Šta je novo?

Alien Isolation [late 2014, PC, PS3/4, X360/One]

U vremenu intergalaktickih brodova Ripley je prvo nasla Desert Eagle ?
Ili sam omasio nesto ?

U vremenu intergalaktickih brodova Ripley je prvo nasla Desert Eagle ?
Moze biti muzejski ili kolekcionarski primerak. Po PDA zapisima luka Севастопољ je bila solidno naseljena i prometna...
Ja sam tek poceo i meni je odlicna atmosfera. Gameplay za sada mrsav, nisam jos naleteo na aliena...
...stigao sam tek do one prve sheme za pravljenje med-kitova i nazire se da moze biti zanimljivo i izazovno. Vidim da su potrebni posebni aparati za varenje da bi se otvorila neka vrata, nadam se da ce se koristiti i da mozes da se zabarikadiras u neki deo mape, ili da izolujes aliena?
Za sada mi najveci problem prave ove kao 'prepreke' srusene stolice, stolovi, koferi i kutije, sve do kolena ili pojasa, a moras ih ili obilaziti ili skroz zatvaraju prolaz, jer ne moze da ih preskoci ili pomeri... ali to mi je problem i kod ostalih takvih igara... dosta kvari ugodjaj.

Poslednja izmena:
Nemam reci, jezivo!Samo cekam kad ce da mi iskoci onaj monstrum!Igra mi se, ali kad udjem u mracnu prostoriju ili nesto susne, cucecim korakom samo i gubim volju da igram! :d :shock:

Atmosfera ok, grafika tu i tamo... MAlo mi se ne svidja bas ovolika linearnost, tipa bankinu od 15cm ne moze da preskoci (dugo sam igrao crysis 2 online, pa sam mozda malo vise subjektivan:) ) Stigao sam do onog Alex sa DE ili kako se vec zove i za sad gameplay 3/10, sve se svodi na otvori vrata, upali generator...... MAda ja ovo mogu igrati samo po mraku, tj u mracnoj prostoriji, po danu tj po svjetlu ne vidim nista.

Poslednja izmena:
Meni je igra odlična na svim poljima za sad, jedino je random AI previše surov, barem na hard. Gameplay je sasvim na mestu za ovaj tip igre i ono što igra hoće da postigne.

Kada je Sega napravila odlicnu igru za PC?
Teksture isprane, Ripley ne moze da skoci,
androidi su prejaki i preglupi, Alien se pojavi tu i tamo.

Da je grafika iz Ethana ...

... malo plasticno izgleda, pogotovo dizajn likova... kao da su lutke iz butika, a ne ljudi.

Odmah mi je ovo zapalo za oko, cak i PR cutscene su uzasne. Likovi kao porcelanski manekeni iz izloga.
Grafika u samoj igri takodje nista posebno na nivou igre iz 2010-e godine, mogli su da stave AA podesavanja popravili bi malo stvar.

Poslednja izmena:
Nedostaje mi M41A. :D

bas mi je cudno sto se tolkom broju ljudi ovde ne svidja igra...
mada i kod poznatih recezenata, igra je dobijala ili odlicne ili uzasne ocene... bas velika podela...

meni je po traileru sve delovalo sjajno, te mi je cudno da se igra solidnom broju ljudi ne svidja, ali probacu pa cu videti ...

cek sta igra nema klasican save sistem nego check pointe ?

poz voz

Kao i svaki konzolni port..

^ Napet :D

Ne znam kako je ovde jer nisam daleko odmakao, ali u npr. Nightmare Creatures, Silent Hillu ili Dark Souls 1 taj save sistem jos vise dize tenziju...

mrzim kad u linearnim igrama ne radi "odmotavanje" skripte. pa *ebi si mater, pola sata klikćem po čoveku da bi progovorio :(

i posle pljuju sandbox naslove kako su nedovršeni. nije nego :p :p :p

Sejv sistem je kao u Dead Space-u ili starim Resident Evilima. Imate određena mesta za save i nekad autosave nakon loading screena. I obavezno igrati na hard, na nižim imate više resursa, pa nije to to.

mrzim kad u linearnim igrama ne radi "odmotavanje" skripte. pa *ebi si mater, pola sata klikćem po čoveku da bi progovorio :(

i posle pljuju sandbox naslove kako su nedovršeni. nije nego :p :p :p

Po onome sto sam mogao da vidim na osnovu gameplaya Alien Isolation i Shadow of Mordor, AI je (po meni) mnooogoo bolje odradjena igra cak i ako nije open world poput SoM, o prici i atmosferi tek ne treba pricati jer je SoM pravi klasterfak... A oba su AAA naslovi i verovatno kandidati za GOTY...Jedino mi nije jasno kako su mogli da pokupe onolike ocene za onakav poluproizvod, mada znajuci ko im je ciljana publika i kakva je igracka industrija danas i ne cudi me...

Elem, cak i ako su dva razlicita zanra i dva razlicita koncepta/filozofije primenjene,cak i ako je horror corridor shooter, cak i ako obe imaju svoje (pozamasne) mane AI moze da obrise pod sa bilo kojom open world igrom koja je izasla u poslednje 2 godine recimo jer jednostavno moze da ti "uvuce pod kozu"... I to kazem i ako nisam fan ni jednog ni drugog zanra...

Poslednja izmena:
Alien Isolation Mission 9 FTW. Za alien fanove samo zbog te devete misije treba preci igru.

Sejv sistem je kao u Dead Space-u ili starim Resident Evilima. Imate određena mesta za save i nekad autosave nakon loading screena.

Zaboravio si samo da dodas da u opste nisi bezbedan kada radis save :D Tokom te 3-4 sekunde koliko traje proces snimanja, ako si nepazljiv, lako mozes da dobijes rep kroz ledja ili "reanimaciju" tipa usta kroz mozak.

Poslednja izmena:
Zaboravio si samo da dodas da u opste nisi bezbedan kada radis save :D Tokom te 3-4 sekunde koliko traje proces snimanja, ako si nepazljiv, lako mozes da dobijes rep kroz ledja ili "reanimaciju" tipa usta kroz mozak.

Da, mene je odrao kad sam krenuo da save. Usrah se ko nikad.

Zato ja 5 puta proverim motion tracker pre save-a. :D

nikada ne bih mogao moderan aaa naslov smatrati dostojnim goty titule, ali ae - to sam samo ja.

Konacno nadjoh vremena da zavrsim neku igru - dobra i vanredno dugacka. Neke deonice su mogle biti krace, ali osecaj da su na silu razvucene nije tako ocigledan kao kod drugih igara. Kako su atmosfera i prezentacija na visokom nivou, nisu me smorile ni one dugacke i spore setnje u svemirskom odelu. AI prezivelih je katastrofalan, ali ne kvari iskustvo previse jer interakcija sa njima ne traje dugo (cesto ne stignu da ispale drugi hitac). Alien povremeno ima cudne, frustrirajuce tripove, ali oni nekim cudom iscezavaju kako igra odmice (barem neko moje zapazanje). Inace, igra je i bravarsko-mehanicarski simulator. :)

Kakav ce tek hardcore biti onim PS3/PS4 igracima koji budu hteli/pokusali (taj sam :d) da imaju platinum trophy ove igre u kolekciji. Za njega je pored ostalih trofeja iz igre, potreban i onaj koji dobijate ako zavrsite citavu igru bez ijedne pogibije. Pa ko voli nek izvoli. ;)

Nazad
Vrh Dno