Šta je novo?

Alcatel OT 995 (ICS za 200e)

Nema tu mnogo filozofije.Samo treba da ubaci root (Supersu)-(ne gubi se garancija,jer se po potrebi moze deinstalirati iz same aplikacije),i treba da instalira "mcTweaker".I taj program podesi da optimizuje memoriju.Neka mi ostavi na PM neki email i ja ću joj poslati sve što joj treba za ovaj prost postupak.Pokretački program se menja iz menija telefona,a moze da skine neki sa Play-a,npr."GO Launcher EX".Ja sam imao orginal ruski SPB 3D Launcher(koji je zahtevniji i duplo lepši),pa mi nije pravio probleme,sem ako ga ne držim zajedno sa nekim od Live Wallpaper.:wave:

Poslednja izmena:
Moze li ovaj telefon da se dekodira bez nosenja u servis?
Na netu nalazim na vise mesta da traze ~5e, IMEI i neki kod proizvodjaca i oni ti posalju kod koji ukucas kada ubacis karticu drugog provajdera. Sa druge strane, ne mogu da nadjem nigde kako dolaze do tih kodova? Nasao sam samo uputstvo preko sigmakey-a, ali za takvo dekodiranje je potreban i neki dongle od ~100e.

Imam jedan problem sa telefonom. Svaki put kad ga skinem sa punjaca ili kad je duze vreme neaktivan, nece da ide na net. Ja to resavam sa airplane modom on i off i onda proradi. Dal' neko ima ideju mozda kako srediti ovo, vise mi mrsko:) ?Imao sam kratko i ot990 pre ,mislim da je i tamo bilo slicno. Mts kartica

Naravno da može preko IMEI i koda.Taj servis ima hardwer tools(nešto kao taj dongle ili kako već),koji to odradi.Sve je tu čisto i taj kod koji dobiješ ostaje ti trajno,ako ga slučajno ponovo zaključaš.

Telefon nece da se upali, na punjacu samo blinkaju touch dugmici, takodje i led signalizacija. Da li neko mozda zna sta moze biti problem?
Citao sam da im ploce crkavaju.
OT 995.

Jel' telenor uopšte planira da pusti OTA update na ICS ili će svi nenapredni korisnici ostati zaglavljeni na GB?

Pitam za drugara koji ima ovaj telefon a žali mi se da mu puno laguje.

Ručno da mu ubacim mislim da neće dozvoliti a ako i dozvoli koji je postupak? Samo pokrenem One Touch Update i pustim ga da odradi update?

Jel' telenor uopšte planira da pusti OTA update na ICS ili će svi nenapredni korisnici ostati zaglavljeni na GB?

Pitam za drugara koji ima ovaj telefon a žali mi se da mu puno laguje.

Ručno da mu ubacim mislim da neće dozvoliti a ako i dozvoli koji je postupak? Samo pokrenem One Touch Update i pustim ga da odradi update?

Ne može preko "ONE TOUCH Upgrade" da ti uradi upgrade.Može samo "downgrade".Telenor Srbija je verovatno odustao od puštanja nadogradnje,koju imaju za ovajtelefon još od prošle godine,jer su verovatno ocenili da telefon bolje radi sa Ginger Bread 2.3.6 (konkretno baterija mu za 30-50% duže traje).To je stvar politike Telenor Srbija i ne bi ulazio u to.
Najbrži način da se na telefon ručno instalirao novi OS Ice Cream Sandwich 4.0.4 i ubaci npr. Telenor CG ROM,je da se instalira "CMM Recovery 5" i preko njega instalira čist backup tog ROM-a sa instaliranim rootom (Superuser).:smash:

Zanima me da li je neko menjao punjac za ovaj telefon i ako jeste da li neko koristi neki bez kabla?
Naime na mom punjacu je poceo da prekida kabal jako brzo nakon kupovine, ali i dalje moze da se koristi vise manje. Hteo sam da kupim neki nov i nadjem pre par dana neki stari od mp4 playera na kojem sam punio nokiju i mp3 player, zakacim i on uredno puni telefon. Medjutim danas uzmem da posaljem poruku dok je fon bio na punjacu i telefon krene da se tripuje, otvara search, otvara opcije i backuje sam, kao da sam stiska touch dugmice ispod displeja, malte ne kad god dotaknem touchscreen i gde god da pipnem. Pa me zanima da li je neko imao slicna iskustva ili koristi neki drugi punjac koji radi kako treba?

Tebi treba punjač(adapter) od 5V na 150mA,a naćićeš lako neki sličan na svakom buvljaku sa kineskom robom.Samo se raspitaj ko prodaje baterije,maske i punjaće za mobilne telefone...cheers

^^
Kakvih sad 150mA? Valjda punjač ima 600 do 750 mA, nemam ovaj telefon pa ne mogu da proverim. Ako bi stvarno punjač imao samo 150mA punjenje bi bilo puno brže preko USB-a pošto USB 2.0 daje oko 450mA.

@subaru
Ako je punjač na rasklapanje odnosno ako se iz njega da izvaditi USB kabal kupi drugi micro USB kabal.

Poslednja izmena:
Realno nemoze se ocekivati prepuno od ovog fona, solidan kina made fon sa krtom plastikom, radi ok koliko sam ga ja probao sa ICSom nije losa solucija za nezahtevne korisnike koji ne.crpe puno od uredjaja. Na ugovor uz 1Din je ok solucija ili nesto ko hoce za kesh za vise malo od stotke da kupi...

