Šta je novo?

Alan Wake (Xbox 360)

Da znaš, preko nedelje sve po noći i gram i onda dođe vikend i ne prepoznajem okolinu. Trip. Sreća sam ozdravio od te igre...

Ja sam razocaran detaljem iz 00:53 kad ga pod punom brzinom zveknu ona rudnicka, sta su, kolica, koja bi pod inercijom i tezinom trebalo da ga oduvaju ali ne, njega malo oceshu a kolica se odbiju u pm od njegovog ramena :(

A mozda je to sve samo sanjao :)

Ja sam razocaran grafickim problemima iz 1:04 :D.

Koliko sam skapirao ovo je nesto kao pandan Heavy Rain-u ?

Do jaja izgleda zaista ali iskreno nije bas moj tip igre.

Koliko sam skapirao ovo je nesto kao pandan Heavy Rain-u ?

Do jaja izgleda zaista ali iskreno nije bas moj tip igre.

Ovo je avantura iz klasicnog pogleda iz treceg lica i klasicnim nacinom izvodjenja.. Heavy Rain je u 'point and click' fazonu..

Alan Wake Limited Edition

0088537008528_500X500.jpg

Hardbound in quality linen, the Limited Collector’s edition is designed to resemble a hardcover book. The Limited Collector's Edition will include:
# Game Disc in box with unique art
# Exclusive In-Game Audio Commentary and Hints by Remedy
# “The Alan Wake Files” – a 144pg book that includes a short story written by Alan Wake and compiles the FBI dossiers investigating the events in Bright Falls, WA
# Exclusive Audio Disc with Soundtrack and Score
# Game Add-on token redeemable on Xbox LIVE for the first Alan Wake add-on content pack
# Exclusive Xbox disc with special content: Alan Wake Xbox Live Theme and Alan Wake Avatar for Xbox LIVE

649378547f66cfbf22eacca.jpg

Poslednja izmena:
Ne. Ovo je neka Twin Peaks/Silent Hill mesavina.

To bi trebalo biti. Videćemo kako će sve to ispasti. Jako je teško te trip priče preneti u video igre a da to bude uspešno. Silent Hill jeste dobar ali to su japanski tripovi, ono što nam treba jeste baš taj Twin Peaks fazon. Ne sećam se nijedne igre koja fura taj fazon i uspeva da ostane jeziva do kraja.

Takođe bih voleo da vidim više igara u kojoj si član grupe ljudi koja se nađe na nepoznatom mestu punom zamki i tih fora (bez japanskih tripova molim). Znači nešto kao Lost ali da zapravo bude horror, bez glupave mistike i da mesto odigravanja radnje ne bude pusto ostrvo...

Pa ne znam, meni je svaki Silent Hill imao dobru pricu/atmosferu, dok je gameplay uvek bio problem i kaskao je za RE serijalom.
Nesto sumnjam da ce uspeti da pogode Twin Peaks fazon(ni sami reziseri to nisu mogli u drugom serijalu).

Kick ass grafika, ali režija i kamera i ceo feeling nije na nivou Heavy Raina. Ipak, ovo je pre svega TPS survival akcija, a ne QTE real world avantura sa elementima akcije.

Limited Edition vrh izgleda. Steta sto drugi ne stavljaju neke korisne stvari poput ovog romana u LE pakovanja, posto je obicno dobijeni materijal potpuno beskoristan...

Kick ass grafika, ali režija i kamera i ceo feeling nije na nivou Heavy Raina. Ipak, ovo je pre svega TPS survival akcija, a ne QTE real world avantura sa elementima akcije.

Za igru ovo je odlichno, ali malo su promashili vreme u kome igre imaju produkciju filmova ;)

Neshto mi se sve vishe chini da ce ovo biti neki Max Payne bez oruzja :d A ranije je delovalo kao neka horror avantura..

Izgleda kao da su najvishe vremena proveli dizajnirajuci cover, valjda su provalili po forumima da za svaku igru postoji thread o igri i thread o coveru artu :d:d

Poslednja izmena:
Za igru ovo je odlichno, ali malo su promashili vreme u kome igre imaju produkciju filmova ;)

Neshto mi se sve vishe chini da ce ovo biti neki Max Payne bez oruzja :d A ranije je delovalo kao neka horror avantura..

Izgleda kao da su najvishe vremena proveli dizajnirajuci cover, valjda su provalili po forumima da za svaku igru postoji thread o igri i thread o coveru artu :d:d

Ne zezaj bre, igra ima skroz dobar gameplay. Nije inovativno ništa, ali je dobra produkcija i priča bi trebalo da je ok. Samo da world bude otvoreniji, bar kao u alone in the dark, a ne da budu naizgled otvoreni nivoi, a sve užasno skučeno i linearno...

Ne zezaj bre, igra ima skroz dobar gameplay.

Na osnovu čega to zaključuješ :trust:

Ni ti ni drajver mi niste jasni, on sa jedne strane kritikuje gejmplej ti ga hvališ a ni jedan ni drugi nemate predstavu kakva je igra zapravo. Da, odgledao sam sve trejlere i pregledao sve skrinove ali još uvek nemam ni najbližu ideju kakva je igra Alan Wake. Kod većine igara posle prvog gejmplej trejlera znaš o čemu se radi a ovde su tako zamaskirali celu stvar da ni posle par klipova ništa nije otkriveno. Mislim da ćemo svi biti iznenađeni kad prvi put probamo igru.

Na osnovu gejmplej videa i ogromnog staža u PC gejmingu. Nigde nisam rekao da sam probao, već samo govorim o tome kako će biti. A trebalo bi da bude skroz ok, po onome što smo videli...

Ova igra je delovala zanimljivo onda kada je najavljena, a to je pre XY godina za PC, kada nismo imali gomilu TPS-ova i akcionih avantura. Po čemu se to sada izdvaja da bi se pravio toliki hajp oko nje, nije mi jasno.

Ova igra je delovala zanimljivo onda kada je najavljena, a to je pre XY godina za PC, kada nismo imali gomilu TPS-ova i akcionih avantura. Po čemu se to sada izdvaja da bi se pravio toliki hajp oko nje, nije mi jasno.

Mozda zato sto je radi jedan veoma kvalitetan studio, koji je napravio jednu od najboljih TPS igara ikad?

Ja kada cujem David Lynch, odmah se zainteresujem :).
A koja bi to igra mogla da se uporedi sa Alan Wake-om ?

Ja kada cujem David Lynch, odmah se zainteresujem :).
A koja bi to igra mogla da se uporedi sa Alan Wake-om ?

Ne znam, jer se o gejmpleju i dalje ne zna ono što bi trebalo da se zna. Ono što znam jeste da je igra svojevremeno izazvala bum interesovanja kao duhovni naslednik Max Payne-a, koji će biti iz trećeg lica što je tada bilo u broju igara na prste pa su se mnogi ponadali da će revitalizovati taj žanr tako što će biti high class Max Payne, tim pre što se radilo o igri koja je svoj endžin bazirana na 3DMark-u (beše 2001, inicijalno?) Ali je zanimljivo videti kako se hajp transformiše iz hajpa o segmentu X u hajp o segmentu Y (Max Payne naslednik, 3DMark engine, TPS -> psihološki triler, Dejvid Linč, vrh atmosfera), a da 95% ljudi nema pojma kako će i na koji način ta igra u stvari da se igra.

Na osnovu onog gameplay trejlera meni bas i ne lici na Max Payne-a.
A sto se tice transformacije hajpa, pa i kod tebe se pc hajp pretvorio u ps3 hajp, zar ne :) ?

Naravno da ne, i ne razumem na osnovu čega to zaključuješ. Meni je vrh igra vrh igra, bez obzira da li izašla za PC, PS3 ili XB360. Druga je stvar što u nekom protklom periodu najviše inovativnosti, želje za pružanjem najboljeg iskustva u žanru i prijatnih iznenađenja vidim na PS3. ***, ne iznenađuje me pozitivno svaki drugi fps i arkadna avantura :D Kod mene hajp bude kvalitetne i inovativne igre, bez obzira kojoj platformi pripadaju. Neki žanrovi me zanimaju manje, neki više, ali kada izađe nešto kao Napoleon: Total War, Killzone 2, MGS4, Heroes of Newerth, Starcraft 2 ili GT5, to je za mene day 1 kupovina bez ikakvog razmišljanja o platformi.

Poslednja izmena:
Ma besmislena prozivka/sala ;).
Ne znam na sta ti tacno mislis, ali od prvog trejlera se videlo da igra cilja na King/Lynch atmosferu.

dzabe se trudis da budes konstruktivan jer je odavno reseno da je igra losa. sada se ceka samo da igra izadje, da je odigra malo, cisto da bi bio dosao na temu sav objektivan. taj njegov post neces zeleti da citas. ;)

Nazad
Vrh Dno