Šta je novo?

Alcatel OT-997

Ja sam primetio ali ne stalno nego od kad sam instalirao vignette, par puta sam ih obrisao i sad ih u poslednje vreme nema

Aaaaahahaha!!! Mars bre sad ce da mi se stakuje taj naziv! Alkica! LMAO :D
I mene je drugar navukao na Alkicizam,samo alkica,alkica alkica,a dok ga nisam nagovorio da je kupi ubio me je od zezanja da je to krš od telefona.
:)

Uze mi rec iz usta,sad smislja pakleni plan kako da devojci oduzme 997 a njoj uvali Samsung djubre :D

:) Zamisli kako mu je kada je video posle one kockaste reciklirane cigle pravi ozbiljni mačo telefon...

:d

E,ljudi,aj da ne bude čist off,
jel neko još primetio ili ja imam retardaciju,zašto je boja kada se fotka zelena kad treba da bude plava i obrnuto...

Ovo sam primetio na dnevnom svetlu...

Poslednja izmena:
Imam jedan ogroman problem. Rootovao sam telefon i ubacivao fontove u njega preko font installera. Jutros sam ponovo promenio font i telefon nece vise da se upali. Kao da je zaglavio u neki bootloop. :(

Prilozi

• IMG_20130213_132634.jpg
    IMG_20130213_132634.jpg
    535 KB · Pregleda: 123
Tako me zabole sta pricaju... Ja samo lepo kazem da su ljudi nesposobni i da ne znaju da citaju. Svi bi lepse ziveli i rec ne bi rekao kada bi ljudi znali da koriste mozak pre nego sto otkucaju nesto... A vala nije problem pomoci, ako se neko ne potrudi da procita i uradi i nesto stane... A ne on hoce ponovo da mu se napise nesto sto je vec napisano... Problem je sto moderatori ne gledaju ove low-end teme i onda se natalozi toliko djubreta, da Bog otac ne moze naci sta mu treba... Doduse search uvek pomogne.

Sto je najveci fazon busaju se oni koji blage veze nemaju, nece ni da procitaju, nece nista, a traze pomoc, ne samo od mene, nego od bilo koga. Imas druze servis, pa ti naplati flesovanje telefona i ne moras da se cimas i da citas kad vec ne znas.

Nije mi jasno sto ljudi hoce da flesuju, a ne znaju i onda dolazi do problema, jer da je pratio uputstvo ne bi pogresio, ali on hoce opet da mu neko jedno te isto napise i po mogucstvu prevede na srpski.

Zamisli on dosao po pomoc i istog tog sekunda mora da mu se pomogne ili ce za pola sata opet spamovati, iako nije uopste pokusao da procita... Generalno problem je u ljudima sto su lenji i zele sve na tacnu... A kad cujem mozda si ti zaludjenik i mene to ne zanima da ucim (pa cekaj sto onda to radis, zar ne? trebao si uzeti neki dumbphone ili iOS ili WP) e te ljude ne shvatam...

Ja nikog ne vredjam i nema privilegije niko da sad kao nekome ovako, a nekome ovako odgovaram... Problem je jos sto kad nekima kazes procitaj prethodnih par strana, a ako nema koristi search kao da sam mu vredjao celu porodicu i uzu i siru.

Znate sta je problem, sto ljudi cute iako ih nervira, ali dok neko nesto ne kaze ili preduzme nista se nece promeniti... Da znate kako se radi na xda, kako dele banove, auuu... Ne poene kao ovde, pa kasnije ban, nego odmah ban na par dana, pa posle na mesec, pa perma ban...

Zato je ovako u Srbiji, dok te mlate ti cutis... Kad progovoris odmah te napadnu kako si ovakav ili onakav.

Evo tipicni primer zna Jaza, covek nije znao da izvuce iz sistema custpack i da mi uploaduje na Dropbox, ja sam mu delimicno objasnio i ostavio link i covek je uradio. Kako da ga ne naucim, kad je covek hteo nesto da sazna.

A vi ostali sto me zezate za Alkicu (kakvo ime :D ), nikad ne bi mogao da koristim... Jednostavno smeta mi lag i ovaj moj S2, ne bi menjao ni za 2 komada 997 :p
Previse je debeo, losa je kamera, nema Samoled, memorija, touch... Da ne idem dalje :)

Poslednja izmena:
Imam jedan ogroman problem. Rootovao sam telefon i ubacivao fontove u njega preko font installera. Jutros sam ponovo promenio font i telefon nece vise da se upali. Kao da je zaglavio u neki bootloop. :(
Samo izvadi bateriju na par minuta i vrati.Ako ni to ne pomogne,tu je stari dobri hard-reset-(na isključenom telefonu držiš "vol up" + "power" dok se ne pojavi zeleni robot).:smash:

A vi ostali sto me zezate za Alkicu (kakvo ime :D ), nikad ne bi mogao da koristim... Jednostavno smeta mi lag i ovaj moj S2, ne bi menjao ni za 2 komada 997 :p
Previse je debeo, losa je kamera, nema Samoled, memorija, touch... Da ne idem dalje :)
Ja tebi nisam vređao porodicu pa nemoj ni ti moju(alkica prim.ure.)
Udaraš me tamo gde sam najslabiji(kamera) a to me veoma boli.
Prijavio sam te moderatorima za off i nanošenje teških emocionalnih posledica,pa ti sada vidi šta ćes sa tim!
:d :mad:

Ovo iznad mene nije bio off, sto su ljudi pisali, morao sam da odgovorim. Cime sam ti vredjao porodicu? Da li si ti normalan? Kamera nije nista posebno i realan sam. Za te pare je solidan telefon i nista vise i ne moze se uporedjivati sa S2, sto ste vi ostali rekli.

Prijavio? Nije problem. Ja sam samo bio realan i rekao moje misljenje. Ako tebe vredja to, onda imas definitivno neki problem. Mozes misliti rekao sam neku losu stvar o telefonu. Ej bre rekao sam da onaj Xperia Z ima krs ekran, ocajne uglove iako je jedan od najnaprednijih po rezoluciji i da mi je ocajan iako telefon kosta 600-700 eura, pa sta to treba da nekog vredja? Boze dragi.

Ovo iznad mene nije bio off, sto su ljudi pisali, morao sam da odgovorim. Cime sam ti vredjao porodicu? Da li si ti normalan? Kamera nije nista posebno i realan sam. Za te pare je solidan telefon i nista vise i ne moze se uporedjivati sa S2, sto ste vi ostali rekli.

Prijavio? Nije problem. Ja sam samo bio realan i rekao moje misljenje. Ako tebe vredja to, onda imas definitivno neki problem. Mozes misliti rekao sam neku losu stvar o telefonu. Ej bre rekao sam da onaj Xperia Z ima krs ekran, ocajne uglove iako je jedan od najnaprednijih po rezoluciji i da mi je ocajan iako telefon kosta 600-700 eura, pa sta to treba da nekog vredja? Boze dragi.

Hahah druze moj ovo si preozbiljno shvatio,proxy se zezao.
hahaha kako si mogao da kazes da je SII bolji od nase Alkice, to je ozbiljno nanosenje dusevnog bola nama vlasnicima 997D,a za to ide prijava moderatoru ;):d
Vidis Demijana ponosnog poznavaoca Google map puta,vlasnika najboljeg teleofa u istoriji covecanstva alcatela 995,da si njemu to rekao za 995,licno bi te trazio u NS da ti presudi :smash: :D:D:D

@mikec_thebest mozda ces morati da odradis factory reset ako vadjenje baterije ne pomogne,posalji poruku na PP da ti objasnim kako.

Probao i bateriju da vadim a i hard reset i nista nije pomoglo. Isao sam Volume Up + Power i kada se otvorio neki stock recovery (pretpodstavljam da je to) isao sam na format data i cache zatim na reboot. Sve i dalje vrti isto. Imam u tom recovery-ju opciju za install zipa sa SD, da li mozda postoji stock rom u formatu update.zip da probam da ga ubacim? Hvala unapred svima na pomoci! :)

jel si probao preko OT update da ga flešuješ? ili kako se već zove onaj alcatelov program za update za win.
na xda su tako par puta vraćali na stock stanje kad zabrljavi

jel si probao preko OT update da ga flešuješ? ili kako se već zove onaj alcatelov program za update za win.
na xda su tako par puta vraćali na stock stanje kad zabrljavi
Da,li mora prvo da pravilno instalira drajvere(ona dva programa sa Alcatel global sajta za 997).Jer u suprotnom neće moći ništa da uradi.Ali i to je pitanje,jer može samo da mu izbaci "vi imate najnoviji softwer".Da telefon ima Fastboot,ja bih mu to lako rešio...:smash:

Poslednja izmena:
Pokrenuo sam OT Upgrade Tool. Prvo sam bio u nedoumici jer je bilo dva modela: "OT-997" i "One Touch 997". Malo nelogicno. Izabrao sam One Touch 997. Kad se zavrsi proces javljam jel uspelo. Ne znam kako mi ovo nije palo odmah na pamet. :D

Hahahaha,salio sam se naravno bre,sve je bila sala,tu smo da pomazemo jedni drugima i iznosimo avoja misljenja. Namera mi je jedino bila da smanjim tenziju na temi koja je bespotrebno nastala.

Ajde ljudi pomagajte,zasto kkada fotkam sa alkicom zelena je plava i obrnuto?

Ja baš ne mogu da čitam misli, mada bi voleo da to mogu :)

Jel ti oduvek slika tako ili od skora? Možda loš kamera chip?

Ja sam imao isti taj problem sa SE X10 mini pro. Resio sam ga tako sto sam ugasio telefon, izvadio bateriju, sacekao nekoliko minuta, vratio bateriju, spojio ga ugasenog sa usb-om na komp i onda upalio. Ne znam zasto bas ovaj redosled ima veze, ali jedino tako je hteo. Ako ovo ne uspe, naravno reinstaliranje sistema preko komp-a... :)

Ja sam imao isti taj problem sa SE X10 mini pro. Resio sam ga tako sto sam ugasio telefon, izvadio bateriju, sacekao nekoliko minuta, vratio bateriju, spojio ga ugasenog sa usb-om na komp i onda upalio. Ne znam zasto bas ovaj redosled ima veze, ali jedino tako je hteo. Ako ovo ne uspe, naravno reinstaliranje sistema preko komp-a... :)
:smash:
Ma ti upoređuješ Sony kameru sa ovom no name.Da li je do chipseta,da li je zbog optike,ali kamera je dosta slabija od većine onih od 5MPx.Npr. OT-995 ima 5,ali i sasvim drugi hardwer (dobro otimizovan sa OS).

Poslednja izmena:
^ a jes vala, ko će da se zamara sa čitanjem postova pre nego što odgovori na njih :)

:smash:
Ma ti upoređuješ Sony kameru sa ovom no name.Da li je do chipseta,da li je zbog optike,ali kamera je dosta slabija od većine onih od 5MPx.Npr. OT-995 ima 5,ali i sasvim drugi hardwer (dobro otimizovan sa OS).
Rekoh ti ja Vojkane druze moj,ovaj Demijan poznavaoc Google map puta ima najbolji telefon u istoriji covecanstva,koji telefon moze da se poredi sa Demijanovim Alcatelom OT 995.

da li je neko imao problema sa seckanjem kroz kretanje u launcheru i meniju? Meni na mom 992D radi savrseno, a na ovom 997D koji je inace od mog druga secka previse. Da li ima neka caka, nesto?

nama ne secka. jes popravio telefon bre?

Ni meni ne secka... a evo sta kaze i baterija moje Alkice. :)
Osvetljenje ekrana negde izmedju 40 i 45%, konstanto konektovan na net (sto WiFi, sto 3G) i full sync. :)

:shock:

jel ti to imaš antenu u sobi :d koja ti je jačina signala u db (settings about status)?

Ni meni ne secka... a evo sta kaze i baterija moje Alkice. :)
Osvetljenje ekrana negde izmedju 40 i 45%, konstanto konektovan na net (sto WiFi, sto 3G) i full sync. :)

Na Netu 18 sati!?
Ti mora da imaš onaj "specijalni" Jazin exempler,što mu se ne prazni baterija i po 3 dana...:d

Poslednja izmena:
Pa ja pričam Jazi secka, on kaže da sam lud :D rekoh ajde možda ga uporedjujem sa S2, ali opet out of the box, bez ičega, ništa instalirano, pa secka...

Eeeeeeeeeeeee sad ja , da vas nesto pitam :D....kako se gasi zvuk kad kliknem na meni i na ikone :/.....drugo kako cu kad sa dva psta hocu da dobijem pregled svih prozora, kako to da izvedem i trece za sada kako da promenim zvuk pri pozivu.....gledam nesto po netu al ne vidim sve to...i najbitnije opet ja kod kuckanja poruka, kako naterati ovaj touch pal da ne kuca leva slova :D , ili kako naterati smartkey board da ne bude trial :D.....mada ne vidim potrebu za njom jer tel ima i klasicnu tastaturu al ukucam s on kaze nesto deseto :D...kako to da promenim? :D

Koji je dobar task killer?

Poslednja izmena:
....kako se gasi zvuk kad kliknem na meni i na ikone :/.....
Settings -> Audio profiles -> Tapni na ime profila koji bi da editujes -> Iskljucu Audible Selections
.....drugo kako cu kad sa dva psta hocu da dobijem pregled svih prozora, kako to da izvedem
Promeni launcher. Stock ICS launcher to ne podrzava.
....kako da promenim zvuk pri pozivu.....
Prati prvi odgovor i pronacices Voice Call Ringtone...
i najbitnije opet ja kod kuckanja poruka, kako naterati ovaj touch pal da ne kuca leva slova :D , ili kako naterati smartkey board da ne bude trial :D.....
Nemam pojma jer ne koristim...
Koji je dobar task killer?
NIJEDAN!!! :D
Ta cuda ti vise pojedu RAM i bateriju nego sto ti pomognu. :)

Poslednja izmena:
nama ne secka. jes popravio telefon bre?
Jesam, sa Alcatel Upgrade-om. :) Vratio sam drugu telefon, moracu sutra snimiti pa postaviti na youtube da vidite u cemu je stvar. Ono je uzasno sporo.. :(

Vrh Dno