Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

pa ako ti se nesto zezne, odradis unroot,ili zakacis na alcatel update na kompu i vratis sve na fabricko...
a ako nece da se upali uopste,onda ni ne znaju da ti je rutovan :D

jos uvek cekam da mi neko kaze,radi li noviji xposed na novijem romu od 01002? Ili na nekim sa xda?
koristim matoru verziju,jedino ona ne daje bootloop,ali 90 posto modula ne radi zbog toga...mora najnovija

pa ako ti se nesto zezne, odradis unroot,ili zakacis na alcatel update na kompu i vratis sve na fabricko...
a ako nece da se upali uopste,onda ni ne znaju da ti je rutovan

Meni je riknula ploca pre par meseci i nisam mogao da upalim telefon. Zbog toga se plasim ako se opet nesto desi da mi ne kazu sam izgubio garanciju...

a kako oni na riknutoj ploci da vide da je rutovan?

jedan tablet sam slao na reklamaciju,bio rutovan,nije hteo da se puni uopste... i popravili ga,zamenili usb ulaz.... vratili ga u istom sistemskom stanju,rutovan i dalje,nisu ni gledali... nego videli da su namestili,da se puni i to je to...
eventualno moze da se sakrije ikonica... mada,ako je sitan kvar,uvek moze unroot; a ako je krupan,nece ni videti jer ne mogu ni da ga upale

E nisam probao xposed, nisam imao vremena, ali sam pročitao na onom ruskom forumu negde da ne radi na kitkatu isto.. Sto se tice roota, ne radi vroot ako imaš 4.4,ako imaš 4.2 vroot i 3 klika.. A sto se tice garancije, meni je crkao, bez ikakvog znaka života a bio je rutovan zamenili ploču i gotovo, ne mogu znati da je rootovan..

Ja rutovao, izasao novi firmware, uradio unroot, prilikom skidanja novog firmware-a telefon uredno prijavi da je rutovan. Cak sam i flesovao telenorov stock rom, 1001 verziju, znaci onakav kakav je bio prilikom prvog paljenja, i opet prijavljuje da je telefon bio rutovan, tako daaaaaa..... ako hoce da vide da li je ikada bio rutovan, ja sam ubedjen da mogu.

Pa ne znam da li bi i mogao da ga instaliras, čim si ga ratovao i verujem pobrisao brdo bloata, negde sam pročitao da mora da bude stock da bi uspeo da instaliraš ota...

ljudi kad bre izlazi update za single sim????

Ja rutovao, izasao novi firmware, uradio unroot, prilikom skidanja novog firmware-a telefon uredno prijavi da je rutovan. Cak sam i flesovao telenorov stock rom, 1001 verziju, znaci onakav kakav je bio prilikom prvog paljenja, i opet prijavljuje da je telefon bio rutovan, tako daaaaaa..... ako hoce da vide da li je ikada bio rutovan, ja sam ubedjen da mogu.

zvuci mi kao da nisi imao stock recovery,nego cwm ili slicno

Malo sam nejasno napisao, rutovao sam ga i imao drugi cini mi se TRPW recovery, nije hteo da flesuje update, vratio se na Stock Telenor 1001 sa FlashTool-om, znaci sve je bilo onako kako je bilo kada sam ga izvadio iz kutije, stock recovery i sve ostalo, i opet je prijavio da je telefon bio rutovan ali je apdejt prosao bez problema. Tako da kontam da sigurno postoji nacin da se utvrdi da li je ili nije bio rutovan.

Posle sam se vratio ponovo na 1001 verziju jer mi je bolje radila i naravno rutovao sam ga ponovo :)

Kada sam reklamirao 997,kamera nije radila, isto sam ga preko alcatel update vratio na fabricko skroz. I popravili su ga, rekli da je sofverski bag bio. Nisu izvalili da je bio ranije rutovan,verovatno ni ne gledaju. Ne znam gde se zapisuje taj info.
Mozda da si odradio preko alcatel update, tada se ne bi videlo. Otkud znas, mozda je taj rom sto si stavio bio rutovan pa anrutovan pre pravljenja.

Inace, strasno me nervira sto ne radi xposed, ne mogu da stavim neki modul koji menja rezoluciju odredjenih aplikacija. Vecina igrica koci zbog fullhd, a kada zamenim na celom sistemu rez, sve se po*ebe pa moram posle restart da bi se vratilo u normalu... Mrzi me to da radim...

Poslednja izmena:
Koja verzija xposed-a radi na 4.2.2 sistemu (verzija 1001 ako ima neke veze)?

2.3.1
Ali ne radi skoro nista od modula. Od dobrih, samo gravitybox. Da ne radi i on, gotovo sigurno bih zamenio telefon.

