Šta je novo?

Alien Isolation [late 2014, PC, PS3/4, X360/One]

Druže, kada se prvi puta sretneš sa onim vojnicima i kada vidiš koliko su oni alieni koje si tamanio da tada do tada mala deca u poređenju sa njima (pa kada te par puta rejpuju ako igraš na višoj težini :D)... videćeš da li je "lupio" o AI-u ili ne.;)

Dan danas pamtim njihovo pojavljivanje pri prvom prelazenju... Epic feeling!

Ontopic:
Skida se, can't wait jer sam veliki ljubitelj Alien serijala. Samo ce na osnovu komentara biti predjena na easy mode.

Meni igra prijavi problem sa sejvovanjem kad pobegnem liftom od prvog napada alien-a, jel jos neko ima isti problem?

Jel u putanju kodeks ?
Sigurno je do toga. Trebao si sacekati ozbiljniju grupu.

Pa oni su sad kao ozbiljna grupa....
inace ovu gresku dobijam
“Save error. There has been an error while accessing the hard disk cache of the game. The game will return to the Main Menu”

If u get this problem = "There has been an Error while accessing the hard disk cache of the game" Make sure u run the game as Administrator. that should solve your problem

Codex ili Repack?

Igra izuva, ali bez zezanja. Ljudi igrajte ovo na hard, nista ispod toga i kada padne mrak sa sve sluskama. Ko je planirao da se napucava u Alienu, neka saceka COD.

Poslednja izmena:
Odlicna igra, ali sistem checkpointa ume zestoko da smori.

Hocu smart gun iz drugog dela filma,mrzi me da se sunjam

Ako se dobro sećam u kecu su pravili one male bacače plamena. Možda i ovde može nešto slično da se sklopi od delova.

Edit:
600px-Alien_07.jpg

Poslednja izmena:
Poceo sam da igram, jedno sat vremena... Svidja mi se igra, iako ne volim bas ovakve mracne horore :-D cimam se brate svakih 20 sekundi... Bas ima namerno napravljenih delova koji otpadaju, varnice, svetle, samo da te iscimaju...
Jel se cela igra odigrava na brodu ili? Plasim se da ne bude monotono, da se ne svede samo na sunjanje po mraku...

Hocu smart gun iz drugog dela filma,mrzi me da se sunjam

Alien by Ridley Scott - survival horor - ova igra
Aliens by James Cameron - pucacina - marinac kampanja iz avp i sve ostale alien igre

U pogresnu se crkvu molis.

@Uruk - tacno je takav bacac plamena ali ga ne sklapas nego dobbijes tamo negde oko 10te misije.

Nego recite mi jel to ima samo 1 alien na brodu ili vise njih ???

Da si procitao temu znao bi. A sad googlaj za kaznu.

Wow, kakva ludacka atmosfera posle par sati igranja. Igra je bas hardcore sneaking simulator koja bas ne pomaze igracu da se snadje tokom igranja [nema HUD pomagala, nema "eagle visiona", nema nacina na koji se moze odraditi stealthkill, ne moze se videti awearness stanje protivnika, svaka greska u sunjanju se zestoko kaznjava, a ako se krene u napad gubljenje healtha ili smrt su skoro neminovni]. Ali sve to bas cini igru fenomenalno zanimljivom!

Moram pohvaliti vizuelni dizajn, atmosferu i ponajvise zvuk igre koji je bas maestralno odradjen [zvukovi od "interaktivnih" objekata oko igraca bas cine stanicu "zivom", dinamicna muzika bas dize tenziju, a "skripanje" stanice je mozda i najbolji zvucni deo igre].

Sve u svemu, ono sto je Creative Assembly obecao, to smo izgleda bas i dobili. Kao slag na torti, prica igre je fino zapoceta bez ikakvih nerealnih ispada a ozbiljan pristup realizaciji Alien [1979] univerzuma je bas dobro odradjen. Stanica je bas ogromna i prepuna [70s SciFi] detalja koji su bas ko pljunuti iz orginalnog filma. Juce sam bas pogledao film, i odusevio sam se kada sam video rekreirane prostorije Nostroma na pocetku igre [npr medical bay i onaj prozor ispred gde je posada gledala operaciju nad Cane-om]. Very very good stuff.

Poslednja izmena:
Moram u startu da se ogradim u smislu da dam na znanje da sam ja od onih koji se ne vezuju ni za brendove ni za imena ni za...bilo šta, maltene. U tom smislu, ne želim da se oblačim kao moj omiljeni pevač, ne želim da slušam muziku koju sluša osoba koju smatram izuzetno pametnom, niti sam recimo kao klinac smatrao da moram imati igračku iz svog omiljenog crtanog filma.

Samim tim ne smatram da sad moram da igram nešto jer je to omaž jednom od najboljih filmskih ostvarenja ikada.

E sad, kada sam to dao na znanje, mogu da kažem da mi je igra čist prosek, ako ne i manje od toga. U startu sam se bojao da će cela igra biti monotona šunjalica od tačke A do tačke B bez dovoljno sadržaja da te vuče kroz igru i sa varajućim AI-jem koji će da te kažnjava frustriranjem. To sam i dobio. :) I to samo delimično, jer u drugoj polovini igre, kako vidim po rivjuovima, kreće fajt sa androidima a od aliena ni korova. Šta znam, verovatno je neću nastavljati, bukvalno me ne vuče da kliknem na ikonicu za startovanje igre, uvek nađem nešto drugo što bih mogao da radim...

Igra me je stimulisala...da ponovo odgledam sve filmove. Ne i da je igram.

Mislim da znam na zasto su ovi sa IGN-a pomenuli "nepredvidiv AI" u negativnom kontekstu. Primer - alien cuje pucanj NPC-a u mojoj blizini, spusti se iz vent otvora sa plafona i masakrira trojicu. Ostanem da se divim animacijama krvoprolica i cucnem iza kutije bukvalno pored nogu xenomorpha misleci da sam gotov, on se okrene par puta u mestu i produzi u drugom pravcu. Kao totalna suprotnost ovoj su situacije u kojima me primecuje kada to namanje ocekujem, kao kada otvari ormaric u kome se skrivam a da me pre toga nije gonio niti njuskao kroz otvore na vratancima. Prisustvovao sam slicnim biserima i kod prezivelih na Sevastopolu. Ovo postaje zesce smaranje zbog lose izbalansiranog sistema checkpointa. Dakle, nije u pitanju neznanje igrača već ponašanje i reakcije AI-a koje često nemaju nikakvog smisla, sto rezultuje crvenim kartonima za igraca zbog foliranja igre. Ostavljam je po strani neko vreme.

Igra je dosta dugacka ispala na kraju. Mislim. Ima fora. Ako se ne strecas i ne sunjas i ne hebes zivu silu mozes brzo da protrcis mnoge deonice pa ce onda verovatno da bude sve to mnogo krace. Kad se igra "kako treba" fine je duzine igra. Iznenadio sam se da je druga polovina igre ponovo dobila na horor atmosferi. Nije mi zao sto sam je odigrao ali ne bi davao puno para na nju.

Nazad
Vrh Dno