Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Vredi G2 te razlike, sad je jos malo pala cena pa je negde oko 380-390.

Samo je pitanje da li imas jos da dodas. Ako nemas sigurno je best buy Idol X, a ako imas G2 all the way.

Preko telenora nista se ne isplati ovako dobro kao idol x... Idol X je uz pis1000 14000, dok je G2 uz isti paket 37000, da ne pominjem galaxy s4 koji je uz taj paket 55000...

Ko prica o cenama preko operatera?

Bolje je dodati malo i uzivati u telefonu, zato sto svi koji su kupili ovaj telefon u ovom topicu inace imaju problema sa istim?

O kojim to problemima pričaš? Ja imam isti telefon i nemam nikakvih problema, a nisam primetio ni da ih drugi imaju (osim proxy25, ovo sa pikselim). Inače, što bi odustao zbog toga? To je kao kada kupiš odličan monitor sa mrtvim ili zaglavljenim pikselom - zameniš ga za drugi i uživaš u odličnom monitoru.

Jesi uopste video na koga se odnosilo? Zaposli dve sive celije i ukapiraj da je sarkazam, boze dragi.

Da li iko od Vas zaista zeli da cuje kako se zavrsila moja tuzna prica? :confused:

Samo da znate da se ne kajem sto sam ga uzeo,jer zadovoljava moje potrebe i nakon svega... (Jer veci novac od ovog ne bih dao ni u ludilu za telefon a ni nemam)

Nakon sedam(dobro ste procitali sedam) primeraka ovog telefona ja kuckam upravo sa jednog koji nema mrtve piksele.

Nakon cele agonije juce i danas,testiranja gomile telefona ovog modela i dva telefona na servisu, gomile izgubljenih zivaca,ponizavanja i maltretiranja, zapitam se da li ste uopste svi vi koji imate ovaj telefon pregledali da li imate mrtve piksele? I dalje tvrdim, telefon je savrsen za ovaj novac, ali meni mrtvi pikseli nisu resenje na novom uredjaju koji je pritom FHD. Btw,ja sam jedini koji je nosio tel u servis zbog ovog problema, pa se pitam da li je moguce da sam ja toliki baksuz ili svi Vi ne obracate paznju na svoje mrtve piksele? Malo sam umoran pa se izvinjavam za eventualne greske i konfuziju.

Da li iko od Vas zaista zeli da cuje kako se zavrsila moja tuzna prica? :confused:

Samo da znate da se ne kajem sto sam ga uzeo,jer zadovoljava moje potrebe i nakon svega... (Jer veci novac od ovog ne bih dao ni u ludilu za telefon a ni nemam)

Nakon sedam(dobro ste procitali sedam) primeraka ovog telefona ja kuckam upravo sa jednog koji nema mrtve piksele.

Nakon cele agonije juce i danas,testiranja gomile telefona ovog modela i dva telefona na servisu, gomile izgubljenih zivaca,ponizavanja i maltretiranja, zapitam se da li ste uopste svi vi koji imate ovaj telefon pregledali da li imate mrtve piksele? I dalje tvrdim, telefon je savrsen za ovaj novac, ali meni mrtvi pikseli nisu resenje na novom uredjaju koji je pritom FHD. Btw,ja sam jedini koji je nosio tel u servis zbog ovog problema, pa se pitam da li je moguce da sam ja toliki baksuz ili svi Vi ne obracate paznju na svoje mrtve piksele? Malo sam umoran pa se izvinjavam za eventualne greske i konfuziju.

U kojoj radnji si uzeo, da znam da ne idem tamo :D

Upravo o tome ja pricam. 7 telefona sa mrtvim pikselom? Vise nego porazavajuce...

Tebri moj, ako sam jedini, prepisacu to losoj karmi i kosmickoj nepravdi. :D Npr,G2 smatram ozbiljnijim mnogo telefonom, ali mislim da ne bih mogao da koristim fon sa softverskim dugmicima. Mnogo mi bodu oci, tako da sve je relativno. Samsung glosi plastika od reciklirane flase koka kole i to za koje pare *bt... Svaki ima neku manu... Samo to nekome nisu mane a nekome jesu...

Ja sam svoj pregledao čim si ti ovo ispričao, a priznajem da se toga nisam setio kad sam uzimao telefon. A sedam je previše da bi bilo slučajno, i previše da bi bilo standarno. Nešto je tu čudno...

