Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Razumem tudje misljenje, ali zanima me koja ti je igra iznad proseka kada ti je ovo prosecna? Da je Alan Wake izasao prosle godine bio bi mi igra godine, a ne Skyrim.

Razumem tudje misljenje, ali zanima me koja ti je igra iznad proseka kada ti je ovo prosecna? Da je Alan Wake izasao prosle godine bio bi mi igra godine, a ne Skyrim.

Jeste da je igra dobra, ali da bude igra godine to je totalno smesno :D

BTW, predjoh je danas, fina prica, malo me smorila pri kraju, kraj igre dozivljavam nesto slicno kao sto je @arheolog1981 opisao.

Svestan sam ja da Alan Wake ne bi usao ni u konkurenciju za igru godine jer nije bombastican naslov kao Skyrim, Battlefiled, ali rekao sam meni bi bio igra godine :)

@CPC ne bih da upoređujem sa drugim naslovima, jako se malo igram u zadnje vreme. U principu obožavam igre ovog tipa, strogo linearne sa jakom pričom, atmosferom i kvalitetnom akcijom. Pogotovo ako ima primesa horora, što više to bolje :) Meni jednostavno nije legao AW, nekako mi je šupalj. Npr. u Dead Space 1 sam obožavao da masakriram one monstere, ovde me to užasno zamara, jedva čekam da ih prođem. Ako dodam na to nedostatak bilo kakve vrste zagonetki, dobijam prilično praznu igru. Naravno, tu je zanimljiva priča, ali meni to nije dovoljno.

Uvazavam tvoje misljenje u potpunosti i razumem te kad kazes da ti nije legla igra. Tako recimo meni nije Deadspace legao. Sto rece Njegos: "Ne moze se svijetu ugoditi" :)

Poslednja izmena:
Iako sam tek pri kraju Episode2, moj utisak je da je igretina odise-genijalnoscu. Suvom :d A pri tome se u nacelu i slazem s nekim ko je rekao da je sama akcija u sustini-dosadna, ili ajmo reci-prosecna. Ali tim pre, opsti smek, atmosfera, prica-do te mere je tako vrhunski odradjeno da ono prvo, u vezi akcije, pada u sasvim drugi-treci-enti plan.

Ima li planova za nastavak?:-devil-:

Na konfi iz potpisa, uz 12.1 CAP3 profile, sve klizi na max i zauzecem 90-99% na oba GPU-a, ako koga zanima kako ide na CF, moze da bude bez brige, sve je savrseno.

@psaras ti onda igraj Rage :p , tu je i lvl dizajn i gameplay i sve ostalo, veoma dobro odradjeno... ali je igra price bez...

Nego gledam sve one nabrojane trailer-e, mnogo vise mi se svidjaju oni trailer-i koji su vukli na open world igru, i verujem da bi bila mnogo bolja, kao open world... Ovako skoro cela igra je preko noci, tamo je bilo i vozaj auto preko dana, tamo vamo... al dobro sve u svemu , nije lose ispalo na kraju.

Jeste lvl dizajn vrhunski odradjen, bas doprinosi atmosferi. Kao da si u nekom romanu Stivena Kinga :) Kakav crni rage?

Nego jel citate vi one stranice? Mene uzasno smaraju, ne zelim da znam sta ce mi se sledece desiti. Skupljam al' ne citam.

Poslednja izmena:
ja kako koju :D kad je bas neki zaplet. procitam par da me ne iznenadi neki dogadjaj bas previse :D

Ja nemogu da zastitim binu nikako :-D to me tako ubija:-(

^ I ja sam tu ginuo 3-4 puta ...koristi flashbang kada je frka i kada si opkoljen, baklje da kupis sebi malo vremena itd. slobodno trosi sve sto imas. Valjda si provalio da ne nego sto krenu imas malo vremena da pokupis onu jacu lampu kao i one dve "prve pomoci".

^ I ja sam tu ginuo 3-4 puta ...koristi flashbang kada je frka i kada si opkoljen, baklje da kupis sebi malo vremena itd. slobodno trosi sve sto imas. Valjda si provalio da ne nego sto krenu imas malo vremena da pokupis onu jacu lampu kao i one dve "prve pomoci".

jesam ali oni iznicu ni od kuda da me ne gadjaju nozevima i sekirama mozda bih i uspeo nesto ovako me osakatise :-D potrosio sam sve Flashbang i baklje i treca tura mumija me je unistila :-D

jesam ali oni iznicu ni od kuda da me ne gadjaju nozevima i sekirama mozda bih i uspeo nesto ovako me osakatise :-D potrosio sam sve Flashbang i baklje i treca tura mumija me je unistila :-D

udri po tom SHIFT-u i pazi na tajming... to dodje nesto kao time challenge :D ahh btw taj deo nije toliko tezak tu sam samo jednom zaginuo i to zato sto nisam video da lik stoji iza mene XD
a samo cekaj , tek ces da gines xD

Poslednja izmena:
udri po tom SHIFT-u i pazi na tajming... to dodje nesto kao time challenge :D ahh btw taj deo nije toliko tezak tu sam samo jednom zaginuo i to zato sto nisam video da lik stoji iza mene XD
a samo cekaj , tek ces da gines xD

au :-D stigao sam do epizode 5 :-D sunce ti fenomenalna je igra odusevljava me ps gde su saves od igre ovde: c:\Users\user\AppData\Local\SKID***\ ili neko drugo mesto?

