Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Gde je na srpskom storage? Storage ili skladistenje, ali ne mogu da nadjem tu opciju?

Nije htelo ni ovako. Ubacim kablu, ali i bez nje, ne mogu da idem na usb memoriju, i na kraju sam resetovao mob i sad je ok. Hvala jos jendom! Pozdrav! :) Jel ovo podrzava sd karticu ili moze i micro sd? Pitam jer imam micro sd i kad hocu da ubacim ovu cini mi se kao da veca ili treba jos da guram unutra da upadne. Da ne guram mnogo da je ne bih slomio kojim nekako. Hvala unapred, pozdrav! :)

Zar mu toliko pala cena? Ali ne može na rate, *** :)

Sad vidim da sam jos i preterao,sad se prodaje i za 200e po oglasima.*** nije ovo Samsung pa da drzi cenu.

@Nista ako tvoj model nije dual sim ima slot za micro sd karticu.Ako je dual sim onda nema vec ima 16gb ugradjene memorije.

Poslednja izmena:
Gde nalaziš te oglase, sa tim cenama? Moj kolega hoće da uzme ovaj fon, ali ne možemo nigde da pronađemo takvu cenu! Doduše, ima neki lik ostavlja oglase za 200 eur na MobilnomSvetu, ali to su oni telefoni ko zna odakle, sa garancijom 6m na nov telefon. Daj neki oglas za nov Idol X iz Telenora za te pare, ili bar približno?

Nije htelo ni ovako. Ubacim kablu, ali i bez nje, ne mogu da idem na usb memoriju, i na kraju sam resetovao mob i sad je ok. Hvala jos jendom! Pozdrav! :) Jel ovo podrzava sd karticu ili moze i micro sd? Pitam jer imam micro sd i kad hocu da ubacim ovu cini mi se kao da veca ili treba jos da guram unutra da upadne. Da ne guram mnogo da je ne bih slomio kojim nekako. Hvala unapred, pozdrav! :)
Mikro sd ako je model sa jednom sim karticom.ako je sa dve, onda nema mogućnost ubacivanja mem kartice

Gde nalaziš te oglase, sa tim cenama? Moj kolega hoće da uzme ovaj fon, ali ne možemo nigde da pronađemo takvu cenu! Doduše, ima neki lik ostavlja oglase za 200 eur na MobilnomSvetu, ali to su oni telefoni ko zna odakle, sa garancijom 6m na nov telefon. Daj neki oglas za nov Idol X iz Telenora za te pare, ili bar približno?

Upravo sada imas jedan oglas na mobilnom svetu,iz Telenora,star jedan dan,200e.Obicno se krecu oko 220e ali zna da naleti i za manje.Ovo je i jedini razlog zbog koga sam razmisljao da prodam ovaj telefon i pojurim neki Nexus ili Samsung.Za nekih mesec dana izgubio je oko 50e na ceni.Kada sam pre nekih mesec dana uzeo telefon u Telenoru po oglasima si tesko mogao da nadjes ispod 250e.

Sinoć sam ga prvi put držao u rukama i mogu reći da sam se iznenadio koliko je to u stvai veliki telefon. Malo sam i džarao po njemu i sad mi je tek jasno (jer nisam od onih koji svaki model gledaju da provuku kroz ruke, eto desilo se da ga komšija ima) kad nam naš drug Đilkoš priča o glatkoći i tim stvarima... Posle pet minuta mislio sam da sa mojim 997 nešto nije u redu, a do tada, svih ovih godinu dana mi je "leteo" :) Jedino mi se izgled nije nešto svideo u odnosu na klipove i slike koje sam nalazio po netu. Mislim da moj 997 ima bolji dizajn, ne znam. Ne sviđaju mi se one ivice, i ona isprana boja (telefon je iz telenora) ali sve ostalo je na mestu.

kad nam naš drug Đilkoš priča o glatkoći i tim stvarima... Posle pet minuta mislio sam da sa mojim 997 nešto nije u redu, a do tada, svih ovih godinu dana mi je "leteo" :)

Gledaj da nikad ne probas Nexus, tek ces onda poludeti :)

A ja sada imam "problem" da kada uzmem neki telefon od npr 4,3 inca izgleda mi neverovatno malo.Npr,skoro sam gledao lg L9 II i ono..smorio sam se sa velicinom ekrana.
Da ne zvuci da se nesto foliram i to,stvarno sam navikao na ovaj ekran od 5 inca i deluje mi normalno i cudno kada se ljudi iscudjavaju kao,jaoooo kakav ti je to posluzavnik :D
Da ne govorim o osecaju kada sam pre neki dan uzeo moj stari OT 990 u ruke :D

