Šta je novo?

Aku busilica?

Ja sam kosačicu u NS odneo u radnju u TC Big gde sam je i kupio. Posle deset dana ni traga ni glasa od njih. Odem u radnju, kosačica stoji kod njih. Pitam šta je sa mojom reklamacijom, jel to znači da je gotova kad je kod njih, odgovor je bio: zaboravila koleginica da stavi u servisno vozilo, pokupiće u sledećoj turi... Na pitanje kada je to, odgovor je bio za 14 dana!!!!

U sred proleća, april, krenulo košenje na svakih 7 dana, a oni nisu ni poslali...

Pa gde je pobogu taj servis kad kamion dolazi na dve nedelje, kaže, tu je u Rumenci, možete je sami odneti ako želite da bude brže...

Ok, stavim kosačicu u gepek, i sam odnesem tamo. Tamo mi uzmu podatke o kvaru(rekao sam im odmah da su ležajevi, i da nije pregorela)
Posle 15 dana mi stiže sms da mi je reklamacija prihvaćena ovaj put !!!! I da to više neće biti slučaj jer je kosačica izrabljivana i korišćena u profesionalne svrhe...a ja imam 200 m2 ravnog dvorišta, i to je sve... Vidim ja da su šalabajzeri i tad se potrefi u lidlu akcija i ja kupim kosačicu drugu a na ovu zaboravim. Posle 50 dana, od kako sam im lično odneo plus onih 10, znači ukupno 60 dana zovu da su je popravili. Promenili dva ležaja...

Od tada kod njih kupujem samo potrošnu robu.

Jesi i ti bio u toj garazi u dvoristu porodicne kuce ili je prodavacica pomesala vizitke, umesto servisa dala svalerovu 😄

Jesi i ti bio u toj garazi u dvoristu porodicne kuce ili je prodavacica pomesala vizitke, umesto servisa dala svalerovu 😄
Mene su poslali u neki Wobyhaus na izlazu iz NS ka Rumenci, sa desne strane. Tu im je bio i prodajni prostor i servis za pojedine artikle. Manje je to bitno, bitan je odnos prema potrošaču, bezobrazluk bez premca...

Opet će biti u ponudi. Prošla, E4 serija je bila katastrofa. Ja sam svoju morao zimus vratiti, nije ušrafila ni 10 šrafova. Da li rizikovati sa ovom? :unsure:

1751910939153.png

Ne znam da li ste pratili, ali trenutno je u oonudi njihov najprodavaniji model 20V bušilice-šrafilice.
Screenshot_20250708-065900-081.png
20V sistem je dosta sposobniji alat i mnogo veća paleta alata na istom sistemu.

Sama bušilica je i više nego odlična, nije brushless model, malo je glomaznija od brushless modela, ali zato ovaj model prati 0 problema. Od elektronike ima ništa, dvobrzinska, metalni futer/stezna glava. Kada se posle xx godina potroše četkice, mogu se zameniti, ili zameniti ceo motor za 1000 din.

Ja imam ovakvu, samo malo drugačiji model(udarna sa drškom) u suštini ista stvar, dok udarni mod ne koristim, kupljen taj model samo zbog drške radi ribanja auta i nameštaja, i prezadovoljan sam. Radi sve što treba da radi.

Jedino što su 20V modeli glomazniji.

je li ovaj odvijač/zavijač vredi nešto?

treba mi za po stanu, police i gluposti, ništa profesionalno, ali da je kvalitetnije i da traje.
muka mi više svaki put da pozajmljujem od ćaleta kad god imam da sklapam neke veće stvari 😁

Ima povremeno u Lidlu, a ima i u Mega Maksiju, džabalesku, imam ovaj iz Lidla, perfektan je. Ne bacaj pare bzvz 🙂

Prilozi

• aku-odvijac-srafilica-parkside-novo-garancija-5425642707246-71802797578.jpg
    aku-odvijac-srafilica-parkside-novo-garancija-5425642707246-71802797578.jpg
    16 KB · Pregleda: 19
Šia ćeš da zavrneš sa 5Nm?
Jedino šta možeš da radiš od toga za šta ti treba je da zavrćeš vijke u tipl mada i nosači su deo nameštaja.

Ako je meni upućeno pitanje, da li si koristio ovu šafilicu / odvijač

Te male se obicno koriste u nekoj vrsti elektro delatnosti, konkretno ja je koristim na poslu, povezivanje instalacija elektricnih kotlova.
Pored slicnih Boschovih imamo i ovu iz Lidla vec 3 godine, radi perfektno kao i prvog dana, zavija po ceo dan, baterija odlicna.

Ja imam ovaj model i zadovoljan sam. Mnogo je praktično što ima šaržer i ne možeš da izgubiš bitove.
1754688626425.png
Nije za šrafljenje u drvo ili da sklapaš kuhinju sa njim, ali za male šrafove ili sklapanje nekog nameštaja tipa Ikea, odličan je. Juče sam ga koristio da postavim ramove za slike (šrafljenje u rigips i ytong).

