Šta je novo?

Alan Wake (Xbox 360)

Evo radi kad mi je lik poslao samo link, ovako kad se okaci nece da radi nijedan.
Inace trejler je extra, bas nabija tenziju.
Nadam se da ce igra imati dovoljnu kolicinu horor elemenata. Ovo stvarno treba igrati samo kasno nocu, sam, u mraku.
Moram da saljem Xbox da se stavi LT pod hitno. :)

BTW, pojavilo se. Sad da li je ispravno, videcemo. Stici ce mi do sutra.

Ajde neka neko napiše utiske o igri kada proba. Ovo me jako zanima.

Pa mislim da je ispravno ,jer jos niko nije demantovao. Tako, bacite se u soping. :)

Utisak sledi uskoro, evo vidim da su prerenderovane scene u bink video formatu u 720p i to odlicnog kvaliteta a zauzimaju citavih 3.74gb od rasplozivih 6.20gb. Kako li su samo uspeli da smeste onaj gradic i okolinu u samo 2.5gb he he?

Presao prvu epizodu i utisci su zasad dosta pozitivni. Epizoda se zavrsava pesmom Roj Orbisona :) a pre nastavka sledi sinopsis prethodne epizode kao u nekoj TV seriji. Pred kraj epizode se desava blagi mindfuck momenat i videcemo sta sledi. Atmosfera je na nivou kao sto sam ocekivao a i prica pocinje da deluje interesantno.

Sto se tice grafike o kojoj se toliko raspravljalo mogu da kazem sledece. Da, tacno je da igra ne deluje bas ostro i rezolucija je bas primetno niza kao sto je i receno po forumima. Na losu stranu ide i los filtering tekstura a i same tekture su povremeno bas slabe. (ona kola na feribotu na pocetku i unutar kafea odmah posle) Takodje i pre-renderovane scene bas odudaraju jer tu je bas sve ostro i modeli likova deluju mnogo bolje a moram reci da se pomalo vidi i kompresija u brzim scenama.

Sa druge strane, engine stvarno dosta toga radi ispod haube, nikakvog ucitavanja nema, svetlo je verovatno najbolje koje sam dosad video, efekti su vrhunski kad se puca u "taken" neprijatelje a pogotovo fenomenalno deluje flair gun kad se ispali. To se jednostavno mora videti u pokretu. Dosta toga ima svoju fiziku sto manji, sto veci objekti, zelenis kroz koji se prolazi u sumi se uvija realisticno pod AW-om, trava takodje na vetru, tu je i dosta gusta magla i jos mnogo toga.

Kontrole su prilicno dobre i sa njima nema problema, dodge odbrambeni potez je jako fino osmisljen i svidja mi se kako daje vise opcija u sukobima. Ima malo autoaima kad se uperi svetlo iz baterijske na protivnike sto malo olaksava borbu. Oruzja su malo obicna, poput lovacke puske dvocevke i revolvera. Malo malo pa se u zaru borbe mora dopunjavati oruzje u nezgodnim trenucima i to bas kad zamahnu sekirom ali cim se uperi svetlo u jednog zaustavi se u mestu sve dok ga drzite tako. Sta znam, na normal je igra malo laka, to mi je neki utisak, nijednom se nisam osetio nesto ugrozenim u bilo kojoj borbi mada protivnici uopste nisu spori kao recimo u RE4/5. Pretpostavljam da ce uslediti neka varijacija protivnika jer zadnji "boss" je bio malo drugaciji od ovih regularnih.

Tu su i radio a i TV kanali sa nekom parodijom na zonu sumraka :)

Iako je linearna igra dozvoljava da malo odstupite sa zadate putanje i da prostudirate i pronadjete jos malo municije u okolini kao i termose sa kafom i manuscript strane koje otkrivaju neke buduce dogadjaje ili objasnjavaju neke iz pozadine.

Sve u svemu nije lose zasad.

Edit

Haha evo na pocetku druge epizode detalj koji me je BAS ali bas odusevio :D:D:D

Naslovi dve Alanove knige su "Alex Casey" i "The Fall of Alex Casey";). U drugoj epizodi koja pocinje u Alanovom stanu u Njujorku pre tri godine se moze uci u njegovu radnu sobu i pogledati njegove knjige. Tu je i stranica manuskripta na radnom stolu koja kad se cita ima odredjene dobro poznate monologe iz Max Payne-a :D a glas koji to cita je DOBRO POZNATI GLAS PRAVOG GLUMCA KOJI DAJE GLAS MAX-u :D Fenomenalni omaz starim igrama :)

Poslednja izmena:
Prvi utisak: WOW! Jako, jako dobro! Nemam sada snage da temeljnije dajem svoj utisak, ali zaista je pozitivan.

