Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Druze za ovo imas pivo od mene :d
;)

Ovako, proradio je igo i gps test (rotacija ne radi i sa tim sam se pomirio) a nisam nista uradio. Znaci samo od sebe.
Sad primecujem neki drugi problem a tice se dual sim mogucnosti. Na karticu koja je u drugom slotu ne stizu poruke, mislim stizu ali sa zakasnjenjem. Nekada nece da stignu uopste dok ne izvrsim poziv sa te kartice. Nisam jos utvrdio kad se desava, ali mislim kad se ukljuci net preko prve kartice dolazi do ovoga. Ovo cu detaljno proveriti.

Неко је већ горе поменуо а ја понављам и додајем. Мало сам се играо са снимањем фотографија. Далеко бољи резултати се добијају коришћењем ФВ-5 камере и ручним подешавањем параметара. Али и ја сам приметио једну ствар. ЛЕ диода је добра и осветљава више од нпр. Сони Експерије. Међутим, када се фотографише диода блесне али као да то не утиче на количину светла на фотографији. То указује да снимање и блесак нису усклађени.

Camera fv-5 je dobra zaista,ali nazalost jos nije ubaceno da moze i video snimanje,tako da sam povodom toga prinudjen na drugu alternativu.

Sto se tice blica,primetio sam da nije uskladjen kako treba,ima li nekakvog resenja povodom toga?

nije mi nešto bitna kamera a i tu je xperia s ali da li bi neko mogao da napiše podešavanja za fv-5 kameru?

Пробајте Camera Zoom FX. Сјајна апликација. Мислим да су код ње најбоље слике. Ја држим све на ауто уз укључену стабилизацију.

Pozz svima,jel ima nekog da mi preporuci neki full screen caller id a da radi na ovom telefonu,probao nekoliko razlicitih programa i ni jedan ne radi kako treba na ovom telefonu.Ne moze da se odgovori na poziv,ne reaguju dugmici

Ni jedan full screen caller id ne radi ni na jednom telefonu. To mora sistemski da se odradi ako si dovoljno strucan.

Ma nisam strucan ni najmanje al na zte skejtu mi radilo najnormalnije a na ovom nece, nemam pojma zasto je to tako

slika pozivaoca koja izlazi preko celog ekrana

Zanima i mene. Inače, jutros mi je posle 2 nedelje fastboot proradio iz čista mira.

Samo ukucajte na google ''alcatel 992 silikonska futrola'',i izacice.

Ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje.

Ajd pa ko je bude kupio,neka iznese utiske o kvalitetu futrole,a moze i koju sliku da napravi ;)

Pozz...imam telefon par dana pa da iznesem utiske..Ovako Kvalitetna izrada ne skripi lepo lezi u ruci, mana nema dugme za kameru tj. ja sam naviko na hardverski okidac...Sto se tice ekrana nije sjajan ali nije toliko ni los ali svakako dve klase ispod Amoled ekrana pre svega zbog vertikalnih uglova gledanja...Sto se tice brzine sve radi glatko i tu nema problema za normalno koriscenje...Ono sto je mene razocaralo je da u zabavi tj. igricama podbacuje i to mnogo ja mislim... (u poredjenju sa bratovim galaxy s+)
Buni me sto bi na papiru trebalo da da iste performanse ako se ne varam...Nisam jos rutovao pa mi memoriju jedu glupave aplikacije kao recimo fejs ide cak i do 18Mb, i jos koja stok aplikacija oko 15 Mb jos...instalirao sam go keyboard, i apex launcher koji prilicno jedu memoriju pa cu se mozda vratiti na stock launcher...kakva su vasa iskustva sa igricama, meni mozda aplikacija nesto zeza ali mi secka na ninja fruitu sto ne bi smelo....ja mislim...Eto tako..Inace po ovoj ceni telefon je odlican

ROOT i TWRP tutorial by me. dva dana sam izgubio dok nisam ovo uspeo tako da ne želim da se još neko ovako muči :)

Za početak isključite telefon, izvadite mu bateriju, skinite drajver, instalirajte ga pa skinite ovaj fajl i ekstraktujte ga negde da ovako izgleda ekstraktovani folder.

