Šta je novo?

Alcatel OT 995 (ICS za 200e)

U device manager je sve ok, ali mi OTU kaže da moram da upalim telefon prvo.

Imam jedan Telenor ROM koji se flashuje u tom modu (fastboot). Za 20ak minuta ću uploadovati i poslaću ti link. Reci mi, jesi li radio onaj prvi update od 6MB? Ili update na ICS?

Ja sam iz CG i mi nismo dobili zvanični ROM, nego sam ja neke kuvane koristio. I htio sam sad ovaj novi H1N1 da stavim, vidim hvale ga i tu mi puče. Prvo ROM neće da se flash-ne, pa ja uđem u Recovery i on mi kaže ima neki fix i hoću li da ga primijenim i ja (******) kliknem na 'yes' i sad neće ni u Recovery nego ga samo pokrene kao da učitava i onda restartuje fon i opet zaglavi na android logo. A kako ću moći da flash-nem taj tvoj ROM?

Ček, palo mi je nešto na pamet. :)

Poveži telefon na računar dok držiš Volume-. Kada ostane na Telenor logo-u, ostavi telefon.

Skini ovo: https://app.box.com/s/6fv2xo9ycou3ifm53atn

Otpakuj i pokreni boot.bat

Telefon će ti ući u ClockWorkMod Recovery. Iz tog recovery-ja uradi Wipe Data/Factory reset, Wipe Dalvik, Wipe cache. Pa idi na Reboot now. Da li je problem rešen?

Ako nije, onda ponovi postupak odozgo, bootuj CMW Recovery, odradi Wipe-ove koji su navedeni iznad, a onda flashuj novi ROM. Neki koji ti je radio do sada. Tada bi trebao da rešiš problem.

P.S. Postavi mi ovde taj "fix" koji ti je ubio telefon. Da vidim šta radi.

Poslednja izmena:
Neće. A mogu li ga ovako flashnut na neki drugi ROM?

Taj fix mi je recovery predlozio kad sam prvi put usao posle neuspjelog flasha, tako da ne mogu da ga postavim. A rom je zadnji h1n1 od 6. jula.

Uspjelo sa flash-om ROMa!!! Corvax imaš piće i iće kad dođeš u CG!!! :)

Poslednja izmena:
Šta neće? Neće da se bootuje na taj način CWM?

Poslednja izmena:
Dobro je. :) Javljam se kada dodjem u CG nekom prilikom.

Uživaj u telefonu. ;)

Imam sad jedan drugi problem sa mojom 995-icom. Dva dana trosi bateriju kao lud. I vidim sa BBS-om da ne ide u deep sleep zbog wlan-a a dosad je sve normalno pichilo. Zna li neko sta bi moglo biti? Jedino sto sam update-ovao je Youtube. Da nije do njega?

Ima li ljudi sa ovim telefonom .. ?

dobih ga sinoc iz posla, zanima me:

1. sim unlock preko hacka ili mora da se plati ?

2. najbolji 4.xxx rom ? ili oficijelni ICS + Xposed ? ima li kakav Cyanogenmod da valja ?

Na brzaka pregledah net o ovom uredjaju, niti modaco niti XDA imaju dedicated forum za ovaj telefon, koji je inace bio po pojavljivanju odlican telefon za pare za koje se prodavao. cudno mi to .. elem, hvala u napred na odgovorima :)

1. Mislim da mora da se plati.

2. Sto se tice roma, ljudi se kunu u cm11 sa ovog linka. Nisam isprobao, planiram ovih dana da fleshnem na drugarov telefon. Tremutno je na njemu neki clean ics (potrazicu kasnije link), mada uredjaj poseduje samo 380 mega rama, jednostavno premalo je.

http://wwe.logout.hu/bejegyzes/bagyusz/ot-995_h1n1.html

Pa ja se razmisljam da stavim oficijelni ICS + exposed i onda rucno da osakatim sve sto nije potrebno do skoro-nexus sistema. Nosim Xperia Neo L koji mi se bas ne svidja kao telefon, pa bi voleo da se oprobam sa ovim alkatelom dok mi ne stignu kinezi koje sam narucio :) mnogo volim siroke telefone kao sto su ovaj, ili u svojoj klasi Note 1

Probaj, kod njega je isto cist, ogoljen ics + xposed, iskljucio sam bt servis i masu drugih koji mu nisu potrebni, al opet ume opasno da uspori.

Kitket ima onaj low memory mod, kernel sa boljom kompresijom, zram, oslobodjeno jos malo ram memorije, tako da kapiram da bi sa njim trebao bolje da radi.

pozz imam problem sa ovim alcatelom ot995 poceo nenormalno da trosi bateriju,a nisam bas neki znalac oko telefona,jel moze mala pomoc?ili strucniji savet sta bih mogao da uradim...
hvala u napred.

pozz imam problem sa ovim alcatelom ot995 poceo nenormalno da trosi bateriju,a nisam bas neki znalac oko telefona,jel moze mala pomoc?ili strucniji savet sta bih mogao da uradim...
hvala u napred.

Mogu da budu 2 stvari, da ti je popaljeno previse programa u pozadini koji konstantno rade nesto ili da ti baterija dotrajala, sa cim ja imam problema trenutno na ovom fonu.

Proveri koliko slobodno ram memorije u settings/applications/running, ja imam oko 100-170mb slobosno konstantno, s tim da sam dosta aplikacija koje nekoristim disejblovao ili uninstalirao. Tipa facebook, twiter, email itd. posto sve to gledam preko chroma. U koliko imas ispod 60mb slobodno pocni redom da brises aplikacije koje nekoristis, za pocetak iz settings/applications/downloaded, zatim procesljaj malo i settings/applications/all i tu disejbluj ili unistaliraj takodje stvari koje nekoristis, a nisu bitne androidu za rad. Zatim resetuj fon i proveri koliko tada imas slobodne ram memorije. U koliko doguras do preko 100mb tako, onda furaj par dana tako fon i vidi kako se baterija ponasa i proveravaj stanje ram memorije. U koliko nedobijes neko poboljsanje u pitanju je baterija kao i kod mene.

Imas i aplikacije koje mogu da ti ukazu na to sta najvise crpi bateriju na telefoni, ali iz mog iskustva najdelotvornije rezultate daje ovakav, da kazem rucni princip ciscenja telefona.

9h36min a on je na 49% nisam koristio net niti pozive,ostavio da vidim koliko ce da traje....pogasio sam neke aplikacije ali on ih konstantno vraca,tipa google play i google store,a one dosta vuku memorije,ja imam stalno preko 100mb slobodne memorije,a bat do pre neki dan radila extra,tj drzala je super,nesto u poslednje vreme me zeza opasno,ja mislim da je do samog cyanogena posto je na njemu cm10,a nesto sam citao da je cm11 mnogo bolji po pitanju bat... ne znam.....

Ma ja sam na stock ics, pogaseno mi sve zivo sad, tj disejblovano i maps i google+ ili kako god se zove i face i ostale drangulije. Tipa samo koristim tapatalk, youtube app, chrome, show box, textru i greader. Nekoristim widgete, samo icone i dok cuje fon da sam na netu vec ode pola baterije. Probaj hard reset da odradis ako moze sa tim kuvanim romom.

i kod mene je stock,samo update sa 2.3 na 4.1.2 to je telenorov update za ovaj fon,nista nisam drugo ubacivao,a iskreno ne znam kako se radi,rado bih pokusao neki drugi rom ako je bolji od ovog ******....generalno fon je extra,samo da se nadje pravi rom ima da radi kao puska.

Evo da napisem ono sto sam ja hteo da neko meni :) za neke buduce reference:

Telefon ima solidan potencijal da se koristi dan danas. iako ima 512 mb ram, telefon je izuzetno koristan usled low res za takav format (800x480) sto opet daje odlicnu sliku, a manje resorsa trosi.

Stock-ovi nista ne valjaju. Stock + Xposed opet ne valja jer je veca muka doterati ga sam tako nego da uzmes ceo rom.

Daleko najbolji i najkorisniji ROM je ICS H1N1 v5.8 final

Autor roma je covek iz madjarske koji radi dev iskljucivo za njihovo trziste a njegove romove naknadno po netu kace ortaci. covek je maksimalno detaljan i trudi se da ukloni sve bagove sto je H1N1 rom uspeo - nijedan glitch niti problem. Jos stavlja neke finese poput Aroma installer-a i biranja preko 20 opcija koje drugi devovi ne stavljaju. Svako ko je zainteresovan, ovim rom-om ce da dobije maksimalno funkcionalni Android 4.x (bez igrica)

Napomena 1:

vecina romova za OT-995 zahteva tacno odredjenu verziju CWM-a za flash tako da nemojte da vas cudi sto svi insistiraju da pored roma skinete i CWMload.bat koji ce vam sa kompa pokrenuti odredjenu verziju recovery-ja za flesovanje specificnog roma, kao i cinjenicu da ne pokusavate flash roma sa pre instaliranim CWM.

Napomena 2:

ukoliko se odlucite za H1N1, nemojte staviti JRD lock screen prilikom vanila installer-a jer je uzsno bagovit i neprijatan lock screen a moze se promeniti jedino novim flash-om.

Potrebna mi je pomoc i savet.
Pokusao sam da uradim root preko super one click ali nisam uspeo izbacuje mi not responding step #3.Neznam u cemu je problem?
Da li ja negde gresim ili postoji neki drugi nacin za root i kako to najlakse odraditi?
Telefon je iz mts-a uradjen fabricki apdejt na ics 4.0.4

Unapred hvala!!!

Poslednja izmena:
Ako je uradjen fabricki update, sve sto treba je da flesnes CWM, koji ce da ti posluzi za flashcustom rom-a , bez potreba rutovanja. To ti je zapravo moj savet.

Znaci, uradio si zvanican update, sto znaci da sada imas ICS bootloader, u tom slucaju je potrebno da na rom koji instaliras, koristis ICS CWM installer, i flesnes custom i miran si (svaki custom je u napred rootovan)

ako se ne snadjes, reci mi da ti ostavim ovde na srpskom uputstvo za instaliranje H1N1 rom-a, lako i jednsotavno.

Hvala Dzekson.Ako ti nije tesko posalji mi to uputstvo i reci mi koji H1N1 posto ima nekoliko verzija?Da li postoji neki "provereni"?

sacekaj jos 2 dana

H1N1 ima neki neoprostiv bug, a to je da posle odredjenog vremena, nevezano za ram memoriju, postaje beskoristan telefon. Svaki klik pravi delay od 5-6 sekundi.

Trenutno testiram PAC rom (3 u 1 Cyanogen, AOKP, i Paranoid android) i rom je definitivno najbolji za ovaj telefon, sve je 14 puta brze nego fabricki ili H1N1, ALI ima neki bug sa zakljucavanjem ekrana (black screen prilikom otkljucavanja i to jako cesto) i to pokusavam da eliminisem u sistemu, i ako to uspem, ovaj rom zajedno sa mojim fix-om ce def da bude najbolji za OT995.

Inace je u pitanju CRT animacija koja ubaguje screen-on, i nazalost ne moze se isljuciti u ovoj verziji AOKP-a, pa mora rucno da se obrise/eliminise.

Sto terate te ROM-ove, uzmite Bagyz-ove, najbolje CM11

Bagyz i jeste problem :)

SVI devovi zasnivaju svoje romove na njegovom kernelu jer je on jedini bio dokon da uradi CM kernel, te smo svi osudjeni na njega. H1N1 je zapravo Bagyzov "clean ICS" u koji se on i njegovi kunu, a uzasan je sistem.

PAC takodje radi na bagyzovom kernelu, ali tvikovan i za sada je najbolji rom. samo da eliminisem ovaj glupi CRT

Uzmi CM11, licno probao, jako brz, dobra baterija.

Nasao sam u cemu je problem sa sporim romovima, i nije mi bas najjasnije posto nisam dev, ali sam nasao to u blogu od jednog deva i funkcionise:

svaka ROM instalacija zapravo NE BUDE dobra kada se radi po ustaljenom principu:

wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
flash rom.zip
flash gapps

Medjukorak koji je obavezan je -

munts and storage >

format system
format data

I onda NAKON flashovanja rom-a, ide jos jedan:

wipe data/factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache

uglavnom, na mom OT-995 svi do jednog sistema nisu radili kako treba, i bagovali do maksimuma, OSIM kada je upotrebljena ova procedura. U tom slucaju, CM11 (koji je bagy ispeglao do kraja zapravo) radi savrseno. Uz moju kritiku CM-a koji je postao preterano jednostavan sistem sa gomilom opcija pogaseno i nema blage veze sa onim sto je CM nekad bio.

Spaske, komplet procedura:

skini ovaj paket gde ti se nalazi ClockWorkMod recovery za tvoj telefon:

http://d-h.st/Frl

nakon toga, skini ovaj rom (CM11 za OT-995)

http://d-h.st/KKb

i ove gapps (google aplikacije)

http://d-h.st/2Q4

Na SD karticu od telefona stavi gapps i rom, ne raspakuj, ostasvi ih u ZIP formatu.

ugasi telefon. stavi ga u fastboot mode tako sto ces da stisnes "volume down" i onda power, i drzi oba dugmeta dok se ne pojavi "splash screen", pretpostavljam da je Telenorov "dobre stvari pokrecu svet"

kada telefon "zaglavi" na tom ekranu, onda si u fastboot mode-u

tada povezi telefon sa kompom, sacekaj par sekundi i onda otpakuj zip gde se nalaze potrebni fajlovi za CWM (prvi link sto sam dao)

kad je telefon povezan, u folderu se nalazi fajl po imenu: "Install Or Boot CWM_6.0.4.7v3-Recovery.bat"

pokreni ga, otvorice ti se command prozor, gde ti daje izbor, ukucaj "boot" i enter.

na telefonu ce da se pojavi CWM, odradi onako kako sam napisao:

wipe data/factory reset
wipe cache partition
advanced > wipe dalvik cache
mounts and storage > format system
flash rom.zip
flash gapps
reboot now

to je to, nakon restarta na telefonu ce biti Cyanogenmod 11.

napomena: restartuj ga dvaput, zbog nekih komplikovanih stvari koje ne bi basda objasnjavam, samo kad ti prvi put udje u sistem, prodji kroz uvod i udri jos jedan restart

Nazad
Vrh Dno