Poslednja izmena:
@IdolX, ja sam imao 11 meseci OT990, pa sam presao, i jos uvek sam, na 995. Pa kad uzmem 990, smesan je. Mogu da zamislim onda sa 5 inca kad uzmes 990 ... :) :)

@ wolf78, @ dzojstik: ima slot za memorijsku, uzet u telenoru sa jendim slotom. Nego sam pitao jer pise na telenorovom sajtu u specifikaicjama npr slot za mem. karticu micro sd, stnadard i sl, pa sam mislio da neki telefoni prave slot za razliciti tip mem. kartice.

kako da slikam ekran i ako moze neko da mi kaze ili da mi da link da skinem IGO navigaciju...inace telefon je avion za te pare,zamerka je baterija i program za kameru koji je osiromasen iz ne znam kog razloga i nije mi bas najjasnije sta znaci ono ceo ekran gde pravi bolje slike kad je ukljucen na ceo ekran ili ono drugo...?

Power+vol down istovremeno. Baterija je dobra. Najveca mana je zvucnik po meni. Mnogo je jadan i bedan. Imam utisak da ce svakog trena poceti da probija.

Drugarica hoce da uzme ovaj tel preko Telenora, ali sa njima je do sada imala jako lose iskustvo jer koji god tel da je uzela svi su bagovali, kvarili se, uzas jedan....Sta mislite i kakvo imate iskustvo sa ovim tel i Telenorom?

Ja sam vec ,mislim 7 godina u telenoru i nijednom do ovog telefona ,nisam imao nikave probleme sa aparatima a imao sam ih desetak,ukljucujuci ,tablete i laptop.E sa ovim telefonom sam imao prvi problem i posle 10 dana je zavrsio u servisu.ali mislim da je ovaj problem sa mojim telefonom ,pojedinacan slucaj,jer vidim da drugi vlasnici nemaju takav problem.

Posle dobrog iskustva sa 997 presao sam na IdolX i za sada odaje dobar utsak,ako bi neko mogao da napise najsigurnijji nacin za root.Hvala

Od danas ne mogu u play store pristupiti kad sam na wifi netu. Pise povezivanje nije uspelo. Na data radi bez problema! Nije do wifi mreze jer mi hrom i opera rade najnormalnije

Power+vol down istovremeno. Baterija je dobra. Najveca mana je zvucnik po meni. Mnogo je jadan i bedan. Imam utisak da ce svakog trena poceti da probija.

Instaliraj viper4android fx , razvaljuje koliko poboljšava i kvalitet i jačinu zvuka, nezavisno od marke telefona.
Posle dobrog iskustva sa 997 presao sam na IdolX i za sada odaje dobar utsak,ako bi neko mogao da napise najsigurnijji nacin za root.Hvala

Instaliraj vRoot sa marketa, odradi jednim klikom za par sekundi

Poslednja izmena:
ljudi aj neko neka mi kaze samo kada ispadaju bolje slike...kada udjem u podesavanja da li da stikliram ceo ekran i HDR kada slikam da li je tako bolje..?

Moze link od toga za rutovanje, ne mogu da nadjem?

Ima ga i ovde . Nemoj da te plaše kineski znakovi :) http://www.mgyun.com/m/
ljudi aj neko neka mi kaze samo kada ispadaju bolje slike...kada udjem u podesavanja da li da stikliram ceo ekran i HDR kada slikam da li je tako bolje..?

HDR nije za svakodnevnu upotrebu, tj treba znati kada ga koristiti. Pogledaj malo po netu šta znači HDR. Kada staviš ceo ekran, menjaš samo format slike tj rezoluciju. Isprobaj, pa vidi šta ti više odgovara, u suštini je isto.

Poslednja izmena:
najlepse molim za savet.konkretno izmedju Huawei P6 i Alcatel Idol X?misljenja su podeljena,pa se i ja dvoumim :)
ja bih tel. za duze
staze.
znaci da me sluzi par godina.da ne
baguje,da otvara sve bez problema,da ima
solidnu prednju i zadnju kameru,da mu je
zvucnik dovoljno glasan.i naravno da mu je ram memorija ok(sto je kod ova dva modela opet ne
reseno),da je lep na oko.i sve
to po razumnoj ceni :)
jos jednom hvalaa :)

Bez razmišljanja idol x, huawei poprilično jeftino izgleda na oko,nisam ga koristio, ali sam ga držao u ruci, nisam imao želju da ga upalim. mada ako te ne mrzi da čekaš još par nedelja da izađe idol x+ :)

Vrh Dno