@dodatak
Ko je tebe dirao?
Ja sam samo hteo da ljudima stavim do znanja da znaju da se OBJEKTIVNO radi o igri boljoj od Batman-a,Assasnis Creed 2,Unacharted-a 1(U2 nisam igrao),Dead Space-a,da se radi kvalitetnom naslovu,a ne o nekom proseku.PC ovakvu avanturu nije video 7 godina.
Inace,ti iznosis lose strane tehnikalija,dok celokupni graficki dozivljaj koji je neverovatan zanemarujes i onda ljudi citaju o ponekoj mutnoj teksturi a nemaju pojma koliko je mocno kada sve zivo ozivi i pocne da leti.Ali nije ni bitno u principu. Inace tvoj opis igre izgleda ovako.Borba je super,atmosfera super,grafika,osvetljenje super ali jedan kamencic je mutan.I onda o tom kamencicu pises esej.I cek mutno?!?Komresija negde?Pa ja igram na 42" plazmi sa metar i nesto udaljenosti,imam savrsen vid i super je.Jel ti igras igru da bi te zabavila ili da vijas manu.
Evo sad ti mana sto su ubacili kola?Kola su dobra *******cija da se gaze one utvare,da se malo provozas,kakvu si tu manu iscackao.
Inace glavni lik je meni sasvim simpatican.On je obican pisac nije neki madrfaker za koga bi trebalo da se vezes na taj nacin.Meni odgovara ovakav,pomalo tunjav ali neugodan.Fali ti objektivnosti,fali.
Ja iskreno mislim da si se ti malo zasitio igara.
LOL,LOL,LOL.
Samo gledam sta se ovde pise i ne mogu da se nacudim.Ali ajde posto vec ne mogu da svarim mnogo zatupljenih botica
Dakle ukoliko ne patite od bolesti od kojih kada neko jednom oboli ostaje do kraja bolesnik koga zovu BOT
@dodatak
Ko je tebe dirao?
Mada mozda to i jeste razlog odlaganja- i sami su videli da nece ostaviti utisak na igrace kao halo ili geow a tome su se sigurno nadali.
Jedino ne kapiram sto su toliko puta odlagali naslov, ne vidim gde je otislo toliko extra vremena?
Na kraju, šta je bolja igra: Assassins Creed 2, Batmanaa ili Alan Wake?
***a, ocekivao sam mnogo vise imajuci u vidu lozenje i odlaganja a igra je ispala samo ok ali jednostavno nije ni priblizno aaa kako su najavljivali. Bez neke vece originalnosti i sa mnogo repetitivnosti sigurno nije groundbreaking naslov kako se predstavljao. Mada mozda to i jeste razlog odlaganja- i sami su videli da nece ostaviti utisak na igrace kao halo ili geow a tome su se sigurno nadali.
Na kraju, šta je bolja igra: Assassins Creed 2, Batmanaa ili Alan Wake?
Totalno je bezveze da je putanja kojom se ide strogo linearna, zagradjena i da nema nijednog mesta gde bar malo mozes da odes nekim drugim putem do cilja. Pa cak i u RE4 je imalo ono mesto gde biras da li ces da ides levo i da naletis na sestre sa motornim testerama ili desno gde je El Gigante a RE4 uopste nije bio tako otvoren po pitanje lokacije.
i malo vise sadrzaja od sakupljanja termosa za kafu i gledanja kako reklamiraju Verizon i Energizer u igri bez imalo stida. Ovo mora da je bilo MS-ovo maslo sto posto.
Jel gresim mnogo ako kazem da je glavni junak totalno nezanimljiv, dosadan, i neko za koga me totalno zabole za sve vreme igranja u odnosu na Max Payne-a.
Igra isto nema blage veze sa Twin Peaks osim sto je lokacija slicna.
Nisam igrao Dead Space ali se nisam nesto isprepadao ovde.
Kola sam pomenuo zato sto su te vozacke sekcije toliko obicne i ne uklapaju se uopste sa ostatkom igre. Kakva je to ideja, AW hoda, trckara sve vreme u igri i onda mu kao eto ubace da vozi kola nekih 20 sekundi da bi se vratio na lokaciju koju je vec presao peske po jednoj putanji.
Bez neke vece originalnosti
Moram da primetim da sam malo razocaran samim likom Alana Wake-a nazalost. Lik je totalno nesimpatican i ponasa se kao razmazena zvezda na pocetku igre. Videcemo da li se nesto menja kasnije.
I preterali su brate stvarno sa ovim motion blurom, uvek kad brzo okrecem kameru ide taj smaracki trag kao neka mrlja. To ne bi trebalo da bude toliko izrazeno, vise bi trebalo da bude suptilan efekat.
