Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Pitanje za ljude kojima se desava da back dugme ne radi posle nekog vremena. Da li koristite silikonske futrole?
Prekjuce sam je skinuo i cini mi se da mi se nijednom nije desilo to. Sad sam je vratio i desilo mi se posle 5 minuta....

Ja ne koristim ništa, pa se dešava da neće, pogotovo ako bleje na stolu a ne u ruci..

Evo ovako da podijelim jedno zapazanje na ovom mobitelu.Svima Vama kojima ne radi back dugme ili ostala 2,uzmite mobitel u ruke onda bi trebalo raditi,ili ako vidite da nece zakljucajte pa ponovo otkljucajte i trebalo bi moci.Ja mobitel kad drzim na stolu i dodirnem jednu od 3 tipke nece,cim ga uzmem u ruke obje hoce,to je neko cudno zapazanje ali probajte,isto kao da ima neki senzor da osjeti toplinu citave ruke i tek onda hoce,iako je to cista glupost al eto.probajte pa javite ;)

Da li je neko mozda menjao touch?
Ispao mi je telefon i naprsao mi je ekran pa mi je samim tim i touch otkazao ispod pomenute naprsline.
Proverio sam u par servisa i svi su rekli da ne mogu da zamene samo touch vec da moraju da menjaju ceo display...
E sad, meni display radi, sve je ok sem tog pomenutog dela ispod naprsline...
Ima li neko nekakvu ideju gde bih mogao da zamenim samo touch ?
Iz MobTela su mi rekli da oni mogu da mi zamene ali da ne garantuju da ce uspeti.
Hvala unapred.

Nazalost tesko da ces uspeti da zamenis samo touch.Sam touch je prilicno gadno slepljen za displej,postoje jako velike sanse da displej pukne prilikom zamene ,tj odvajanja toucha. Zato to niko i ne radi,i ako prihvate ne garantuju nista i ne odgovaraju za nastalu stetu. Kada sam pre 6 meseci trazio displej kostao je oko 90e po nezvanicnim servisima, dok je zamena u ovlascenom seevisu bila 15500 dinara. Ako je i sada tako prodaj ga u delove i juri drugi telefon.Ja sam moj trampio za Idol 6033,u to vreme vredeo oko 110e.

Evo ovako da podijelim jedno zapazanje na ovom mobitelu.Svima Vama kojima ne radi back dugme ili ostala 2,uzmite mobitel u ruke onda bi trebalo raditi,ili ako vidite da nece zakljucajte pa ponovo otkljucajte i trebalo bi moci.Ja mobitel kad drzim na stolu i dodirnem jednu od 3 tipke nece,cim ga uzmem u ruke obje hoce,to je neko cudno zapazanje ali probajte,isto kao da ima neki senzor da osjeti toplinu citave ruke i tek onda hoce,iako je to cista glupost al eto.probajte pa javite ;)
Provalili smo to, par stranica unazad :)
A sad sam provalio da mi se redje to desava kada je bez futrole telefon.

To je onda problem sa uzemljenjem a ne sa senzorima.
Slican problem je imalo i par HTC telefona, ali njima nije reagovao touch screen dok se ne uzme telefon u ruku.

Bas cu sad da proverim da li je do futrole problem sa back :D Deluje smesno ali cu pokusati da koristim telefon 20ak min i da proverim...

watch_mythbusters_season_8_episode_4.jpg

Koristi duze, da budemo sigurni :)
Ja cu sad sa futrolom par dana, pa cu opet bez,bas da vidim da li mi se ucinilo...

Testirao sam ga nocas oko 1,5h i jutros malo manje. Imao sam samo jednom da back dugme nije radilo! I to je proradilo samo od sebe posle 1-2sek pa nisam morao da radim brzo zakljucavanje-otkljucavanje.

Izgleda je problem u silikonskoj futroli ili nesto sto ima vezano za nju.

