Šta je novo?

Alcatel OT-997

@jaza
Vidi ovako druze, poredjenje telefona se ne vrsi samo na osnovu suvih hardverskih karakteristika. Sta, treba da uporedjujemo telefone samo na osnovu procesora!? Svaki korisnik ima razlicite prohteve i potrebe. Ja na primer ne igram igrice preko telefona i totalno mi je svejedno koju grafiku telefon ima, nekome je bitno trajanje baterije, neko mozda ne vidi dobro pa mu treba veci ekran...
Razumes sta hocu da ti kazem? I ja licno imam dilemu kao i on. Samo sto sam ja zainteresovan i za sony xperia P. U jednoj radnji sam nasao prestigio 4300 i posto tu radi jedan moj poznanik, dopustio mi je da ga malo testiram. Mogu ti reci da sam odusevljen kako radi. Sve prosto klizi, nema stucanja. Mozda on nece da opterecuje telefon sa nekim zahtevnim aplikacijama, tako da mu dual core procesor nije potreban. Jedan moj drugar, kada kupuje telefon, ode u prodavnicu, uzme telefon, malo ga testira, i ako mu se ne svidi kako mu lezi u ruci nema sanse da ga kupi. Svi mi imamo razlicite prohteve...

Nosim 2 telefona već više od 2 godine, pa bih prešao na dualsim. Igre na telefonu me ne zanimaju. Za prestigio sam čitao na xda da ima problema sa gps-om, ne znam da li je rešen. To me je inače i odbilo od 4300. Ne znam kakva je situacija sa 997. Video sam 4300 i kako radi i mislim da bi zadovoljio moje potrebe. Ipak, opšti utisak je na strani alcatela, tako da ako odustanem od dualsim opcije, on je izbor broj 1. Za par dana ću verovatno da se odlučim. Hvala na pomoći.

@jaza
Vidi ovako druze, poredjenje telefona se ne vrsi samo na osnovu suvih hardverskih karakteristika. Sta, treba da uporedjujemo telefone samo na osnovu procesora!? Svaki korisnik ima razlicite prohteve i potrebe. Ja na primer ne igram igrice preko telefona i totalno mi je svejedno koju grafiku telefon ima, nekome je bitno trajanje baterije, neko mozda ne vidi dobro pa mu treba veci ekran...
Razumes sta hocu da ti kazem? I ja licno imam dilemu kao i on. Samo sto sam ja zainteresovan i za sony xperia P. U jednoj radnji sam nasao prestigio 4300 i posto tu radi jedan moj poznanik, dopustio mi je da ga malo testiram. Mogu ti reci da sam odusevljen kako radi. Sve prosto klizi, nema stucanja. Mozda on nece da opterecuje telefon sa nekim zahtevnim aplikacijama, tako da mu dual core procesor nije potreban. Jedan moj drugar, kada kupuje telefon, ode u prodavnicu, uzme telefon, malo ga testira, i ako mu se ne svidi kako mu lezi u ruci nema sanse da ga kupi. Svi mi imamo razlicite prohteve...

tako nekako, sve uređaje bi trebalo upoređivati isključivo po ceni, jer svi mi (ili bar većina :) ) moramo to da platimo... i onda pogledaš šta koji proizvođač nudi za novce koje si spreman da izdvojiš i kao što ti reče, vidiš gde se ti pronalaziš u tome...

ontopic: idem za pola sata u mts da uzmem ovaj tel :)

Da se razumemo pre svega,ovaj telefon je odlican,i za dva dana je to moja naredna kupovina.

Trenutno kod sebe imam havajca,sa 256 rama,i 600mgh procersor (naravno singl)

Svrha androida (zbog cega je i napravljen),citaj modifikovan sistem,jeste taj da pored sluzbenog roma,se ubaci i bilo koji drugi rom.

Poenta price je lepo modifikovati android,i ima da leti prosto,cak i kroz ove smesne performanse. Drugar jako dobar,ima samsung galaxy ace,sa duplo vise ram memorije i duplo maltene jacim procesorom. On je telefon jos pre dve godine uzeo ''kako bi bio faca u drustvu''. Niti ga je modifikovao,niti nista. Juce kad je dosao kod mene,uporedjivali smo telefone. Kod mene je ISC,kod njega je oficijalni mislim 2.3.4 rom. Decko se ubi od task managera,cash clinera,ja to nista nisam koristio.

