Šta je novo?

Alcatel OT-997

Firstborn OT997 ili ti TCL S800.Neznam da li je već bilo spomenuto,mada ne smeta ,a što ne smeta i ne škodi.:D
TCL-S800-02.jpgTCL-S800-03.jpgTCL-S800-05.jpgTCL-S800-07.jpgTCL-S900-PINGCE2.jpg

Alcatel ot 997 koristim 10 dana i to mi je prvi android telefon. Vrlo sam zadovoljan brzinom i brojem programa za njega. Međutim ima nekoliko stvari koje ne mogu da namestim... Nikako mi ne polazi za rukom da namestim da mi tastatura kada je telefon uspravan bude obicna sa 12 dugmica.:zgran: Sve sam probao, u podesavanjima namestim na 12 digit mode, ali tastatura ostaje QWERTY! I ne mogu da namestim ovakav widget. Skinuo sam sa Google Play 3d flip clock i jos neke, i uvek budu preko celog ektrana i bez ovih fensi brojeva.

Jos uvek pokusavam da namestim i vec gubim zivce... Umesto2012_12_16_23.49.43.png dobijam 2013_1_15_18.53.13.png. Da li neko moze da mi kaze koji je ovo widget na prvoj slici?
Problem broj dva je tastatura, jer hocu da kada je telefon uspravan tastatura bude klasicna sa 12 tastera. Podesavao sam svuda: 2013_1_15_19.1.13.png 2013_1_15_19.1.41.png 2013_1_15_19.2.43.png. Napominjem da ovo nisam uspeo da namestim ni kod kolege na OT-995. Ni kii tastaura ne resava problem. Hvala!

Poslednja izmena:
Od besplatnih tastatura takvu ima perfect keyboard free. pretpostavljam da mislis na tastaturu kao na klasicnim telefonima, ali moraces da namestis u podesavanjima tastature jer nije takva po defaultu. sto se tice vidzeta, kolko ja vidim ti si samo usao u aplikaciju koju si skinuo, nisi dodao vidzet na pozadinu...

instaliraj neka od ona 3 widgeta koji smo ti rekli i izbaci ga na home u 4x2 **** ga ti :)
fancy imaš free na marketu (ima i paid verzija) a beautiful i HD moraš da juriš underground

instaliraj neka od ona 3 widgeta koji smo ti rekli i izbaci ga na home u 4x2 **** ga ti :)
fancy imaš free na marketu (ima i paid verzija) a beautiful i HD moraš da juriš underground

Moj savet ti je da batalis te fejk HTC vidzete,jer ce da ti pojedu bateriju...

Hvala puno
ptrdnja kamera bolje da je nema
@Dejan2003
Prednja kamera je jednostavno takva. Nije korisna za fotografisanje jer je rezolucija 640x480 i jedino je korisna za video pozive. Meni preko skypa radi odlicno ali osvetljenje u prostoriji mora biti dobro inace ce video biti jako taman. Preporucujem ti da u stock aplikaciji za kameru prebacis na prednu kameru i u modu za video scene mode namestis na night! Tako ce senzor primiti mnogo vise svetla i slike i video ce biti dosta svetliji ;) pozz

Ljudi ...ne znam dali sam ja jedini ali telefon je počeo da mi ide na živce strašno...Već drugi dan zaredom nakon gašenja telefona uveče i uključivanje ujutru telefon menja audio postavke: za poziv (melodija "away") i sms na nečujno....
Jutros ista stvar stim da sam se šlogirao kad mi je zazvonio telefon...Telefon zvoni sa pesmom sa sd kartice ( naravno da je ja nisam postavio ( inače pesma je ok :) )) Kad uđem u audio profil pod melodija govornog poziva stoji da je aktivna AWAY ?! a ove pesme koja se čuje kao zvono NEMA NIGDE znači ****m ti telefon kad svako jutro ne znam sa kojom melodijom zvoni.... SVAKA POMOĆ JE DOBRODOŠLA ( sem čekića od pola kile - to sam već spremio)

Poslednja izmena:
Da li je neko slusao muziku sa nekim drugim slusalicama posto su one sto idu uz njega cini mi se krs? Moze li neko da uporedi kvalitet zvuka u odnosu na Xperie?

Hvala

Aranđele, mislim da je i na nekom drugom forumu neko imao sličan problem sa 995 valjda ili nekim drugim modelom.