Sad mi je problem kako da ga sacuvam od grebanja :D

Poslednja izmena:
Ja ljudi iskreno imam silikonsku futrolu ali nisam primetio taj problem sa back tasterom

Ako staviš telefon na što npr, i samo pitaš back dugme, a da ne držiš telefon u ruci, neće da reaguje, mislim hoće, ali kad se bas potrudis celim prstom da prekrijes back dugme, potpuno drugačije radi kada je u ruci, a ja nemam nikakvu futrolu

Znam druze na sta mislis, ali ja takav problem stvarno nemam, normalno reaguje na dodir, bilo da je na stolu, u ruci, futroli... nema razlike

ima li iko update na 1002 telenorov zip. j sm imao ali sam ga izgleda obrisao sa kompa, pa da se ne lomim?

nista vise ne mrzim kada ne mogu da nadjem nesto sto sam vec bio skinuo...uf

evo konacno posle ovolike pretrage nadjoh ga, bem ti apdejt! https://mega.co.nz/#F!NRIlxZhK!Fx2AQUEVUnSpemwcWOLBeA

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, potrebna mi je mala pomoc oko odabira telefona. Kako vas sluzi Idol X? On mi se za sada najvise dopada. U cenovnom rangu su mi LG L Fino i Huawei G630. Oni su dosta slabiji na papiru, ali ovaj mediatek cip i slaba podrska mi ne ulivaju poverenje. Postoji opcija da dodam jos malo novca za Xperia M2 Aqua, G2 mini ili Huawei Ascend P6? Sta vi mislite? Hvala!

Ljudi, potrebna mi je mala pomoc oko odabira telefona. Kako vas sluzi Idol X? On mi se za sada najvise dopada. U cenovnom rangu su mi LG L Fino i Huawei G630. Oni su dosta slabiji na papiru, ali ovaj mediatek cip i slaba podrska mi ne ulivaju poverenje. Postoji opcija da dodam jos malo novca za Xperia M2 Aqua, G2 mini ili Huawei Ascend P6? Sta vi mislite? Hvala!

Ako ti treba za prosto koriscenje,normalne funkcije smart telefona, hoces dobar ekran, da gledas filmove i slicno,onda je ovo telefon za tebe.
Ako ces da igras igrice,pa i one malo bolje od najprostijih, uzasno rade, onda telefon nije za tebe.

Zavisi i koliko ga platis. Ako je do 150e, onda ok. Za malo vece pare vec ima boljih telefona.

Poslednja izmena:
Telefon je za sestru, pa razumete da dizajn igra bitnu ulogu. Srecom pa je sve prepustila meni. :-D Salim se. Idol X je prelep, kao i neki telefoni koje sam naveo tako da sam ispunio taj uslov, ali nikako dizajn pre performansa. Ne bi ona igrala zahtevne igrice (2048 je okupirala mnogo dugo :-D), verovatno tek ponekad iz dosade. Koristice najvise "social" aplikacije tipa viber, whatsapp, skype, 9gag... Moze i za neku epizodu serije. Uglavnom, bitno je da je fluidan i da ne izneveri bas kad je najpotrebnije. Prihvatio sam bio los gejming i android 4.2 bez custom rom podrske, ali oslanjao sam se na "zvucnu" 13.1 Mp Full HD kameru. Potpuno me je odbilo kad sam procitao da je u vecini slucajeva slika mutna i da zapravo koristi najvise 9 Mp. Nema mnogo slika na netu, tako da ne mogu da procenim. Sa kojim telefonom biste ga uporedili? Cuo sam da i baterija nije bas najbolja. Po meni je dovoljno da pregura dan, jer u svakom slucaju uvece ide na punjenje. Koliko izdrzi i sa kojim koriscenjem? Nasao sam za 120-130e, a za te pare mogu ima samo LG L Fino i Huawei G630. Za ove ostale treba preko 150e, pa sam ih i naveo da pitam da li su bolji i ako jesu da li vredi jos platiti? I da, koje preporucujes "za malo vece pare"? :-D Hvala svakome koga ne mrzi da procita sve ovo i odgovori. :)

