Šta je novo?

Alcatel OT-997

Drugari,

Javljajte ako nekome uspe i okacite neko mini uputstvo i za nas siromahe sa obicnjakom koji vapi za dual JB. :)

Evo ako nekoga zanima .. uzeo sam twrp bekap sa onog nemačkog sajta ... link je https://www.wuala.com/Sirius1977/JellyBean/?key=qwM6FvZFOmnj
i posle bekapa telefona standardno uradio restore sa twrp iz tog jelly bean bekapa, označio sam system,data,boot,cache i custpack i sve radi (prethodno sam uradio wipe kao što se i preporučuje).
U pitanju je običan OT-997 kod kojeg je skinuta ona plastika pa ima dve kartice i obe rade i na 4.1 bez problema, za sad sve izgleda u redu...
Ne zaboravite napraviti bekap ...

Upravo ubacen backup i za sada sve radi . Videcemo za dalje . Hvala ti za ovo druze do neba. :D Ajde sad navalite sa ubacivanjem. :)

Kod mene neće tako.. Iz GooManagera dobijem poruku No recoveries were found for your device..

ako uradim ovo na obican 997 da li cu automatski da imam podrsku za dve kartice i daj upustvo ili link :crash: pozz

Automatski imaš podršku za dve kartice samo moraš rastaviti telefoni i izlomiti onu plastiku što sprečava da gurneš drugu karticu , kod druge kartice ne prikazuje imei broj tj. sve su nule, ali bez obzira radi, taj jelly bean bekap je već rutovan..

kod mene twrp kad hocu da uradim restore restartuje i ode u cwm a iz cwm-a ne mogu da vratim jer kaze md5... :(

Skini twrp recovery sa ove strane http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=38554232
i samo ga jednostavno instaliraj i cwm recoverija kao svaki zip... i to je to, posle restarta imaćeš twrp recovery.
Ko nema rutovan telefon neka ga rutuje ima bezbroj uputstva već za to, i neka instalira sa marketa mobileuncle mtk tools, iz njega se instalira recovery, mada sad taj recovery koji skinete treba prvo raspakovati i iskopirati u root sd kartice (dobićete fajl recovery.img).

Poslednja izmena:
Evo sa nekog sajta upustvo za instalaciju recoverija...
TWRP recovery or CWM recovery, MobileUncle MTK tools from Google Play Store, Basic knowledge of recovery
Instructions
1. Extract any one recovery which you want and transfer the extracted recovery.img file to your phone SD card.
2. Start the MobileUncle tools app.
3. Now select update recovery option & choose the recovery.img that you have transferred to your SDcard
4. This will flash CWM (ClockworkMod) or TWRP recovery.
5. After the flashing ends your phone will reboot in recovery
Now there you have it..!! A CWM or TWRP recovery for your phone.

probao sam i to, i na kraju sam usao preko mtk i odatle instalirao recovery i radi sad cu da probam bekap :)

Jedno pitanje za sve moje kolege koje sada konacno imaju jelly bean. Kakav vam je zvuk prilikom razgovora? Mene odlicno cuju, a ja druge vrlo lose... Taj problem mi je nastao od kad sam uradio update...

Molim Vas za neko uputstvo kojim redosledom treba ovo raditi... Nisam nikada ovo radio a izgorecu dok ovo ne uradim. Btw, na kom linku ste nasli rom,na onom linku ga nema.

ja sam uspeo, e sad pitanje da i moze da se skloni mreza za drugu karticu? ono sto stoji pored baterije

Utisci? za sve koji su instalirali jelly bean ako moze podelite sa nama :)

odlicno, telefon nov kako bi rekli :) kod mene sve normalno, pozivi (tj slusalica) nema nista da krci stuca sve radi k'o sat :)

Telefon dobro radi, možda je za nijansu slabiji zvuk u slušalici, radi kompas i magnetni senzor kako treba, prvi put od kako sam ga kupio :) , za sad koliko sam ga testirao čini mi se da radi i proximity senzor znači da se može koristi ono automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana, baterija preko noći ništa nije izgubila, sve radi glatko iako je ekran i dalje radi na 33 fps max. Ako nekoga zanima otg i dalje ne radi probao sam i sa habom koji ima napajanje .. ima zgodnu opciju charge only koja ubrzava punjenje kad se spoji na komp.. loše je da i dalje gubi signal kad se spoji usb, mada koliko sam ja čitao to je hardverski problem.
Još da dodam kod kamere je manji zoom nego ranije i video nudi high 640x480 i fine 720p, nema više opcije za panoramu.

Poslednja izmena:
A project butter, da li izgleda sada sve smooth? Posto neko rece da je refresh rate i dalje na 33Hz.

Sve uradim kako treba i kad stisnem flash izbaci falid?

Sa apdejtom se telefon preporodio. Baterija traje duze ,nema da se greje ,radi brze nego pre ,lepsi status bar :D (dobro to je stvar ukusa,ali meni je dobro dosao malo za promenu),jedino mi se ne svidja lock screen ali nije strasno .Kod mene zvuk pri razgovoru radi savrseno ,mada imao sam jedan poziv samo ,videcemo u buducnosti ,ali se nadam da nece biti problema.Meni se cini da je kamera bolja od one stock bez apdejta,tako da nema potrebe za novom aplikacijom za kameru i cini mi se da mobilni internet ide nesto sporije nego bez apdejta. To je sve sto sam isprobao .

Shomy ,kako da sredimo mi to za mrezu druge kartice preko gravitiboxa ? Kad pokrenem gravitibox ima neke kockice samo i pomeraju se pomocu senzora. nema nikakva opcija ...

ima li neki link kako se skida plastika za drugu karticu?

Da nisi ti skinuo neku igru? :D
Gravity box je modul za xposed framework, traži ga na xda ili iz xposed installera (koji tražiš na xda)

Poslednja izmena:
da li moze da se ubaci preko Twrp Managera tu ima sve opcije?ili treba jos nesto plus :mad:

^ a sto ne probas da instaliras TWRP, pa odradis restore postavljenog beckup-a sto je tomgag postavio? Ti si jedini koji je uradio update preko OTU, pa mozda ti ovako ne bude pravilo problem.

Inace sad ima Gestures opcija, i ima turn over to mute, i radi.

Probacu za neki dan da opet uradim OTU update, pa ako to ne popravi problem, onda cu preko TWRP. Znam da ima te opcije, ima i neku uklanjanja sumova pomocu vise mikrofona...

Vrh Dno