Šta je novo?

Alcatel OT-997

myheje8a.jpg

Mislim da je Jaza srecniji od korisnika 997D :d

Ma nije Jaza srecnik posto ova slika je uz Germansku web stranicu. Jos nisam cuo da je neko uradio update i da je dao neku potvrdu. Imam ja vec Alcatel 997 bez D znaci za jedan sim i ako sa modifikacije moze da se izkljuci u dual sim. Bas hocu da primim jelly bean, bar necu da vidim lag kad surfujem u stranice. Molim neko ako dobije update posto je kupio mobilni u inostranstvo, nek uradi firmware backup i da nam daje taj firmware. Ili ako neko nadje originalni firmware nek nam daje link za download. Hvala vama

@loyal druze nov si i temi pa neznas o čemu je Shomi pričao....
Shomi jedva čekam da mi se Demijan pojavi :D ;)

Ljudi odradjen update... Telefon je i zvanicno jelly bean... :D Bas je veliki fajl, preko 700mb, zato mi je trebalo ovoliko vremena da se javim... Za sad radi ok. Cini mi se mnogo brze nego ranije... Verzija je 4.1.1. Ako vas nesto zanima pitajte...

Aj napravi nand backup, pa apni negde ako te ne mrzi. Hvala unapred.

Ljudi odradjen update... Telefon je i zvanicno jelly bean... :D Bas je veliki fajl, preko 700mb, zato mi je trebalo ovoliko vremena da se javim... Za sad radi ok. Cini mi se mnogo brze nego ranije... Verzija je 4.1.1. Ako vas nesto zanima pitajte...

Jel ima sad 60 fpsa ui?

Dali zna neko dali hoce da radi nand backup od 997D na 997 bez D. Zelim ti sve najbolje duleks i hvala za ovaj prijatan vest. Najkrace vreme za jelly bean i 60fps eto i brzina sad i sve sto zelim da imao jedan telefon bice ovaj alcatel 997. Samo pozelim da neko uradi Kitkat za alcatel 997/997D. ako je kitkat kako sto kaze google onda kitkat radi dobro na stari telefoni sa 512 ram, a na ovaj alcatel letice.

Duleks tebra, jel i dalje imas lag?

Jel bi mogao taj softver da se nabudzi u obicnjak?

Nema leg-a, telefon radi mnogo brze i lepse...
Ima neke nove opcije, promenjem je lockscreen itd...
Kamera je drugacija, radi uzasno sporo kada prvo uradis touch to focus.
Smanjili su zuum na slikama, pretpostavljam iz razloga da se ne bi primecivali losi detalji...

Kako da proverim da li sada ima 60 fps-a?
Kako da uradim nand backup?
Da li mislite da root moze da se uradi pomocu framaroot-a, kao i na prosloj verziji?

^
na xda kazu da moze verzija 1.61 koliko sam video.
Smart system info aplikaciju skini pa vidi koliki je refresh rate.

Evo Kako
Could someone with the updated JB rom please use this tool to make an image of the rom that can be flashed by other not so lucky users please?
It's really simple to do. I've tried as best as i can to break down the process into easy steps, and will only take a few minutes of your time:

Tools needed:
1. Rooted device on latest JB update. You can root using this tool in seconds http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2130276
2. MTK Droid Root & Tools http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=311
3. Alcatel One Touch Upgrade (for ADB drivers)