Telefon je za sestru, pa razumete da dizajn igra bitnu ulogu. Srecom pa je sve prepustila meni. :-D Salim se. Idol X je prelep, kao i neki telefoni koje sam naveo tako da sam ispunio taj uslov, ali nikako dizajn pre performansa. Ne bi ona igrala zahtevne igrice (2048 je okupirala mnogo dugo :-D), verovatno tek ponekad iz dosade. Koristice najvise "social" aplikacije tipa viber, whatsapp, skype, 9gag... Moze i za neku epizodu serije. Uglavnom, bitno je da je fluidan i da ne izneveri bas kad je najpotrebnije. Prihvatio sam bio los gejming i android 4.2 bez custom rom podrske, ali oslanjao sam se na "zvucnu" 13.1 Mp Full HD kameru. Potpuno me je odbilo kad sam procitao da je u vecini slucajeva slika mutna i da zapravo koristi najvise 9 Mp. Nema mnogo slika na netu, tako da ne mogu da procenim. Sa kojim telefonom biste ga uporedili? Cuo sam da i baterija nije bas najbolja. Po meni je dovoljno da pregura dan, jer u svakom slucaju uvece ide na punjenje. Koliko izdrzi i sa kojim koriscenjem? Nasao sam za 120-130e, a za te pare mogu ima samo LG L Fino i Huawei G630. Za ove ostale treba preko 150e, pa sam ih i naveo da pitam da li su bolji i ako jesu da li vredi jos platiti? I da, koje preporucujes "za malo vece pare"? :-D Hvala svakome koga ne mrzi da procita sve ovo i odgovori. :)

Ako je za takve potrebe,onda je ok. Meni bez prestanka radi net, fejs, fb, mail, tapatalk... Uz neko normalno dnevno koriscenje,izgura dan bez problema. Evo sada mi drzi i dva dana,ali to je zato sto sam kuci i slabo ima "screen on time"...
Kamera je ispod proseka. Neki ce reci prosecna,ali ne,ispod proseka je. Telefon kada je izasao je kostao cini mi se 250e,ako ne i vise,i za te pare nije smela da bude takva kamera. Tih 13mpx je marketing.
Ekran je odlican,i na suncu se vidi super. Ovako fizicki telefon je lep,jedino sto me nervira je sto krcka plastika iza,kao da ima lufta izmedju nje i baterije,pa kada se drzi u ruci cuje se kako se ugiba ili sta vec. Ako se koristi futrola,toga nema naravno.
Najveca mana vecine ovih telefona su dugmici, kao da zabadaju posle 5-15min koriscenja,pa mora telefon da se zakljuca/otkljuca da bi proradili. I kada je na ravnom telefon,nekada ne rade. Jos jedna stvar koja me nervira je nemogucnost da se postavi siroka pozadina,da se skroluje sa home screenovima. Tj moze,ali se posle nekog vremena razvuce sama od sebe,pa izgleda odvratno (razvuceno !?) i lockscreen ne moze da bude isti,mora posebno da se stavi u tom slucaju. U slucaju obicne uspravne pozadine,ok je lockscreen... To je nebitan problem,ali eto mene nervira :/
Proste igre ce raditi. Dok recimo plants vs zombies 2,koja je eto malo zahtevnija od tih najprostijih, koci sabija. Telefon rutovan,smanjena rezolucija igrice na 960x540,i dalje nije bajno,ali moze da se igra. Isti slucaj sa jos igara,da ne nabrajam sad.
Ima par custom romova na xda, moze i kitkat da se ukombinuje. Tj to su fabricki za razlicita trzista,malo modifikovani... Meni se ovaj 01002 ne menja,jer mi izgleda za sad ok,a i mrzi me iskreno da se bakcem, jer znam da ni na ostalim xposed (najnoviji) nece raditi,a i to me uzasno nervira :D

Telefon mi nije nikada zaboo,znaci bas da zakoci skroz. Zna da radi sporije kada se surfuje netom,ili kada se koristi glupi fejs mesindzer... Evo bas skoro grupni chat,nas 10ak,pa samo stizu poruke... mesindzer zabadao samo tako,gore nego u igricama,jedva otkucam poruku koliko kasni i koci. Mozda je do glupe aplikacije,ali je pre do slabijeg telefona...

Eto,detaljno od mene. Ako je za sestru i ako je 120-130e, onda moze. Samo gledaj da ima garanciju neku obavezno,jer se desi da crknu bez razloga. Ja sam moj platio 130 ili 135 cini mi se,godinu dana preostale garancije u Telenoru, stanje perfektno,bez tackice skoro.

E,da,jos jedna cudna mana,ne znam da li je samo kod mene slucaj... Ako vise puta dnevno dopunjavam telefon,ili ga koristim dugo dok se puni,kao da se baterija poremeti,pa mu kasnije treba 3 sata da se napuni... I kada se napuni,nije skroz pun,nego brzo krene da se trosi... Pa moram da rekalibrisem sam, napunim na 100 posto,pa ispraznim malo, restartujem telefon,pa dopunim opet (tada se od 93 do 100 posto puni sat vremena)... I tada se vrati u normalu.

Poslednja izmena:
Ne znam na koji način dolazite do telefona (novi/polovni, preko operatera ili direktna kupovina) ali da sad biram ne bih mogao da nađem bolji telefon u tom cenovnom rangu. Vidim da imate zamerke na cameru, lično nemam šta da joj zamerim, takođe ne znam koja sprava ima bolju u toj cenovnoj klasi. Ergonomija telefona je za najvišu ocenu (tanak, lak i prefinjen) što ima za posledicu slabiju bateriju pa telefon nije za heavy usera, ali za nekog ko nema velike zahteve po tom pitanju, neće pronaći bolji.

Problem sa mesindzerom je samo ako imaš uključene one glave, i to na kitkatu, meni ne koči čim to isključim tako da glave ni ne koristim i sve kul

Kamera uopste nije losa, pogledajte slike drugih telefona slicne cene pa ce vam biti jasno. Probleme zabadanja, zakucavanja itd nikada nisam imao. Telefon koristim godinu i po dana. Nista ne krcka, ne uvija se, tasteri rade kao i prvog dana. Ljudi kojima dobro radi telefon slabo pisu na ovom threadu, vise pisu ovi sa felericnim komadima pa se stice pogresan utisak.

Pa ne znam, ja osećam kad pritisnem zadnju masku da se ugiba do baterije, to je milimetar vrvtn, ali nije da mi smeta, samo se vidi da nije premium uređaj, ali ko je to očekivao od ovog telefona, pogrešio je.. :)

Ne kazem ja da je telefon los,ja sam samo naveo sve prednosti i mane mog telefona :) Znaci da zna covek sve... Za te pare boljeg nema,zato sam ga i uzeo...
Za kameru sam rekao da je losa za telefon od 250-300e,koliko je kostao kad je izasao...
A to ugibanje ima svaki pozadi,na nekima se cuje kao krckanje,na nekima ne.

I zabadanje sam rekao da NEMA! Nema nikakvog zabadanja,pa da mora restart i slicno... Samo hoce nekad sporije da radi,kod par stranica u browseru i slicno... Ima dosta rama,to je odlicno,ali kad treba procesorska i graficka snaga,tu je malo tanji.

Opet kazem,za 130e odlican. Mada za te pare vec se moze naci s3 (koji bas i ne bih preporucio,zabadaju),a za malo vece s3 neo... Na papiru slabiji (ekran i ram),ali shiju idola u svakom pogledu.

Ne bih se složio sa tobom da S3 neo i S3 šiju idol X, biće da je obrnuto ali svako ima pravo na mišljenje.

Ne bih se složio sa tobom da S3 neo i S3 šiju idol X, biće da je obrnuto ali svako ima pravo na mišljenje.

Ovo moje nije misljenje,vec se vidi,moze svako da pogleda, koristim telefone pa znam... Najvise se primeti u kameri i grafici,igre dosta(!!!) bolje rade. Idol x je u prednosti sa vecim i fullhd ekranom i lepsi je 10 puta.

