtuelna tura Alien sveta. Da se divis retro izgledu tapaciranih zidova.

+1
Vidim ja da ovo ni necu probati, ne svidja mi se u startu :(

@Skot

Hvala na detaljnom opisu.:)

Igru definitivno "probavam", ali na nekoj nižoj težini čisto da iskusim atmosferu i da se malo "naplašim". Volim teške igre, ali ne one koje težinu dižu varanjem i veštačkim ograničavanjem igrača.

Koja glupost od igre. Meni je ovo u startu djelovalo dosadno i neinventivno. Kao neki tech demo, prazno... Setas se kroz hodnike, otvaras vrata, penjes se uz stepenice, pa hodas praznim hodnicima, pa kliknes na kompjuter...

Takvom analizom svaka igra može da se banalizuje i predstavi kao glupost.

^^ tako nekako.
Kada bi sa danasnjeg stanovista zalepio na te reci ( Koja glupost od igre. Meni je ovo u startu djelovalo dosadno i neinventivno. Kao neki tech demo, prazno... Setas se kroz hodnike, otvaras vrata, penjes se uz stepenice, pa hodas praznim hodnicima, pa kliknes na kompjuter... ) - i Half Life 1 bi bio opisan 1/1

Ne bi bas, u HL1 pored tog setanja, otvaranja vrata... Ima dosta akcije koja je zacinjena prvoklasnim Ai sistemom, kakvog nema ni u danasnjim FPS igrama. Ovo je kao sto @Skot kaze samo za ljubitelje filma koji ce uzivati u grafickom prikazu. Kada bi gledali sam gameplay, onda je moj opis sasvim prikladan. Stojim iza toga da je igra glupa i dosadna.

Poslednja izmena:
Nisam je presao, odlecela je sa hdd-a vrlo brzo. Slazem se, nekome je igra skroz OK. meni nije. Izivnjavam se ako sam nekog uvrijedio tom mojom porukom.

@toma

***, onda moram da selim pa da ponovo bude malo mira u kući do novog konsenzusa.

@ronin

Ja se samo nadam da nece biti brisanje za sat vremena..
Poslednji put sam se prevario kod novog Wolf, skoro sam ga obrisao nakon sat vremena A posle se ispostavilo da je igra kandidat za igru godine

Ne bi bas, u HL1 pored tog setanja, otvaranja vrata... Ima dosta akcije koja je zacinjena prvoklasnim Ai sistemom, kakvog nema ni u danasnjim FPS igrama.

Hahahahaha šta sve neću čuti i pročitati, e nek' si nam rek'o. Ti nisi biser, ti si dragulj!! :D :D :D

@ronin

Ja se samo nadam da nece biti brisanje za sat vremena..
Poslednji put sam se prevario kod novog Wolf, skoro sam ga obrisao nakon sat vremena A posle se ispostavilo da je igra kandidat za igru godine

Ne znam, ja sam i Wolf izbrisao taman posle sat vremena. Znam da si pricao kako je kasnije super, ali mi se ne skida ponovo 40GB. Sto se Aliena tice, mislim da je cijela igra takva - previse ponavljanja jednih te istih akcija.

Hahahahaha šta sve neću čuti i pročitati, e nek' si nam rek'o. Ti nisi biser, ti si dragulj!! :D :D :D
Druže, kada se prvi puta sretneš sa onim vojnicima i kada vidiš koliko su oni alieni koje si tamanio da tada do tada mala deca u poređenju sa njima (pa kada te par puta rejpuju ako igraš na višoj težini :D)... videćeš da li je "lupio" o AI-u ili ne.;)

Izaslo opaaa !!! Pocela je sezona gaminga :D:D:D Sto bi rekao simunic za dom !!! :D:D:D

Nazad
Vrh Dno