Steps:
1. After installing framaroot and rooting device, Make sure your device is rooted by installing root checker from play store and checking if root is available
2. Enable USB debugging Settings>Development>USB Debugging
3. Make sure you have Alcatel One Touch Upgrade installed and all drivers working properly.
4. Open MtkDroidTools_v248.exe (the MTKtool you downloaded from the link and choose your location to extract it) - this tool is in no way a malware or virus, ignore any antivirus warnings you get
5. Once extraction completes, find the folder you extracted to and look for a folder called ''MtkDroidTools'' open it and Launch ''MTKdroidTools.exe''
6. Once MTKdroidTools opens, connect your phone and it should be detected in the MTKdroidTools window
7. After Detection, open the ''root, backup, recovery'' tab and click on ''ROOT'' at the bottom of the MTKdroidTools window (this is to give the app temporary shell root access to read the phone's system files and take backups.
8. After root shell is granted the ''backup'' icon under the two tabs should now be available.
9 Click on backup and wait a few minutes while the phone's rom is dumped, after the process it should ask you to create a single zip for easier storage, select yes and let MTKdroidTools create the zip.
10. The backup should be found at the location where you extracted MTKdroidTools in a folder called backups >>> \MtkDroidTools\backups <<<
11. If you may kindly upload the final zip to a cloud service where you could make it available to us, I would be very grateful.

Thanx in advance

od xda developers, samo ako razumes engleski ili trudi se sa google translate... Hvala ti puno druze

Znam engleski, ali ovaj link za root sto si okacio ne radi...
Pise da je refresh rate 33.3mhz

Trazi u google za root-ovanje, mislim da postoji aplikacija sto lako uradi root na ovaj model telefona

Kolko ja vidim sad nema leg-a. Znam na sta mislite. Sve radi mnogo brze i tecnije. Uzmi u obzir da jos uvek nisam instalirao nista puno od programa i ranije sam imao gomilu vidzeta...
Uradio sam root sa framaroot 1.6.1 Odradi se za cas i sve radi... Probao sam da snimim ekran da pokazem kako radi, ali kada ukljucis snimanje drasticno uspori pa samim tim nije realno...

Nakacio sam telefon I pokrenuo update na obicnjaku.
Upravo skida neki ogromni update,nadam se da je to to, I da ce raditi na obicnjaku.

Javljam utiske...

Edit

Toliko sam bio uzbudjen da nisam radio ni bekap,samo sam ga nakacio I neka se apdejtuje. Ako dobijem JB, prezivecu bez poruka I ostalih stvari...
:)

Poslednja izmena:
Ne bih da te razocaram ali alcatel OTU skida ceo firmware, cak i ako je isti kao onaj koji imas trenutno.

Pa kako to mogu da znam ***?

Sada kada si ovo napisao, prekinuo sam download fajla, ako je isti softver, zasto bih gubio podatke za dzabaka...

:(

Jesi li sifguran u to?

Hoce li me barem pitati I pokazati koji je softver pre nego sto ga pregazi?

Poslednja izmena:
Nikako dok ne skine, ***.

Ja mislim da je ICS bio oko 640 MB, a za JB kazu da je preko 700MB... Ne znam da li ti pomaze, jel pise koliki je update?

Pa ne pise nigde, to I jeste problem.

Mnogo je glupo da opet stavlja isti softver a da pritom ne obavesti o tome...

Kinezi prokleti...
:(

uradio sam ja update na moj OT-997 bez D do sada 3 puta ali nije dosao kod nas, za moj mobilni preuzima negde 581mb. Ponekad mislim da menjam IP adresu na germansku IP adresu pa da vidim dali radi ali posto mobilni je kupljen u srbiji mislim da nece da mi uspeva. Ali bilo bi dobro ako neo nadje negde original ROM jelly bean za skidanje. Ma kako smo mi ljudi ne mozemo cekati ni trenutak, ali ovo je zelja od dusu kad ti je teknologija u krv.

Druze ne mozes saznati nikako sve dok ne pocne da kopira rom u mobilni, u tom trenutku videces koliko Mb. ima taj ROM. Ali nemoj da se trudis ja vec sam se trudio od juce do danas vise puta, posto sve sto mi treba sacuvao sam na micro sd. Bojim se da ne pokvarim mobilni :D.

Samo strpljivo ,bice i za obican. :D Meni ne radi alkatelova stranica kad kliknem na 'podrska' . Pise '503 Service Unavailable'..

Vrh Dno