Kod njega je bio problem, stavio je "svoje" zvukove, pesme, šta li već, ali je to bilo na SD kartici. Treba da se prebaci na memoriju fona. AKO se dobro sećam, nemoj da me držiš za reč ...

Da li je neko stavljao zaštitnu foliju na ekran? Imate li problema sa paljenjm ekrana po završetku razgovora? Promašio sam bukvalno za 1mm, folija prekriva delimično otvor prednje kamere i telefon neće da mi upali ekran kada odmaknem slušalicu od uveta dok traje razgovor. Sećam se da je neko ovde spomenuo da postoji bug ukoiko brightness stoji na auto, međutim meni se ovo dešava sa svim podešavanjima osvetljenja. Čak sam i skalpelom otfikario pažljivo ceo jezičak od folije koji se nalazi na tom mestu, blenda prednje kamere je sada skroz slobodna, ali i dalje imam ovaj problem. Kada skinem skroz foliju, sve radi najnormalnije. Ima li neko rešenje?

Poslednja izmena:
Ne treba da seces folije kod kamere vec pored kamere gde se nalazi proximity senzor,tesko je uocljiv ali pogledaj bolje pa tu odseci foliju.

Skinuo sam Z-test aplikaciju i pomoću nje odredio lokaciju senzora. Nalazi se 3mm ulevo od prednje kamere, u njenoj visini. Nije mi jasno samo zašto folija koja je pravljena za ovaj model, nema otvor na odgovarajućem mestu.

Brat je pazario ovaj telefon na moj predlog, i on i ja smo super zadovoljni :) Nego javio mu se onaj problem da se ne moze konektovati na kucnu wifi mrezu, bude ono "obtaining ip address" i nista dalje. Ja to na mom samsungu resavam da ubacim "static ip adress", ali ovde ne nadjem tu opciju u wifi settings :0 Jel ima neko neki predlog?

Brat je pazario ovaj telefon na moj predlog, i on i ja smo super zadovoljni :) Nego javio mu se onaj problem da se ne moze konektovati na kucnu wifi mrezu, bude ono "obtaining ip address" i nista dalje. Ja to na mom samsungu resavam da ubacim "static ip adress", ali ovde ne nadjem tu opciju u wifi settings :0 Jel ima neko neki predlog?

kad kucaš password za konekciju, čekiraj advanced options, DHCP prebaci na static i ostatak podesi kako želiš

Treba mi realan odgovor od vas koji imate telefon, a koristili ste i high-end telefone i "dugo" ste u android vodama...

Touch kakav je?
One linije sto se pojavljuju na ekranu? Da li ide od primerka do primerka ili je mana prvih serija sto su izbacene?
Lag?
Softver?

Prelazis na njega? :p

Ne smetaj :p mogao si bar nešto konstruktivno reći :)

Treba mi realan odgovor od vas koji imate telefon, a koristili ste i high-end telefone i "dugo" ste u android vodama...

Touch kakav je?
One linije sto se pojavljuju na ekranu? Da li ide od primerka do primerka ili je mana prvih serija sto su izbacene?
Lag?
Softver?

Evo druze ja cu ti pomoci, znaci pre Alcatela 997D sam koristio LG Optimus 3D.

Touch-ekran je bolji na O3D,nije sad da je na Alcatelu krs ali prvih dana ti bude cudno posle se naviknes i sad kao da nisam ni imao O3D,sto se tice odziva tu nisam primetio n ikakvu razliku.Bice i tebi u pocetku cudno, posto je amoloid bolji i ima zivlje boje.

Linije ja nisam primetio ni na mom ni na par komada iz drustva koje sam sredjivao, tako da mislim da zavisi od serije koja ti upadne.

Lag i Softver-Lag Nepostoji, sve radi savrseno i perfektno, inace na 997D i 997 je VANILA ICS samo je Alcatel promenio neke ikonice,Alcatel je dozvolio brisanje skoro svih programa tako da root i netreba,plus ko na Gnexsu mozes programe koje nemozes da obrises da diseblujes.

Baterija je primetno bolja u odnosu na O3D, na O3D sam punio 2 puta dnevno telefon, ovde mi baterija izdrzi ceo dan.Meni je inace stalno upaljen 3G i prenos podataka,posto koristim dosta internet.

Root postoji i recovery postoji za 997D, kod je Alcatel izbacio pre nedelju dana,tako da sad cekamo kuvane romove.Jos jedna bitna stvar je da je JB vec najavljen za njega i dolazi Q2 2013.

