Pa mislim da to zavisi i od toga šta podrazumevaš pod hobi varijantom, za šta će se alat koristiti i koliko često ali i od same dubine džepa.
Ja bih svakako savetovao da se gleda proizvođač koji ima koliko toliko dobru servisnu podršku, razvijen lanac distribucije i prodaje ali i razvijenu paletu proizvoda pa bih onda razmišljao o platformi, da li 12v il 18v zadovoljavaju moje hobi potrebe il mi treba nešto jače kao što je npr. Makita i njena 40v platforma.
Parkside, iako ga mnogi hvale bih izbegao jer pre svega zavisiš od Lidl-a i trenutne ponude pa samim tim nikad ne znaš kada će neki alat biti u ponudi. Ne možeš tek tako da odeš do radnje i uzmeš npr. 12v bateriju i punjač ili 18v ubodnu testeru ako ti zatrebaju ako u toj ili prethodnoj nedelji isti nije bio u ponudi ili nije rasprodat. Takođe, nemaju servis.
Mislim da su se Villager i Einhell već pominjali u temi kao korektan izbor. Ja lično nemam dobra iskustva sa Woby Haus (Womax) kada je u pitanju reklamacija njihovih proizvoda tako da ih izbegavam kao prodavca a konkretno za plavi Bosch, mišljenja sam da čak i 12v platforma nudi solidan izbor alata koji će većini završiti veliki deo poslova. Od 18v bušilica mislim da je solidan izbor GSR/GSB 18V-60 C, pomenuta 18v-90c ili neki od FlexiClick modela koji uz sds dodatak zamenjuju i ove slabije tiplarice.