Poslednja izmena:
Može svako da pogleda, a ja kad gledam i upoređujem dolazim do onoga što sam već naveo.

Sestra ima S3 Neo i za solidnu nijansu u svakom pogledu je slabiji izbor (igre ne razmatram, da ne omalovažavam ove što se igraju, to mi je pomalo infantilno, inače sam aktivan pc igrač).

Slike napravjlene telefonom uglavnom na telefonu i konzumiram, na Idol X ekranu bolje izgledaju i to mi je dovoljno da mu dam prednost.

Veći ekran, veća rezolucija, više memorije, ima li smisla komentarisati.

Lepši, lakši i prefinjeniji u smislu ergonomije.

Ovo jeste moje mišljenje, a čije bi bilo, videćemo da li još neko slično razmišlja.

Moram da priznam da imam problem sa Samsungom poput onog koji imam sa Golfom, pa sad, šta da radim "takva mi je lutko narav" :)

Poslednja izmena:
O ukusima ne vredi raspravljati...Slike sa Idola su u najmanju ruku pristojne, ono sto sam ja vidjao na drugim modelima (a video sam ih dosta) im ne daje nikakvu prednost u odnosu na ovog Alkatela. Ne mogu da podrzim izjave da je kamera losa..

Može svako da pogleda, a ja kad gledam i upoređujem dolazim do onoga što sam već naveo.
Moram da priznam da imam problem sa Samsungom poput onog koji imam sa Golfom, pa sad, šta da radim "takva mi je lutko narav" :)

Hahaha, carski, ja te potpuno razumem, Samsung koliko god da je dobar, mene nikako ne privlaci, cak mi je i odbojan! Nemam pojma zasto ali tako je. A Golfa sam imao, ali je bio kec pa se moze progledati kroz prste :)

Bez zezanja sada, ja sam svog Idola uzeo u Telenoru, malo sam se igrao sa romovima i na kraju vratio stock kakav je i kupljen jer mi se tako najvise svidja. Vece zamerke nemam, ne igram igrice pa mi sam procesor nije prioritet, dok mi je veoma bitan displej koji je savrsen i dosta ram-a. Kamera, hm, ne treba ocekivati slike kao sa DSLRa, ali je veoma upotrebljiva i meni vrsi posao. Meni se nikako ne svidja njegov launcher, nikako ne mogu sa svarim velike ikonice, ali zato je tu Nova i problem resen. I ja tvrdim da je za te pare telefon odlican, a ko hoce vise, neka vise i plati, ja znam da sam za svoj novac dobio najvise sto sam mogao!

Evo i ja da se javim, igrice slabo igram, igrao sam malo sim city, secka pomalo, sigurno boje radi na sestrinom s4,ali preživi se, slike, pa ne slikam mnogo, ono što skljocnem je sasvim ok za mene laika, ekran vrhunski, ram takođe, ali grafika, kao što svi znaju, meni secka kada želim brzo da skrolujem npr 9gag i slično i oseti se to, s druge strane, svi ovde su telefon kupili zbog cene prvenstveno, i onoga što nudi za tu cenu, jeste da je na početku bila previsoka, ali hvala bogu, u srbiji samo ajfon drži cenu, sve ostalo pada, neko vide, neko manje, tako da je danas, za 130,140 evra ovo odlična kupovina. Imam jedno pitanje za ove koji su na kitkatu, da li vam se dešava da se izgubi data usage pločica kada spustite notification bar, nekad je ima, nekad ne, i to snimim kada vidim da u donjem redu fali jedna, nije mi jasno zašto je nekad ima, nekad nee

U svakom slucaju, do 150e je best buy.

Pero, probaj da podesis sam kockice u gravitybox,mozda ce resiti prob.

LJudi...,burazer uzeo ovaj telefon od nekom momka,sve u redu ali mu bat. drzi max sat ipo?!
Da mozda nije kalibracija dobro uradjena ili mozda rom updatovan ili nesto tako ili je crkla baterija?
Jel imao neko slican problem mozda?
Hvala i pozdrav od Milosa

Vrh Dno