Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Evo ovako, ne mogu da verujem da svi kukate na def. kameru a da niko nije usao u podesavanja, najbolje ce Vam slike praviti bas njegova kamera, a taj sum o kome pricate je sharpness, smanjite ga na low, saturation povecajte na high, contrast na high ili medium...ostalo ne dirajte i slikajte sada...Problem kod kamere je slab blic...ili to ili sto je neko rekao da ne okida u trenutku najvece osvetljenosti...Poslao sam pitanje na XDA nekom liku koji je taj problem resio na Xperii, ali telefon mora da bude rootovan za to...Sve ostalo vezano za ovaj model je po meni super, nikada nisam imao problema sa RAM memorijom a imam brdo instaliranih igrica koje rade, kao i brdo programa...Telefon je dosta lepsi od 997 i to ce svi reci koji objektivno gledaju...najpre ko nema ni jedan ni drugi...Nov 997 kosta 184€, a 992D nema ispod 200€...Toliko o ponudi i traznji...
ja sam rutovao 992, kako se rešava to sa blicem.

Evo ovako, ne mogu da verujem da svi kukate na def. kameru a da niko nije usao u podesavanja, najbolje ce Vam slike praviti bas njegova kamera, a taj sum o kome pricate je sharpness, smanjite ga na low, saturation povecajte na high, contrast na high ili medium...ostalo ne dirajte i slikajte sada...Problem kod kamere je slab blic...ili to ili sto je neko rekao da ne okida u trenutku najvece osvetljenosti...Poslao sam pitanje na XDA nekom liku koji je taj problem resio na Xperii, ali telefon mora da bude rootovan za to...Sve ostalo vezano za ovaj model je po meni super, nikada nisam imao problema sa RAM memorijom a imam brdo instaliranih igrica koje rade, kao i brdo programa...Telefon je dosta lepsi od 997 i to ce svi reci koji objektivno gledaju...najpre ko nema ni jedan ni drugi...Nov 997 kosta 184€, a 992D nema ispod 200€...Toliko o ponudi i traznji...

Alal ti vera, obradovao si me sad, a ja tražio razne programe da poboljšam kameru :lupko:

Danas slikao(nisam podesio ovo gore^^)... vidi se kako je na stock kameri dosta oštrija slika nego na fv-5, iako je primetan ovaj šum, ali jedva. Na dnevnoj svetlosti slika je mnogo bolja, još da sam isključio tj. stavio sharpness na low bila bi još bolja :type:
stock(levo), fv-5 (desno)

Mnogo mnogo mnogo bolje radi stock kamera i uvek ce raditi... Samo ljudi da shvate kako moze jedna velika kompanija da odradi tako lose drajvere za SVOJU kameru, a tamo neki dev ce napraviti aplikaciju koja ce na SVAKOM telefonu poboljsati slike... Aha kako da ne...

Kad pogledam ovu sliku i onu sto si kacio od psa, stvarno kamera odradjuje posao, bar za preko dana kad odes negde mozes da slikas bez bojazni...

To sa psom sto sam okacio to je sa fv-5 i uvece :)

Da si odradio sa stock aplikacijom ne verujem da bi bilo ocajno ;)

ne baš mnogo related ali eto, na xperiji s camera zoom fx pravi savršene slike, mnogo bolje od default android kamere i bar u rangu sa sonyjevom cybershot aplikacijom.

ja sam sve odradio na win7 64bit sa drajverima iz foldera. mislim da su za flash bitni oni koji imaju exe za instalaciju.

