Šta je novo?

Aku busilica?

Nema potrebe da dalje nastavljamo na ovu temu, svako kupuje ono što mu odgovara za svoj novac, a u te priče koliko ima ili nema pravih Nm ću poverovati kad vidim konkretne dokaze. Pogledajte prilog 465342
Ostavio sam ja link kad sam gledao, nije 45 vec 28Nm
Ipak bolje provereno

Na Maxiju ima Ferm neki
To ili Vilidzer sa Klik bum tras?
Cca 2500 din sa popustom oba

Ostavio sam ja link kad sam gledao, nije 45 vec 28Nm
Ni prva ni druga nisu iste kao ovaj womax, prva nema metalnu glavu i nije 20V a druga ima drugačiju bateriju, pogrešan opis totalno (40mm diameter, 35000rpm!?).
Svakako se slažem da je Vomax neki kinez sa zahtevom za određenim specifikacijama da radi posao, i radi, ali ne znam i ne mogu da proverim koliko stvarno ima Nm, bitno mi je da mi završava posao po kući i svakom bih preporučio.

Ni prva ni druga nisu iste kao ovaj womax, prva nema metalnu glavu i nije 20V a druga ima drugačiju bateriju, pogrešan opis totalno (40mm diameter, 35000rpm!?).
Svakako se slažem da je Vomax neki kinez sa zahtevom za određenim specifikacijama da radi posao, i radi, ali ne znam i ne mogu da proverim koliko stvarno ima Nm, bitno mi je da mi završava posao po kući i svakom bih preporučio.
To je proizvodjac i cena, sve su iste 20V tj. 18 ili 21V, samo u tri razlicite konfiguracije i baterije se razlikuju po kapacitetu. Ja bih ipak preporucio neki provereni Parkside, osim kad bas nema izbora.

Za više para je ovo.
Ne znam šta valja vise

Da li svaka akumulatorska bušilica može da se koristi i kao srafilica ako se dokupe bitovi?

To je proizvodjac i cena, sve su iste 20V tj. 18 ili 21V, samo u tri razlicite konfiguracije i baterije se razlikuju po kapacitetu. Ja bih ipak preporucio neki provereni Parkside, osim kad bas nema izbora.
Slažem se za parkside, sigurno je bolji ali evo za sada stvarno ne nalazim manu ovom womax-u.

Ja na kraju uzeo Ferm Aku bušilicu
Akumulatorska busilica 20V Ferm

Baterija aku bušilice: 1x 20v, 2Ah
Kapacitet stezne glave Ferm aku bušilice:0,8-10mm
Podešavanje stezanja: 17+1 položaj
Max. sila stezanja starter seta , aku bušilice: 27Nm
1. brzina: 0-300 o/min
2. brzina: 0-1.300 o/min
LED radno svetlo
Isporučuje se sa jednom baterijom i punjačem

Uz vaučer i cashback izadje 2200 din

Za više para je ovo.
Ne znam šta valja vise
Evo već se mesec dana družim sa womaxom, model sa prethodnih strana, stvarno sve preporuke, baš se pogodilo da montiram cipelarnik, garderober, orman...ma razbija kako radi, jedino nisam bušio rupe u metalu, za drvo i za šrafljenje je overkill.

Da li je neko probao nastavke za te bušilice u vidu četki za čišćenje patosnica/podova u kolima, za kupatilo (pločice, kadu/tuš kabinu), terasu, tepihe...

Mislim na neki ovakav set (ima na slikama primena). Vidim po Youtubu da ih koriste za takve stvari, pa me interesuje iskustvo iz prve ruke.

P.S. Ima ih na Aliexpress-u i u jeftinim radnjama preko baš jeftino (3€ ceo set).

Kupila drugarica Ferm iz Maxija za te stvari. 1200 rsd. Cetke su oko 500rsd. Pre toga narucila sa Alija za 20ak $ neko sr@nje koje stiglo pokvareno.

