Telefon je za sestru, pa razumete da dizajn igra bitnu ulogu. Srecom pa je sve prepustila meni. :-D Salim se. Idol X je prelep, kao i neki telefoni koje sam naveo tako da sam ispunio taj uslov, ali nikako dizajn pre performansa. Ne bi ona igrala zahtevne igrice (2048 je okupirala mnogo dugo :-D), verovatno tek ponekad iz dosade. Koristice najvise "social" aplikacije tipa viber, whatsapp, skype, 9gag... Moze i za neku epizodu serije. Uglavnom, bitno je da je fluidan i da ne izneveri bas kad je najpotrebnije. Prihvatio sam bio los gejming i android 4.2 bez custom rom podrske, ali oslanjao sam se na "zvucnu" 13.1 Mp Full HD kameru. Potpuno me je odbilo kad sam procitao da je u vecini slucajeva slika mutna i da zapravo koristi najvise 9 Mp. Nema mnogo slika na netu, tako da ne mogu da procenim. Sa kojim telefonom biste ga uporedili? Cuo sam da i baterija nije bas najbolja. Po meni je dovoljno da pregura dan, jer u svakom slucaju uvece ide na punjenje. Koliko izdrzi i sa kojim koriscenjem? Nasao sam za 120-130e, a za te pare mogu ima samo LG L Fino i Huawei G630. Za ove ostale treba preko 150e, pa sam ih i naveo da pitam da li su bolji i ako jesu da li vredi jos platiti? I da, koje preporucujes "za malo vece pare"? :-D Hvala svakome koga ne mrzi da procita sve ovo i odgovori.
Ako je za takve potrebe,onda je ok. Meni bez prestanka radi net, fejs, fb, mail, tapatalk... Uz neko normalno dnevno koriscenje,izgura dan bez problema. Evo sada mi drzi i dva dana,ali to je zato sto sam kuci i slabo ima "screen on time"...
Kamera je ispod proseka. Neki ce reci prosecna,ali ne,ispod proseka je. Telefon kada je izasao je kostao cini mi se 250e,ako ne i vise,i za te pare nije smela da bude takva kamera. Tih 13mpx je marketing.
Ekran je odlican,i na suncu se vidi super. Ovako fizicki telefon je lep,jedino sto me nervira je sto krcka plastika iza,kao da ima lufta izmedju nje i baterije,pa kada se drzi u ruci cuje se kako se ugiba ili sta vec. Ako se koristi futrola,toga nema naravno.
Najveca mana vecine ovih telefona su dugmici, kao da zabadaju posle 5-15min koriscenja,pa mora telefon da se zakljuca/otkljuca da bi proradili. I kada je na ravnom telefon,nekada ne rade. Jos jedna stvar koja me nervira je nemogucnost da se postavi siroka pozadina,da se skroluje sa home screenovima. Tj moze,ali se posle nekog vremena razvuce sama od sebe,pa izgleda odvratno (razvuceno !?) i lockscreen ne moze da bude isti,mora posebno da se stavi u tom slucaju. U slucaju obicne uspravne pozadine,ok je lockscreen... To je nebitan problem,ali eto mene nervira :/
Proste igre ce raditi. Dok recimo plants vs zombies 2,koja je eto malo zahtevnija od tih najprostijih, koci sabija. Telefon rutovan,smanjena rezolucija igrice na 960x540,i dalje nije bajno,ali moze da se igra. Isti slucaj sa jos igara,da ne nabrajam sad.
Ima par custom romova na xda, moze i kitkat da se ukombinuje. Tj to su fabricki za razlicita trzista,malo modifikovani... Meni se ovaj 01002 ne menja,jer mi izgleda za sad ok,a i mrzi me iskreno da se bakcem, jer znam da ni na ostalim xposed (najnoviji) nece raditi,a i to me uzasno nervira
Telefon mi nije nikada zaboo,znaci bas da zakoci skroz. Zna da radi sporije kada se surfuje netom,ili kada se koristi glupi fejs mesindzer... Evo bas skoro grupni chat,nas 10ak,pa samo stizu poruke... mesindzer zabadao samo tako,gore nego u igricama,jedva otkucam poruku koliko kasni i koci. Mozda je do glupe aplikacije,ali je pre do slabijeg telefona...
Eto,detaljno od mene. Ako je za sestru i ako je 120-130e, onda moze. Samo gledaj da ima garanciju neku obavezno,jer se desi da crknu bez razloga. Ja sam moj platio 130 ili 135 cini mi se,godinu dana preostale garancije u Telenoru, stanje perfektno,bez tackice skoro.
E,da,jos jedna cudna mana,ne znam da li je samo kod mene slucaj... Ako vise puta dnevno dopunjavam telefon,ili ga koristim dugo dok se puni,kao da se baterija poremeti,pa mu kasnije treba 3 sata da se napuni... I kada se napuni,nije skroz pun,nego brzo krene da se trosi... Pa moram da rekalibrisem sam, napunim na 100 posto,pa ispraznim malo, restartujem telefon,pa dopunim opet (tada se od 93 do 100 posto puni sat vremena)... I tada se vrati u normalu.