Stigao do 3. chaptera... Jedino sto mi se svidelo, do sada,, je fenomenalno odradjen gradic Bright Falls i priroda oko njega. Zaista su perfektno docarali atmosferu malog planinskog gradica i divlje prirode.. Ostalo je prosek ili ispod.. Od horora nema nista, bar koliko sam igrao. Akcija je retka i uvek na istu foru. Sam lik Alana nije ni iz bliza razradjen i detaljan kao, npr Max Paynea, sto je po malo trulo za story driven horor/psiho/triler, a i prica nije nis' posebno. 7.5/10
Inace, epizodice Night Springsa, parodije na Twilight zone su najjaci momenat u igriBas smekerski odradjeno.
Ista prica je i sa Dead Space, dok je nekom igra genijalna, nekima je TPS trash jer ne znaju da dozive igru na pravi nacin (5.1, noc).
Tesko da ce me Alan razocarati, sve sto sam video iz review-a izgleda fenomenalno, tako nesto sam zeleo od Alone in the Dark (koju su shebale kotrole), inace je bas pravi horor.
Nikad necu razumeti sto toliko navalite da predjete igru za 2 dana ? Ja sam npr Dead Space igrao po chapter za vece, i svako vece sam otisao na spavanje isprepadan (najbolji filing sto meni igra moze da pruzi).
Ja cu ovog Alana da "zvacem" bar 15 tak dana, ocu da uzivam, a ne da silu da vidim sta je sledecem chapteru.
E ajde igraj Heavy Rain sa onako jasnom slikom ili Uncharted 2 i bice ti jasno zasto mi je ova igra mutna. Ne interesuje me sta engine radi ispod haube, meni je ono mutno u odnosu na ostale igre. Naravno da mi to nije kljucno u igri ali se primeti. Velika je greska sto ovo ne izlazi za PC gde bi se stvarno videlo kakva je tehnologija u pitanju, xbox 360 verzija je morala da ima neki kompromis i to se vidi po nizoj rezoluciji i ocajnim teksturama koje su im ostale ko zna od kada.
Ja nisam rekao da je Alan trebalo da bude Max Payne ali ako je ono tebi lik koji je nesto interesantan po pitanju price onda ok. Nemamo svi iste standarde i to je u redu.
Posle par sati igranja deluje mi da je eurogamer bio u pravu sa ocenom:
"All the same, there's a weekend's worth of fun here for action-adventure fans who aren't too bothered about innovative concepts and varied gameplay, and don't mind a lot of repetition. Alan Wake is an accessible, undemanding game with a neat combat mechanic and decent visuals. It's just not a very original game, it's certainly not an exceptional one, and it's a shame it wasn't ready a few years ago."
Jedino ne kapiram sto su toliko puta odlagali naslov, ne vidim gde je otislo toliko extra vremena?
Nije mi jasno zbog čega je igra toliko mutna - mora da je zbog blooma, blura i ostalih gluposti, jer je i GTAIV i COD4 i COD6 bio reskaliran iz 548p u 720p, pa je opet sve bilo prilično oštro. Meni AW nekad izgleda kao da gledam 480p video sa YouTubeta. Malo smara. Inače, tehnologija je prilično dobra, prava je šteta to ne videti na nekom PC-ju u pravoj 1080p rezoluciji sa AA i AF. I garant ima još stvari koje engine može, ali ga za sada ne puštaju... Inače, teksture nisu očajne, a i koja je poenta u boljim teksturama, kada je sama rezolucija mala i ima tona filtera. Meni teksture baš ne smetaju, sasvim su dobre i raznovrsne... A slažem se da je Max Payne u svoje vreme bio bolja igra. Ipak nije pretenciozno najavljivan kao ubica svega živog, pa valjda nismo očekivali nešto tako dobro. I gameplay, pucanje je bilo ultra zanimljivo. Ovo sada, mnjah. Point, point and shoot...
U igri i da se potrudis da se izgubis nema sanse jer je tu "kompas" i putanja koju ne mozes da omasis. Niko nije rekao da ovo treba da bude GTA igra gde mozes da odes gde hoces i da pokvaris ritam price i igre ali ovo je bas strogo linearno.
I Max Payne (oba dela), je, ako me pamcenje dobro sluzi, bio isto strogo linearan, pa mu to nije smetalo da postane legendarna igra.
Doduse nije teren isti. Ovde, gde je drvo tu je suma, gde je suma tu je prostranstvo, mozda je problem do pogresnih ocekivanja igraca
.
Pa da ali pogledaj gradic koji je kao stvoren za nesto malo manje linearno.
Pa cekaj, vija ga murija, ne ocekujes valjda da se Wake slobodno seta po gradu?
Na koga si mislio, da se neko ne uvrediEto vidite kako zene znaju realno ocijeniti igru![]()
Na koga si mislio, da se neko ne uvredi![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari