Šta je novo?

Alcatel OT-997

Tako što ubaciš MartellXP Rom i isečeš plastiku na mestu gde dolazi druga kartica.

ccc ludo :)
nego, ovaj Idol X, izgleda malo bolji od 997? Nešto ga slabo ima kod nas, koliko vidim.

Ne znam da li vredi čekati da se on pojavi u radnjama ili uzeti 997...

997 je sasvim dovoljan. Telefon je odlican. Brz je i veoma dobro radi, a i kako ne bi kada ima dvojezgarni procesor i 1GB RAM-a.

Idi na gsmarenu i ukucaj alcatel idol i vidi šta dobijaš.

Idol 6030X i Idol X nikako nisu isto... :d
6030X - 4.7" qHD, DC 1GHz, 1GB RAM
Idol X - 5" FullHD, QC 1.5GHz, 2GB RAM
:D

Poslednja izmena:
Odavno prestigio 4500 ima JB...

Zna li neko zašto posle reseta telefona ne mogu kameru da namestim da snima u HD formatu?
Imam samo opcije low,medium,high,fine.
Ako me sećanje služi zar nije bila opcija da se stavi na HD i da snima u mp4 formatu?
Kada stavim na fine snimi mi video u 3gp formatu

Pa to je format a hd je rezolucija

Meni je ta stock camera od pocetka pravila probleme.Video klipovi su bili ubrzani ,i kad se gleda iz telefona i kad se prebacuju na komp.Probano na vise komjutera i sa svakojakim podesavanjima.Slike su bile zamucene i opet svasta sam podesavao ali nista.Probano hiljadu aplikacija kamere sa neta i evo sta trenutno koristim.Telefon kupljen u oktobru.Za slikanje sam skinuo aplikaciju sa Huawei G300 ,na kome je instaliran oficijalni ICS,pravi brzo odlicne fotke za taj telefon i u zadnje vreme sam nasao neku HD Camera aplikaciju..isto odlicne fotke po meni.Za video koristim LG Cameru ,mada mi se gube misteriozno klipovi koje ona snimi na kartici i aplkaciju CameraMX koja pravi najkvalitetniji video zapis za taj fon..naravno po mom nekom iskustvu.Posteno sam se namucio oko kamere ali sad sam sa ovom kombinacijom zadovoljan.Nadam se ako dodje JB da ce resiti problem kamere jer nije do optike vec je softerski problem,isto kao i najslabiji GPS signal koji sam video na androidu do sada.

Poslednja izmena:
Hah portovali sa 992 :p

Nije to MIUI, to je LEWA OS. Lici na miui ali koliko znam miui radi sa CM-om kao baznim ROM-om(da se tako cudno izrazim) a lewa sa stock ROM-om.

Ne mora da znači... MIUI radi i na stock-u. Evo npr za moj S2.to sve zavisi od njih da li će praviti na stock-u ili na CM-u.

Hm nisam znao. U svakom slucaju lewa se razlikuje od MIUI-a u tome sto ima malo tema(dok miui ima brda), music player je ocajan u poredjenju s miui playerom, i ima os nekih sitnica mada je i lewa dobra.

Meni je ta stock camera od pocetka pravila probleme.Video klipovi su bili ubrzani ,i kad se gleda iz telefona i kad se prebacuju na komp.Probano na vise komjutera i sa svakojakim podesavanjima.Slike su bile zamucene i opet svasta sam podesavao ali nista.Probano hiljadu aplikacija kamere sa neta i evo sta trenutno koristim.Telefon kupljen u oktobru.Za slikanje sam skinuo aplikaciju sa Huawei G300 ,na kome je instaliran oficijalni ICS,pravi brzo odlicne fotke za taj telefon i u zadnje vreme sam nasao neku HD Camera aplikaciju..isto odlicne fotke po meni.Za video koristim LG Cameru ,mada mi se gube misteriozno klipovi koje ona snimi na kartici i aplkaciju CameraMX koja pravi najkvalitetniji video zapis za taj fon..naravno po mom nekom iskustvu.Posteno sam se namucio oko kamere ali sad sam sa ovom kombinacijom zadovoljan.Nadam se ako dodje JB da ce resiti problem kamere jer nije do optike vec je softerski problem,isto kao i najslabiji GPS signal koji sam video na androidu do sada.

Kako si podesio Cameru MX? Da li možeš da zumiraš prilikom snimanja videa? Ja ne mogu, ne znam gde je problem.

Ja isto ne mogu da zumiram..al je svakako camera mx najbolja aplikacija po meni za fotografije ! :smash:

Koja je poenta DIGITALNOG zuma?

Jedino gde sam uspeo da zumiram prilikom snimanja videa je LG Camera.Tu se zumira prilikom snimanja na volume up i smanjuje na volume down.Danas sam naisao na neku FireCameru..ciji sam apk skinuo sa xda..i extra je...otvara za manje od sekunde a snima i u 720p i slike su ok.Mislim da sam konacno nasao pravo resenje za kameru.Ima i opciju pravljena foto prilikom snimanja videa.

Poslednja izmena:
Sta je sa zoomom? Ja na stock imam zoom i kod fotkanja i kod snimanja videa (kod videa ima onaj +- slajder desno), snima mi u 720p i mogu i da hvatam fotke u toku snimanja. Snimci cak i nisu losi. :)
Probao sam i MX ali mi stock pravi bolje fotke.

Poslednja izmena:
Posle tačno 6 meseci od kako posedujem telefon, mogu da kažem da sam zadovoljan sa svime, osim sa podrškom zajednice. Da li je problem relativna lokalizovanost distribucije (Nemačko tržište) ili šta već, ali ja sam za prošli telefon, Huawei U8110 imao mnogo veći izbor boljih romova. Kada sam čuo da zvanični 4.1 izlazi tek krajem juna, pomislio sam, ništa strašno, do tad ću izgustirati sigurno dva-tri custom roma, ali kako se stvari čine, neću videti 4.1 na ovom trelefonu pre nego što izađe zvanični rom.

Nazad
Vrh Dno