Inace, da li se to meni cini, ili je zvuk kada AW pokusa da otvori zakljucana vrata isti kao i u Max Payne-u? :)

Ma Eurogamer uvek fura neki svoj fazon, neki put imaju dobar review a neki put preteruju.

Неочекивано ниска оцена на Eurogamer-у, али невезано ко је писао, ако су наведене негативне ствари из текста тачне, онда је 7/10 реална оцена.

Јесте ван теме, али ја се у 90% случајева сложим с њима, ко год писао, Fallout 3 мени и јесте 10/10 игра.

Надао сам се да ће игра бити нека компензација за Heavy Rain (што је немогуће, али бар делимично)... Још нисам пробао, прелазим Mass effect 2, после тога иде BF: Bad Company 2, а онда Alan Wake. Али сам очекивао да пљуште десетке на описима.

Sad ispade bledunjavi SC Conviction bolja igra od AW-a ako gledamo IGN ocene LOL. Ma taj sajt je uvek bio krsh a sad je bukvalno smejurija koju vise niko ne bi trebalo da uzima za obiljno.

Sta ja znam, meni je Alan Wake uvek delovao kao 8.5 - 9 igra.
Mada, boli me uvo za ocenu, konacno cu imati prilike da igram nesto na Lynch/King fazon :).

Moram da primetim da sam malo razocaran samim likom Alana Wake-a nazalost. Lik je totalno nesimpatican i ponasa se kao razmazena zvezda na pocetku igre. Videcemo da li se nesto menja kasnije.

I preterali su brate stvarno sa ovim motion blurom, uvek kad brzo okrecem kameru ide taj smaracki trag kao neka mrlja. To ne bi trebalo da bude toliko izrazeno, vise bi trebalo da bude suptilan efekat.

Bas tako :)

Kakva je igra po pitanju horor elemenata ?
Ja cu ovo da igram samo nocu.
Cekaj jel se vise ne zentate da igrate igru pre datuma izlaska ?

Kakva je igra po pitanju horor elemenata ?
Ja cu ovo da igram samo nocu.
Cekaj jel se vise ne zentate da igrate igru pre datuma izlaska ?

Nema bas horora, po ono sto sam video.
Igrao bih i ja nocu, da imam slobodnih noci.
Zasto bi me bilo briga za datum izlaska :) ?

Па ако се не играш преко нета, онда нема везе.

Ја и даље не играм пре званичног изласка, јер 70% времена брат игра BF:BC2 преко Live-а.

Au *** sad sam pogledao Gametrailers review, ovo izgleda fenomenalno! Zabole me za ocene, nemoj da slusajte neke tamo hatere koji ne vole nista sto nije CoD i Halo.
Stvarno mi deluje kao strasna igra, gledam one scene po sumi, mrak, samo baterijska lampa.
Ova igra je konacno nesto orginalno od strane M$ kao publishera. Svaka cast, samo nek nastave u tom pravcu.
Jedine negativne komentare koje sam cuo u reviewu jesu da su neki dijalozi glupi, ali u kojoj igri danas nema milion glupih ? Setite se RE1 i onih bilde razgovora i ocajnog voice actinga. :D
Ovo cu samo nocu da igram, tj posle 23h, ocu da dozivim igru na pravi nacin, kao i Dead Space.

Poslednja izmena:
Koliko se secam eurogamer je i Dead Space-u dao 7/10.

Koliko se secam eurogamer je i Dead Space-u dao 7/10.

To ti pricam, jbni hateri! :mad::whip::smackbum:
Alan koliko vidim ima pribliznu atosferu kao Dead Space.
Sta je nekad davno sprecavalo RE 1,2,3 sa sarenim ocenama da postanu legendarne igre ?

To ti pricam, jbni hateri! :mad::whip::smackbum:
Alan koliko vidim ima pribliznu atosferu kao Dead Space.
Pazi, Dead Space je imao gomilu mana, ali za one koji zaista vole zanr, sve je to bilo sporedno. Ista stvar je i sa Alan Wake-om.

Sta je nekad davno sprecavalo RE 1,2,3 sa sarenim ocenama da postanu legendarne igre ?
RE3 je dobio nesto nize ocene, RE 1 i 2 su dobijali odlicne ocene u casopisima.

*** ja mislio vi se zezate kad ono stvarno review pisala žena...

Stigao do 3. chaptera... Jedino sto mi se svidelo, do sada,, je fenomenalno odradjen gradic Bright Falls i priroda oko njega. Zaista su perfektno docarali atmosferu malog planinskog gradica i divlje prirode.. Ostalo je prosek ili ispod.. Od horora nema nista, bar koliko sam igrao. Akcija je retka i uvek na istu foru. Sam lik Alana nije ni iz bliza razradjen i detaljan kao, npr Max Paynea, sto je po malo trulo za story driven horor/psiho/triler, a i prica nije nis' posebno. 7.5/10

Nazad
Vrh Dno