Opasno se meračim da uzmem Bosch GSB 18V-150 C. Vidim da je kidalica, a i u celom Bosch sistemu sam. ProCore+ baterija me je oduševila koliko dugo traje u odnosu na obične baterije.

Busilica je odlicna ali glomazna je i preteska i mislim da ti je to overkill osim ako se ne bavis nekom profesijom gde ti je bas potrebna takva busilica... npr imas potrebu da u toku radnog dana izbusis veliki broj rupa u velikom broju drvenih greda pa su ti potrebni i snaga i brzina da bi sto brze zavrsio posao. Za neko ozbiljnije i dugotrajnije tiplanje u betonu svakako postoje adekvatniji alati dok su za po koju rupu u zidu i slabiji modeli sasvim ok.

Ako razmisljas da se ponovis a vec si na Bosch 18v platformi, mozda da razmislis o GSR/GSB 18v-90c modelu ili mozda jos bolje o FC verziji iste te busilice.

Busilica je odlicna ali glomazna je i preteska i mislim da ti je to overkill osim ako se ne bavis nekom profesijom gde ti je bas potrebna takva busilica... npr imas potrebu da u toku radnog dana izbusis veliki broj rupa u velikom broju drvenih greda pa su ti potrebni i snaga i brzina da bi sto brze zavrsio posao. Za neko ozbiljnije i dugotrajnije tiplanje u betonu svakako postoje adekvatniji alati dok su za po koju rupu u zidu i slabiji modeli sasvim ok.

Ako razmisljas da se ponovis a vec si na Bosch 18v platformi, mozda da razmislis o GSR/GSB 18v-90c modelu ili mozda jos bolje o FC verziji iste te busilice.
Šta onda predlažeš za hobi varijantu? Ja razmišljao i o Lidl Performance varijanti.

Da li sam dobro razumeo, pa je izbor između Bosch GSB 18V-150 C od skoro 40.000 dinara i Parkside Performance PSBSAP 20-Li B3 od 15.000 dinara?
Za hobi varijantu ne bih davao toliko novca koliko košta Bosch. Ovaj Parkside je i više nego dobar za kućnu varijantu (čak je i običan zeleni dobar za to).
Ako je neko već uložio u Bosch platformu ili mu taj alat zarađuje za život, onda ima smisla.

U Nemačkoj nisu te cene, ali mislim je razlika između ta dva proizvoda duplo. Inače, nisam mislio samo ta dva nego gledam sve nego se ovde manji pominju Ryobi i ostali brendovi.

Nezgodno mi je da transportujem bušilicu iz Srbije za Nemačku. Lakše mi da ovde uzmem šta ima, neka je i skuplje.

Pa mislim da to zavisi i od toga šta podrazumevaš pod hobi varijantom, za šta će se alat koristiti i koliko često ali i od same dubine džepa.

Ja bih svakako savetovao da se gleda proizvođač koji ima koliko toliko dobru servisnu podršku, razvijen lanac distribucije i prodaje ali i razvijenu paletu proizvoda pa bih onda razmišljao o platformi, da li 12v il 18v zadovoljavaju moje hobi potrebe il mi treba nešto jače kao što je npr. Makita i njena 40v platforma.
Parkside, iako ga mnogi hvale bih izbegao jer pre svega zavisiš od Lidl-a i trenutne ponude pa samim tim nikad ne znaš kada će neki alat biti u ponudi. Ne možeš tek tako da odeš do radnje i uzmeš npr. 12v bateriju i punjač ili 18v ubodnu testeru ako ti zatrebaju ako u toj ili prethodnoj nedelji isti nije bio u ponudi ili nije rasprodat. Takođe, nemaju servis.

Mislim da su se Villager i Einhell već pominjali u temi kao korektan izbor. Ja lično nemam dobra iskustva sa Woby Haus (Womax) kada je u pitanju reklamacija njihovih proizvoda tako da ih izbegavam kao prodavca a konkretno za plavi Bosch, mišljenja sam da čak i 12v platforma nudi solidan izbor alata koji će većini završiti veliki deo poslova. Od 18v bušilica mislim da je solidan izbor GSR/GSB 18V-60 C, pomenuta 18v-90c ili neki od FlexiClick modela koji uz sds dodatak zamenjuju i ove slabije tiplarice.