Poslednja izmena:
@psaras ti onda igraj Rage :p , tu je i lvl dizajn i gameplay i sve ostalo, veoma dobro odradjeno... ali je igra price bez...

Nego gledam sve one nabrojane trailer-e, mnogo vise mi se svidjaju oni trailer-i koji su vukli na open world igru, i verujem da bi bila mnogo bolja, kao open world... Ovako skoro cela igra je preko noci, tamo je bilo i vozaj auto preko dana, tamo vamo... al dobro sve u svemu , nije lose ispalo na kraju.

Ne znam kako bi uspeli da u fokusu zadrze pricu da je igra bila open world. Ovo mi je nekako logicniji, sigurniji i pametniji izbor.

Poslednja izmena:
slazem se , ovako je dovoljno linearna da se prica pravilno odvija , a opet ima prostora za istrazivanja :)

Neko je rekao da mu se ne svidja kraj... Meni deluje kao 2. deo u najavi :d

Ne znam kako bi uspeli da u fokusu zadrze pricu da je igra bila open world. Ovo mi je nekako logicniji, sigurniji i pametniji izbor.

Dobro si to zakljucio, jer sam citao da su kreatori igre rekli zasto je igra ispala skroz nesto drugo od onog sto su zamislili u pocetku, tj. zasto je igra presla iz open-world igre u linearnu. Odgovorili su da je to zbog toga sto psiholoski triler i open world ne idu zajedno. Sva sreca da igra nije open-world, zasitio sam se tih igara gde mozes da ides gde hoces i radis sta hoces.

au :-D stigao sam do epizode 5 :-D sunce ti fenomenalna je igra odusevljava me ps gde su saves od igre ovde: c:\Users\user\AppData\Local\SKID***\ ili neko drugo mesto?

Upravo tu... gameid ti je 108710 ;)

Vidis nisam tako gledao na to :) ^ Podrzavam ^
medjutim nekako zamisljam , da imas neke zadatke, pa sad moras da odes tamo,vamo, da pomognes nekome, pa dok odes sa jedne strane na drugu ... bla bla... ovako je dobro ispricana prica, ali mi nekako ispade prekratka :p
+ u igri sam sunce video 2-3 puta i to svega na 5 minuta -.- da je bilo open world , verovatno bi bila normalna smena dana i noci, pa bi preko dana imao jednu vrstu zadataka, preko noci drugu, i igru bi verovatno igrao danima, ovako je gameplay svega nekoliko sati :d

Poslednja izmena:
IMO...za dan su mogli ubaciti neke zadatke vezane za pricu, npr. oko prikupljanja informacija, pronalazenja delova za generatore ili zichice neke za osigurace, vadjenje benzina za molotove, zagonetke i takve zezalice kao u avanturama(sve lokacije osim sume su mogli koristiti za to)... i ne verujem da bi onda izgubili na tenziji i atmosferi. Ali i ovako je igra odlicna, ipak neki stariji Silent Hillovi su mi bili jaci.

Poslednja izmena:
o tome ja pricam.. :)
Prica je ekstra samo sto mi je gameplay malo suv... uperi lampu pucaj trci... i tako u krug :D

...onaj letnjikovac/ludara je ostao prazan, a bas lepo su ga napravili. Sigurno je imao i neke bolesne podrume, tavane, skrivene prolaze i prostorije, i misticnu proslost.:-devil-:.

Poslednja izmena:
evo i ja je predjoh...super igra, 90% vremena je napeta i to mi se dopada, oni momenti kada ostanes bez minicije i trcis ka prvom svetlu koje vidis :)
i prica je veoma dobra, mada su mi kotor 1&2 i dalje vrhunac na tom polju.

u stvari, ostale su mi jos one dve epizode...mislio sam da su one ugurane negde u celu pricu, medjutim njima se pristupa tek kada se predje igras iz "episodes" menija. trebalo bi da objasne ostatak price

Ne mogu instalirati Alan Wake. Da li je još nekome Avast prijavio trojanca u setup.exe > adobe.exe > file1.exe? False pozitiv ili ne?

Poslednja izmena:
Nema tu virusa druze osim ako tvoj racunar nije inficirao naknadno te fajlove..

Nicemu prakticnom, cisto radi achievementa.

Za energiju valjda..ima ih dosta po kojekakvim coskovima..

Nazad
Vrh Dno