Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

E sto se tiče kockica, problem je kada u data usage izaberete i da pokazuje WiFi potrošnju, to isključim pa uključim, restartujem mob i pojavi se.. A za bateriju nije normalno to nikako, možda je vreme za zamenu, ili prvo pogledaj sta je još talibani, vrati na fabrička podešavanja pa proveri jako radi..

Samo da vas pozdravim sve, ja predjoh na Galaxy s4, uletela kombinacija.. :)

Poz All,
I ja koristim Alcatel Idol X od prosle godine (02.2014), do nedavno je radio odlicno, ali zadnje vreme poceo da brljavi, blokira, resetuje se itd itd itd. Ja resim da predjem na KitKat 4.2.2. Odradim sve preko Flash Tool i sve proslo korektno, radio je jedni 4-5 dana odlicno, mnogo brze nego originalan telenor ROM. Posto sam video da tu nesto nije ok sa telefonom (jer nemoguce da ni jedan rom ne radi korektno), kontam da vratim Telenor ROM i odnesem tel na reklamaciju (jos vazi garancija 10ak meseci).

Nadjem na netu neki telenor ROM al ne znam dal je to originallan i isto uradio flash preko Flash Tool ali telefon krene da dize sistem i resstartuje se samo d sebe i tako u krug. Mozda neko ima resenje kako da ovaj krug restartovanja resim, jer posle ubacivanja ROMa (bilo telenor bilo koji) ne mogu da udjen u recovery mode preko Power + Power UP

E sada imao bih 2 pitanja
1. Dal neko ima originalan Telenor ROM i ako ima molio bih da okaci.
2. Da li je dovoljno ubacit taj room i odnet u Telenor na reklamaciju ?

Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru !!

Poz All,
I ja koristim Alcatel Idol X od prosle godine (02.2014), do nedavno je radio odlicno, ali zadnje vreme poceo da brljavi, blokira, resetuje se itd itd itd. Ja resim da predjem na KitKat 4.2.2. Odradim sve preko Flash Tool i sve proslo korektno, radio je jedni 4-5 dana odlicno, mnogo brze nego originalan telenor ROM. Posto sam video da tu nesto nije ok sa telefonom (jer nemoguce da ni jedan rom ne radi korektno), kontam da vratim Telenor ROM i odnesem tel na reklamaciju (jos vazi garancija 10ak meseci).

Nadjem na netu neki telenor ROM al ne znam dal je to originallan i isto uradio flash preko Flash Tool ali telefon krene da dize sistem i resstartuje se samo d sebe i tako u krug. Mozda neko ima resenje kako da ovaj krug restartovanja resim, jer posle ubacivanja ROMa (bilo telenor bilo koji) ne mogu da udjen u recovery mode preko Power + Power UP

E sada imao bih 2 pitanja
1. Dal neko ima originalan Telenor ROM i ako ima molio bih da okaci.
2. Da li je dovoljno ubacit taj room i odnet u Telenor na reklamaciju ?

Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru !!
Vezi ga na alcatel update program,ja sam tako ranije resetovao na fabricko sve alkatele. Sam ce da stavi rom za tvoju zemlju,kao kad si ga kupio.

Uh,to je nesto novo,ja kada sam radio,iako je bio najnoviji,uvek mi je on stavljao normalno,tj resetovao ga....

Uh,to je nesto novo,ja kada sam radio,iako je bio najnoviji,uvek mi je on stavljao normalno,tj resetovao ga....
NE moze kod mene izgleda nista jednostavno, hahahah.
Tamo na spisku telefona nisam nasao OT 6040x pa sam nasao Idol X i taj program skinuo, i sa njim probao i dobio tu poruku.

Imal neki drugin nacin kako bi to resio ?

Sada mi na ekranu Samo Treperi ono
Alcatel One Touch
Smatr Move i tako stoji.

e pa ovako.. kad se vracas sa kitkata na telenorov rom, moras da se setis da pre toga odradis wipe svega, inace ces gledati alkatel smart move do sutra.. desavalo mi se, jedino resenje koje sam ja znao je da flesnem opet kitkat, rutujem na brzaka pa wipe i opet telenor..onda pali 100%.. sto se tice telenor roma, to je taj koji si nasao tutorijal, on je original 1001 verzija. da se ja pitam, ne bih ni upgrade-ovao na 1002 jer radi vidno sporije, znaci ili 1001 ili kitkat 1009 verzija.. da ga nosis u servis zbog seckanja, nista neces uraditi oni ce flesnuti ponovo softver i vratice ti ga, jednostavno tako radi, zato ti i kazem da iostanes na 1001.. mobile upgrade nece instalirati telenorov rom, sigurno, jedino kad je to meni radilo je kad sam zamenio onu sifru za malezijski, onda sta god da mu uradim,on je flesovao kitkat ispocetka, ali za nas to ne radi.. nadam se da sam pomogao malo..

