Šta je novo?

Alcatel OT-997

Skini LG Cameru i u podesavanjima za video imas u kom formatu oces da snima.moze 3gp ili mp4 ,imas i druga podesavanja za video zapis.

@dok.. hvala za info.

Probao sam malo ovu LG kameru i cini mi se da ima losiju sliku od stok kamere.
Podesavanja za video sam postavio na 720p, 60fr, mpeg4 i deluje mi nekako mutnjikav. Steta jer mi mp4 vise odgovara od 3gp.
Probacu jos malo da cacakam podesavanja, ....

Mislim da su ovo najbolja podešavanja za LG Cameru šro se snimanja videa tiče (ako ti je mutnjikavo podesi kontrast). Inače izbor camcordera je užasan,ja sam probao skoro sve programe za kameru koja postoje na netu i nigde nema kvalitetan camcorder osim u LG Cameru i MXCamera..valjda se tako zvaše.Screenshot_2013-02-06-09-50-58.pngScreenshot_2013-02-06-09-51-37.png

Nijedan program koji moze da se ubaci za cameru ne moze biti bolji od stock kamere,ma koliko god se mi zavaravali.

Ako ti vise odgovara mp4,snimi u 3gp,pa posle ga konvertuj u mp4 i to je to

Kod mene stok kamera daje ubrzanu sliku ,a nigde ne mogu da nadjem fina podešavanja...možda je do kartice? Ne slaže se ton i slika,zato sam bio prinudjen da tražim alternativna rešenja kod kojih je sve ok.

Na ovoj temi ili na temi 992d(ne mogu tacno da se setim) clan noname je dao bas dobra podesavanja za stock kameru.

Prelistaj malo stranice,pa ces naci. Mada meni i default podesavanja super odradjuju posao

Džabe je sve to kad su slike i dalje parsto kb.

Koristi li neko auto punjač za 997? Koji,a da ima što duži kabel?

Ima li ovaj tel gorila glas ili da je zasticen od grebanja ....sta znaci slike parsto kb :/

znači da je prejaka JPG kompresija i da slike iz stock aplikacije budu 600 700 800kb kako god podešavao (podešavala :) ) sharpness contrast i ostale parametre o kojima se priča

U prevodu losa...eeeee steta....al dobro sta da se radi :/

Pa ne tera te niko puškom da uzimaš ovaj telefon.I Lg ima trash kameru(činimi se da si Hub izgubila?).
Pa verovatno nećeš ni primetiti razliku.:-devil-:

ma imaš ti alternativne aplikacije za kameru gde ima da se podešava stepen kompresije i slike ispadaju oko 2MB i budu ok...
ja recimo koristim camera JB+ i lgCamcorder za video snimanje (jer jb+ nema HD snimanje videa). al to je sve već pisano u temi :)

Hehhe Demijane sta bre odmah skaces...ja lepo kazem nema veze...:)....da i hub je imao bzv kameru, ustvari on je danju na svetlu pravio ok fotke, al samo tad :D....meni to nije presudno kod telefona, jer ja imam dobar digitalni koji je uvek uz mene, dok i njega ne izgubim :D .....Cekam neku licitaciju da vidim koja ce cena izaci, pa ga sutra porucujem definitivno! E a onda da citam celu temu i da vidim sva ta podesavanja za sve i svasta :D

Nema gorilu, a parsto kb, znaci par stotina kilobajta, samo je Vojceta mrzelo da pise :p

Vec sam o tome pisao probajte "Vignette" ona daje slike preko 3MB.

znači da je prejaka JPG kompresija i da slike iz stock aplikacije budu 600 700 800kb kako god podešavao (podešavala :) ) sharpness contrast i ostale parametre o kojima se priča

Kod mene na alcatelu 992d sa 5 mpix preko dana slike ispadnu sa 1.2 mb u proseku.

Slike nocu ispadaju ovoliko koliko si naveo,ali preko dana uvek idu preko 1 mb,cak je jednom znalo pri jakom suncu da bude i 1.48 mb

Naravno sa stock kamerom.