Ja imam na primer plavi Bosch GSB 18v 55, dosta je kompaktan i realno je overkill za hobi varijantu.

Ima jos kompaktniji 18v 45, on ti je stotinak eura u DE.

Pa mislim da to zavisi i od toga šta podrazumevaš pod hobi varijantom, za šta će se alat koristiti i koliko često ali i od same dubine džepa.

Ja bih svakako savetovao da se gleda proizvođač koji ima koliko toliko dobru servisnu podršku, razvijen lanac distribucije i prodaje ali i razvijenu paletu proizvoda pa bih onda razmišljao o platformi, da li 12v il 18v zadovoljavaju moje hobi potrebe il mi treba nešto jače kao što je npr. Makita i njena 40v platforma.
Parkside, iako ga mnogi hvale bih izbegao jer pre svega zavisiš od Lidl-a i trenutne ponude pa samim tim nikad ne znaš kada će neki alat biti u ponudi. Ne možeš tek tako da odeš do radnje i uzmeš npr. 12v bateriju i punjač ili 18v ubodnu testeru ako ti zatrebaju ako u toj ili prethodnoj nedelji isti nije bio u ponudi ili nije rasprodat. Takođe, nemaju servis.

Mislim da su se Villager i Einhell već pominjali u temi kao korektan izbor. Ja lično nemam dobra iskustva sa Woby Haus (Womax) kada je u pitanju reklamacija njihovih proizvoda tako da ih izbegavam kao prodavca a konkretno za plavi Bosch, mišljenja sam da čak i 12v platforma nudi solidan izbor alata koji će većini završiti veliki deo poslova. Od 18v bušilica mislim da je solidan izbor GSR/GSB 18V-60 C, pomenuta 18v-90c ili neki od FlexiClick modela koji uz sds dodatak zamenjuju i ove slabije tiplarice.
Budite oprezni sa einhell akumulatorskim alatima. Problem je elektronika baterija koja rikne. Meni su riknule dve u garanciji, a alat je umereno i pažljivo korišćen, kao i baterije. Zamenjene su bez pogovora, ali šta po isteku garancije?
Jedna je izdržala godinu dana, druga godinu ipo.

Ja imam neku posebnu bolest da kupim skupu stvar i da mi ta stvar onda traje godinama. Problem jeste što su skupe te aku bušilice, šrafilice itd., ali recimo za DeWalt udarni odvrtač i baterije sam se častio pred kraj prošle godine i nisam zažalio ni jedan trenutak jer sam progledao oko najbanalnije stvari, a to je recimo zamena guma. Lepota koristiti jer skineš, staviš, voziš dalje. Ovaj Bosch mi je zapao za oko jer je mašinčina koja će da traje kod mene barem 7+ godina jer se ne bavim poslom koji zahteva svakodnedno korišćenje alata poput njega, ali volim da imam, i to je taj merak kada uzmem neku kvalitetnu stvar, pa krene da buši rupe kao sir :). Recimo Bosch udarna manja, 18V-21 koju imam me je malo razočarala, nema snagu da završi posao u zidu recimo. Meni je ceo Bosch sistem odličan, ali sam eto sticajem okolnosti naleteo bio na taj DeWalt koji me je takođe oduševio. Možda sačekam da vidim da li će cena možda još malo padati, ali kao što reče kolega iznad u postu, merak nema cenu :).

Da li se neko susretao sa ovim udarnim odvijacem? Interesuje me koliko je nm, treba mi za neku hobi varijantu, imam bosch zeleni od 60nm pa mi treba nesto malo jace, jurio sam Parksaid al mi sad iskoci ovo, nije skupu ali da li vredi?

Nazad
Vrh Dno