Kao ludim...ajde mi molim te pusti link odakle si skinuo drajvere...u folderu od ovih (tutorial) nema nista exe...e sad ja sam probao i varijantu preko system32 da manuelno instaliram ali ni tako nece, tj. instaliraju se bez problema ali u upozorenju posle instalacije stoji i upozorenje eror code 10 tj. da instalirani softer mozda nece raditi...e da u device manageru sad imam 4 ili 5 prepoynatih drajvera ali svi sa zutim uzvicnicima..
I jos nesto da li ovaj fles tool moze da uradi postupak bey drajvera jer kad loudujem sve kako treba i kliknem download ne desava se nista posle 2 min sam odustao, kontam da treba da odradi poso a ako nema drajvera ne bi htelo da mi krene bootovanje kad prikljucim tel na usb ponovo...ili moyda gresim
Isto sam se ovako drndao i sa samsungom i7500 ali sam tamo instalirao preko dos promt-a
Neko rece da probam na win 7 32 bit-mozda je i najbolje tako...al opet neko uspeo i na win 7 64....Nisam pametan

Ajde bar kada si tako opsiran oko podesavanja,reci mi da li i stock kameru koristis za video snimanje?

Na stock kameri video maximalno moze da snima u 420p,a telefon podrzava 720p.

Ako koristis dodatni program,napisi koji,i kakva podesavanja stavljas?

Takodje me zanima kada slikas stock kamerom uvece sa ukljucenim blicem,da li prvo stisnes ekran da odradi autofokus,ili odma ides na dugme za slikanje?

Hvala

Ajde bar kada si tako opsiran oko podesavanja,reci mi da li i stock kameru koristis za video snimanje?

Na stock kameri video maximalno moze da snima u 420p,a telefon podrzava 720p.

Ako koristis dodatni program,napisi koji,i kakva podesavanja stavljas?

Takodje me zanima kada slikas stock kamerom uvece sa ukljucenim blicem,da li prvo stisnes ekran da odradi autofokus,ili odma ides na dugme za slikanje?

Hvala

Ne, ali nemam ni neku drugu za snimanje...Retko snimam i cuo sam da def. kamera ne snima u HD, morate naci neku drugu aplikaciju za HD snimanje...U njenim podesavanjima ima samo Fine snimak ali verujem da ste u pravu i da ne snima u 720 HD, malo je glupo sto podrzava telefon a aplikacija ne, ali vec mislim da u FV-5 ima visoka rezolucija snimanja...Slikanje, idem odmah na slikanje jer iste rezultate daje...

Sto se tice tog pojacavanja blica, kazem da sam tek veceras poslao poruku da li moze da mi kaze kako da se namesti to kod naseg telefona, znam da se mora biti oprezan jer ako se poveca vise nego sto treba moze blic da izgori...Poslacu ja Alcatelu email sa tim problemom, ko zna, mozda izbace neki update gde to vreme okidanja ili jacinu blica isprave...U svakom slucaju ako nesto neko nadje neka podeli sa nama, posto mi je to jedina zamerka kod ovog telefona...

Poslednja izmena:
Ne, ali nemam ni neku drugu za snimanje...Retko snimam i cuo sam da def. kamera ne snima u HD, morate naci neku drugu aplikaciju za HD snimanje...U njenim podesavanjima ima samo Fine snimak ali verujem da ste u pravu i da ne snima u 720 HD, malo je glupo sto podrzava telefon a aplikacija ne, ali vec mislim da u FV-5 ima visoka rezolucija snimanja...Slikanje, idem odmah na slikanje jer iste rezultate daje...

Sto se tice tog pojacavanja blica, kazem da sam tek veceras poslao poruku da li moze da mi kaze kako da se namesti to kod naseg telefona, znam da se mora biti oprezan jer ako se poveca vise nego sto treba moze blic da izgori...Poslacu ja Alcatelu email sa tim problemom, ko zna, mozda izbace neki update gde to vreme okidanja ili jacinu blica isprave...U svakom slucaju ako nesto neko nadje neka podeli sa nama, posto mi je to jedina zamerka kod ovog telefona...

Fv5 camera nema opciju snimanja za sada jos.