Poslednja izmena:
Bitno da ispadaju duplo manje nego sa nekim normalnim programom :)

Poslednja izmena:
Kupio telefon seji, 3ned star, sa mt:s-a, u perfektnom stanju, beli. Vrlo je lep. :)

Cackao sam ga malo, pored mog RHD-a. Kratak zakljucak: nije bas "Koliko para, toliko mjuzike", ali blizu je. :)

Ekran: bela super, crna smesna. Amoled sam zavoleo (ranije mi IPS bio omiljeni tip ekrana), mada mi nije neophodnost, ali ova crna na OT997 je bas slaba. Aem toga je ok, vidi se slabija rezolucija, ali nije to neki minus, za mene bar. Osvetljenost je super.

Izrada: odlicna. Vrlo dobar grip. Jedino je bezel oko ekrana povelik, pa i telefon - za mozda mm je kraci od mog RHD-a, a cak i siri..!

Rad/softver: ima laga tu i tamo, ali lepo radi fon. Da se razumemo - ne kao RHD, od Gnexa bas daleko, ali u liniji sa O2X, ili bolje! Sve u svemu, korektno za 95% korisnika. I zaista, skoro je stock okruzenje, samo su neke ikonice zamenjene, ima malo bloata, i ubacen je super power widget u notification drop-down. Lepo odradjeno. :)

Za ove pare - telefon je def. best buy, imajucu u vidu koliko je future prone, zbog hardvera, i izrade.

Izasla je nova verzija softvera, ali nece da odradi OTA update. Ne znam tacno sta donosi, ali sigurno nije puno. Jos uvek je to 4.0 nija 4.1

Kupio telefon seji, 3ned star, sa mt:s-a, u perfektnom stanju, beli. Vrlo je lep. :)

Cackao sam ga malo, pored mog RHD-a. Kratak zakljucak: nije bas "Koliko para, toliko mjuzike", ali blizu je. :)

Ekran: bela super, crna smesna. Amoled sam zavoleo (ranije mi IPS bio omiljeni tip ekrana), mada mi nije neophodnost, ali ova crna na OT997 je bas slaba. Aem toga je ok, vidi se slabija rezolucija, ali nije to neki minus, za mene bar. Osvetljenost je super.

Izrada: odlicna. Vrlo dobar grip. Jedino je bezel oko ekrana povelik, pa i telefon - za mozda mm je kraci od mog RHD-a, a cak i siri..!

Rad/softver: ima laga tu i tamo, ali lepo radi fon. Da se razumemo - ne kao RHD, od Gnexa bas daleko, ali u liniji sa O2X, ili bolje! Sve u svemu, korektno za 95% korisnika. I zaista, skoro je stock okruzenje, samo su neke ikonice zamenjene, ima malo bloata, i ubacen je super power widget u notification drop-down. Lepo odradjeno. :)

Za ove pare - telefon je def. best buy, imajucu u vidu koliko je future prone, zbog hardvera, i izrade.
Super mini reveiw moj druzze po LG mukama,exstra sto si mogao da ga uporedis sa RHD i GNexsom :)

Pozdrav braćo po alkici.
:)
Da li ste probali Zen pinball HD na našem fonu?
Radi perfektno,a koliko vidim dosta je zahtevna,
baš me je oduševila ta činjenica da može da pogura i najnovije zahtevnije naslove...

Imam jedno pitanje, drugar mi je telefonski imenik povezao sa facebook profilom, ne znam ni ja zbog cega, njemu je tako, pa mislio da treba i meni da bude isto. Nije me to toliko ni zanimalo dok mi zena nije pocela pikati poker preko fona i kako je poslala zahteve za cipove (****m li ga) aplikacija povukla sve kontakte iz imenika i poslala im sms. Sreca pa ih nemam mnogo u imeniku nekih osamdesetak dusa, a imam ukupno 500 besplatnih poruka tako da nije steta, ali da li neko zna kako da to odvojim? Da li da izbrisem imenik pa ponovo da ga ubacim ili moze na neki drugi nacin?

Izbrisi facebook i odradi clear cache i data contacts iz settings > applications...

Izgubices sve kontakte, ali moras tako da bi ih sve obrisao!

Jel si probao da se igraš sa contacts to display opcijom u imeniku?

Veruj mi da jos nisam nasao za shodno vremena da se pozabavim tim stvarima. Moracu to da prostudiram malo.

Vrh Dno