Opet će biti u ponudi. Prošla, E4 serija je bila katastrofa. Ja sam svoju morao zimus vratiti, nije ušrafila ni 10 šrafova. Da li rizikovati sa ovom? :unsure:

Pogledajte prilog 498476
E4 serija je bolja od C3 serije, nema lufta kod futera a C3 ima mali luft, mene sluzi usrafio preko 2000 srafa i ko zna koliko izbusio rupa, radi kao da sam je juce kupio.Izgleda kako se kome zalomi.

Ako je meni upućeno pitanje, da li si koristio ovu šafilicu / odvijač
Nije tebi upućeno pitanje već komentar čoveku koji se raspituje za šrafilicu.
Nisam skoro imao dodira sa takvim alatom ali sam te alatke od 3,6V počeo da koristim pre više od 35 godina, to je alat za servisere i motažere opreme gde se koriste vijci sa metričkim navojem i gde treba ušrafiti/odšrafiti vijak za lim u lim ne deblji od 1mm (raznorazne šelne i nosači) ili u drvo, ivericu (na univeru teže ide) OSB i sl. Za sklapanje nameštaja može da se koristi samo ako je industrijski uradjen gde su utisnute navrtke i odradjena sva bušenja za okov.

izvinjavam se što sam pokrenuo lavinu i nesporazum 😁

ok, odustao sam od te Xiaomijeve, našao sam Parkside po preporuci gore, PAS D7, 10nm za dve hiljade što je relativno džaba i da crkne posle 6 meseci.

za nameštaj poput Ikee, odvrtanja i zavrtanja šrafića po stanu poput lupam, malog kupatilskog ventilatora bi trebalo da je ok?

za neko bušenje svakako imam Bošovu bušilicu, ali mi treba tako neki mali brzinski odvijač.

ako je to ok, da pazarim danas.
ako nije, slušam preporuke za druge konkretne modele, cena nije bitna 😁 može i Bosch od 150e, ali samo da valja.

Pas d7 je koštao nekada 1000rsd pa 1300 itd...

Na njih 3 mi je crkla baterija i svaki put su mi vratili novac i ako sam tražio zamenu.

Zgodna alatka ali kvalitet je los.

Sad imam neku kinesku isto taj tip koju sam platio 3$ na aliju raspuklo još se kućište pa sam je izlepio trakom ali još srafi.

izvinjavam se što sam pokrenuo lavinu i nesporazum 😁
Zapravo je poslednjih par postova veoma korisno. ;)

Ja bi samo dodao da ove 2 Parkside "šrafilice" nemaju "lamele" (ono kada pročne da preskače kada nešto zavrne na određenu snagu) tako da i ako deluju zgodno veoma lako mogu da oštete šrafove koje šrafe.

U Lidlu je bila neka za ispod 2000 sa elektronskom "lamelom" ali je već duže vreme nisam video u ponudi.
Ipak, ista takva ima na Temu, samo u drugoj boji:
Imaj u vidu da ako ti i oblik odgovara i sviđa ti se izvedba - i dalje nemaš garanciju (neka me neko ispravi ako grešim vezano za garanciju i Temu).

Zapravo je poslednjih par postova veoma korisno. ;)

Ja bi samo dodao da ove 2 Parkside "šrafilice" nemaju "lamele" (ono kada pročne da preskače kada nešto zavrne na određenu snagu) tako da i ako deluju zgodno veoma lako mogu da oštete šrafove koje šrafe.

U Lidlu je bila neka za ispod 2000 sa elektronskom "lamelom" ali je već duže vreme nisam video u ponudi.
Ipak, ista takva ima na Temu, samo u drugoj boji:
Imaj u vidu da ako ti i oblik odgovara i sviđa ti se izvedba - i dalje nemaš garanciju (neka me neko ispravi ako grešim vezano za garanciju i Temu).
ali ova je 5nm?

od one Xiaomi sam odustao baš zbog toga što je 5nm, a i nakon guglanja, preporuka je da se uzima ne ispod 10nm.

5nm je otprilike za sve za šta bi koristio i običan šrafciger pa nek ti bude reper.

da zatvorim svoje poglavlje - otišao do Mega Maksija u povratku do kuće, tražio akumulatorski odvijač, ono što je rekao Vlajo, nije bilo, ali je bila ova ali bušilica isto na akciji, pa sam je samo zgrabio.
s obzirom da će mi trebati samo kao el. šrafciger, poslužiće.

1000012233.jpg

za kvalitet bušilice kao bušilice verovatno upitan ali koga briga, bacao sam i više para za veće gluposti 🤣

Ako ti gabaritno odgovara, bolje je rešenje od bilo kog predloženog Parkside-a.
Sad nabaviš i koji bit od 150mm - 200mm čisto da bi mogao da priđeš 90% šrafova na koje ćeš naleteti.

Nazad
Vrh Dno