Šta je novo?

Alan Wake - nova igra Remedy Entertainment-a

Meni je grafika u ovoj igri na pola puta izmedju Source i CE2/3 endzina. :)

To je kao da kazes meni je ovaj auto na pola puta izmedju fice i Bugatti Veyron-a.

Poslednja izmena:
...meni je grafika kao da stvarno bezim kroz Yellowstone
... ali za sada je samo to, bezanje od istih kripova, a vec sam u trecem poglavlju. Trci, trci, upali generator, pa opet trci do generatora. Mogli su malo vise sadrzaja da ubace, mape neke, zagonetke, da opravim koji generator i kombinujem iteme kao u pravim avanturama... Bio sam se obradovao u prvom poglavlju, mislio sam da ce biti desavanja i igranja po gradicu, beerfest i tako to:p

Poslednja izmena:
Igra je ok, grafika i prica odlicna, atmosfera takodje, vuce na vise igara tipa silent hill, max payne, suffering, e sad, znam da ima pricu koju linearnost prati ali mogli su da odrade da ne ide sve bas kao po ocrtanoj liniji, bilo bi sve mnogo bolje, to je moje vidjenje.

TT by Ideos S7 Slim

Koliko vidim ( morao sam da je instaliram ponovo i zavrsim ) bice nastavak .

Ja je zavrsih tokom dana.

Spoiler o kraju ..

Izgleda da ostavljaju svakom pojedincu da sam sklopi neku zavrsnicu na ovo. Od negde pola igre sam bio ubedjen da je Alan zapravo lud, da se mozda nalazi u nekoj ustanovi i da umislja sve ovo, da ce mozda na kraju ubiti svoju zenu itd. Sada vise i nsam toliko siguran da li je sve plod njegove maste ili je for real. Ne kapiram uopste ovu poslednju recenicu "it's not a lake, it's an ocean". A na osnovu "wake up Alan" na samom kraju igre od strane Alice kapiram da ipak i naginjem na to da je zapravo sve umislio ..

Igra je sasvim ok, ima atmosferu i horor elemente, prica je mozda i najbolji deo, potrudili su se oko nje i borbe znaju biti prilicno izazovne...nema nekih velikih zamerki osim sto od pola po malo postaje repetativna pa me vuce samo prica da zavrsim. Najvise sam se radovao puzzlama i moguscnostima za prezivljavanje a sve se svelo na upucavanje babaroga izmedju dva chek pointa...sto neko rece moglo je malo vise raznovrsnosti...

ma ne vredi se prepucavati oko grafike...
inace Crysis je objavljen u prvom mesecu 2006 a izasao je krajem 2007, skoro 2 godine kasnije, nisanili su na PC only i jedini zadatak im je bio da to sve izgleda fenomenalno, a o tome da je jako mali broj ljudi tada imao masinu koja to moze da pokrene, na maksimum-u, necu ni da govorim...
The Witcher 2.. koliko znam radi se od 2009 a izasao je sredinom 2011... I igrao sam ga , i video kako izgleda sve na maksimum-u sa sve onim Ubersampling-om...

Za Alan Wake-a smo prvi put culi pocetkom-sredinom 2005, da je bio PC only... i da su planirali da ga izbace 5 godina kasnije, ne bi igra po 3d modelima izgledala kao da je izasla 2006. elem, godine rada su prosle,Remedy tim i nije bas bio veliki, a sa obzirom da je trebala biti open world igra !! dugo su radili na tome. Onda, ajde port na konzolu, nece je izbacivati za PC... ...onda prevrni sve da bude linearna... i sad konacno evo je i na PC-u...
hocu da kazem , sa obzirom da je izasla 7 godina kasnije, a graficki je u rangu igara koje su pocele da se prave 4-5 godina kasnije, ja sam poprilicno zadovoljan, sta vise i nije toliko jako zahtevna.

Samo su pokazali da igra ne mora da ima milione i milione poligona na ekranu da bi izgledala dobro.

Ja je zavrsih tokom dana.

Spoiler o kraju ..

Izgleda da ostavljaju svakom pojedincu da sam sklopi neku zavrsnicu na ovo. Od negde pola igre sam bio ubedjen da je Alan zapravo lud, da se mozda nalazi u nekoj ustanovi i da umislja sve ovo, da ce mozda na kraju ubiti svoju zenu itd. Sada vise i nsam toliko siguran da li je sve plod njegove maste ili je for real. Ne kapiram uopste ovu poslednju recenicu "it's not a lake, it's an ocean". A na osnovu "wake up Alan" na samom kraju igre od strane Alice kapiram da ipak i naginjem na to da je zapravo sve umislio ..

e vidis , a ja bas mislim da postoji mesto na kom sve sto neki umetnik stvori , napise, nacrta... itd. to postane stvarnost.
Poslednja recenica,"it's not a lake, it's an ocean"... sa obzirom da je on to napisao na jezeru i to se ostvarilo... ta njegova recenica, je omogucila toj tami da se prosiri na okeane... u prevodu obuhvati ceo svet... jer se cela igra vrti oko toga da ta tama postaje sve mocnija zbog njegovog romana...
Na kraju kad je pocela zavrsna spica.. ja sam poceo da placem , bukvalno... on se borio svo vreme da je spasi, i uspeo je tako sto je dao svoj zivot za njen :'(

Poslednja izmena:
4 ta epizoda i u haosu sam bezim kroz one baste dodjem do onog "doktora" urokam ga ali ostajem bez municije nakon nejga... WTF bas su otezali sto idem dalje igra je teza :-D

^...gledao sam onaj prvi deo jedno pola sata... Meni je Alan Wake blize kombinaciji Kinga, Lovecrafta i Max Payna... i naravno Zone Sumraka.:p

Rekli su sami developeri za uticaje - Twin Peaks,film Insomnia, pisci Stephen King, Bret Easton Ellis,Paul Auster, a muzika je radio Angelo Badalamenti (koji je radio Twin Peaks serijal).
Noćnu i dnevnu stražu sam odgledao i smorio se neviđeno...Ja bih rekao da me na pr, film In the Mouth of Madness pored gore navedenih dosta podseca, ali dosta...preporučujem film za one koji nisu gledali...