e pa ovako.. kad se vracas sa kitkata na telenorov rom, moras da se setis da pre toga odradis wipe svega, inace ces gledati alkatel smart move do sutra.. desavalo mi se, jedino resenje koje sam ja znao je da flesnem opet kitkat, rutujem na brzaka pa wipe i opet telenor..onda pali 100%.. sto se tice telenor roma, to je taj koji si nasao tutorijal, on je original 1001 verzija. da se ja pitam, ne bih ni upgrade-ovao na 1002 jer radi vidno sporije, znaci ili 1001 ili kitkat 1009 verzija.. da ga nosis u servis zbog seckanja, nista neces uraditi oni ce flesnuti ponovo softver i vratice ti ga, jednostavno tako radi, zato ti i kazem da iostanes na 1001.. mobile upgrade nece instalirati telenorov rom, sigurno, jedino kad je to meni radilo je kad sam zamenio onu sifru za malezijski, onda sta god da mu uradim,on je flesovao kitkat ispocetka, ali za nas to ne radi.. nadam se da sam pomogao malo..

Probao sam ja da install i KitKat ali desava se da krene da dize sistem i onda zakuuca, pretpostavljam (moje skromnoo misljenje) da je nesto do telefona. I posle instalacije bilo kojeg roma i root-a ne mogu da udjem u recovery mod (Power + Vol UP) kako bi odradio wipe.

Sad cu probati opet KitKat i Root

pa nista, instaliraj kitkat samo da se digne, rutuj, i spoji sa kompom i preko sdk ga rebootuj u recovey..

Danas sam prvi put flesovao Idol X.
Instalirao sam 1009.
Instalacija je stala na 98% ali telefon se posle toga ukljucio i radi.
Medjutim sad nemam opciju da sinhronizujem kontakte sa Google-om. Sve ostalo je tu.
Jel znate kako to da resim?
Hvala

gobk7tq.jpg

Uf da, to sam zaboravio potpuno, rutuj ga prvo, znaš to preko flash tool izabereš scatter I recovery, kad flesnes, orekopiras super su. Zip, instaliraj neki root Explorer.. Onda treba da nađeš Google 2 programa, za sink kontakata i kalendara traži od nekoga odavde da ti nadje, pogledaću da li ja imam, ubaciš u system/app, permission na rw r r i reboot.. Sinhronizovace ti i kontakte i kalendar

Kalendar se sinhronizuje ok.
Samo mi kontakti fale.
Ajde sad cu da ga rutujem iako to bas nisam planirao.
Ako mozes postavi mi to za kontakte da ubacim.
Ili ako neko drugi ima nek okaci.
Hvala ti na odgovoru.

pa da, tamo je preskocen rut .. ovako, kako si i flesovao rom, isto otvoris sp flash , pre toga napravi folder za svaki slucaj, i prekopiraj scatter file, i skinuti recovery, skini koji hoces, i ubaci ga u taj folder. otvoris sp flash tool, izaberes scatter i on ce sam jos samo stiklirati recovery.. isto download, spojis, odradi za 5 sekundi, i to je sve. sledece je da skines a ovog gore linka supersu.zip, stavi ga na memoriju telefona tako zipovano, udji u recovery i instaliraj taj supersu i gotov si

Poslednja izmena:
Jedva sam uspeo da flesujem recovery.
Instalirao sam TWRP ali sad kad je pokrenem ne mogu da nadjem zip fajl da bih ga flesovao.
Stavio sam ga na SD karticu. Ne mogu na memoriju telefona jer nemam root.
Sta da radim?

nisam siguran da ti treba rut da bi stavio na phone memoriju, spoji na komp telefon i ubaci u memoriju telefona.. nemoguce da ne moze.. izvadi sd card pa spoji, mora da moze i sa karticom u njemu da ti pokaze memoriju telefona...

Izvini brate saban sam.
Ja sam hteo preko fajl menadzera na telefonu to da uradim i nije moglo.
Na PC moze.
Flesovao sam SuperSU.
Hvala na pomoci :wave:

nema na cemu, ubaci ona dva fajla u system/app rw r r restart, i onda si miran.. :)

A inače u TWRP kad ides install imaš dugme sa koje memorije hoćeš da čita fajlove.

Uspeo sam konacno sve da sredim :)
Nisam video to dugme pomocu koga se bira memorija sa koje cita u TWRP.

Trebalo bi da bude veliko, celom širinom ide ispod onog prozora sa listom fajlova. Piše internal storage i može da se klikne na njega :)

Iskreno ja sam znao ali mi se desilo da neće da pokaže na kartici, pa sam provalio da ga stavim na telefon onda pokazuje sigurno.. Ne volim twrp, na HTC sam imao 4ext, on je miljama ispred svih, ovako koristim philz touch najviše mi odgovara

Imao sam 4.4.2 i uradio sam Mobile Upgrade S 4.3.0 i sam ga je vratio na 4.2.2 i sad ne mogu da uradim update preko telefona na 4.4.2. Kako da sad opet uradim update na 4.4.2 ?

Vrh Dno