Ako neko koristi neki program za hd snimanje,neka napise koji koristi,i neka stavi adekvatna podesavanja (ja koristim lgcameru,i odradjuje fino posao,mada ne znam koliko sam dobro stavio podesavanja za nju,ali sta je tu je)

A reci mi ovako,mozda me nisi lepo razumeo.

Kada slikas blicom (uvece),jel prvo tapnes na ekranu da ''uhvati autofokus'',ili direktno bez te radnje ides samo na slikanje?

Kao ludim...ajde mi molim te pusti link odakle si skinuo drajvere...u folderu od ovih (tutorial) nema nista exe...e sad ja sam probao i varijantu preko system32 da manuelno instaliram ali ni tako nece, tj. instaliraju se bez problema ali u upozorenju posle instalacije stoji i upozorenje eror code 10 tj. da instalirani softer mozda nece raditi...e da u device manageru sad imam 4 ili 5 prepoynatih drajvera ali svi sa zutim uzvicnicima..
I jos nesto da li ovaj fles tool moze da uradi postupak bey drajvera jer kad loudujem sve kako treba i kliknem download ne desava se nista posle 2 min sam odustao, kontam da treba da odradi poso a ako nema drajvera ne bi htelo da mi krene bootovanje kad prikljucim tel na usb ponovo...ili moyda gresim
Isto sam se ovako drndao i sa samsungom i7500 ali sam tamo instalirao preko dos promt-a
Neko rece da probam na win 7 32 bit-mozda je i najbolje tako...al opet neko uspeo i na win 7 64....Nisam pametan

Skini drajvere sa Alkatel sajta ti sigurno rade. Imas link na temi o OT-992D na mobilnom svetu.

Razumeo sam i odgovorio sam ti, prvi pasus zadnja recenica...Odmah slikam, ne tapnem jer nema neke razlike...Retko kad tapnem, ako drzis okidac duze sam ce se pojaviti fokus

Poslednja izmena:
@nonameBGD
Evo pivo od mene za ona podešavanja gore za stock kameru ;)

Како да телефон не подржава снимање видеа у високој резолуцији. Када сам подесио квалитет слике на fine резолуција је била 720p. Бар је тако показивао инфо у MX плејеру.

Како да телефон не подржава снимање видеа у високој резолуцији. Када сам подесио квалитет слике на fine резолуција је била 720p. Бар је тако показивао инфо у MX плејеру.

Telefon podrzava snimanje u hd rezoluciji,ali njegova stock kamera to ne dozvoljava (stock kamera snima u maximalnoj 480p)

Stvarno ne znam kako im se taj propust desio.

Tako da mora neka dodatna aplikacija za snimanje da se koristi.

Noname,ajde cackaj malo lgcameru,pa napisi opet svoja neka podesavanja za istu

Resenje za poruke ne postoji. Kad je na prvoj kartici ukljucen internet preko mobilne mreze druga kartica je nedostupna. Ranije kad sam isprobavao internet je stalno bio ukuljucen na drugoj kartici i sve je radilo bez problema.Prva kartica je uvek dostupna. Dakle kad se ukljuci net preko prve kartice druga je skroz nedostupna i kad se iskljuci druga kartica postaje dostupna i samim tim poruka nece odmah da dodje, nego sa zakasnjenjem ili nece uopste da dodje dok se ne obavi poziv sa te druge kartice (moze i da se cimne sa drugog tel) i tako odblokira kartica. Isti problem se javlja, ali ne stalno, kad se ukljuci wireless.

Default kamera moze da snima u 720p. Neko je vec pomenuo da treba podesiti video quality na fine i onda ce snimati u 720p.
Evo i info iz media info

Prilozi

• VID_20130113_093248.txt
    5.4 KB · Pregleda: 1,005
Poslednja izmena:
Evo i ja dodjoh da to napisem, moze stock kamera da snima u HD, sad sam probao i snimci su super...Znaci nikakva vam dodatna camera ne treba...E sada ja bih Vam preporucio da ukljucite i stabilizaciju, tj. EIS...I imam ja jedno pitanje, cemu sluzi plavi okidac pored crvenog kada se snima, obratite paznju da kada krenete sa snimanjem taj plavi okidac se pojavi?