Poslednja izmena:
a muzika je... na kraju jedne epizode su pustili Cavea,)

[YOUTUBE]5yR0H4W8vAQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Cekam je bas od onog trenutka od kad sam vidio trailer :D i evo doslo je vrijeme da je napokon probam :banana:

Sinoc sam zavrsio igru, sta da kazem sem da je odlicna! Pravo osvezenje, biser!

Svidja mi se i sam kraj igre, iako je pomalo "konfuzan".

I sam je na pocetku rekao da ni jedna PRAVA horor prica ne moze da se zavrsi sa srecnim krajem. Koliko sam skapirao, on je sebe zrtvovao kako bi spasio svoju zenu. A recenica " It's not a lake, it's an ocean " govori o tome kako se taj " Dark Presence " ne nalazi samo u tom jezeru, vec se prosirio i na ostale delove sveta " . Mada, kraj moze da se interpretira na stotinu nacina, i zbog toga mi se svidja.

Nisam odigrao jos ta dva DLC-a, pa ne znam da li je u njima dodatno objasnjen sam kraj igre.

...sinoc sam odigrao jednu epizodu, ne znam koja je , mislim da je nisam do kraja odigrao, ona sa Berijem i farmom.... pocinje u onom letnjikovcu na brdu... Bas su mi prijali fleshbeckovi iz Shininga i Max Payna... na farmi je skroz skinuta atmosfera iz Max Payne keca.

Evo bas sam igrao 1h igra mi djeluje genijalna, prica je vrh vrhova, gameplay bas kako i treba biti za ovu vrstu igre, i po meni je grafika jedna od boljih :) sto se tice fps postizem sve od 50-60 (vsync ON) tako da se ni tu nemam nista pozaliti...kako izgleda imat cu bas jedno par sati prave zabave :banana:

Zavrsih i ja igru, fenomenalno, sta reci.
Evo kako sam ja shvatio i igru i sam kraj. Rec je o unutrasnjoj borbi glavnog junaka, dakle borbi sa samim sobom. Njegova mracna strana je sam protagonista a svetlo koje ga prati(Zane) je tradicionalno suprotstavljena strana dobra(svetlo protiv mraka-dobro protiv zla). Dakle Zane je samo alter ego Alan Wake-a. Prilicno sam ubedjen da se Alan zaista lecio od nekog psihickog poremecaja ili fobije i da je to uticalo na njegovo udaljavanje od najblizih(scena u epizodi Writer kad Alice govori kako ga ne podnosi i kako ne zeli da budu zajedno). Sam cin kad se ona spasava na kraju originalne igre je upravo spasavanje od njega samog koji predstavlja tamu i koju nije uspeo da pobedi. Zbog toga i naziv novog romana-Return, odnosno pokusaj povratka iz tame u koju je sam svojim delima dospeo.

Igra je sasvim ok, ima atmosferu i horor elemente, prica je mozda i najbolji deo, potrudili su se oko nje i borbe znaju biti prilicno izazovne...nema nekih velikih zamerki osim sto od pola po malo postaje repetativna pa me vuce samo prica da zavrsim. Najvise sam se radovao puzzlama i moguscnostima za prezivljavanje a sve se svelo na upucavanje babaroga izmedju dva chek pointa...sto neko rece moglo je malo vise raznovrsnosti...

Hteo si vishe puzzli od tima koji je napravio prve dve Max Payne igre? :D Moras podesiti svoj "anticipation hype" na realnije nivoe.

A sta fali Max Payne igrama? Obe su svevremeni klasici! :) Cista akcija naravno, ali klasici!

Da li je zvuk kad probate da otvorite zakljucana vrata isti istacki kao u Max Payne igrama ili se ja tripujem? :D

Da, veoma slican, mada mislim da su na forumu rekli da bas nije isti fajl koji su koristili za Max Payne.

I ja primetih ovo sto snake rece, skoro pa identicno, naravno da nisu isti fajl koristili :D

Hteo si vishe puzzli od tima koji je napravio prve dve Max Payne igre? :D Moras podesiti svoj "anticipation hype" na realnije nivoe.

...i meni fale zagonetke, jer je atmosfera igre bliza horor avanturi nego TPS-u kao Max Payne... Ovakve igre me najbolje istraumiraju kada sam udubljen u resavanje neke puzle :-devil-:... Ali da sam cekao igru kao Max Payne tek bi onda palo razocarenje, jer je daleko od takve akcije. Tj. nisam nista ni ocekivao, samo sam instalirao i udri... odusevila me atmosfera i prica, ali gamplay nije ni vamo ni tamo, pa je po meni ispao kao malo razvodnjen.

Poslednja izmena:
+1

Naracija i filmski šmek je je jedini kvalitet koji igra poseduje. Akcione deonice su dosadne, zagonetki ni nema. Posle početnog oduševljenja, moji utisci o igri su splasnuli. Jedino što me tera napred je to što me zanima šta će biti. Šo se mene tiče čist prosek od igre.

Nazad
Vrh Dno