^^
Kakvih sad 150mA? Valjda punjač ima 600 do 750 mA, nemam ovaj telefon pa ne mogu da proverim. Ako bi stvarno punjač imao samo 150mA punjenje bi bilo puno brže preko USB-a pošto USB 2.0 daje oko 450mA.
@subaru
Ako je punjač na rasklapanje odnosno ako se iz njega da izvaditi USB kabal kupi drugi micro USB kabal.
A zašto pišeš o nečemu što nemaš i o nečemu u šta se očigledno ne razumeš.Puni se za 2,5h.Preko standardnog USB-a,(bez supercharger MB) za 3X duže vreme.
PRI: 100-240V~
50/60hz 150mA
SEC: 5.0V - 550mA
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2146701
Čovek nema prekid u micro USB kablu,već u kabliću samog punjača.
@copears
Kakva crna krta plastika.Napravljen je od sličnog materjala,kao i S4.Ima hromirani okvir i aluminijumski block oko kamere.Tasteri su takođe od metala.:lupko:

Poslednja izmena:
Uobicajeno je da se navodi koliko mA ima na sekundaru tj. 5v izlazu, zato je Pablo i skrenuo paznju da bi takav punjac bio preslab.

150mA za punjač je toliko slabo da bi se telefon praznio sa uključenim ekranom. Čak i malo jači (kineski) punjači ne mogu puniti telefon kada se, na primer, koristi za navigaciju. Lepo je Pablo rekao.

imam taj telefon,ali jedino me buni to sto ne mogu da primim MMS,sve sam probao ali on nikako da download....

Ako imaš Telenor SIM,mogu da ti pošaljem podesavanja na P.M.Pa podesi MMS ručno...
Imao sam i ja takav problem na auto podešavanju.

pozzz

Imam telenor,moze,posalji mi molim te,jer mi je smor da prebacujem karticu u drugi telefon.

Poslednja izmena:
e druze,opet isto,isti slucaj,samo stoji i polse nekih 30sek on prekine download mms-a....

Misliš neće i sa ovim novim APN podešavanjema.Restartuj telefon OBAVEZNO. :sceptic:

Poslednja izmena:
Kako da uradim update na ovom telefonu? Kupljen u telenoru. Hocu da uradim update na ICS ali nece ni preko telefona, a ni preko onog programa za update sa alcatelovog sajta.

Kako da uradim update na ovom telefonu? Kupljen u telenoru. Hocu da uradim update na ICS ali nece ni preko telefona, a ni preko onog programa za update sa alcatelovog sajta.

Ako neće sa Alcatel programom, moraš odraditi root fona i upgrade preko cwm-a. Ja sam sa fona, pa ne mogu link sad da ti ostavim, al će se javiti valjda neka dobra duša da ti ostavi koji link-ić.

Ima li spasa telefonu kad je zaglavljen na boot screen-u, a ne pali ni OTU niti CWM recovery? U recovery samo uđe i opet se restartuje sa zaglavljenim logom.

Moraš da budeš strpljiv, mnogo im je opterećen server. Ako ti je telefon još na Telenorovom 2.3.6 , onda ti je to najbolji način da ne gubiš garanciju i tako to ...

Ima li spasa telefonu kad je zaglavljen na boot screen-u, a ne pali ni OTU niti CWM recovery? U recovery samo uđe i opet se restartuje sa zaglavljenim logom.

Uradi hard reset ... meni je to jednom pomoglo .....
Ako ne pomogne, nosi u Telenor, i kaži da se zaglavio dok si radio update na ICS ....

Pogledaj poslednju stranu u "Telenor Smart HD" temi. Tamo sam postavio zip za upgrade na ICS (za Telenor). A i uputstvo.

Odradi iz Recovery-ja Wipe Data/Factory reset. Ako je neka blaža greška, rešiče ti problem. Ako neće tako, onda instaliraj na računar One Touch Upgrade, ugasi telefon, pa zadrzi Volume-Down i priključi USB od računara. Ostaće "zaglavljen" na Bootscreen-u. Kada instalira drivere, pokreni One Touch Upgrade i klikći Next, Next, itd. I ostavi ga da skine flash. To će ti oživeti telefon.

Poslednja izmena:

Pa iz CWM Recovery flashuješ bilo koji madjarski ROM koji ima CWM 5,(ne CWM 6) od H1N1 tima.Oni se flashuju direktno preko zipa,pa se posle ubaci u folder sdcard/clockworkmod/backup neki od tvojih ili tuđih backup-a,(to je onaj folder sa datumom,umesto imena).:smash:

Poslednja izmena:
Onda...
Ako neće tako, onda instaliraj na računar One Touch Upgrade, ugasi telefon, pa zadrzi Volume-Down i priključi USB od računara. Ostaće "zaglavljen" na Bootscreen-u. Kada instalira drivere, pokreni One Touch Upgrade i klikći Next, Next, itd. I ostavi ga da skine flash. To će ti oživeti telefon.

Ja sam probao obično OTU i nije ga prepoznao. Sad ću to da probam. U svakom slučaju hvala.

Edit: a kako ću znati je li instalirao drajvere?

Poslednja izmena:
Pogledaj u device manager. Ako nema nigde upozorenja, onda ih je instalirao.

Nazad
Vrh Dno