Poslednja izmena:
Gledam telefon do tako nekih 180-190 eura za devojku pošto mi je ona rekla da joj nadjem nešto... Ona mi da pare, ja kupim... Čuo sam za te linije i onda mi bilo baš onako loše... Tačno mislim da bi me odrobijala kada bi joj se pojavilo nešto posle mesec - dva...

Ovo je jedini dual core koji je jeftin i da vredi, barem koliko sam gledao... Svašta ima da pobaca u telefon i Viber i Skype joj se svideo, pa zamisli kad krenu da krljaju u background-u na nekom vremesnom single core-u, a još usput bi ga cackala...

Za nedelju dana ću verovatno postaviti temu i u šta da kupim, ali ovde direktno pitam vas sve zbog toga što mi je jedini za te pare zapao za oko...

Hvala Jazo u svakom slučaju ;)

Gledam telefon do tako nekih 180-190 eura za devojku pošto mi je ona rekla da joj nadjem nešto... Ona mi da pare, ja kupim... Čuo sam za te linije i onda mi bilo baš onako loše... Tačno mislim da bi me odrobijala kada bi joj se pojavilo nešto posle mesec - dva...

Ovo je jedini dual core koji je jeftin i da vredi, barem koliko sam gledao... Svašta ima da pobaca u telefon i Viber i Skype joj se svideo, pa zamisli kad krenu da krljaju u background-u na nekom vremesnom single core-u, a još usput bi ga cackala...

Za nedelju dana ću verovatno postaviti temu i u šta da kupim, ali ovde direktno pitam vas sve zbog toga što mi je jedini za te pare zapao za oko...

Hvala Jazo u svakom slučaju ;)

Za te pare druze bolje neces naci,ja uzeo svaji preko MTS 997, znaci ppeva koliko se odusevila telefonom i prezadovoljna je,Viber,skype i FB samo ferceraju,milion poruka, znas i sam kakve su zene.Kaze da se preporodila, posti je imala Galaxy Spicu pre 997-ice.

Ovo je jedini dual core koji je jeftin i da vredi, barem koliko sam gledao... Svašta ima da pobaca u telefon i Viber i Skype joj se svideo, pa zamisli kad krenu da krljaju u background-u na nekom vremesnom single core-u, a još usput bi ga cackala..

Ma ignoriši to za linije, to nije nikakav realan problem, 99% ljudi to ne vidi (evo ti jaza :d ) a ovaj 1% vidi samo ponekad na detaljnom grafiku za bateriju, nigde više... evo ja sam sad još sanjiv i ne vidim ih, iako znam da treba da su tu :)

Čisto da znaš da viber za voice ne radi na ovom telefonu, ti čuješ ali tebe ne, kažu mi svi kao da gubim signal, a ja na pola metra od rutera. Negde sam pročitao da su iz vibera rekli da je to zato što je nov model, da će ga vremenom podržati bla bla... za IM radi kako treba

nego vidim da ovde niko nije pisao a nije baš sitna stvar (bar meni nije prijatno kad se desi), ako vam u toku poziva stigne poruka ili zvoni alarm ili tako nešto taj zvuk se čuje u slušalici i to prilično glasno :S: nije da ćeš ogluveti al te štrecne fino :)

Koje bre linije? :d

Viber radi najnormalnije, nikakav problem nema.

Ja sam se namenjao telefona, SGSII, OneX, i jos dosta nekih modela, ali kad sam pazario ovaj (najvise zbog DualSim opcije) skontao sam da realno od ovoga bolje ne treba, zivota mi. Sinhronizujem 2 naloga za mail, 3G only mrezu koristim, wifi, baterija mi svako vece ostane pred punjenje 30 do 40%...

Ekran - sasvim zadovoljavajuci. U odnosu na amoled ili neki IPS - neces gledati u njega ko na esidu. :d

Reakcija, touch, memorija, brzina, ma full sve. Ja ne gasim nista od aplikacija, mozda u 5 dana vidim sta je sve aktivno, RAM memoriju nisam uspeo jos da popunim sta god radio, uvek je ima oko 300MB slobodno. :D

Hocu reci, za pare koje kosta - nema bolje. SGSII polovan je mozda lepsi i laganiji (fensi-JI :d) ali to je sve...

Ja sam hteo prodam budala moj, onda dosao ortak sa OneX, drndao ga ja ponovo, pa me prosla zelja... Jedino mu displej veci :p

Nazad
Vrh Dno