Kod:
http://www.mediafire.com/?s3rsn1be0ubsl5t

folder.png

Drajver (ima dosta verzija u zipu, zaboravio sam koja je proradila):
Kod:
http://www.mediafire.com/?ateotab6euvvk8g

Pokrenite SP Flash Toll preko fajla Flash_tool.exe. Dobićete ovaj ekran

spflash-1.png

Kliknite na Scatter-loading i izaberite MT6577_Android_scatter_emmc.txt fajl i dobićete ovakav ekran.

spflash-2.png

Sada dvoklik na RECOVERY (zaokruženo na slici) i izaberite recovery.img iz foldera gde ste ekstraktovali fajlove.

spflash-3.png

Kliknite download i Yes na upozorenje koje iskoči.

download-11.png

download-22.png

Ako ste sve uradili kako treba proces bi trebao ovako da izgleda i da ne traje duže od tridesetak sekundi.

download-1.png

download-2.png

Ubacite bateriju u telefon, držite POWER + Volume up i telefon će ući u TWRP touch recovery.
Savetujem vam da sada odradite backup kompletnog roma za svaki slučaj.

Izaberite install i instalirajte Root_Superuser_3.1.3_Busybox_1.20.2-Update1-signed.zip (nebitno da li ste ga stavili na internu memoriju telefona ili na sd karticu).

Kod:
http://www53.zippyshare.com/v/27691885/file.html

Kada se to završi samo izaberite reboot system i voila vaš 992D je rutovan.

VAŽNO: NE RADITI VRAĆANJE NA FABRIČKA PODEŠAVANJA IZ SAMOG ANDROIDA AKO NEĆETE SKUPU CIGLU. ZA VRAĆANJE NA FABRIČKA PODEŠAVANJA KORISTITE OPCIJU WIPE U RECOVERYJU.

SVE RADITE NA SVOJU ODGOVORNOST, JA NI NA KOJI NAČIN NISAM ODGOVORAN ZA EVENTUALNE PROBLEME.

A ludim ponovo kao i na samsungi zezanje oko drajvera...meni ni jedan ne radi od ovih iz tutorial foldera...idem na manage devices-other devices nadjem yuto mt6.. pa onda update drajver i nijedan nece...inace imam 64bit Win 7...neka pomoc tj. link sa drajverima koji rade na 7///pls help...Hvala

Idi na neki komp koji ima win 7 32bit-a

Samo da prenesem utiske o radu GPS-a. Instalirao sam iGO, i satelite je pronasao za oko 5 minuta, u zatvorenoj prostoriji. Nisam jos isprobao u voznji, ali zasad je sve ok.
Inace, telefon je za ovaj novac, sasvim dobra kupovina. Jedino u poslednje vreme kad ga ukljucim na power dugme, treba mu malo vremena da se ukljuci iz stend baja. Kao da ima malu zadrsku. Ako neko ima resenje...

Probaj da restujes telefon na fabricka podesavanja.

Nego, problem sa porukama koji sam imao je nestao, bar mislim. Iskljucio sam 3g opciju i za sad sljaka.

ja sam sve odradio na win7 64bit sa drajverima iz foldera. mislim da su za flash bitni oni koji imaju exe za instalaciju.

Sad primecujem neki drugi problem a tice se dual sim mogucnosti. Na karticu koja je u drugom slotu ne stizu poruke, mislim stizu ali sa zakasnjenjem. Nekada nece da stignu uopste dok ne izvrsim poziv sa te kartice. Nisam jos utvrdio kad se desava, ali mislim kad se ukljuci net preko prve kartice dolazi do ovoga. Ovo cu detaljno proveriti.
Ovo se desava i kod mene, testirano... SMS stigne za zakasnjenjem, ima li ko ideju kako resiti?

Evo ovako, ne mogu da verujem da svi kukate na def. kameru a da niko nije usao u podesavanja, najbolje ce Vam slike praviti bas njegova kamera, a taj sum o kome pricate je sharpness, smanjite ga na low, saturation povecajte na high, contrast na high ili medium...ostalo ne dirajte i slikajte sada...Problem kod kamere je slab blic...ili to ili sto je neko rekao da ne okida u trenutku najvece osvetljenosti...Poslao sam pitanje na XDA nekom liku koji je taj problem resio na Xperii, ali telefon mora da bude rootovan za to...Sve ostalo vezano za ovaj model je po meni super, nikada nisam imao problema sa RAM memorijom a imam brdo instaliranih igrica koje rade, kao i brdo programa...Telefon je dosta lepsi od 997 i to ce svi reci koji objektivno gledaju...najpre ko nema ni jedan ni drugi...Nov 997 kosta 184€, a 992D nema ispod 200€...Toliko o ponudi i traznji...

^^Kao sto sam napisao par postova iznad probaj da iskljcis 3g.

Vrh Dno