Havajac ga je bio za svaku operaciju bar po 2 sekunde pre.

Dakle ljudi,kada uzimate telefon,gledajte kakvu podrsku ima telefon (koliko ima oficijalnih,koliko kuvanih romova,i da li ce telefon dobijati oficijalni update. To je jedino bitno,naravno ko ne zeli da igra igrice.

Ja sam unapred otpisao na mom havajcu da igram igrice,tipa gt3 (cak ni to ne moze da pokrene)

Igram one sitne igrice,tipa sah,angry birds,poker,tenis,i to mi je sasvim dovoljno.

Takodje da napomenem da nema ni jednog programa koji nije pokrenuo u sekundi,cak u par navrata sam isao na internet,u pozadini mi je radila muzika,u pozadini takodje radio program easy reminder (program koji obavestava o propustenim porukama,i pozivima,program koji vrsi blokadu nezeljienih poziva,kao i poruka,i program dodatni za tastaturu,nikad nije stucnuo,ni najmanje)

Dakle ljudi,nemojte previse da se obazirete na ''procesore,graficku kartu,i slicno'',neka vam orijentir bude podrska nekog modela,i eventualno da napomenem interna memorija,mada ljudi su i za to izmislili resenje preko programa link2sd,tako da i to nije toliko bitno.

E sad ko zudi da igra igrice,i ko zudi da bude ''faca u drustvu'',neka kupi igracku od 500e.

Ovo sam pisao da me niko pgresno ne shvati

Poslednja izmena:
@jaza

Pazi ovako, ne možeš ni tako da gledaš stvari, kod uporđeivanja performansi, kvaliteta nevezano samo za telefone, prvenstveno se gleda kvalitet robe, pa cena. Ako neko ne voli da igra igre na telefonu, ne znači da je njegova kupovina telefona od 2000 dinara best buy i da zbog toga treba tvrditi da je na primer alcatel ot-997 bolji telefon ali da je ovaj tvoj od 2000 dinara bolja kupovina zbog cene (zato što ti ne voliš da igraš igre na telefonu). Po meni je to pogrešno rezonovanje stvari i dobro je Jaza rekao, ne mogu se porediti babe i žabe. Alcatel ot-997 je trenutno telefon koji vredi za sve pare!

Neka je sa srecom Vojkane. Nadam se da ces biti zadovoljan. I meni je poredjenje modela jedino logicno po ceni, pa onda, kao sto ti kazes, gledas karakteristike. Napisi generalne utiske o telefonu kada ga malo testiras.

Video snimci ''mts-ovog'' modela

Mogu reci da ne izgleda lose,sasvim zadovoljavajuce ;)

Neka je sa srecom Vojkane. Nadam se da ces biti zadovoljan. I meni je poredjenje modela jedino logicno po ceni, pa onda, kao sto ti kazes, gledas karakteristike. Napisi generalne utiske o telefonu kada ga malo testiras.

Tačno je to da svi mi gledamo cenu nečega, ali bar što je slučaj kod mene obraćam dosta pažnje na kvalitet kada je tehnika u pitanju i nije mi žao da se "opružim" malo više da bi bio zadovoljan kupljenom robom. Možda je bolje malo i pričekati, skupiti neki dinar više i kupiti nešto što je bolje od trenutne (jeftinije) ponude. Tako sam ja bio zabalavio za ot-995 i bilo mi je krivo kad se rasprodao u mts, ali rešio sam da se strpim dok ovaj nije izašao i dobiću ga za iste pare. Meni bi doduše i ot-995 završavao posao, ali sam bio spreman da dam i više novca za ovaj 997 jer sam video da daje više za malu razliku u novcu.

@kutijagreha
Bravo, to je poenta moje price, zasto kupovati nesto sto ne koristis, sem ako ti telefon ne sluzi za pokazivanje, sto je danas rasprostranjena pojava.

@banexbanex
Nisi me dobro razumeo, ako nisi neki lik koji kupi telefon od 500e pa mu isti sluzi za pokazivanje, a da pri tome nezna na njemu da koristi nista, onda treba pri kupovini da definises svoje potrebe, pa da na osnovu toga biras zanimljive modele, e onda gledas cene istih. Reci ti meni, zasto bi kupovao android ako ti telefon sluzi samo za slanje sms-ova i pozive, kupis nokiu od 20e i to je to. To je ono sto sam hteo da kazem.

@kutijagreha
Bravo, to je poenta moje price, zasto kupovati nesto sto ne koristis, sem ako ti telefon ne sluzi za pokazivanje, sto je danas rasprostranjena pojava.

@banexbanex
Nisi me dobro razumeo, ako nisi neki lik koji kupi telefon od 500e pa mu isti sluzi za pokazivanje, a da pri tome nezna na njemu da koristi nista, onda treba pri kupovini da definises svoje potrebe, pa da na osnovu toga biras zanimljive modele, e onda gledas cene istih. Reci ti meni, zasto bi kupovao android ako ti telefon sluzi samo za slanje sms-ova i pozive, kupis nokiu od 20e i to je to. To je ono sto sam hteo da kazem.

Kapiram te, a znaš li ti da sam ja nekada vikao "šta će meni mobilni" kada je krenula ta priča, pa vidi gde sam dogurao. Mislim da čovek nikada ne zna kada će da se navuče na nešto (iako je do juče na primer) pričao suprotno. Ako je cena malo skuplja od onoga što ti preferiraš zašto ne uzeti bolji aparat jer nikada kao što rekoh ne znaš kada će ti zatrebati bolja kamera na primer. Ovo pričam samo kada je cenovni rang približan između dva modela ili je jedan malo skuplji od drugog.

Управо сам узео овај телефон уз BOX пакет, нисам га још ни распаковао, иначе то је мој први touch screen телефон :)

Ajde vasili,napuni lepo bateriju,pa cepni neki video snimak u 720p rezoluciji ;) neka te dobro i dugo sluzi ;)

Slazem se sa tobom, ovo sto si rekao stoji, ako je skroz slicna cena, reda velicine 10-20e. Ali se ne slazem da treba kupovati telefon od 200e zato sto je to bestbay u tom cenovnom rangu, a da ti pri tome ne treba pola opcija koje on ima. @jaza je u prvi plan stavio tehnicke karakteristike, pa tek onda cenu i realne potrebe korisnika, sto je po meni pogresno.

Slazem se sa tobom, ovo sto si rekao stoji, ako je skroz slicna cena, reda velicine 10-20e. Ali se ne slazem da treba kupovati telefon od 200e zato sto je to bestbay u tom cenovnom rangu, a da ti pri tome ne treba pola opcija koje on ima. @jaza je u prvi plan stavio tehnicke karakteristike, pa tek onda cenu i realne potrebe korisnika, sto je po meni pogresno.
Ne druze lose poredjenje.Jaza je imao Galaxy 3 , Galaxy S i Lg optimus 3D pa ti iz licnok iskustva kaze, ti valjda uzimas smarte phone da ti bude mali racunar da ides na internet slusas muziku gledas filmove, stavis livewallpaper da ti telefon lepo izgleda da stavis par wigeta ,da koristis za multi medijalni sadrzaj.E vidis to sve radis duplo i vise puta brze na 997D u odnosu na 4300 , e sad ako ti telefon sluzi za SMS i pozive onda i Nokia 3300 zavrsava posao.

Kako to mislis da 997 radi duplo I vise od 4300.Sta to radi.....meni bitna stvar da li ce alcatel za ovaj model imati dobru podrsku u vidu apdejta, firmwera.......

@jaza
Nisi me opet dobro razumeo, procitaj moje predhodne postove, mrzi me opet da pisem.
Sto se tice ova dva modela konkretno, malo potcenjujes 4300, prestigio je uradio dobar posao, dobro je ispeglao softver, ima dobar ekran, jedino neznam kakva ce biti podrska za njih. Idi na gigatron.rs pa procitaj komentare za ovaj model. Administrator ga je uzeo na testiranje, i objavio je mini rewiew u okviru komentara.

radi li vam onaj native ICS screenshot (vol down + power) ?

i je l moguće da imam kurir app kao sistemsku koju ne mogu da obrišem :d

Poslednja izmena:
Kakav displej ima ovaj telefon tj. da li je kvalitetna slika? :)

@jaza
Nisi me opet dobro razumeo, procitaj moje predhodne postove, mrzi me opet da pisem.
Sto se tice ova dva modela konkretno, malo potcenjujes 4300, prestigio je uradio dobar posao, dobro je ispeglao softver, ima dobar ekran, jedino neznam kakva ce biti podrska za njih. Idi na gigatron.rs pa procitaj komentare za ovaj model. Administrator ga je uzeo na testiranje, i objavio je mini rewiew u okviru komentara.
Druze procitao sam ja sve veruj mi pre kupovine 997D.Jeste Prestigo uradio dobar posao nesporim to ,to je ocigledno,ali je realno Alcatel odradio bolji.Videcemo kakvi ce biti 4500 i 5000 koji ce biti u istoj klasi kao i 997D.Jos nesto JB je najavljen u Q1 2013 za 997 i 997D a za Prestigo jos nema nikakvig informacija.

Dobro, to za JB sam i ja cuo, bice super ako ga 997 dobije, ne sporim. Ali ja mislim da ce i prestigio odraditi update, i to ne samo za JB, nego i za neku noviju android platformu. Novi su, ne verujem da ce propustiti da to urade, samo ako budu azurni po tom pitanju mogu da opstanu na trzistu uz ovakvu konkurenciju. Bas me kopka, koliko li ce biti ovi telefoni po oglasima. Ne bi trebalo da budu skuplji od 150€?

Pa g300 ljudi prodaju po 130,140e po oglasima. 995 je 160,170e ovaj ce sigurno biti skuplji od ta dva mada u radnjama se moze naci ispod 200e.. Treba sacekati pa videti.

Ali star 4 meseca,ja pricam o novima...

U pravu je clan koji kaze da je bitna podrska, kuvani romovi itd. Ja imam vec 2 godine x10 mini pro koji je izasao sa 1.6 a dosao sam do 4.0 i radi vrhunski. Ubija mnogo skuplje telefone. Odlucio sam da ga zamenim za dual-sim android, i utvrdio sam da je 997d ubedljivo najbolji u ponudi na nasem trzistu. Ako neko slucajno prodaje nov ili polovan 997D neka mi se javi na mail: [email protected]

Odlican telefon za ove pare. Cak i da je 50e skuplji pa bi vredeo, a kamo li ovako. Ne postoji bolja kupovina u ovoj budzet klasi, svaka cast za Alkatel i svaka cast za mts, konacno nesto normalno da dobiju od telefona

Uzeh ja ovo čudo preko Mts-a. Obzirom da sam predhodno imao Huawei U8110 prelazak na Alcatel je kao nebo i zemlja i za 15 sekundi od ukljucivanja je spreman za rad. :sceptic: Moji "stari" Huawei se palio oko 2 minuta (Android 2.3.7). :wall::crash: Za moje potrebe mobilni ga kida kako radi.:guitar:

Uzeh ja ovo čudo preko Mts-a. Obzirom da sam predhodno imao Huawei U8110 prelazak na Alcatel je kao nebo i zemlja i za 15 sekundi od ukljucivanja je spreman za rad. :sceptic: Moji "stari" Huawei se palio oko 2 minuta (Android 2.3.7). :wall::crash: Za moje potrebe mobilni ga kida kako radi.:guitar:
Svima koji su kupili 997 ili997D srecna kupovuna i u zdravlju da nas sluze.
@Ivanza- Ti si sad spoznao onu narodnu sa magarca si presao na konja iliti sa Yuga na BMW.Igraj se sad sto vise sa njim jer nema toga sta ovaj telefon nemoze pokrenuti i sad ces tek osetiti pravi ugodjaj Android uredjaja.

Vrh Dno