Znaci mrka kapa. Hvala u svakom slucaju.

Ima li neko preporuku za servis 6040, pri padu je pukao ekran.

Pitanje je i da li se uopste isplati popravljati..

Poslednja izmena:
Koji launcher koristite na telefonu?

Probao sam poslednjih par dana razne launchere i najbolje mi se pokazao Nova Launcher.

Ja koristim samo Nova launcher. Najbolji je. Instalirao sam ga čim sam kupio telefon i ne menjam ga. Malo sam koristio Alcatel-ov posle apdejta na 1002. Ali sam se vratio na Nova launcher.

Nova definitivno, ja ne volim velike ikonice, smanjim ih na 80%, drawer stavim 3x5, prilagodim sve kako mi najlepse izgleda a pri tome radi jako brzo i glatko. Prezadovoljan

Ljudi, pisao sam o ovome, ali sve me vise izludjuje... Posle nekoliko minuta koriscenja telefona, back dugme prestane da radi, tj radi ali jedva, moram da ga nategnem samo tako. A nekad nece ni tako. Onda na brzinu zakljucam-otkljucam telefon i proradi... Pa posle par minuta opet tako i u krug... Izludjuje me! Jel se i vama to desava, ili je moj falican?

Isti problem... Palo mi na pamet da nije zbog zaštitne folije na ekranu, ali nisam skidao da proverim...

Ljudi, pisao sam o ovome, ali sve me vise izludjuje... Posle nekoliko minuta koriscenja telefona, back dugme prestane da radi, tj radi ali jedva, moram da ga nategnem samo tako. A nekad nece ni tako. Onda na brzinu zakljucam-otkljucam telefon i proradi... Pa posle par minuta opet tako i u krug... Izludjuje me! Jel se i vama to desava, ili je moj falican?

Isti problem i kod mene sa tim back dugmetom. Home i options rade ali back uvek zabode.

Do folije ne bi trebalo da bude cim home i options dugme rade vec do telefona...

Sto se tice Nova Launchera desi mi se ponekad, iako ga stavim da bude deafaul launcher, da pri izlasku iz neke aplikacije telefon prebaci na fabricki launcher.

Poslednja izmena:
Мени такође али није баш толико често.

Verovatno nema popravke ali ako ti posle samo dva-tri minuta koriscenja telefona pocne da zabada dugme onda ga nosi na reklamaciju. Na mom telefonu se to desi posle 10ak min...

Sad sam instalirao PvZ2...ne mogu da verujem da toliko koci, bukvalno 5fps... Smanjio sam rez na hd, sada je igrivo... Au kako sam se smorio... Ok mi je sto radi na hd, ali me mrzi da stalno radim to kad hocu da igram, plus moram da restartujem fon posle vracanja na def, da bi se unormalilo sve.

kako smanjijes rezoluciju????????

Resolution changer aplikacija... Smanji rezoluciju celog sistema, pa kad se vrati fabricka, dosta stvari je poebano, pa mora restart da se unormale... Inace za igrice je odlicno.

A sad sam izvalio drugi program, gltools. Izaberem samo za pvz2 da bude duplo manja rez, i sistem mi se ne menja nego samo ta igra... Ali losije radi, ima bagove sa teksturama ponekad itd...

Postoji za xposed odlican modul za menjanje rezolicije, al dzabe kad na nasem s*anju ne radi noviji xposed...

Poslednja izmena:
al *** , nemam rut na fonu, nzm dal da odrazim, zbog garancije u telenoru(a telefon i je jednom ispao i ona plastika sto "obavija" telefon malcice je naprsla na 1 mestu, pa nzm dal bi mi prihvatili garanciju i zbog toga????)????

al *** , nemam rut na fonu, nzm dal da odrazim, zbog garancije u telenoru(a telefon i je jednom ispao i ona plastika sto "obavija" telefon malcice je naprsla na 1 mestu, pa nzm dal bi mi prihvatili garanciju i zbog toga????)????
Rut obrises, tj vratis ga na fabricko preko alcatel update. A za to sto je slomljen, zavisi, utvrdjuju sami, da li je fizicki kvar, ili nema veze sa tim...

Da li je neko mozda menjao touch?
Ispao mi je telefon i naprsao mi je ekran pa mi je samim tim i touch otkazao ispod pomenute naprsline.
Proverio sam u par servisa i svi su rekli da ne mogu da zamene samo touch vec da moraju da menjaju ceo display...
E sad, meni display radi, sve je ok sem tog pomenutog dela ispod naprsline...
Ima li neko nekakvu ideju gde bih mogao da zamenim samo touch ?
Iz MobTela su mi rekli da oni mogu da mi zamene ali da ne garantuju da ce uspeti.
Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno