Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Izvini, ali je notorna glupost da P6 izgleda jeftino. P6 izgledom i izradom ostavlja utisak premium telefona, sto se za Idol X ne moze reci u potpunosti. Imao sam p6, sada koristim Idol X, cisto da ne bude da pisem napamet.

Jedini telefoni za koje se može reći da su premium, i koji jedino i zaslužuju taj epitet su Nokia telefoni. Alkatele, huaweie i sve ostale ne smemo stavljati u isti koš. Nekome se sviđa vw, nekome pežo, ali jedan je rols rojs :)

Da, ali razlika izmedju P6 i Idol X je ono... Mnogo bolje odradjen P6...

Imao sam priliku da malo koristim beli P6 i po meni je jedan od najbolje dizajniranih telefona u poslednje vreme, ukljucujuci kvalitet materijala i paznju i preciznost koju su posvetili detaljima, i velika je steta sto to hardverski nisu ispratili.

sa zadnjim firmverom, pred kitket, na p6 su neke softverske sitne bolesti sredili tako da je sada bombona..a hardver ce odraditi sve sto treba, mozda ne kao neki flegsip model ali sasvim zadovoljavajuce.
jedino smara ui, vidim da kinezi sada furaju taj ajfonoliki izgled, bez menija, sve na stranicama, sto mi je ******, ali to isto ima i alkatel, tako da ko to ne zeli, samo nek rokne neki od launcera i resen problem.
samo da se izabere sta ko licno vise preferira, veci ekran ili jebacku sasiju. a po radu su oba tu negde.

Rutovao sam sa vRoot brzo je i jednostavno ali je sve na kineskom pa ako imas neko uputsvo kao preci na engleski za Superuser.Inace rutovanjem se omogucuje instalacija Greenify ROOT aplikacije koja ustedi dosta bateriju,intalirao sam Next launcer koji je dosta lepsi i funkcionalniji os ovog njegovog i trosi manje rama,a za osvetljenje ekrana preporucio bi Darker Pro.Hteo sam da cekam Idol+ ali niko ne zna kada ce se pojaviti kod nas

Jedini telefoni za koje se može reći da su premium, i koji jedino i zaslužuju taj epitet su Nokia telefoni. Alkatele, huaweie i sve ostale ne smemo stavljati u isti koš. Nekome se sviđa vw, nekome pežo, ali jedan je rols rojs :)

Ne bih se složio. Pogledaj xperiu p, po meni jedan od najlepših i najelegantnijih telefona na tržištu.

Idol x, kupljen u Telenoru. Prilikom listanja fotografija pojavljuje se kratkotrajno plavo razlivanje na rubu ekrana. Ne uspeva da se poveže sa kućnom wifi mrežom, prijavljuje povezivanje na 1-2 sec i odmah izgubi. Na istoj mreži rade dva komp., i tv bez problema.
Katastrofalno sporo Bluetooth povezivanje, na kraju bez mogućnosti file transfera. Nema vezu preko kbla sa računarom (win 8.1), tačnije komp ga vidi, ali ne može da otvori disk.
Ovo su samo prvi utisci, verovatno ima još toga.
Ah, da, Telenor internet radi Ok.

Idol x, kupljen u Telenoru. Prilikom listanja fotografija pojavljuje se kratkotrajno plavo razlivanje na rubu ekrana. Ne uspeva da se poveže sa kućnom wifi mrežom, prijavljuje povezivanje na 1-2 sec i odmah izgubi. Na istoj mreži rade dva komp., i tv bez problema.
Katastrofalno sporo Bluetooth povezivanje, na kraju bez mogućnosti file transfera. Nema vezu preko kbla sa računarom (win 8.1), tačnije komp ga vidi, ali ne može da otvori disk.

Uf ala ga ti ocrni :D

A da nas manes malo propagande, cim tebi Iphone npr 5, HTC One, Xperia Z, a ni P6 nisu premium telefoni (ako nista barem svojom pojavom)!?
P6 je Rols Rojs za ogromnu vecinu aktuelnih Nokia, ako cemo tvojim zargonom.

