Šta je novo?

Aku busilica?

Za beton, a na baterije, mislim samo nešto ovako... Imam sličnu, ali sa kablom. Ova deluje jako zanimljivo :)

Prilozi

• Screenshot 2025-04-17 175548.png
    Screenshot 2025-04-17 175548.png
    696.1 KB · Pregleda: 101
То је фул пакет са кофером, батеријом и пуњачем, код мене је око 170 евра клот варијанта. Има сигурно и повољнијих опција.

Da, jeftinije je bez baterije. Ili sa baterijom Einhell i sl.
Meni se lično sviđaju te DeWalt bušilice. Imam model sa kablom, D25134. Odlično radi.

Evo, neko iz Lidla je konačno registrovao moju kuknjavu od pre par meseci kako je jako slaba podrška za baterije 12V :) Od ponedeljka 12. maja će u ponudi biti baterije 2Ah i 4Ah, zasebno punjač, kao i combo punjač + baterija 2Ah.

parkside 12v.jpg

Ah konačno....
Da, retka im je ponuda tih baterija.

Evo da se pohvalim, još jednom kinezu je geknula baterija i uzeo sam danas Bosch GSB 18V-50, opasna sprava, 3 baterije i punjač u kompletu. Nisam profesionalac pa je ovo donekle suviše, ali su mi se jeftinije kineske varijante smučile a crni Parkside kao dobra alternativa znamo da nije uvek dostupan, pa baterije, punjači...elem, prelomio sam ovako, nije jeftino ali će potrajati i mnogo toga pokriva sa ovom snagom i vibracijom.
Screenshot (180).png

Ја користим Hitachi аку бушилицу преко 15 година.
WhatsApp slika 2025-05-10 u 20.15.02_2b1ef726.jpg
Прошла је кроз пар ремонтовања станаова и гомиле других послова и дан данас ради као сат. Оригинални акумулатори давно су одсвиртали своје. Раније сам отварао кућиште акумулатора, пошто се поклопац отвара одвртањем 4 завртња и мењао акумулаторе. Касније сам на Алију нашао заменске акумулаторе у новом кућишту и показали су се ок.
Нешто више не виђам бушилице марке Hitachi у продаји.
Када сам куповао, била је прилично скупа али у коферу, два акумулатора, лампа под тај акумулатор, сет насадних врхова за одвртање завртња, метар.
Привукла ме је марка и то што је оригинал Јапанац.

Mislim da sam imao prilike da radim baš sa ovim modelom, fantastično dobro radi.

Evo da se pohvalim, još jednom kinezu je geknula baterija i uzeo sam danas Bosch GSB 18V-50, opasna sprava, 3 baterije i punjač u kompletu. Nisam profesionalac pa je ovo donekle suviše, ali su mi se jeftinije kineske varijante smučile a crni Parkside kao dobra alternativa znamo da nije uvek dostupan, pa baterije, punjači...elem, prelomio sam ovako, nije jeftino ali će potrajati i mnogo toga pokriva sa ovom snagom i vibracijom.
Pogledajte prilog 491473

Uf...lomio sam se da uzmem ovo...pogotovo što imam njihov štapni usisivač sa brzim punjačem i baterijom. Spojio bih lepo i korisno. Ipak, rešio sam da budem skromniji, pa sam na kraju uzeo slabiji model (12V):

1747601491505.png

Ceo komplet me izašao 120 evra (kofer, punjač, dve baterije, šrafilica i ovaj set nastavaka). Na nemačkom amazonu pre nekih mesec ipo dana.

Vredi li čemu ova nova serija alata iz Ikee?

Tražim nešto prvenstveno za šrafljenje, počelo opasno da me smara da ručno šrafim nameštaj.

Konkretno ovako nešto:

Ili jel imate neki savet za neku solidnu šrafilicu u tom nekom cenovnom rangu?

Ako ti treba samo srafilica, poruci sa Aliexpresa Worx vw242. Izadje nekih 40-ak dolara sa dostavom. Vrhunska stvar za te poslove.

Ја користим Hitachi аку бушилицу преко 15 година.
Pogledajte prilog 491484
Прошла је кроз пар ремонтовања станаова и гомиле других послова и дан данас ради као сат. Оригинални акумулатори давно су одсвиртали своје. Раније сам отварао кућиште акумулатора, пошто се поклопац отвара одвртањем 4 завртња и мењао акумулаторе. Касније сам на Алију нашао заменске акумулаторе у новом кућишту и показали су се ок.
Нешто више не виђам бушилице марке Hitachi у продаји.
Када сам куповао, била је прилично скупа али у коферу, два акумулатора, лампа под тај акумулатор, сет насадних врхова за одвртање завртња, метар.
Привукла ме је марка и то што је оригинал Јапанац.
Imao sam dva takva modela. Eliminisala ih je (posle brdo godina) samo tezina, jer sam presao na Metabo modele koji su mi laksi i bolje izbalansirani. Inace, uz tu busilicu je dolazila i lampa, koja je udarala ko luda :D Nazalost, i nju je velicina eliminisala, inace fenomenalna stvar

Zato kazem za srafljenje najbolje uzeti ovaj Worx ili Bosch GO 3. Worx je laksi za rukovanje a i jeftiniji

Stiže Performance serija u Lidl od 02. juna. Bez baterije i punjača.

