Šta je novo?

Alcatel OT-997

Neka proba da skine aplikaciju more local2 sa marketa.
i u njoj da izabere srpski jezik.

Probai more locale2, ali srpski mi tada bude samo u marketu, i takvim nekim applikacijama. Moze li komplet na srpski?

Mora softverski da se ubacuje, ne moze aplikacija da ceo telefon baci na srpski. Ovi sto su kupili preko operatera sigurno imaju. Mora ROM za nase trziste da se flesuje.

Ali OT-997D nije ni bio preko operatera. Ili se varam? Znam da mora novi softver, ali kako da dodjem do njega..

Dobih i ja danas 997D. Iz Logic Shop-a. Kao višegodišnji korisnik HTC telefona navikao sam se na HTC Sense interfejs. Postoji li neki skin, plugin ili sl. da se instalira sa marketa koji bi podsećao na Sense?

Npr apex/nova launcher pa sense skin mada meni je to fuj:)

Sense ti je jedan ceo poseban sistem i toga nema... Inace Sense je najveci bloat koji sam ja ikada video... Imas neke widget-e da namestis da podseca na sat i da skines sa neta sense ikonice i to je to...

Stvar ukusa. Sense look je po meni neprevaziđen. Imao sam Wildfire pa HTC Desire HD. Full. Nedostaju mi widgeti za calendar i widget za calculator iz Sense-a.

Stvar ukusa. Sense look je po meni neprevaziđen. Imao sam Wildfire pa HTC Desire HD. Full. Nedostaju mi widgeti za calendar i widget za calculator iz Sense-a.
Imas wigete naprimer Wather sense wiget,ili kao sto vec rekose neki lancher pa Sense skin.Premda probaj ovaj Vanila ICS luncer,tj pruzi mu sansu iznenadices se koliko je dobar i bez laga.

Pitanje cisto ovako @blue, sto si onda otisao sa HTC-a? Mislim ako toliko to volis. Imao sam ja tattoo i WF i ni na jednom nisam imao Sense, stavio im bio cm7 i telefoni poleteli...

Dual sim:)))) Imam tri broja. Lakše mi da nosim dva nego tri telefona. Sad je kombinacija Nokia E52/Alcatel 997D, a dosad je bila Nokia 6300/Nokia E52/HTC Desire HD. Dovoljna mi je jedna Nokia sa normalnom tatstaurom i jedan dual Sim android. Da je HTC imao Dual Sim uzeo bih njega.

Telefon pokupio u 8, root-ovan u 8:10 :D

Kao prvo, svidja mi se kako lezi u ruci, ne kliza i to je super... Nesto neverovatno, boot!!! 2-3 sekunde? Veoma prijatno iznenadjen. Malo se mucio da ocistim bloat, posto preko titaniuma ne moze, bas cudno, ali rucno sam preko root explorera. Touch na nivou, iako ja imam GS2, mislim ne moze da se porede (GS2 ima poseban touch), ali ja sam zadovoljan. Zvuk kao da ima bas, sto mi se svidja i lepo se cuje. TFT ekran zacudjujuce lepo prikazuje sve i uglovi gledanja su generalno dobri. Bateriju necu moci da isprobam, posto cu ga namestiti i napuniti i odneti devojci. Sve u svemu, za ove pare i ja bi uzeo ovaj telefon.

Jedina mana sto mene npr. nervira je scroll u settings-u i ostalim settings-ima kad zaskrolujem ima bouncy efekat. Ostalo sve sljaka. Za 180e jos jednom nema bolje.

Telefon pokupio u 8, root-ovan u 8:10 :D

Kao prvo, svidja mi se kako lezi u ruci, ne kliza i to je super... Nesto neverovatno, boot!!! 2-3 sekunde? Veoma prijatno iznenadjen. Malo se mucio da ocistim bloat, posto preko titaniuma ne moze, bas cudno, ali rucno sam preko root explorera. Touch na nivou, iako ja imam GS2, mislim ne moze da se porede (GS2 ima poseban touch), ali ja sam zadovoljan. Zvuk kao da ima bas, sto mi se svidja i lepo se cuje. TFT ekran zacudjujuce lepo prikazuje sve i uglovi gledanja su generalno dobri. Bateriju necu moci da isprobam, posto cu ga namestiti i napuniti i odneti devojci. Sve u svemu, za ove pare i ja bi uzeo ovaj telefon.

Jedina mana sto mene npr. nervira je scroll u settings-u i ostalim settings-ima kad zaskrolujem ima bouncy efekat. Ostalo sve sljaka. Za 180e jos jednom nema bolje.

Drago mi je druze da si zadovoljan , pricao sam ja tebi da je jedina bitna razlika izmedju GS2 i 997 u ekranu.

Jel mora da se radi onaj wipe iz recovery-a posto nisam stavio recovery? Telefon se butovao i sve posle restarta iako je zabotovao na pocetku, izvadio bateriju i vratio i sve ok. I dalje mi nije jasno zasto preko TB-a ne mogu da obrisem te aplikacije, nego moram preko root explorer-a...

Utisci posle dana korišćenja - baterija je mogla bolja da bude, ali očito svi novi android telefoni max 1 dan korišćenja. Telefon radi isto dobro kao i moj predhodnio Desire HD, nema laga, kočenja i sl., ali se zato lagano privikavam na non sense interfejs:)

Pitanje - šta preporučujete da uklonim od preinstaliranih programa. Odmah sam pobrisao igre. Ne znam ni da li da ostavim AVG antivirus?

Poslednja izmena:
evo ti za root http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2046865 , a sto se tice sta da uklonis, ja sve sto sam mogao sam uklonio :)

Tipa npr. tebi mozda treba Maps, meni ne treba, mozda ti treba Exchange, meni ne treba, mozda ti treba njihov weather meni ne treba (koristim BW) itd

Utisci posle dana korišćenja - baterija je mogla bolja da bude, ali očito svi novi android telefoni max 1 dan korišćenja. Telefon radi isto dobro kao i moj predhodnio Desire HD, nema laga, kočenja i sl., ali se zato lagano privikavam na non sense interfejs:)

Pitanje - šta preporučujete da uklonim od preinstaliranih programa. Odmah sam pobrisao igre. Ne znam ni da li da ostavim AVG antivirus?

Evo druze linka, sve je lepo objasnjeno.Samo pazi kad zavrsis ROOT mora da se odradi factory reset,tako da znas da napravis Backup.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2046865

briši sve što ti ne treba, i taj antivirus, koji će ti...
nego, prelaziš sa DHD a ova baterija ti nije ništa posebno? :D pa za koliko je ubiješ kad nisi baš zadovoljan?

evo ti za root http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2046865 , a sto se tice sta da uklonis, ja sve sto sam mogao sam uklonio :)

Tipa npr. tebi mozda treba Maps, meni ne treba, mozda ti treba Exchange, meni ne treba, mozda ti treba njihov weather meni ne treba (koristim BW) itd

Kome ne treba "Google Maps",koja je osnovna android aplikacija(koju uzgred koriste i druge android aplikacije i bez koje ne mogu ispravno da rade),taj je tehnički analfabeta.:lupko:

Ajde molim te meni kao tehničkom analfabeti za android kaži za šta se koristi Google Maps i koje su to aplikacije koje ne rade bez njega?

Ajde molim te meni kao tehničkom analfabeti za android kaži za šta se koristi Google Maps i koje su to aplikacije koje ne rade bez njega?

Svi GAPS programi(ako znaš šta to znači),a i sve aplikacije koje u sebi sadrže "tag" opciju(trebalo bi mi ovde pola strane da ti sve nabrojim...).Ne sekiraj se još si relativno mlad naučićeš.:laugh:

Nisi dovoljno jasan tehničkim analfabetama.Molim te objasni konkretnu primenu ovih aplikacija,i zbog čega je neko dovoljno lud da ne koristi Google Maps.

p.s. ovaj forum je edukativne prirode tako da nije problem ni 10 strana.Ovo znam sigurno.:)

Poslednja izmena:
Nisi dovoljno jasan tehničkim analfabetama.Molim te objasni konkretnu primenu ovih aplikacija,i zbog čega je neko dovoljno lud da ne koristi Google Maps.

p.s. ovaj forum je edukativne prirode tako da nije problem ni 10 strana.Ovo znam sigurno.:)
Nemam ja vremena da ti dajem časove iz osnovne škole.Nije ovo "nob sajt". Reći ću ti samo jedno,ako imaš android telefon i otvoriš Google Play(a za to moraš da imaš normalno Google nalog) i otvoriš stranu "Izbor urednika" videćeš tamo koji su "mast have" ili esencijalni programi,po mišljenju mnogo stručnijih ljudi od tebe i mene.To je isto kao kad bi rekao što će mi "IE" na Wndows sistemu.:rtfm:
Neću više da ulazim u neke nebulozne rasprave.Tvoj telefon tvoj izbor.Mozeš da koristis na njemu,šta ti hoćeš.Nisam ja ovde moderator pa da moram svima da crtam i objašnjavam...

^^A jel za to treba i Facebook?

Šalim se, naravno!Nemoj da se ljutiš,ali ovo što si napisao u vezi Google Maps je skroz bezveze:wave:

p.s.IE ne koristim u bilo kom obliku bez obzira što je "obavezan"

Poslednja izmena:

Nemam ja vremena da ti dajem časove iz osnovne škole.Nije ovo "nob sajt". Reći ću ti samo jedno,ako imaš android telefon i otvoriš Google Play(a za to moraš da imaš normalno Google nalog) i otvoriš stranu "Izbor urednika" videćeš tamo koji su "mast have" ili esencijalni programi,po mišljenju mnogo stručnijih ljudi od tebe i mene.To je isto kao kad bi rekao što će mi "IE" na Wndows sistemu.:rtfm:
Neću više da ulazim u neke nebulozne rasprave.Tvoj telefon tvoj izbor.Mozeš da koristis na njemu,šta ti hoćeš.Nisam ja ovde moderator pa da moram svima da crtam i objašnjavam...
Oooooo svemogući poznavaoče android sistema šta bi ovo,ovde malo teže ide prosipanje pameti i laganje ko na mobilnom svetu,vidis ovde ljudi podosta znaju,smo ti nas i dalje tako lepo uveseljavaj vidi da ti dobro ide sveznajući ;)

...p.s.IE ne koristim u bilo kom obliku bez obzira što je "obavezan"

Samo mi još reci da "Windows update",radiš alternativnim metodama?.LOL
A obavezan je i za druge stvari,ali to ovde nije tema.

Dali je neko namestio iGO da radi u rezoluciji 753x480? Ako jeste jel moze da podeli sa nama :)

Ja:) Imaš uputstvo u ovom threadu na 42 strani od korisnika Rista1 (a i linkove).

Na desire HD imam Hinorx pojačanu bateriju:))) Izvuče dva dana ako ne koristim wifi.

Poslednja izmena:
Oooooo svemogući poznavaoče android sistema šta bi ovo,ovde malo teže ide prosipanje pameti i laganje ko na mobilnom svetu,vidis ovde ljudi podosta znaju,smo ti nas i dalje tako lepo uveseljavaj vidi da ti dobro ide sveznajući ;)
Jazo neznalico i sitna dušo.:wc:

Vrh Dno