Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Gde si kupio telefon, kako si dobio ota na kitkat, uvek se update radio preko sp flash tool-?

Gde si kupio telefon, kako si dobio ota na kitkat, uvek se update radio preko sp flash tool-?

Kupio u comtrad-u, oko nove godine sam dobio info na mob da imam update i uradio direkno preko system update telefona. Pre neki dan sam skinuo sa alcatel sajta Mobile Upgrade S 4.3.0 i kad sam pokrenuo on je vratio na 4.2.2

ja dok sam imao ovaj mob nisam cuo da je iko dobio kitkat rom preko OTA, stvarno mi nije jaasno, da nisi ti kupio Idol X+ (znam da je glupo pitanje, al za svai slucaj)...?

ja dok sam imao ovaj mob nisam cuo da je iko dobio kitkat rom preko OTA, stvarno mi nije jaasno, da nisi ti kupio Idol X+ (znam da je glupo pitanje, al za svai slucaj)...?

Haha :) Ipak je idol x :) Nije mi jasno zasto su pustili 4.4.2 i lepo uradio preko tel update i imao par meseci, i ajd da uradim taj mobile upgrade dal ima nesto novo :) Kad ono ima staro :) 4.2.2 :) Ko zna dal ce sad i biti oficijalni kit ket???

Pozdrav

Pozdrav, posedovao sam S4 i polomio ga pa sad trazim na oglasima neki pristojan telefon do 100-120e, vidim da se ovaj Alcatel moze naci za te pare da vas pitam kakav je ovako? Drug ga ima i sa stock romom mi se cini da zabada jako, kakva je baterija, ekran, kamera? Da li ima nekih stabilnih brzih kitkat ili lollipop romova?

Primetio sam u poslenje vreme da mi telefon usporava... Ne znam koji je razlog toga jer uopste nije prenatrpan aplikacijama (uvek imam 1gb slobodnog rama), ali se sad prilikom update neke aplikacije ili instaliranja nove mora sacekati i po 10ak sekundi, dok je pre te sve iste ranje obavljao za 3-4sekunde.

Da li neko zna koja aplikacija najvise gusi telefon jer koliko mogu sam da primetim fb mesindzer ga bas dosta uspori.

Primetio sam u poslenje vreme da mi telefon usporava... Ne znam koji je razlog toga jer uopste nije prenatrpan aplikacijama (uvek imam 1gb slobodnog rama), ali se sad prilikom update neke aplikacije ili instaliranja nove mora sacekati i po 10ak sekundi, dok je pre te sve iste ranje obavljao za 3-4sekunde.

Da li neko zna koja aplikacija najvise gusi telefon jer koliko mogu sam da primetim fb mesindzer ga bas dosta uspori.
Klasika za Android, ti ništa ne radiš ali ti se aplikacije ažuriraju redovno i svaka nova verzija jede više memorije od prethodne. Ako imaš neki Antivirus ili Task killer obriši iz sistema jer samo usporavaju.

Instaliram ja na moj Alcatel Idol X - Beats Audio Pro i s****m mi zvuk, kad pokusam da udjem u muziku posle 4 sekundi telefon se restartuje, nakon restarta krene da pokazuje JrdAudio has stopped. Da li sam mogao to da popravim? Lepo stock rom sa updejtom radi, a ja obecao sebi da necu da ovaj telefon sjebavam i ne instaliram ****** koja kao Beats Audio Pro mogu da sjebu stvar, ali... Naravno da sam ga ROOT-OVAO sa VROOT i da sam instalirao CMW i flashovao "Idol X S950 01014 (mod) by MANOWARCERO", sve samo da popravim muziku koja se rebootuje. Pitanja su :
1. Da li sam mogao da sredim ono ****** sa JrdAudio has stoped a da ne fleshujem custom rom?
2. Pise "Xposed 2.3.1 Installer (valid ONLY for this ROM ,NO CHANGE TO ANOTHER VERSION ! )" ja kazem ok necu da updejtujem Xposed i udjem u modules i sredim GravityBox i podesim Statusbar tweaks/QuickSettings managment/Statusbar QuickSettings tiles and selektujem User Profile, i kad spustim statusbar nema User Profile? Mnogo mi se svidja kad stavim tu moju sliku i kako sad to da tu postavim?
3. Preko UncleMobile tools uradim backup IMEI mog Idol X, jel mogu sad da to vratim jer me nervira da mi pise TLC S950 a da ne s****m nesto?
4. Kako da zamenim jebani bootanimation? TLC logo me nervira kad se pali? Nema u folderu "media" bootanimation.zip fajl jer valjda to je za CyanogenMod romove.
Ajde malo opsirnije mi objasnite ove stvari.
Jos nesto, koristim Root Booster podesen na Extreme modes pa na Speed boost i telefon mi pravi 18300 poena u Antutu tako da preporucujem svima da urade isto. Ako vam laguje instalirajte Nova Launcher sa podesavanjima Scroll speed i Animation speed na "Faster than light", uz to u Developer options u Settings na telefonu stavite Window animation scale, Transition animation scale i Animator duration scale sve na OFF i najvaznije primetio sam da kad idem gore dole u Settings na telefonu, smanjuje se lag kad iskljucim USB debugging u Developer options. Mozda i vama pomognu ovi saveti.

Ovako drustvo imam jedan veliki problem.Naime ispao mi je mobitel i ugasio se i sada ne mogu nikako da ga upalim.Probao sam sve moguce nacine i hard reset al ne moze nikako da se upali.Kad ga stavim na punjac upali se lampica i stalno je upaljena nikako da se ugasi,a zna se kad se kod ovog mobitela napuni baterija na max da se ugasi,spojim ga na racunar isto tako lampica upaljena i racunar prepozna mobitel i opet za minutu nece da ga prepozna i sve tako u krug.Da li ko zna za neki drugi nacin za reset osim power on i volume +,eto ako neko moze pomoci nek se javi.Ima garanciju ali je problem sto je rootovan.Pozdrav svim dobrim ljudima.

Verovatno je prilikom pada crkla maticna ploca. Ako je bas to problem mala je verovatnoca da ce u servisu provaliti da je rootovan.

Ako je crkla matična, promenice je, neće ni gledati da li je rutovan, nisu ni meni izvalili, bez brige...

Hvala Vam drustvo na odgovoru,ma glupost je to sto uopce i gori lampica,a u jednom trenutku kada je ispao i ja ga podigao poslije 5 min probao sam hard reset i upalio se diplej onaj alcatel logo se vrtio i ugasio se i od tada ne moze nista,onda bi bilo najbolje da je crkla maticna ploca nek to promijene i gotovo..

Da li može pomoć oko instalacije KitKat-a na Alcatel 6040x, odakle da skinem Rom (ako postoji) i kako da ga uflešujem. Build number telefona je 01001. Hvala.

Ovako drustvo imam jedan veliki problem.Naime ispao mi je mobitel i ugasio se i sada ne mogu nikako da ga upalim.Probao sam sve moguce nacine i hard reset al ne moze nikako da se upali.Kad ga stavim na punjac upali se lampica i stalno je upaljena nikako da se ugasi,a zna se kad se kod ovog mobitela napuni baterija na max da se ugasi,spojim ga na racunar isto tako lampica upaljena i racunar prepozna mobitel i opet za minutu nece da ga prepozna i sve tako u krug.Da li ko zna za neki drugi nacin za reset osim power on i volume +,eto ako neko moze pomoci nek se javi.Ima garanciju ali je problem sto je rootovan.Pozdrav svim dobrim ljudima.

Imam sličan problem. Meni nije iznenada prestao da radi, ispadao mi je više puta ali je uvek nastavljao da radi. Stalno mi je uključen wifi a podatke sam retko koristila. Počeo je da se restartuje sam ili da se jednostavno zaledi dok ga ja ne restartujem.Zatim se jedva i uključivao, isto što ste vi napisali se dešavalo. Prvo iz čista mira pa posle prvo krešuju aplikacije, jedna po jedna, pa se ukoči. Nosila sam ga u servis jer nema garanciju. U prvom servisu nisu mogli da promene softver (prvo su mislili da je do toga) a u drugom su uspeli ali je prestao da radi posle 3 dana. Takodje,u prvom servisu su mi rekli da bi možda proradio ako mu zamene matičnu ploču. Zanima me da li neko zna da li bi upalilo ovo s matičnom pločom ili ne? Da ne trošim novac ponovo za dzabe.

I meni je mnogo puta ispao ali uvijek je mogao ponovo da se upali.Ali sada je ispao i vise se nije mogao upaliti.Moguce da tvoj mobitel ima neku fabricku gresku.Moram da napomene da je u trenutku pada na mobitelu bila ukljucena 3g mreza.Ja ti mogu reci kad meni vrate sa servisa mobitel u cemu je bio problem i sta su zamijenili.Ali znam da ga nece vratiti tek za 1 mjesec.

Pa zamena ploče bi te koštala koliko i telefon otprilike...

Uspeo da dobije bootloop prilikom fleshovanja, i napravim se blesav i odnesem ga u telenor (reklamacija, jos je bio pod garancijom). I dobijem odgovor prihvacena reklamacija odobrava se zamena telefona. Dobijem drugi telefon zato sto bi ovi iz servisa morali da ga salju alcatelu da otklone problem pa im je jeftinije da daju drugi... Tako mi rece prodavac...

Bootloop. Nisam nista menjao, nikakav room niti bilo sta, samo je imao instaliran onaj 1002 update, i evo posle slucajnog restarta jer je zabo u nekoj aplikaciji bootuje vec 30 min i nista. Sta mogu da mu uradim i kako pre nego ga reklamiram u slucaju da je to jedina opcija? Takodje posto je telefon uzet preko racuna a taj racun je na sestru, jer mora ona da ga reklamira ili mogu ja nekako? Telenor je u pitanju.

Bootloop. Nisam nista menjao, nikakav room niti bilo sta, samo je imao instaliran onaj 1002 update, i evo posle slucajnog restarta jer je zabo u nekoj aplikaciji bootuje vec 30 min i nista. Sta mogu da mu uradim i kako pre nego ga reklamiram u slucaju da je to jedina opcija? Takodje posto je telefon uzet preko racuna a taj racun je na sestru, jer mora ona da ga reklamira ili mogu ja nekako? Telenor je u pitanju.

udji u recovery i odradi reset...
a za garanciju,ako nosis u telenor,mora vlasnik (osim ako ne poznajes nekog,pa ti primi i tako od tebe). a ako nosis u servis,moze ko hoce,samo ti treba garantni list.

A gde im je servis?

U zepterovoj zgradi, preko puta siv-a na novom bgd.. Ali svakako prvo probaj reset, verovatno će ga to probuditi..

A kako da ga ugasim? kad drzim samo off on se rebootuje a vidim da mi treba skroz ugasen za factory reset jer ovako nece da udje.

Drži power dugme dok se ne ugasi, tipa 10 15 sekundi

Ma jok. Nece. Drzim VOL UP + POWER dok se butuje ali on samo pali onu prvu crno belu sliku i onda restart, pa opet tako. Ne pokazuje mi onaj meni za vracanje na podesavanja uopste.

Vrh Dno