Šta je novo?

Alcatel OT-997

Ja imam 997D i ako mene pitate sigurno je bolji taj za nemacko trziste, nego taj sto je "legalno" uvezen na nase. I sto se tice update-a i kvaliteta izrade. Nemci sigurno ne pustaju svasta bez kontrole. Vazno je da imas garanciju...

Jos jedan glas za 997D,tehnicka roba za Nemacko trziste je kvalitetnija nego roba za nase trziste.

Tako sam i ja razmisljao, ali nisam bio siguran, razresili ste mi nedoumicu, hvala :)

evo koliko meni drzi baterija uz standardno koriscenje - bez igrica, gledanja filmova

2013_1_9-1.jpg

jedno pitanje za "kolege" - skinuo sam `Nova Launcher Prime v1.3.4 Final` - sta dobijam sa njim osim nekih vizualnih poboljsanja ?

jel telefon mora da bude rootovan ?

Samo za Novu, ne mora root. Jedini dodatak prime varijante, je po meni, Tesla notification plugin, koji ne radi sa free verzijom. Mada to mi je veoma bitna stavka, tako da i ja koristim prime verziju. Inače, Nova je ubedljivo najbolji launcher za android.

Poslednja izmena:
Nova i Apex su isti. Opet ne možeš da kažeš da je najbolji, možda za tebe, ali ne za sve. Mihome launcher je na primer dobar za onog ko voli teme i lepe ikonice. Ja na primer na GS2 evo par dana od kako je izašao JB koristim TW koji tako dobro radi da je to nešto neverovatno.

I meni je Nova Prime najbolji.

I ima najbolji setup od svih launcher-a koje sam probao. Retko koji mozes podesiti onako dobro, u sitna crevca. Pa cak i funkciju nativnih tastera u odnosu na fabriku... Da ne nabrajam dalje swype i ostale funckcije...

I nisu isti Nova i Apex.

Druze od kad su se pojavili prvog dana sam ih koristio. Nemoj pricati ono sto ne znas. ISTI SU. Ajde posto ti kazes da nisu, navedi mi to. 99% funkcija im je isto.

Ima li iko da nađe ljudsku verziju Asphalta 6 za ovaj telefon? Imao sam Demo koji je poskidao sve, ali je demo. Sad kad sam ga obrisao, šta god da skinem sa neta, iskoči mi posle introa :(

Nisu isti. ja sam prvo koristio apex, pa sam sad preso na nova. Nova ima vise podesavanja. Ne secam se sta mi je bili kljucno, ali nesto jeste inace ga ne bi ni menjao...

Nigde ja ne pisem nesto sto ne znam, samo pitam ono sto ne znam...

Nova moze da ti importuje recimo widget-e iz prethodnog launchera, da uradi backup i restore istih, backup i restore homescreen podesavanja, ima vise gesture-a, vise podesavanja za brzinu scroll-a, nativnih dugmica...

U 90% stvari jesu isti ili slicni, ali ovo sto sam nabrojao je dovoljno (bar meni), te slobodno mogu reci da je jedan od najboljih. ;)

Ja sam bre imao raspali i7500 jos u martu 2009te :d

Isto sve ti to moze i Apex, sem importovanja widget-a. Jos nesto, cisto da znas, Apex je nastao na source od CM launcher-a, posle dan-dva se pojavila Nova. Jedan od najboljih i najbolji je sasvim nesto drugo, moras se sloziti ;) mnogo sam sati proveo na dev sekciji xda tako da znam i dosta stvari. Ono sto znam to uvek kazem, sto ne znam, ne znam i naucim za ubuduce da znam :)

Ajmo sad fajt u 20 postova koji je launcher najbolji:)

Nova i Apex su u 95% stvari isti, a u osnovi su slicni kao Trebuchet, samo sto imaju vise opcija. Mene je taj stock izgled smorio i sada koristim ssLauncher, koji pruza potpuno drugacije iskustvo od bilo kog drugog launchera

Ma ima gdje hoćeš, ali nema verzija koja radi na 997D. ako može demo može i ona. pošaljite mi na PM ako je neko sa sigurnošću našao link asfata 6.
Inače, telefon je sjajan.
Nije isto demo i full verzija nijedne zahtevnije igrice za android.Znači 100% to potpisujem .Inače Teslina Nova je majka launchera.:beer:

Može li mi neko reći u čemu je razlika između softverskog i harvdverskog enkodiranja u smislu rezlutata? Probao sam na MX Playeru i dođe mi isto skroz.. Ima li razlike u potrošnji baterije ili sl? I stavio sam na 2 jezgra za encoding..

Jeste li kupili novi "Svet kopjutera",napisase hvalospeve o 997 ,naslov sve govori"GUJA IZ POTAJE"ostalo procitajte sami.

Posle par dana korišćenja Alcatela mogu vam reći da sam konačno zaboravio na Sense sa HTC-a. Prilagodio sam interfejs max sebi, našao adekvatne widgete i sl. Ono što me oduševljava je slobodna memorija koja mi ne pad ispod 500mb sa sve uključenim widgetima. Znači, tek sad vidim koliko znači 1GB memorije naspram uređaja sa samo 512MB.

Znaci 997 i 997D stvarno imaju 1GB RAMa? Zasto na gsmareni i jos nekim sajtovima pise 512MB?

Izgubim garanciju u MTS a od kako sam dobio telefon ne radi mi prednji zvucnjak, a evo pojavili se oni "settings" dugmici u donjem desnom uglu prilikom otkljucavanja. Ovi iz MTZ ni da cuju za moje muke brez garancije :). Imal ko kakav savjet il preporuku za pouzdan servis u NS?

Može li mala pomoć? Moja supruga ima ovaj telefon i ne mogu nikako da namestim sliku pozivaoca. Postavim ja sliku ali se ne prikazuje kada neko zove i kada ona hoće da pozove, samo prazan ekran a slika postoji u kontakte. Probao sam sa raznim widgetima ali stvaraju problem, naime, kada se javiš ima slike preko celog ekrana ali i dalje se čuje melodija i nemože da se odgovori. Ne znam da li sam objasnio kako treba. Inače telefon je za svaku pohvalu.
Ako neko ima savet, hvala.
Pozdrav

Vrh Dno