2025-05-26_103543.jpg

Obradovao sam se kosačici... a onda sam video da nije baterijska nego benzinska :(

Imali neko pošten kod nas da servisira baterije ? Pre 10ak godina sam doneo iz Švajcarske par Bušilica marke Bavaria, odlično su služile ovako za amaterske potrebe, Jedna je BCD 12 (12v) a druga BCD 19 (19v) ali obe baterija iste konfiguracije i idu u obe. Šteta što nisam uzeo po još par baterija za svaku u isto vreme, U međuvremenu sam ovde kupio par nekih jeftinih. Na jednoj piše Boš ali za 2-3 hiljade koje sam platio sigurno nisu ni prošle pored Boša. baterija punjene 5-6 puta i poslre ne drže ni par minuta.
U ovoj jednoj Bavaria od 19v sam zamenio baterije unutra ali je užasno teško da se leme a i koštale su puno. Bušilice sa kuplungom za šrafljenje (10 stepena) perfektno rade, teške su i solidne pa bi bilo šteta da ih menjam ili bacim. Sada bi bilo zgodno da imam jednu punu u rezervi.

to nije srafilica vec elektricni srafciger koji ima max 5nm sto je premalo za srafljenje srafova u drvo
Sta znaci srafilica? De nas nauci taj pojam
Ovaj uspeo 55 komada da zasrafi. (Worx je malo jaci od GO3 ako se ne varam, al nijanse su u pitanju)
Pogledajte prilog 493531
Pogledajte prilog 493530
Imam i worx i bosch i znam o cemu pricam. Ne pricam napamet kao neki na temi. Znam sta mogu ovi aku odvijaci. To je ono sto covjeku treba.

Ma i ja sam gledao da uzmem neku malu srafilicu za namestaj. Taj GO3 ako moze da zasrafi 50 onakvih srafova u puno drvo ima da zasrafi jedno 400 komada u onu ivericu od koje prave sada sve zivo, plus za namestaj su obicno oni srafcici od max 1cm duzine ( makar ono sto sam ja sklapao za one panele na poledjini ormara ako nisu ekseri mada ne bih se vise zezao sa ekserima :D)

Kada sam pisao ovde pre nekih mesec mesec ipo, uzeo sam ovu sa Amazona, mislim za 68e i prezadovoljan sam

Ovaj metabo 12 je super isto. Nije pretezak sto je dobro kad sarafas duze

Imam GO2 i vise manjih srafilica od 12v, i GO2 jeste super, ali je kompaktnom srafilicom definitivno lakse i udobnije raditi u drvu, plus sto mozes da kontrolises broj obrtaja dosta fino, za razliku od GO koji samo vrti.

GO je dobar za servisere i slicnu ne delikatnu rabotu.

Sta znaci srafilica? De nas nauci taj pojam

Imam i worx i bosch i znam o cemu pricam. Ne pricam napamet kao neki na temi. Znam sta mogu ovi aku odvijaci. To je ono sto covjeku treba.
Čovek lepo rekao za šta mu treba.

Ako imaš oba alata onda znaš i razliku između odvijača i srafilice...

I ne znam odakle ideja da montaža nameštaja podrazumeva samo male srafice

Gde će u univer da šrafi sa 5 ili 8 nm, čak ne može ni svaku vrstu drveta da prosvira.
To sve što spominjete su aku odvijači za vijke za metal i za uvrtanje u plastiku, serviserski alat i alat za sklapanje.

^^Upravo tako...

ja licno najvise volim te male aku srafcigere i jako su mi zgodni, ali njima baterija brzo dodje do kraja kada se koriste na maximumu

drugo polozaj drzanja kod srafilice i kod srafcigera je neupotrebljivo razlicit,
tako da sa srafcigerom ne mozete efikasno montirati namestaj jer tu treba pritisnuti i cesto zavuci sraf pod nekim uglom

da ne pominjem da ne moze da busi jer je to ipak sporedno.

Stiže Performance serija u Lidl od 02. juna. Bez baterije i punjača.

Pogledajte prilog 493522
Ja sam se na prvu obradovao ovom "Hiltiju" i ubodnoj testeri, a onda sam pogledao na Kopernass sajtu(proizvodjač bušilice) i razočarao se...

Iako nosi oznaku A1, ima i dodatak u oznaci 1.9J a to znači da ima silu idara od 1.9 Jula. Sve prethodne performance do sada su bile minimum 3J, a ova nova je povsnazi u rangu zelene, duplo jeftinije. Kome treba dobra čekić bušilica neka preskoči, znači ili neka klasična A1, ili neka od C varijanti, jer ova je igračka.

Sa druge strane, ova ubodna testera je najbolja njihova do sada, prethodne crne nisu mogle da seku pravo po lenjiru(uz firung), već samo iz ruke, dok su po lenjiru uvek bežale u stranu. Ova konačno može i to, i eto konačno vrh ubodne testere sa 5g garancije za malo love 😉

Ako pricamo o zasarafljivanju vijaka u drvo, po meni najbolji izbor su udarni zavrtaci. Ja imam ovaj recimo
Nije prevelik, i za poslove u domacinstvu zavrsava odlicno posao. Puno bolja opcija od srafilice, koju je takodje korisno imati uz ovo, pre svega za busenje.

Nazad
Vrh Dno