Svi proizđači danas da bi podmiriti potražnju nabavljaju delove za isti telefon od nekoliko različitih proizvođača. Moguće da je uletela neka serija displeja sa greškom. Ne mogu u fabrici da provere svaki telefon. Tu se uzima slučajan uzorak.
Ne vidim sta je tu poražavajuće. Mnogo veći I bolji proizvođači imaju slične probleme sa svojim proizvodima. Pogledajte samo koliko je baterija na SGS 4 zamenjeno jer su bile loše. Liku se pre nekoliko dana telefon upalio dok je bio na punjaču. IPhone koji je gubio signal ako se ne drži kako treba. HTC kojem ne radi touch screen ako je na podlozi koja ne provodi struju itd.
Važno je da je čovek konačno dobio ispravan telefon.
Nadam se da više neće imati problema.

Ovaj telefon je uz cenu koja ide uz njega sigurno najbolja kupovina. Verujem da ljudi koji se ne slazu sa tim nisu ozbiljno koristili ovaj telefon.
Ja sam ga uzeo uz pis 1000 i platio 3800 dinara posto sam iskoristio vaucer od 10k din u Telenoru.Za te pare sam dobio pravu masinu od telefona i to je realna cinjenica.
Moja drugarica je uzela G2 u Vipu i razocarala se.Kaze da joj telefon baguje,sto je meni nepojmljivo.Jos ona i nije neki zahtevan korisnik.Verujem da su joj dali nek falican model,bilo bi glupo da takav telefon baguje...

@proxy25
Jel taj model iz Telenora single-sim 6040X?
Izmedju ostalog i koje mu je boje maska?
POZ

@proxy25
Jel taj model iz Telenora single-sim 6040X?
Izmedju ostalog i koje mu je boje maska?
POZ

Jeste, 6040X iz Telenora.

Moram da kažem da za telenor imam samo reči hvale ovaj put, ispoštovali su me maksimalno i poprilično mi izašli u susret.

Da li se i Vama greje telefon u predelu slusalice i oko kamere i taj gornji deo displeja?

Nisam ovo primetio sa starim uređajem pa sam sada u nekoj paranoji opasnoj...

S' obzirom na stare telefone koje sam imao (ove novije generacije naravno, ne "dumb" telefone"), Idol X mi je hladan k'o špricer.

Jedino ako ga siluješ igrama po sat-dva... nemam pojma...

S' obzirom na stare telefone koje sam imao (ove novije generacije naravno, ne "dumb" telefone"), Idol X mi je hladan k'o špricer.

Jedino ako ga siluješ igrama po sat-dva... nemam pojma...

Ma jok,zagreje se poprilično od WA,poziva od par minuta,bench foruma... Malo mi je čudno jer to nisam primetio na onom primerku sa mrtvim pikselom pa me brine... A ne verujem da bi moje srce izdžalo da ponovo reklamiram telefon. Ali greje se samo u gornjem delu,oko slušalice i kamere i to poprilčno. Toliko da kada mi zazvoni telefon i naslonim ga na uvo bude baš neprijatno toplo... :(

Zapravo, ovo me plaši(Našao na gsmareni)...

"I got the phone it's awesome, but i had problem, when i'm using it to much like playing games or chating it start o heat inside (ofc like any other phone) but han i get 2 melting color spots on top of my screen, anone had similiar problem ?"

Poslednja izmena:
Da li se i Vama greje telefon u predelu slusalice i oko kamere i taj gornji deo displeja?

Nisam ovo primetio sa starim uređajem pa sam sada u nekoj paranoji opasnoj...

Moj drugar imao obicnog Idol-a i promenio je 3 komada, jer je imao problem sa grejanjem. Odigra mozda pola sata igrice, pa mu iskoci ono telefon je pregrejan ostavite ga da se ohladi, nesto tako pise ne secam se. Stavi ga na punjac, telefon je pregrejan, sklonite ga sa izvora toplote. Izgubio je zivce i nije vise hteo da menja za njega i uzeo Galaxy S3 mini i miran je od tad. Izgleda neka falicna serija gde nisu lepo napravili i naneli termalnu pastu.

Evo malo podataka o potrošnji baterije. Jedno lagano, i jedno intenzivno. Dokaz da ekran opušteno moze preko 5 sati i još ostane "goriva u rezervoaru".

Prilozi

• uploadfromtaptalk1387367428033.jpg
    uploadfromtaptalk1387367428033.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 165
  • uploadfromtaptalk1387367462628.jpg
    uploadfromtaptalk1387367462628.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 153
  • uploadfromtaptalk1387367491007.jpg
    uploadfromtaptalk1387367491007.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 156
  • uploadfromtaptalk1387367512873.jpg
    uploadfromtaptalk1387367512873.jpg
    36.1 KB · Pregleda: 150
Evo malo podataka o potrošnji baterije. Jedno lagano, i jedno intenzivno. Dokaz da ekran opušteno moze preko 5 sati i još ostane "goriva u rezervoaru".

Jel ti telefon koristiš kao tablet bez 3G?

Jel ti je uvek u airplane modu?

Onda to nije realno,a ni ne vidim da si imao neke pozive tebri moj napaćeni sa kineskim telefonom. :d

Moj HTC je znao da se neprijatno ugreje pri jako dugom razgovoru, ili intenzivnom korišćenju. Za Idol X sam se toga najviše bojao, zbog debljine, ali super je - uopšte se ne greje ni posle sat-dva korišćenja (opet da kažem da ne igram igrice, tu je verovatno najveća verovatnoća da se ugreje).

Nego, kakav je to vaučer od 10,000 dinara? Ja videh 5,000...

Moj HTC je znao da se neprijatno ugreje pri jako dugom razgovoru, ili intenzivnom korišćenju. Za Idol X sam se toga najviše bojao, zbog debljine, ali super je - uopšte se ne greje ni posle sat-dva korišćenja (opet da kažem da ne igram igrice, tu je verovatno najveća verovatnoća da se ugreje).

Nego, kakav je to vaučer od 10,000 dinara? Ja videh 5,000...

Meni se malo zagreje kad ga duze koristim, znaci Asphalt 8, Dead Trigger 2 I tako te zahtevne igrice + internet, ali nije da nsm imao takvo iskustvo, tj grejao mi se I tablet, I HTC 8S, bukvalno sve smart sto sam imao, po meni je to normalno, ako ga bas koristis. A sto se tice samog telefona, ja nemam nikakvih problema, radi mi kao sat, nit mrtvi pikseli nit preterano zagrejavanje, izgleda da sam ubo dobar model, haha :D

A sto se vaucera tice, I ja sam ga koristio pri kupovini, s tim sto sam uzeo Telenor Play+ XL, zbog neta I muzike, a telefon je 1 dinar, tako da odgovara :D I gledaj, cena vaucera zavisi koliko jak paket uzimas, ako je preko 1600din mesecno (PiS1000, Play+ XL itd..) pretplata, onda ti se cena telefona umanjuje za 10,000, a ako je manja od 1600din e onda se umanjuje za 5000, nemas posebne vaucere, sve zavisi od pretplate za koju se odlucis ;)

Je l probao neko Fifu 14 sa marketa?
Meni secka strasno a nema u podesavanjima da se smanje detalji.To je prva igra koja mi secka na ovom fonu. :(

Jel ti telefon koristiš kao tablet bez 3G?

Jel ti je uvek u airplane modu?

Onda to nije realno,a ni ne vidim da si imao neke pozive tebri moj napaćeni sa kineskim telefonom. :d

Offline kad spavam. Na prvoj slici oko 7 sati offlinea. Bilo je poziva oko pola sata, sat, najviše sms i whatsapp, mail sync. Stalno su mobilni podaci uključeni 2g, wi-fi po potrebi, oko 4, 5 h dnevno.

Skidam fifu pa ću videti.

Fifa 2014 radi u fullu, nije mi jasno zašto ti ne radi dobro, nema ona sad neku prepucanu grafiku, treba da radi i na dosta slabijim mašinama.

Poslednja izmena:
Je l probao neko Fifu 14 sa marketa?
Meni secka strasno a nema u podesavanjima da se smanje detalji.To je prva igra koja mi secka na ovom fonu. :(

Fifu 14 nisam probao, al provereno dobro rade Dead Trigger 2 na High, Asphalt 8 manje vise na high, na medium leti, a Gangstar Vegas koji je mozda I najzahtevniji radi na High bez problema, al na very high ga jedva pokrece :p I ove 3 su sigurno zahtevnije od Fife, tako da je verovatno nesto do fona...

Imam ovaj telefon, je l zna neko kako se ulazi u meni? U review-u sam video da samo prevuces prstom na gore ali kod mene nece. Je l moze neko malo detaljnije da mi objasni kako se to radi, je l treba da se diraju neka podesavanja?

Jos ovo pitanje : Kako vam se puni telefon? Punim ga nekih 40 min, a telefon se napunio samo za 12%. Ovo mi je prvi android telefon pa ne znam da li ovo normalno.

Telefon nema klasičan meni na stock launčeru. Skini nova launčer sa Marketa i probaj njega.

Meni se telefon puni oko 2.5 - 3 sata (od 5% do 100%).

Vrh Dno