Rutovao sam sa vRoot brzo je i jednostavno ali je sve na kineskom pa ako imas neko uputsvo kao preci na engleski za Superuser.Inace rutovanjem se omogucuje instalacija Greenify ROOT aplikacije koja ustedi dosta bateriju,intalirao sam Next launcer koji je dosta lepsi i funkcionalniji os ovog njegovog i trosi manje rama,a za osvetljenje ekrana preporucio bi Darker Pro.Hteo sam da cekam Idol+ ali niko ne zna kada ce se pojaviti kod nas

Brzo skidaj to vracaj na factory flesuj stock rom i ocisti telefon.

Zvanicno saopstenje. vRoot i Kingo su malware ubacili. XDA

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2516942

^ Kao što i sam vidiš na tom linku, nikada nije bilo dokazano da se išta radi sa IMEI brojevima. A Kingo je izbacio i par verzija softvera nakon toga. Mogu da kažem da je prilično dobar alat u pitanju. :)

Sto je sigurno sigurno je. Ne znam dokle su dosli, ali ako su uradili to bili, ne zelim da znam da li su popravljali, pa mozda i zamaskirali :d

Isto pričaju i za dolphin kao i za sve ostale kineske browsere.

Jedna ispravka, wifi ipak radi, ostaje problem sa ekranom (listanje fotografija), Bluetooth i veza sa računarom

Postoji problem i sa transferom preko wi-fi directa. Poveze se sa drugim telefonom ali ne vidi uredjaj kada treba da se posalje neki fajl...Kad hocu da prebacim sa drugog ( s2+ ) na idol x isto nece, pise neuspesno.

Pomoć! Od juče mi nestale notifikacije na telefonu (i za mailove, društvene mreže, ma za sve) - primetio sam tek kad me zvao klijent na Skype da mi kaže da raskida ugovor jer mu se ceo dan nisam javljao na hitne mailove (a ja mailove proveravam samo na fonu). Mrtvi Alcatel...

Probao restart - ništa.

Nestao zvuk aplikacija? Kako nestale notifikacije?

Našao sam ovaj telefon u oglasima za 225e, star par dana, ali se dvoumim. Postoji li neka alternativa za sličan novac?

To se meni desilo na gnex, ali trajalo nekoliko sati i opet normalno proradilo...

Vratilo se malo pre samo od sebe. Jbm ti telefon...

Meni su na s2 debelo kasnile notifikacije, ali na ovom telefonu za sada rade savrseno. Mada, vidi se da softver nije ispeglan dese se neke nelogicnosti. Restart sve resi :) Nego kako se ponasa ekran, grebe li se? Ako je neko koristio malo duze bez folije.

Poslednja izmena:
Pazi sad, kada se poziva, ekran se odmah zacrni i nema šanse da se eventualno prekine veza, ili da se prati status poziva, kada je pozivani odgovorio. Tek zvuči signal upozori da je uspostavljena veza. Ovo bude neugodno kada očekujete vizuelnu potvrdu da se sagovornik javio, pa tek onda da prinesete telefon uhu.
Zvuk preko Vibera je blizu nule, preko mreže na granici pristojnog, a samo u reprodukciji odgovarajući.
Instalirani GPS vrti do besvesti, pa notira da je signal pronađen i tu je kraj, ni N od navigacije.
Ruku na srce više mi liči na nepraktičan poslužavnik, kako je neko već pomenuo, nego na funkcionalan telefon. Možda je to tako sa svim androidima, ali ako sa telefonom imate problem da obavljate svakodnevnu rutinu, brzo i efikasno, onda može i sarme da zavija al džaba.

Jeste sa svim androidima je tako, najbolje da se vratiš na 3310 tu nema greške.

Gledas u telefon i kad se pojavi 0:00 to je znak da se sagovornik javio.
Ako telefon zacrni ekran kad prislonis na uvo i jos ti je to cudno,onda smartfon definitivno nije za tebe.

Vrh Dno