Šta je novo?

Alan Wake (Xbox 360)

Ima dosta diskusije o svemu ovome na B3D forumu a tu su i clanci sa Digital Foundry-a koji mogu biti veoma informativni kad autor ne pocne da preteruje za neke stvari he he. GoW3 ima cini mi se napredniji i bolji edge detect filter od Sabotera ali su oni medju prvima za koje se zna da su koristili SPU za AA filter. To samo govori da se moze jos vise optimizovati i poboljsati.

Nasao sam text od GoW 3 AA, pogledajte temu GOW.

288tdhh.jpg

Sto je ovoliko mutna suma?

Zato sto je mozda scena sa blurom. Koliko sam ja video po trejlerima ima dosta blura.
Nikad necu prezaliti sto ova igra nije PS3 only, mrzim Xbox gamepad za TPS igre.

Hahha... najbolje je bre na Xbox-ovom, kad se naviknes. Kakva tastatura i sedenje na stolici...

Hahha... najbolje je bre na Xbox-ovom, kad se naviknes. Kakva tastatura i sedenje na stolici...

Ja jednostavno ne mogu da se naviknem. Iskreno, lakse mi je sedeti za kompom i igrati pomocu misa i tastature, nego se zavaliti u krevet i igrati sa kontrolerom! Nije nikakav fanboy-isam, nego samo kazem sta meni najvise odgovara!

Ja igram i koristim pc iz kreveta već godinama. Kako to doktore? Jesam li ja poremećen? Oko kontrolera se slažem sa većinom, zna se šta je za šta... Alan Wake i Redemption rules...

Što bi reko drajver, dobru grafiku ne čine samo visoka rezolucija i oštre teksture. Uostalom to se da lako reštiti, malo strpljenja i sve će doći na svoje mesto :)

Ovo sa TV-a ima ispisan cilj misije iznad health bar kruzica a u onim snimcima i slikama gde su brojali piksele je to bilo ispod a primetio sam to zato sto mi je bas smetalo na ekranu jer je bilo skoro na sredini slike. To moze da znaci da ono nije bio finalni kod i da ce na kraju mozda imati bolju rezoluciju od one pomenute. Mozda izbace i patch kasnije u slucaju da su diskovi vec odstampani.
Ovo u svakom slucaju izgleda jako lepo, bas ima sta da se gleda, bilo bi steta da je malo mutno zbog rezolucije.

Poslednja izmena:
U krajnjoj liniji, igracemo igru ponovo krajem godine na pc-u :).

Iskreno ne treba verovati u to. Pa proslo je godinu ipo dana od kada je izasao gears of war 2 za xbox 360 a nema ni najave da ce izaci za pc. Mislim da ce Microsoft zadrzati i Alan Wake da bude xbox exclusiva

Nemoj mešati babe i žabe. GeoW je napravio dizajner koji se proslavio na konzoli i koji kad god ima priliku zapljune po PC igračima iz sve snage. Sem Lejk osim što kul lik (za razliku od tipičnog američkog papana kakav je Bleszinski), poznat je postao zahvaljujući Max Payne serijalu koji je nastao na PC platformi. Da me sada neko ne bi ispravljao kako Sem Lejk nije programer/dizajner već pisac, samo ću reći da njega nije bilo Max Payne nikada ne bi bio to što jeste.

Daj boze da bude tako, videcemo kako igra prodje na trzistu, mozda se smiluju na kraju i izbace PC verziju.

Evo sta jedan od glavnih ljudi Remedy-a kaze za duzinu igre.

MausRMD je napisao(la):
Wake takes me 3 times longer to play than Max Payne 2 did. But I can play both games in my sleep... and sometimes do:)

Max Payne 2 je bio bas kratak koliko se secam oko 5-6 sati sto znaci ako je ovo istina, igra ce biti solidno dugacka, mozda i svih 15 sati :D.

Poslednja izmena:
Nikada nisam razumeo zašto je ljudima problem kad je igra kratka. Bar onima koji igre nabavljaju skoro besplatno. Meni je bitnije da je kvalitetna i da se dobro zabavim tih 7, 8 sati nego da je veštački produže ubacivanjem još sličnih misija. Pred kraj se obično malo smorim i jedva čekam da se završi. A imam i mnogo više igara koje čekaju na red nego slobodnog vremena.

Nemoj mešati babe i žabe. GeoW je napravio dizajner koji se proslavio na konzoli i koji kad god ima priliku zapljune po PC igračima iz sve snage. Sem Lejk osim što kul lik (za razliku od tipičnog američkog papana kakav je Bleszinski), poznat je postao zahvaljujući Max Payne serijalu koji je nastao na PC platformi. Da me sada neko ne bi ispravljao kako Sem Lejk nije programer/dizajner već pisac, samo ću reći da njega nije bilo Max Payne nikada ne bi bio to što jeste.

Mislim da malo idealizuješ industriju zabave. Sve se tu vrti oko profita, i ako zbog nečega Blezinski ne voli PC igrače to je zbog toga što mu nisu doneli profit. Isto tako, pitanje je samo da li će neko proceniti da je profit od PC verzije potencijalno veći nego novac koji dobija od Microsofta za ekskluzivnost. Da li Tim Šafer, jedan od tvoraca legendarnog Monkey Island serijala, odjednom više nije kul lik zato što nije hteo da napravi Brutal Legend za PC?

Daj prvih 10 sati :)

Mozda gresim, ali mislim da je ovo sa tehnicke strane rame uz rame sa Heavy Rain.

Možda bude PC verzija ako je naprave (kako valja). Xbox verzija teško. Mada je meni Alan Wake zanimljiviji kao priča (što je osnovni kvaltet obe igre).

Mozda gresim, ali mislim da je ovo sa tehnicke strane rame uz rame sa Heavy Rain.

I meni izgleda tako, na pojedine trenutke ( po sadasnjim youtube in-game klipovima ) mi izgleda i malo lepse, ceo taj triler-horor trip, sa svim tim igrama senki i svetlucanjem cestica izgleda jako lepo, nadam se da ovo nece biti jedini vanserijki ekskluzivni hit na xbox-u u periodu ispred.

Malo me plasi sto se radnja odvija uglavnom u sumi, sto moze brzo da dosadi.

Nazad
Vrh Dno