Šta je novo?

Alcatel OT-997

Dva pitanjca...
1. Nikako da nadjem da li je neko resio problem sa custom ringtonom. Naime, iako su melodije na memoriji telefona, otprilike na svakom trecem gasenju same se vrate na default vrednosti. Ima li pomoci?
Meni se nije nikad desilo da pri restartu ili gasenju telefona mi se pogube tonovi vec samo kad ga kacim na racunar. To sam provalio da se desava ako samo onako iscupam USB iz racunara pa da do toga ne bi dolazilo svaki put moram prvo da ugasim mass storage na telefonu da bi normalno mountovao SD karticu i onda nema problema. :)

Nego, pokusaj da iskljucis Quick Boot. Meni je on pravio problema na drugim uredjajima pa je sad to prva stvar koju gasim na svim telefonima. :d
 
Meni viber radi skroz ok..koristim najnoviju verziju 3.0.0 ! I stock kamera snima hd, neko spomenu ovde da ne snima!
 
Nadam se da mi niko neće zameriti zašto postujem ovde, a ne na temi o operaterima, razlog je taj što mi treba odgovor u vezi telefona koji nude. Vredi li čemu alcatel tribe 30-40 iz Vipa? Ponudili danas mojoj ženi taj telefon (još uvek ga nemaju) sa pretplatom od 590 dinara mesečno i prvih godinu dana popust na račun od 25% na mesečnom nivou? To je dva puta manje od pretplate koju je plaćala ovih dve godine (890 dinara) uz dobijenu Nokiu C2-01 (valjda). Paket je inače slab na nivou 100 poruka i 100 minuta, bez neta. Ona se zagrejala zbog telefona još sam se i ja primio, ali kada sam video specifikacije telefona odvratio sam je od uzimanja. Po meni se to ne isplati, ne zbog toga što je skupo već da telefon ne vredi ničemu...
 
Ja stvarno ne verujem kakve telefone nasi operateri i dalje prodaju! Svasta! Ma jok, neka lepo kupi neki solidan telefon u oglasima ode u MTS potpise ugovor i dobije 50 posto umanjenje pretplate dve godine :D
 
Tako smo i rešili, verovatno još važi ta opcija u Mts-u...

Uzimati bilo koji android telefon bez neograničenog internet paketa(pa makar i umanjene brzine posle potrošenih besplatnih MB) je potpuno suludo_O tome se mora voditi računa.Ja imam 5-6 raznih sinhronizacija koje rade 24 sata i nzm šta bi radio da ne mogu stalno da budem online.Onda treba kupiti neki fancy dump telefon i koristiti ga samo za razgovore...:beer::wave:
 
Što se toga tiče, ja sam obezbeđen kroz box paket, žena bi eto koristila net preko wirelessa kad je kući, a ovako bi mogla preko mene ako smo negde zajedno van kuće. Ali činjenica je kao što kažeš da bez solidnog neta (paketa) svaki android je bezvredan.
 
Pa logicno je da se u MTS uzme paket sa MB, to se podrazumeva :D
 
Instalirao sam ovaj xperia rom. Rade mi obe kartice i jako mi se svidja :) interesuje me samo kako mogu skinuti sw dugmice i zameniti ih sa lmt. Pokusao sam fullscreen toggle ne pomaze. Pokusao sam i build.prop da editujem ni to nece. Ima mozda neko iskustva sa ovim romom?
 
Isto kao i svi ostali. Refresh rate i dalje zakucan na 33.
 
Sve dok vam ne dođe Jelly Bean ;)
 
Nesto mislim da ni to nece resiti al' ajd'.
 
Ха, па како неће:D
Ако добијете official jelly bean добијате project butter а то значи и refresh rate 60hz:p
 
Onda super. :D inace da ne mislis da imam taj telefon, ima ga moj drug al' ga ja stalno drndam. :D
 
Uspeo sak build.prop editovati I skinuti swdugmad. Hvala na pomoci. Odlicno mi radi rom. Nema zastoja, bagova, crashova... Podmqzano radi da kucnem u drvo :)
 
Ma kako nema zastoja kad telefon laguje do besvesti! :d
 
prijatelji,
da li ima neko linkove za upustvo kako da namestim na 997 i drugu karticu da radi, tj. postupak sečenja plastike za drugu sim karticu i xperia rom sa kojim sve radi?
 
Siguran sam da je bilo ovo pitanje,ali ne mogu da listam 160 strana: kakav je kvalitet zvuka na telefonu (mislim na izlaz za slusalice)?
 
Danas sam devojci nesto pokusavao da namestim GPS i nece... Jel na B5Y-o (ili koja je vec verzija) ne radi GPS? Probao i sa GPS Toolbox aplikacijom, ne moze da uhvati satelite...
 
Jel ima jos neko problema sa data connection da nece da se ukljuci? Pise sve da je ukljuceno ali gore kod signala nista. Isto mi se desi i na 992d ponekad.
 
pozdrav OT 997 zajednico! :)

nešto planiram da uzmem ovaj telefon, pročitao sam milion stranica ovde i samo me interesuje jedna stvar:

ako uzmem D model, odnosno dual sim, da li je on po nečemu drugačiji od običnog modela, tj. ako koristim jednu karticu - praktično je isti kao 997(bez D)?
 
Indenticni su. I ako uzmes obican, mozes da ga namestis da radi sa 2. :)
 
Vrh Dno