Poslednja izmena:
I imam ja jedno pitanje, cemu sluzi plavi okidac pored crvenog kada se snima, obratite paznju da kada krenete sa snimanjem taj plavi okidac se pojavi?

Ovo i mene zanima,u toku snimanja sam pretisnuo,ne daje nikakve rezultate :trust:

Edit: Nasao caku za taj plavi kruzic.

U toku snimanja slika u 720p rezoluciji (velicina fotografije 1280 x 720)

Mnogo dobra opcija,a ne prekida se snimanje

Poslednja izmena:
Svaka čast za podešavanja za kameru. Doduše, po danu i napolju je i sa podrazumevanim podešavanjim slikala dobro, ali sada radi i u kući i po sobnom osvetljnju dosta bolje. Primetio sam da balans bele hoće da da plavkaste slike, tako da ga podešavam u zavisnosti od uslova.

Za slike u zatvorenom prostoru sa manje svetlosti moze da se proba sa ukljucneim HDR-om i daje svetlije i jasnije slike.

Isto sam i ja primetio da hoce da vuce slike na plavo...za sada to nisam uspeo da resim, takodje primecujem u sobnim uslovima ume da se pojavi plavi oblacic nalik na dim, neko prelamanje svetlosti telefon izgleda lose kapira...Nego jel neko video da ovog telefona nema uopste na Alcatelovom sajtu, ja sam sinoc gledao i nema sanse da ga pronadjem

После ових подешавања уграђене камере, слике изгледају практично као и слике направљене помоћу Camera zoom fx. Fv-5 камеру сам елиминисао због мутнијих слика. А решење за слике које вуку на плаво се налази у ручном подешавању беле боје.

Isto sam i ja primetio da hoce da vuce slike na plavo...za sada to nisam uspeo da resim, takodje primecujem u sobnim uslovima ume da se pojavi plavi oblacic nalik na dim, neko prelamanje svetlosti telefon izgleda lose kapira...Nego jel neko video da ovog telefona nema uopste na Alcatelovom sajtu, ja sam sinoc gledao i nema sanse da ga pronadjem

Druze,ja ga nasao iz prve ;)

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_992d.html

Samo su se malo zeznuli oko slike koju su stavili (nije to ta slika telefona)

Identicnu sliku su stavili i na mobilnom svetu

Poslednja izmena:
E pa tako htelo i meni, ali znaci da trenutno oficijalno nemaju taj telefon, a stranica preko googla moza da bude i kesirana...Nesto mi mnogo mute...

E pa tako htelo i meni, ali znaci da trenutno oficijalno nemaju taj telefon, a stranica preko googla moza da bude i kesirana...Nesto mi mnogo mute...

Tako i kada se pojavio model 997 i 997d,prvih 20-ak dana dobrih ga nije bilo na sajtu,posle su ga ubacili (kada kazem pojavio,mislim na pojavljivanje na nasem trzistu)

E sada,da li i kolko to ima veze sa tim,pojma nemam,ali ostaje nam da vidimo.

Ma samo telefon neka sljaka za sve pare,pa ne mora nigde da ga izbace :D

Evo i ja dodjoh da to napisem, moze stock kamera da snima u HD, sad sam probao i snimci su super...Znaci nikakva vam dodatna camera ne treba...E sada ja bih Vam preporucio da ukljucite i stabilizaciju, tj. EIS...I imam ja jedno pitanje, cemu sluzi plavi okidac pored crvenog kada se snima, obratite paznju da kada krenete sa snimanjem taj plavi okidac se pojavi?

Плави окидач служи за хватање слика током снимања видеа.

P.S. Овог телефона више нема у МТС понуди.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno