Šta je novo?

Alcatel OT-997

@banex

Pa ovo je zvanicni jb update ali za 997d telefone. Ako imas obicni 997 ovo ti je jedini nacin da dobijes JB jer za obicni 997 najverovatnije nece biti zvanicnog JB updatea

Ja na telefonu imam 8 šrafova. Pretpostavljam da se ova dva gore kod kamere ne skidaju?

A koliko sam video čini mi se da je sve povezano odnosno da moram svih 8 da skidam

Pogledajte prilog 127987

Može li se plastikica iseći bez skidanja? Tipa užareni skalpel i sl?

Pa da osam, dva sam predvideo...
:)
Iskreno, ja ti ne bih savetovao da to radiš bez skidanja jer su velike šanse da ćeš oštetiti nešto. Veoma je rizično a plastika se lako skida, samo polako u krug.
Što se tiče užarenog skalpela najverovatnije može, krta je plastika i tanka, videćeš tačno koji deo ti smeta kada je skineš.

E da,to sam hteo da napomenem da imam 997 obični. Hvala, ako tako stvari stoje, onda ću morati da ga rootujem.

Pa rootuj, vrati backup pa posle unrootuj ako je backup rootovan ako nije onda nista.

Ma rootovao bi ja ali mi sve to deluje komplikovano dok sam čitao. Moraću malo više da se pozabavim sa tim stvarima. Da znam da će ga sigurno biti, sačekao bih.

@banex
Skini framarot aplikaciju sa njom se telefon rootuje za manje od 5 minuta. Sto se ubacivanja JB tice i ja sam mislio da je komplikovano ali nije uopste. Pratis samo upustvo sto je neko postavio na nekoj od prethodnih strana i to je

Ma rootovao bi ja ali mi sve to deluje komplikovano dok sam čitao. Moraću malo više da se pozabavim sa tim stvarima. Da znam da će ga sigurno biti, sačekao bih.

I ja sam bio ubeđen da je to nuklearna fizika ali je zapravo baš lako.
Ali, videti JB na alkici vredi svako mučenje iako ga ovde nema.
Ako ti nešto zatreba, kontaktiraj me na PM voljan sam da pomognem.
:)

Još jedan Alcatel ot-997 je sa Androida 4.0.4 prešao na 4.1.1, i postao Alcatel ot-997D.
Hvala lepo tomgag za verziju 4.1.1 i zlaja87 za step-by-step uputstvu, po kojem sam i odradio sve.
Usput sam sakrio indikator SIM2, i pojačao ton u zvučniku sa originalnih 116 na 128, koliko je i bilo na 4.0.4.
Za sada ne nameravam da seckam plastiku SIM2 slota, jer nemam potrebu za drugom karticom.
Sada ide igranje...

Poslednja izmena:
Ljudi,
Jel ste provalili da su sredili kameru,fokus je sredjen totalno, ne moram vise da budem potpuno mirne ruke da slika ne bi bila zamrljana. Meni je i to dovoljno. :)

Nije to bilo do fokusa nego do dužine ekspozicije, bila je preduga. Okači negde tipa dodaj.rs neke bezvezne slike po kući ako te ne mrzi.

U gravity boxu mozete smanjiti velicinu navigacionih dugmica, tj koliko pixela da zauzimaju.
SMS aplikacija je uzas zivi, boje, velicina fonta, bar meni :)
Kameru nisam testirao, osim sto sam primetio da je aplikacija brze slika. Front kamera je i dalje tamna i po meni neupotrebljiva.

Ovo za bateriju i procente kad se skine sa punjaca sto opada brzo, to ima vecina MTK telefona.

Mobileunce Tools>engineer mode>engineer mode(mtk)>hardware testing>Audio>
Imas Hedset mode i Loudspeaker mod, value podesavaj do 150, kako ti odgovara...

U gravity boxu mozete smanjiti velicinu navigacionih dugmica, tj koliko pixela da zauzimaju.
SMS aplikacija je uzas zivi, boje, velicina fonta, bar meni :)
Kameru nisam testirao, osim sto sam primetio da je aplikacija brze slika. Front kamera je i dalje tamna i po meni neupotrebljiva.

Ovo za bateriju i procente kad se skine sa punjaca sto opada brzo, to ima vecina MTK telefona.

Kako da ubacim framework sto trazi gravitybox ?

Setio sam se da si ti pisao nesto xposed ono kad sam skinuo pogresnu app i to sam kucao u xda i izaslo i evo upravo sam restartovao tel posle update/instal :D Hvala ti :D

Postavio sam link za direkt save xposed install par postova iznad, promaklo ti je ;)

Operacija uspela. Dobio sam dual sim telefon :d

Ko se odluči da radi isto vodite računa da plastika iako deluje krta ipak se teško lomi a ni usijani skalpel nije od pomoći i bolje je skinuti crnu plastiku pa onda lepo iseći tu plastiku nego je lomiti dok je zašrafljena na telefon.....

Oh no!

Looks like we couldn't find the page you're looking for.

You can try and open your file directly in Wuala

Pokusavam da nadjem, ali nemacki razumem ko i kineski.Ako neko nadje ovaj backup, neka postavi link,bio bih mu zahvalan.

I oduvek sam mislio da je obicna verzija 997 neka zvanicna, a da je 997D neka "pomocna", ali ocigledno sam se zeznuo. Prokleti Telekom.

Poslednja izmena:
Sada ću ja negde postaviti fajl ot997d-TWRP-Backup-stock-jb41-SuperSU.zip, pa sherujem link.

Krenuo je upload, malo će potrajati, nešto mi je niska brzina.
A dok uploaduje, evo da vidite kako izgleda 4.1.1... Malo doteran po mom ukusu...

01.jpg 02.jpg

03.jpg 04.jpg

Poslednja izmena:
Ti koristis taj battery saver ili sta je vec?

Ne koristim ga, ali je aktivna aplikacija. Još je nisam skinuo...

Taj battery saver ne pomaze uopste ,ja sam korsitio ali na ics .

Ne koristim ga, ali je aktivna aplikacija. Još je nisam skinuo...

Ako neces da ga brises, bar iskljuci da ne ide auto start i da ne pokazuje u nortf. uzima uzasno mesta, a i ovako ga nema previse sa ovoliim toggles koje su stavili.

Sjajno. Bio si brži, i dobro je, jer me zeza upload.

Ako neces da ga brises, bar iskljuci da ne ide auto start i da ne pokazuje u nortf. uzima uzasno mesta, a i ovako ga nema previse sa ovoliim toggles koje su stavili.
Upravo uradih. Hvala na tipu zlajo, još uvek nisam sve podesio do kraja...

Poslednja izmena:
Drugari,

Ajde pls malo uputstvo za taj gravity box,kako se instalira, cemu sluzi, gde ga naci. Ja boh voleo da smanjim softverske dugmice a neko rece da to moze tamo da se uradi. Hvala unapred.

Gde sam stavio korake za instalaciju JB imas link za xposed installer, skini ga, instaliraj aplikaciju, pa udji u njega idi na framework i klikni install/update. posle toga moras reboot.
Posle toga udjes u njega ides download i najdi gravity box, skini ga i instaliraj.

Evo kako izgledaju manji navi keys i recimo dodatak da vidis koliko rama imas i da pobijes aps caskom a ne svaku da radis posebno.

Prilozi

• Screenshot_2013-11-12-19-27-12.png
    Screenshot_2013-11-12-19-27-12.png
    572.4 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2013-11-12-19-27-40.png
    Screenshot_2013-11-12-19-27-40.png
    244.5 KB · Pregleda: 135
Nazad
Vrh Dno